SPORT v Chotěboři

První juniorská liga volejbalu
2001/2002 podzim

od Pavla Hejtmánka

Zpět na nejnovější výsledky volejbalu,
ty starší najdete zde: muži,   juniorky, žáci, žákyně, přípravka

Fotopříloha 2001/2002 , Rozlosování

Oblastní přebor volejbalu dorostu 2000/2001

Dorostenci hráli ještě Ligu Vysočiny 2000/2001


Předminulá sezóna mládežnického volejbalu je zde


Zpět na sportovní stránku

Volejbal starších a mladších juniorů, nová zpráva vždy nahoře

Junioři 30.3.   V posledním kole I. Ligy juniorů jsme se o vítězství poprali - leč marně

V posledním kole jsme hostili Českou Třebovou, tedy družstvo, které ještě v loni hrálo Extraligu dorostu. Pravdou, ale je , že soupeř přivezl nové mladé hráče a jen někteří z nich mají zkušenosti z nejvyšší soutěže.

Na zápas se nedostavil delegovaný rozhodčí a tak pískal M. Hudík- asi nejlepší rozhodčí kraje Vysočina.

Začátek zápasu nám vyšel náramně a bylo vidět, že hráči chtějí alespoň jeden zápas v sezóně vyhrát. Po prvním vyhraném setu se hrál i nadále výborný volejbal avšak soupeř vždy dokázal uhrát důležité body v koncovkách.

Do druhého zápasu vystřídal Veselého Chalupa M. a znovu je nám podařilo vyhrát první set. Potom získal dva soupeř a čtvrtý byla opravdová bitva o každý balón. Vyhráli jsme 25:23 a šlo se tie-breaku. Bohužel jsme se nevyhnuli chybám a zápas prohráli 2:3.

Celkový dojem ze hry se ale nedá srovnávat s některými předcházejícími zápasy. Celé družstvo podalo bojovný výkon a hrál se opravdu dobrý volejbal. Výborně hráli Danielka a Horák na bloku, Špinar a Haubert na smeči, svoje si uhráli i Tezner (univerzál) a Veselý na nahrávce. Ve druhém zápase hráli výborně bratři Chalupové a zejména Petr příjemně překvapil. Výborně hrál znovu Špinar. Škoda jen neuhraných míčů v koncovkách prohraných setů a chyb v tie-breaku.

Snad za rok!!

Chotěboř : Č. Třebová

1 : 3 (25:22, 14:25,21:25,20:25)

2 : 3 (25:20,18:25,16:25,25:23,7:15)

Sestava: Danielka, Špinar, Tezner, Procházka, Horák, Chalupa M., Pátek,Veselý, Každan, Haubert, Chalupa P., Kárník.

Pavel Hejtmánek, trenér. 

Junioři 20.3.    V sedmnáctém kole I. Ligy juniorů jsme prohráli v improvizované sestavě

 Ze zcela jednoduchých důvodů došlo k dohodě obou oddílů a zápas plánovaný na sobotu jsme sehráli již ve středu v hale v Chotěboři.
Bohužel
před pondělním tréninkem zavolala Karlova matka, že má Karel antibiotika a hrát nemůže. Navíc si Dáňa v pondělí podvrtnul kotník a přišel na zápas o berlích. Petr měl minulý týden horečky takže jsme byli úplně bez středových hráčů. Do zápasu nakonec nastoupil Petr a Zdeněk na středu.
Naše hra byla bez jiskry a tak jsme prohráli oba zápasy jasně 3:0. Na středu v dalších setech odehrál Michal a je třeba říci, že nezklamal. Bohužel soupeř přijel v takové sestavě, že porážka je velkou ostudou. Plně se již projevuje stav, kdy někteří naši hráči nedokážou přesně plnit taktické pokyny a snaží si situaci zjednodušovat. Ono to ale nefunguje jak má a potom se chyby hromadí. Navíc je na některých vidět, že nehrají na plno. Myšlenkové pochody u některých možná stačí na hraní v začínajících kapelách s velmi častým rozpadem, ale to je jen další důkaz toho, že nejsou schopni dělat své činnosti na 100%. A slova mě to nebaví jsou tady k ničemu protože prohrávat nemůže bavit snad nikoho. Je pouze na hráčích samotných jak se vypořádají s nároky vzhledem k příští sezóně. Petr vyhrožuje, že bude končit a navíc Michal i ve svých letech chodí jen brečet do máminých sukní a nedokáže se postavit k mužstvu jako chlap. Dohrajeme poslední kolo a uvidíme jak se oddělí zrno od plev. Už teď se ukáže kdo chce opravdu hrát i příští sezónu a kdo to jen předstírá. Je to teď na vás páni – Michal, Petr, Dan, Jakub H.a další jak se rozhodnete.

Chotěboř : Havl. Brod

0 : 3 (20:25,19:25,15:25)

0 : 3 (22:25,21:25,13:25)

Sestava: Danielka, Špinar, Tezner, Procházka, Horák, Chalupa M., Pátek,Veselý, Každan, Haubert

Pavel Hejtmánek, trenér.

Junioři 16.3.   V šestnáctém kole I. Ligy juniorů jsme propadli

Po velmi zajímavé omluvě jednoho našeho hráče před týdnem a jeho následné neúčasti na dvou zápasech byla situace v kabině mírně napjatá. Navíc se v pátek omluvil Dan a na trénink nepřišel. V sobotu na zápase Dan na začátku chyběl a potom si došel pro věci a hrál. Nechápu jak mohl přijít na to, že se s ním nepočítá. Ostatně i další žák Kuba dal přednost orienťáku před zápasem. Čekají nás poslední dvě kola a pak si budeme muset sednout a vyříkat si naše priority do další sezóny. S Danem jako s platným hráčem určitě počítáme a oba si s Jakubem budou muset zvolit, jak chtějí dále trénovat. Nebudeme již tolerovat práci na půl plynu. Ta totiž sráží je samotné a navíc i celou partu na hřišti.

K vlastním zápasům s Libercem: Jsou nám věkově nejblíže a tak se s nimi hraje dobrý a vyrovnaný volejbal. Na rozdíl od nás již v letošní sezóně dokáží tvrdě útočit a hlavně plnit taktické pokyny. Tvrdým servisem nás zatlačili do obrany a z ní jsme se dostávali velmi obtížně. V prvním zápase zklamal Pátek a pochvalu zaslouží jen Špinar. Do druhého zápasu se Pátek probudil a hra se velmi vyrovnala. Stále však doplácíme na nezkušenost v koncovkách a nedokážeme soupeře sportovně dostat pod tlak a dorazit. V prvním zápase se po zranění vrátil Haubert a více méně hledal jistotu v úderech- to přijde- druhý zápas hrál libero Každan a docela dobře – snad pochopí, že do družstva patří a je vítán. Jen musí nabrat sebevědomí.

Chotěboř : Liberec

0 : 3 (11:25,15:25,18:25)

0 : 3 (22:25,21:25,13:25)

Sestava: Danielka, Špinar, Tezner, Procházka, Horák, Chalupa M., Pátek,Veselý, Každan, Haubert

Pavel Hejtmánek, trenér.

Junioři 9.3.    V patnáctém kole I. Ligy juniorů jsme opět herně propadli

Před dvěma týdny jsme odehráli velmi špatné zápasy s Náchodem a týdenní pauza nám moc nepomohla. Znovu se ukázala naše největší chyba a tou je snaha své nedokonalé zákroky svalovat na někoho jiného. Volejbal je hra velmi precizní a každá sebemenší chyba se již nedá opravit tak snadno jako ve fotbale nebo hokeji. Znovu platí, že ne za všechno mohou spoluhráči, trenér a další imaginární vlivy, většina našich problémů vychází z neschopnosti se plně soustředit a nedělat hloupé chyby. Soupeřův trenér (asistent u RD juniorů) nám mezi zápasy potvrdil, že tento problém nemůže být jen ve volejbale ale musí pocházet i z mimosportovních postojů k životu. K zápasům nastupujeme k zápasům bez vůle vyhrát a nebo se alespoň poprat o co nejlepší výsledek. Osobní debut si odbyl Dan Každan a velmi dobře.

Navíc se ukázalo, že ani nejstarší hráči nemají v sobě pocit odpovědnosti k týmu a raději lžou trenérovi a spoluhráčům ve snaze odjet si lyžovat. Jsem přesvědčen, že já i ostatní hráči pojedeme rádi na hory si zalyžovat, ale v sezóně se to nehodí. Osobě by mi bylo trapně ve středu přijít trénovat gymnastiku a z vlastního tréninku bez udání důvodu odejít a v  pátek tvrdit, že mám angínu s tím, že v sobotu odjedu na hory. Asi ten problém má hlubší kořeny. Jistě lze všechno domluvit ale musí se přijít chlapsky a o problému nelhat. Jako trenér nechám na kolektivu hráčů ať rozhodnou jaký trest bude následovat.

ČKD Kompresory : Chotěboř

3 : 0 (25:17,25:17,25:20)

3 : 0 (25:15,25:14,25:19)

Sestava: Danielka, Špinar, Tezner, Procházka, Horák, Chalupa M., Pátek,Veselý, Každan.

Pavel Hejtmánek, trenér.

Junioři 23.2.  Ve čtrnáctém kole I. Ligy juniorů jsme se herně propadli

Sehráli jsme dva trapné zápasy s Náchodem

Před dvěma týdny jsme odehráli velmi dobré zápasy v Semilech a následně jsem hráče pochválil v kabině i na internetu. Tato pochvala však měla opačný účinek, na místo zlepšení v přístupu k tréninku a zápasům nastupujeme k zápasům bez vůle vyhrát a nebo se alespoň poprat o co nejlepší výsledek. Většina našich hráčů se již začíná ohrazovat stilem “dyť já to zahrál skoro dobře a zkazil to někdo jiný” –  prostě nehrajeme jako tým.

Nedařilo se ani Pátkovi ani ostatním. Částečně zaslouží pochvalu jen Lukáš Procházka a Z. Špinar na smeči. Především chybí bojovnost a chuť pozorně bránit v poli. Zklamali Tezner, Horák, Veselý a Mrtka. Výrazně nám chybí Haubert.

Chotěboř : Náchod

0 : 3 (19:25,15:25,21:25)

3 : 2 (13:25,12:25,17:25)

Sestava: Danielka, Špinar, Kárník, Tezner, Mrtka, Procházka, Horák, Chalupa P., Pátek,Veselý

Junioři 16.2.    V sobotu jsme prohráli v Letohradě!

Již v pátek na tréninku jsme přišli o Honzu Hauberta, který si natáhl vazy v koleni a bude nám nějaký čas chybět. Na zápas jsme odjeli s chutí vyhrát jeden zápas. Bohužel jsme začali vlažně a chyby na příjmu nás poslaly za další porážkou.

Ve druhém zápase jsme se zlepšili a první set byla opravdová bitva, další sety hrál soupeř soustředěněji a hlavně zkušeněji a dokázal vyhrát i podruhé.

Pochvalu zaslouží novic Lukáš Procházka. Hlinečák, který s námi odehrál první zápas a snad přinese do týmu vzruch a další impulz. Na liberu hrál velmi dobře a má budoucnost před sebou. Nejvíc nám však chyběl Yber se svým spolehlivým příjmem podání a nenápadnou ale moc potřebnou černou prací v poli.

Letohrad: Chotěboř
3 : 0   (25:18, 25:10, 25:12)
Letohrad : Chotěboř
3 : 0    (25:23, 25:15, 25:12)

1. liga juniorů - sk. B, 23. a 24. kolo: (referát je níže)
Semily - Chotěboř 3:1 a 3:2, M. Budějovice - Letohrad 3:1 a 3:2, Ústí nad Orlicí - Náchod 3:0 a 3:1, Č. Třebová - Kompresory B 2:3 a 3:0, Havlíčkův Brod - Sl. Liberec 0:3 a 1:3.

1. Ústí n. O. 24 23 1 70 :9 47
2. M. Budějov. 24 17 7 61 :26 41
3. Havl. Brod 24 16 8 57 :37 40
4. Sl. Liberec 24 16 8 53 :35 40
5. Č. Třebová 24 13 11 49 :43 37
6. Semily 24 13 11 46 :49 37
7. Náchod 24 12 12 44 :46 36
8. Kompres. B 24 6 18 25 :62 30
9. Letohrad 24 4 20 29 :63 28
10. Chotěboř 24 0 24 8 :72 24
Junioři 9.2.    Ve dvanáctém kole I. Ligy juniorů jsme se herně zlepšili

Sehráli jsme dvě vyrovnané bitvy v Semilech

V pátek na tréninku odpadával jeden hráč za druhým kvůli drobným zraněním a tak jsme jeli do Semil bez nějakého velkého očekávání. Ráno prohlásil Honza haubert, že hrát nemůže, protože ho dost fest bolí zadá. Jirka Pátek na nás čekal ve Žďírci a tak jsme byli kompletní. V prvním zápase Haubert nastoupil na postu libera a hrál perfektně. Celkem odpřihrával na 45% příjmů a fantasticky vykrýval a hrál v poli. V prvním setu hrál famózně i Tezner, který snad za celý set nepokazil jediný balón i včetně těch složitých. První set byl jednoznačně náš. Soupeř se potom zlepšil a získal druhý set. Třetí set jsme začali špatně a tak ho získal i Semily. Ve čtvrté setu jsme vedli 20:19 a 21:20 a potom jsme nedokázali odvrátil sérii skákaných podání ztratili zbytečně zápas.

Druhý zápas začal podobně ale první set získal soupeř. Naše zlepšená hra a nasazení rozhodli o tom, že jsme získali další dva sety pro sebe. Ve čtvrtém setu se soupeř dostal do dvoubodového vedení a nám se nepodařilo jeho náskok zlikvidovat a tak musel rozhodovat pátý set. V tie-breaku jsme ale vyhořeli a udělali velké množství vlastních chyb.

Celkově se musí pochválit přístup všech hráčů k tréninkům a zápasu. Snad se začíná projevovat dlouhodobá práce i individuální tréninky hráčů. Nejlepším hráčem našeho týmu byl Jan Haubert, který hraje na liberu dlouhodobě výborně a pokud mu to vydrží jistě neujdou jeho výkony ani pozornosti asistenta trenéra reprezentace M. Gerži. Výborně hrál i Tezner s Pátkem. Na Špinarovi je vidět změna v přístupu k tréninkům. Na bloku odehráli všichni tři nadprůměr. Naši nahrávači ještě dělají chyby, ale dá se říci, že výkonostě rostou spolu s celým týmem.

Semily : Chotěboř

3 : 1 (21:25,25:21,25:13,25:21)

3 : 2 (25:21,22:25,22:25, 25:21,15:9)

Sestava: Danielka, Špinar, Kárník, Tezner, Mrtka, Horák, Chalupa P., Haubert, Pátek,Veselý

Junioři 26.1. Jedenáctým kolem pokračovala I. Liga juniorů

Do Chotěboře přijeli junioři Moravských Budějovic

Ráno nás čekalo nepříjemné překvapení, když nepřijel náš nejlepší smečař Jirka Pátek. Sice se večer omlouval, že si podvrtnul kotník, ale v Alpě mu nic nebylo. Spíše v tom bude únava po oslavě přísahy našeho bývalého hráče Z. Nejedlého.

Začali jsme teda bez něho a na kůlu hrál Honza Haubert. Trochu jsme zariskovali a hráli bez libera a to byl omyl. Soupeř výborně podával a naši hráči nepřihrávali přesně a útok byl dobře čitelný. Výsledkem byla porážka 3:0. Druhý zápas byl velmi podobný tomu prvnímu až na to, že Haubert hrál na liberu ( velmi dobře), Michal M. na smeči ( náš nejlepší hráč). Ostatní naši útočníci byli bezzubí, nepřesní a nedůrazní. Oba zápasy nahrával starší žák Kuba Kárník a střídal se s Alešem Veselým.

V diskusi v šatně po zápase padla jedna zajímavá myšlenka – trénink třikrát týdně je málo a každý by měl nejméně dvakrát týdně běhat a posilovat sám mimo společné tréninky. Ne všichni naši hráči mají kondici na odpovídající úrovni.

Chotěboř : M. Budějovice

0 : 3 (19:25,10:25,9:25)

0 : 3 (13:25,9:25,13:25)

Sestava: Danielka, Špinar, Kárník, Tezner, Mrtka, Horák, Chalupa P., Haubert, Veselý

Junioři 19.1.
Desátým kolem I. Ligy juniorů začala druhá polovina sezóny - jarní odvety

Chotěbořáci cestovali do Ústí nad Orlicí na palubovku vedoucího celku

K prvnímu odvetnému kolu jeli naši junioři do Ústí nad Oba zápasy jsme odehráli v hale SPŠT a domácí byli velkým favoritem ( na podzim prohráli jediný zápas). Svoje největší zbraně “dělový” skákaný servis a velký důraz na síti- měli dobře připravené i na nás. V prvním zápase hrál na liberu Honza Haubert a je třeba říci, že dobře. Ve druhém zápase hrál libero Michal Mrtka a snad se postupně zbavuje nervozity, protože bojoval a odehrál si svoje také dobře. Soupeř nás přehrával v koncovkách setů velmi dobrým podáním, kterým nám znesnadňoval přihrávku a následný útok. Naše největší zbraň útok středem sítě se nám dařila jen velmi málo a smečaři se prosazovali proti kompaktním blokům velmi obtížně. Náš tahoun Pátek se sice snažil, ale druhý smečař Špinar musí přidat na fyzické kondici, jinak se proti starším hráčům neprosazuje. Celkově lze říci, že jsme oba zápasy nevzdali a bojovali proti jasnému favoritovi statečně a pokud nám vydrží snaha po zlepšování, tak nemusíme propadat skepsi. Oba zápasy nahrával starší žák Kuba Kárník a ten může hrát ještě čtyři roky v této kategorii. Aleš Veselý hrál jen sporadicky, protože neabsolvoval závěrečnou přípravu s družstvem a raději jel na hory. To se v mančaftu nedělá! Kapitánem byl zvolen Jan Tezner.

Česká Třebová : Chotěboř

3 : 0 (25:18,25:13,25:15)

3 : 0 (25:14,25:14,25:19)

Sestava: Danielka, Špinar, Pátek, Kárník, Tezner, Mrtka, Horák,Chalupa P., Veselý

Junioři 15.12.    Deváté kolo I. Ligy juniorů – Ostuda a potom bojovnost

K poslednímu kolu jeli naši junioři do České Třebové a po pátečních zdravotních potížích s nachlazením a teplotami, bylo otázkou v jakém složení se ráno sejdeme. Po drobných komplikacích s tím, kdo vezme auto (omlouváme se Dáňovým rodičům), jsme se nakonec sešli všichni.

Oba zápasy jsme odehráli v náhradní hale a byly si podobné asi jako den a noc.První zápas jsme sice začali se snahou, ale po prohraném prvním setu se náš výkon vytrácel až k ostudné prohře ve třetím setu. Bojovali snad jen Pátek a Tezner úplně se vytratili Horák a Mrtka. Druhý zápas vypadal naprosto rozdílně. První set jsme sice prohráli, ale po velmi vyrovnaném průběhu setu. Ve druhém setu byl vyrovnaný stav až do stavu 21:22. Trenér Chotěboře velmi riskantně vystřídal Horáka za Veselého a výbornou hrou jsme koncovku získali pro sebe. Ve třetím setu přišel útlum a tak do čtvrtého setu jsme neměli co ztratit. Bojovali jsme, povzbuzovali se, na soupeře to však nestačilo. Přesto za předvedený výkon zaslouží všichni hráči pochvalu. K již jmenovaným dvěma z prvního zápasu se přidali Špinar, Danielka, Chalupa i Horák. Mrtka a Kárník mají stále co zlepšovat, musí jim také pomoci celý mančaft.

Česká Třebová : Chotěboř

3 : 0 (25:21,25:15,25:9)

3 : 1 (25:13,23:25,25:14,25:20)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Kárník, Tezner, Mrtka, Horák,Chalupa P.,

Junioři 1.12.    Osmé kolo I. Ligy juniorů –broďáci byli lepší!

V sobotu se hrálo v Chotěbořské hale čtvrté kolo krajského přeboru žáků a tak jsme derby dvou družstev z okresu odehráli až v neděli. Soupeř byl jednoznačným favoritem a přijel v plné síle i s hráči, kteří pravidelně nastupují za brodské muže ve II.národní

První zápas začal na liberu Haubert a musím říci, že nehrál špatně. Soupeř začal razantním podáním, ale mi jsme nechtěli dát kůži lacino. Celý set byl vyrovnaný, až Danielkova chyba v útoku, kdy zasměčoval do sítě bez bloku, poslala broďáky k vítězství v setu. Ve druhém setu jsme nezachytili začátek a prohrávali jsme 1:5. Vzali jsme “time”, ale ztrátu jsme již nedokázali zlikvidovat a náskok soupeř již v pohodě uhlídal a získal další set. Třetí set byl podobný druhému jen s tím, že v závěru jsme se pokusili zabrat. Stačilo nám to jen na zkorigování výsledku.

Druhý zápas hrál na liberu Mrtka a soupeř velmi rychle zjistil, že podáním na něho získává tlak a v prvních dvou setech toho dokonale využíval. Až třetí set se náš příjem zlepšil, ale na rozjeté soupeře to už nestačilo.

Musíme sportovně uznat, že soupeř byl lepší. Neměli jsme jedinou herní činnost, ve které bychom byli lepší. Spíše se dá říci, že v některých fázích jsme se soupeři vyrovnali avšak vzápětí jsme udělali chyby a ponechali náskok ve skóre. Z naší strany hráli velmi dobře Pátek, Tezner a v prvním zápase Haubert ostatní hráli průměrně a podprůměrně.

Chotěboř : Havlíčkův Brod

0 : 3 (22:25,16:25,19:25,)

0 : 3 (15:25,12:25,20:25)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Haubert, Tezner, Mrtka, Horák,Chalupa P.,

24.11.    Sedmé kolo I. Ligy juniorů   – bez překvapení!

V sedmém kole jsme zajeli na nejvzdálenější zápas v soutěži a to na palubovku Slavie Liberec. Družstvo Liberce má výbornou základnu a jsou to mistři republiky žáků z roku 1998. V naší situaci jsme neměli co ztratit a tak jsme si chtěli zahrát bez nervů a s chutí.

První zápas jsme nezachytili nápor soupeře na podání a naším příjmem nedokázali vzdorovat, výsledkem byly chyby hned po podání nebo nepřipravený útok. Nevyhnuli jsme se ani nevynuceným chybám. Naše podání bylo laciné a soupeř je tvrdě trestal precizním útokem navíc. Michal prohrává souboj se svými nervy a zahrál dobře jen asi pět úderů. Ostatní údery byly průměrné, většina však velmi špatná.

Druhý zápas byl lepší. Horák a Špinar podávali tvrdě a soupeř se začal dostávat pod tlak. Musíme uznat, že se z našeho tlaku vždy dostal ven, ale i tak je to zlepšení. Ve druhém setu jsme to přehnali a darovali soupeři šest zkažených podání ze sedmi po sobě podaných.

Velmi dobře odehrál na liberu Honza Haubert – možná je to post pro něho ideální, musí si to však vzít za své. Velmi dobře odehrál Tezner na postu univerzála, což pro něho není obvyklý post. Průměrné výkony podali Danielka, Pátek, Veselý a Kárník.

Liberec : Chotěboř
3 : 0 (25:16,25:10,25:12),  3 : 0 (25:19,25:14,25:16)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Haubert, Tezner, Mrtka, Horák, Kárník

17.11.    Šesté kolo I. Ligy juniorů –zklamali jsme sami sebe!!

Po týdenní hrací pauze nás čekal zápas doma s družstvem ČKD Kompresory “B” což je céčko CHANCE dříve AERA.V sobotu jsme pro vítězství znovu dělali maximum. Pořádně se rozcvičili, ale smůla se nám lepí na paty - Páteček měl defekt u auta a přijel na poslední chvíli. Zápas začal lépe soupeř. Nás svazuje i psychika a zodpovědnost. Podávali jsme velmi slabě bez rizika a to dnes ve volejbale nestačí. Soupeř nám unikl až na 18:11. Pak sice Hans snížil na 16:19 ale stav se posunul na 23:19 pro soupeře. Vzali jsme druhý time a poté snížili na 22:23. Další time soupeře a naše špatná koncovka rozhodli první set. Druhý set byl stejný jen s opačnou koncovkou – vyhráli jsme 25:23. Ve třetím setu byl soupeř lepší především na podání a příjmu. Čtvrtý set byla jen naše labutí píseň.

Druhý zápas začal opět stejně – hrajeme chvíli dobře a pak uděláme nevynucené chyby a set je fuč. Ve druhém setu jsme bojovali. Vedli jsme 12:6 a 23:21. Soupeř nás však dotáhl na 23:23. Vzali jsme time, dohodli se co zahrajeme a Dáňa tvrdým útokem vytloukl blok. Bohužel se do míče letícího daleko do autu napletl Hans a hned další podání nechal spadnout na zem a esem skončil druhý set. Set ve kterém jsme byli lepší a měli ho vyhrát. Ve třetím setu šel na kůl Špína a set jsme vydřeli pro nás. Chceme srovnat a vyhrát, sestava zůstala stejná. Soupeř však zpřesnil hru a dobře si přečetl, že naši smečaři útočí do směru kam se rozeběhnou. Tím získal více bodů na bloku a podruhé zvítězil.

Nelze říci, že jsme nebojovali nebo nechtěli vyhrát, ale poráží nás naše psychická nevyrovnanost. Nemáme hráče, který byl strhnul ostatní. Máme jen snaživé kluky, kteří po dvou zkažených míčích sklopí hlavu a přestanou si věřit. Začne se hrát opatrně bez rizika nebo se udělají chyby bez donucení soupeře. Možná je chyba i v trenérovi, ale kde vzít jiného?

Chotěboř : ČKD Kompresory
1 : 3 (23:25,25:23,18:25,14:25),   1 : 3 (17:25,23:25,25:17,18:25)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Haubert, Chalupa P., Tezner, Mrtka, Horák, Chalupa M.

3.11.     Páté kolo I. Ligy juniorů – další prohra – vlastní psychikou!!

V sobotu jsme pro vítězství dělali maximum, ale jen ve fázi přípravy na zápas. Vyjeli jsme dřív , dlouho vstřebávali prostředí v Náchodské hale. Pořádně se rozcvičili. Vlastní zápas začal lépe pro nás. Vedli jsme 3:0 a 5:3, pak však přišla nepochopitelná série až na 7:22. Trenér vzal dva “timy”, vystřídal dva hráče, set však již zachránit nešlo. Na tomto setu se podepsal především libero Mrtka. Sám o sobě ví, že může hrát výborně jen pokud si věří a má balon v ruce alespoň třikrát v týdnu. Ve středu se musel učit, ale v pátek jel se spolužáky na čumendu na taneční do Brodu. Posledních patnáct balonů jen však vyhráli 11:4 a tak do druhého setu jsme šli s tím, že ten první vymažeme a soupeře nepustíme do hry. Vedli jsme 6:0 a všechno se zdálo být v pohodě. Znovu však zaúřadovala naše neschopnost dohrát lehké balony od soupeře precizně a razantně na zem. Naše nervozita znamenala, že se stav otočil až na 25:18. Třetí set byl podobný a tak Náchod lacino vyhrál 3:0.

Druhý zápas začal opět stejně – hrajeme chvíli dobře a pak uděláme dvě nevynucené chyby a set je fuč. Před třetím setem jsem hráčům říkal, že z venku není vidět nikdo kdo chce na hřišti vyhrát. Trochu to zabralo Vedli jsme 10:7 ,16:10, 20:17 a ještě 25:24 a přesto prohráli.

Pokud nechceme zažívat podobně nešťastné pocity i v dalších zápasech, musíme doopravdy dodržovat 100% přístup k tréninkům a především zápasům. Nestačí to pouze u některých (Haubert, Danielka) musí to být u všech. Musíme na tréninku bojovat jako o zápase a přestat pořád hledat výmluvy proč něco nejde. Ve volejbale i v životě platí, že všechno jde, jen se musí hledat cesta jak to půjde a ne výmluva proč to nejde. Musíme dohrát zdánlivě jednoduché balony precizně nohama a pak přijde i výsledek nad sítí.

Teď máme týden volno a pak doma ČKD Kompresory Praha. Snad se dáme dohromady a soupeře konečně přehrajeme.

Náchod : Chotěboř
3 : 0 (25:17,25:18,25:18),    3 : 0 (25:20,25:22,28:26)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Haubert, Chalupa P., Tezner, Mrtka, Horák, Chalupa M.,

28.10.    Čtvrté kolo I. Ligy juniorů

S naším asi největším soupeřem o udržení v soutěži se v neděli ve Sportovní hale sehrála opravdová bitva. Letohrad přijel s hráči, kteří mají zkušenosti ze dvou sezón v lize. Naši hráči se překonávali a přítomní diváci viděli velmi dobré výkony zejména libera Mrtky, nahrávače Veselého a blokařů Danielky a smečaře Pátka. Podobně jako před týdnem se hrál velmi slušný volejbal, ale opět jsme v každém setu udělali dvě až tři nevynucené chyby, které nás poslaly za další porážkou.

Druhý zápas jsme chtěli vyhrát a tak jsme zariskovali a na nahrávku poslali staršího žáka Martina Chalupu. Martin zrychlil hru a nahrávka byla pro soupeře méně čitelná. Výsledkem byl první vyhraný set v soutěži. Druhý set byl z naší strany špatný a asi jsme podlehli uspokojení. Třetí set jsme prohrávali už 10:15, ale potom jsme zabrali a set vyhráli. Měli jsme velkou šanci na vítězství v zápase, ale soupeř nechtěl dát svou kůži lacino a stav srovnal na 2:2. V tie-breaku nám docházely síly a z únavy vyplynuly nevynucené chyby a soupeř se radoval z vítězství.

Celkově se naše hra zlepšuje. Pochvalu zaslouží Pátek na smeči, Mrtka na liberu, Danielka na bloku a mladíček Martin Chalupa. Výborná atmosféra na lavičce znamenala, že trenér mohl střídat a hráči byli myšlenkami v zápase. Musíme získat více sebevědomí a vítězství určitě přijde. Možná to odskáče už v sobotu Náchod.

Chotěboř : Letohrad

0 : 3 (15:25, 19:25, 20:25)

2 : 3 (25:22, 13:25,25:22, 19:25, 9:15)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Haubert, Chalupa P., Tezner, Mrtka, Horák, Chalupa M.,

21.10.    Třetí kolo I. Ligy juniorů

V prvním z utkání série pravdy (Semily, Letohrad, Náchod, Kompresory- soupeři se kterými se budeme prát o udržení v soutěži) se v neděli ve Sportovní hale představily Semily. Soupeř přijel se sedmi hráči, kteří mají zkušenosti ze dvou sezón v lize a někteří z nich odehráli i zápasy v II. lize mužů. Naši hráči se překonávali a přítomní diváci viděli velmi dobré výkony zejména libera Mrtky, nahrávače Veselého a blokařů Danielky a Chalupy. Ze smečařů splnil očekávání pouze Haubert. Za svými možnostmi hodně zaostává Špinar, nevýrazný byl Tezner i Pátek. Ve druhém setu jsme vedli už 14:7 a přesto jsme set nevyhráli. Ve třetím setu jsme vedli 23:22 a opět koncovka patřila soupeři.

Ve druhém zápase hrál Pátek na účku ( velmi dobře) a moc jsme chtěli vyhrát. Hrál se velmi slušný volejbal, ale my jsme v každém setu udělali dvě až tři nevynucené chyby, které nás poslaly za další porážkou.

Celkově se naše hra zlepšuje. Musíme získat sebevědomí především u smečařů, aby dokázali ve vypjatých koncovkách dohrát rozhodující míče na zem. To však bývá možné jen razantním útokem i z ne příliš vydařené nahrávky. Ulití může být jen něco navíc. Ještě ve Vídni byl naší oporou Z. Špinar. Potom ho zastavila zlomenina ruky a tři týdny nehrál. Dodnes jsou tyto tři týdny vidět na chybějící kondici i jistotě úderů. Úderová jistota trénovat se sádrou nejde, ale kondice a posilování jistě ano a tam je chyba v přístupu k tréninku a to nejen u Zdeňka.

Příští týden opět v neděli přivítáme ve své hale celek Letohradu. Začátek je tradičně v 10 hodin.

Chotěboř : Semily

0 : 3 (19:25, 21:25, 23:25)

0 : 3 (21:25,18:25, 16:25)

Sestava: Veselý, Danielka, Špinar, Pátek, Haubert, Chalupa P., Tezner, Mrtka, Horák, Chalupa M., Kárník

13.10.    Druhé kolo I. Ligy juniorů

Nováček z Chotěboře jel na horkou půdu družstva, které v loňské sezóně skončilo na druhém místě. musíme uznat, že kvalita hry soupeře byla nad naše síly. Důrazný útok na celé síti i ze zadních pozic, skákané podání a obětavá hra v poli budou devizy na přední místa v tabulce pro našeho soupeře. Náš útok, podání ani hra v poli ještě není na takové úrovni abychom takového soupeře porazili. Naším největším problémem je slabá komunikace mezi hráči na hřišti. Máme hráče, kteří u hry nemluví a pokažený balon je dostává dál do útlumu. Mrtka, Horák i Veselý a další musí být více ve hře.Velká smůla nás potkala ve třetím setu druhého zápasu, kdy si Bedla udělal pořádný výron v kotníku a nejméně pět týdnů nám bude chybět. Špinar po zlomenině ruky sundal sádru teprve v pondělí a tak se ještě herně hledá.

Příští týden hostíme v naší hale od 10 hodin družstvo Semil.

Moravské Budějovice - Chotěboř  3:0 (25:13, 25:14, 25:11), 3:0 (25:18, 25:14, 25:17)

Sestava: Veselý, Danielka, Horák, Špinar, Pátek, Nejedlý, Haubert, Mrtka.

29.9.   Začala I. liga juniorů
Chotěboř : Ústí nad Orlicí    0 :3 (20:25, 14:25, 18:25), 0:3 (20:25, 15:25, 20:25)

V sobotu se ve Sportovní hale v Chotěboři konal první zápas našich juniorů v takto vysoké soutěži. Chotěbořáci vědomi si významu utkání šli už od rozcvičky před zápasem naplno do hry. Jenže pro administrativní nedostatek v soupisce, kdy u dvou hráčů byl překlep v lomítku, nedovolil rozhodčí nastoupit smečaři Pátkovi a liberu Mrtkovi do zápasu. Jejich absence byla velmi znát. “Je to hlavně moje chyba uznal trenér domácích “doufám, že tímto jsme zaplatili nováčkovskou daň. V obou zápasech jsme zaostávali především v tvrdosti podání a přesnosti příjmu a razanci v útoku.Máme ještě na čem pracovat, ale sezóna je dlouhá a my budeme sbírat zkušenosti. Věřím, že naše časy přijdou. Mrzí nás pouze slabý zájem u našich spoluobčanů, snad se to taky zlepší.”

Rozlosování I. LIGY JUNIORů, skupina “B”  zpět nahoru

Hraje se polským systémem - dva zápasy v jeden den-

Oficiálně začíná první zápas v 10:00 hodin a druhý ve 14:00 hodin. Pokud je oficiální souběh s muži může být začátek posunutý. Druhý zápas může být zahájen po dohodě soupeřů i dříve než ve 14:00 hodin.

 1.kolo 29.9.01 10.00 Chotěboř : Ústí n. Orlicí

2.kolo 13.10.01 10:00 M. Budějovice : Chotěboř

3.kolo 21.10.01 10:00 Chotěboř : Semily

4. kolo 28.10. 01 10:00 Chotěboř : Letohrad

5. kolo 3.11.01 10:00 Náchod : Chotěboř

6. kolo 17.11.01 10:00 Chotěboř : ČKD Kompresory

7. kolo 24.11.01 10:00 Liberec : Chotěboř

8. kolo 2.12.01 10:00 Chotěboř : Havl. Brod

9. kolo 15.12.01 10:00 Česká Třebová : Chotěboř

10.kolo 20.1.02 10:00 Ústí n. O. : Chotěboř

11.kolo 26.1. 02 10:00 Chotěboř : M. Budějovice

12.kolo 9.2.02 10:00 Semily : Chotěboř

13.kolo 16.2.02 9:00 Letohrad : Chotěboř

14.kolo 23.2.02 10:00 Chotěboř : Náchod

15.kolo 9.3.02 11:00 Kompresory : Chotěboř

16.kolo 16.3.02 10:00 Chotěboř : Liberec

17.kolo 23.3.02 11:30 Havl. Brod : Chotěboř

18.kolo 30.3.02 10:00 Chotěboř : Česká Třebová

zpět nahoru

23.9.  Přípravný turnaj juniorů v Chotěboři

V neděli se ve Sportovní hale v Chotěboři konal přípravný turnaj juniorů za účasti šesti družstev: Chotěboř, Havl. Brod, Slavia Liberec A i B, Česká Třebová a Nymburk.

Hrál se velmi dobrý volejbal a především kadeti Liberce ukázali svoji extraligovou fazónu. Po utkáních ve dvou skupinách se hrálo o celkové umístění podle pořadí ze skupin. Celkovým vítězem se stalo družstvo Slávie Liberec A, které ve finále porazilo svoje béčko.

Tabulka turnaje:

  1. Slavie Liberec A
  2. Slavie Liberec B
  3. Nymburk
  4. Česká Třebová
  5. Havlíčkův Brod
  6. Chotěboř

 Chotěbořští dorostenci hráli celou přípravu na liberu se Zdeňkem Špinarem a ten má ruku v sádře až do 8.10. a navíc se ráno omluvil Karel Horák s teplotou a tak jsme byli bez účka. Velká škoda je, že z pracovních důvodů nepřijel Jirka Pátek náš hlavní smečař. Přesto jsme nehráli tragicky. Naší největší chybou je, že nedokážeme udržet koncentraci na volejbal po celou dobu tréninků a zápasů. Z toho plynou nedostatky v jednoduchých činnostech, které zdánlivě lze zahrát v pohodě. Tato drobná odfláknutí se bohužel projevují ve dvou až třech chybách v každém setu a to dnes ve volejbale rozhoduje.

Jako trenéři jen velmi těžko chápeme tyto problémy ale to vše vychází i z pohodového přístupu chotěbořských teenegerů. To co kluci odvádí na trénincích i zápasech je mnohem víc než je standart v partách jejich vrstevníků ale na ligu je to málo.

8. a 9.9. Junioři Chotěboře sbírali zkušenosti na turnaji ve Vídni

O víkendu 8. a 9.září 2001 se naši junioři zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje ve Vídni. Na turnaji jsme sehráli čtyři zápasy s rakouskými soupeři- národní družstvo kadetů I., národní družstvo kadetů II., junioři Sokola Vídeň – loňští mistři Rakouska, a VBC Stainach- Irdning.
V sobotu nás čekal první výběr kadetů a junioři Sokola, v neděli pak druhý výběr kadetů a Stainach.
Sobota:

Chotěboř :Jugendnational manschaft I. 2:3 (15:25, 20:25, 26:24, 26:24, 11:15)
První dva sety se nám po čtyřhodinové cestě nedařilo a neunesli jsme i tíhu zodpovědnosti hrát proti nároďáku. Ve třetím setu jsme se zlepšili a uhráli dramatickou koncovku, tie break se však stal kořistí soupeře. Jako by to naznačilo náš komplex vyhrát zápas.
sestava: Veselý, Pátek, Nejedlý, Špinar, Tezner, Danielka, libero Mrtka, střídali Haubert a Chalupa P.

Chotěboř :Sokol Vídeň 0:3 (10:25, 6:25, 11:25)
Na loňského mistra v zemi hostitelů jsme opravdu neměli. Byli lepší ve všech herních činnostech zejména na podání. Tři jejich hráči již nastoupili v lize za muže Sokola.
sestava: Veselý, Pátek, Chalupa P., Špinar, Tezner, Horák, libero Mrtka, střídali Haubert a Chalupa M.

Neděle:

Chotěboř :Jugendnational manschaft II. 0:3 (17:25, 16:25, 15:25)
Do zápasu jsme šli s cílem vyhrát. Bohužel se nám nepodařilo splnit taktické pokyny a selhali jsme zejména na podání. Jednoduché podání ze země nebo zkažené podání nevede k úspěchu, navíc pokud si každý hráč dovolí dvě nevynucené chyby je z toho darovaný set pro soupeře.
sestava: Veselý, Pátek, Nejedlý, Špinar, Haubert, Danielka libero Mrtka,střídali Tezner a Chalupa P.

Chotěboř :VBC Stainach- Irdning 2:3 (25:19, 17:25, 21:25, 25:21, 16:18)
První set byl z naší strany parádní, ve druhém a třetím jsme neudrželi taktiku. Čtvrtý set byl opět ve znamení naší hry. Tie-break ačkoli jsme vedli již 7:4 vyhrál bohužel v koncovce soupeř. Měli jsme dva mečboly a naši hráči jako by neunesli zodpovědnost a z nedostatku sebevědomí je nedokázali dohrát na zem, soupeři stačilo nekazit.
sestava: Chalupa M, Pátek, Chalupa P., Špinar, Tezner, Horák libero Mrtka, střídali Nejedlý a Haubert.

Tabulka turnaje

1) Sokol Vídeň
2) Jugendnational manschaft II.
3) Jugendnational manschaft I.
4) VBC Stainach
5) TJ CHS Chotěboř

Zpět na nejnovější výsledky volejbalu,
ty starší najdete zde: muži,   juniorky, žáci, žákyně, přípravka

Zpět nahoru
Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet