SPORT v Chotěboři

O volejbalu žáků
píše Pavel Chalupa a Pavel Hejtmánek


Zpět na nejnovější výsledky volejbalu,
ty starší najdete zde: muži, junioři, juniorky, žákyně, přípravka

Minulá sezóna 2000/2001

Sezóna volejbalu žáků 2000


Zpět na sportovní stránku

Volejbal žáků, podzim 2001 - nová zpráva vždy nahoře

Družstvo žáků volejbalového oddílu TJ Chotěboř
je v sezóně 2001-2002 účastníkem Oblastního přeboru kraje Vysočina

Oblastní přebor je rozdělen do tří skupin:
Skupina A – Chotěboř, Žďár nad Sázavou, Polná, Nové Město na Moravě, B – Velké Meziříčí, Přibyslav, Dukovany, Moravské Budějovice, C – Havlíčkův Brod, Světlá n.Sázavou, Pacov, Lukavec.
Hrací systém: v základních skupinách budou sehrány vždy 4 turnaje (každé družstvo pořádá jeden) do finálové části postoupí vítězové skupin a další dva celky ze druhých míst, které určí barážový turnaj.

 

Žáci 1.12.   Čtvrté kolo krajského přeboru žáků

V sobotu hráli naši žáci poslední kolo základní části krajského přeboru ve volejbale. Do Chotěbořské haly přijela družstva – Nového Města n. M., Žďáru a. S. a Polné.

V našem družstvu nastupovali žáci se zkušenostmi z juniorů( Špinar a Chalupa M.) střídavě se žáky bez herních zkušeností (Říčan, Běloušek, Remeň……) a to na výsledcích projevilo.

Za předvedenou hru trenér Vajrych nikoho nechválí a naopak nabádá kluky k větší bojovnosti a nasazení. To prý musí začínat již na tréninku a potom se může projevit i v zápasech.

Sestava : Špinar, Chalupa M., Každan, Hájek, Šimon, Stuna, Pátek, Běloušek, Říčan, Šmíd, Zvolánek, Jonáš, Pavel

Chotěboř : Žďár n. S. 0 : 2 (22:25, 16:25)

Chotěboř : Nové Město       0 : 2 (18:25, 21:25)

Chotěboř : Polná 0 : 2 (24:26, 16:25)

Žáci 3.11.     Třetí turnaj oblastního přeboru žáků se hrál v Polné

Naši žáci tam jeli a měli sestavě několik nováčků, kteří si tak odehráli svůj křest v zápase. Podle slov trenéra Vajrycha hráli Běloušek, Říčan, Stuna i Šmíd velmi dobře a pokud budou takto pokračovat čeká je zajímavá perspektiva. Výborně hrál i zkušený Kárník a tak mrzí jen průměrné výkony Každana, Hájka i Šimona. Všichni tři si budou muset srovnat co vlastně chtějí dělat. Zda volejbal nebo biatlon, orienťák či kulábr. Na kvalitní hraní jistě mají předpoklady.

Chotěboř : Žďár n. S. 0:2
Chotěboř : Nové Město n.M. 0:2
Chotěboř : Polná 2
:0 kontumace,

za Polnou hrál dorostenec a trenér Vajrych si nepřál aby hrál proti jedenáctiletým žáčkům.

 

13.10.      2.turnaj skupiny A – pořadatel Nové Město na Moravě.

Ve stejném termínu se hrála i juniorská liga a proto opět v sestavě chyběl Zdeněk Špinar, který odjel s juniory k mistrovským zápasům do Moravských Budějovic. Jeho neúčast byla citelná a i když nebyl po zranění ještě v plném tréninku, jistě by nám pomohl.

Výsledky :
Chotěboř – Nové Město na Moravě 0 : 2 ( 18 : 25 , 18 : 25 )
Chotěboř - Žďár n.S 0 : 2 ( 19 : 25 , 25 : 27 )
Chotěboř – Polná 1 : 2 ( 18 : 25 , 25 : 21 , 5 : 15)

Před odjezdem jsme předpokládali zlepšený kolektivní výkon. V průběhu utkání byla snaha vyvarovat se chyb z minulého turnaje a využít alespoň částečně znalost soupeřů z předchozího kola. Soupeři nás však ve všech utkáních přehrávali jednoduchou hrou a získávali převahu v jednotlivých setech především nevynucenými chybami z naší strany. Slabinou byla opět přihrávka a z toho plynoucí nemožnost efektivního útoku. Výjimkou byl druhý set v utkání se Žďárem kdy jsme měli i setbol, ale nedokázali jej využít a zejména druhý set v zápase s Polnou, kdy jsme déle využívali silnějšího smečařského postavení na síti a vedli až o 11 bodů. Snaha dovést tento poslední zápas do vítězného konce v tie-breaku však vůbec nevyšla . Soupeř nás v jednom z postavení doslova smetl protože jsme nedokázali převést jediný úspěšný útok, který by znamenal změnu na silnější postavení na síti .

Příčiny porážek je možné hledat i v nováčkovské dani některých mladších hráčů, kteří teprve získávají první zkušenosti v mistrovských utkáních..

Základ družstva tvořili zkušení Chalupa Martin, Každan, Kárník, Hájek.

Z mladších se dobře rozehrává Šimon , dále střídali ještě Zvolánek a Běloušek, který hrál takovýto zápas vůbec poprvé a svou pohyblivostí dokázal, že je příslibem do budoucna.

Ostatní zápasy:
Žďár n.S. – Polná 0 : 2
Žďár n.S. – Nové Město na Moravě 1 : 2
Polná - Nové Město na Moravě 2 : 1

Tabulka turnaje:

1. Polná 6:2 6b
2. Nové Město na Moravě 5:3 5b
3. Žďár nad Sázavou 3:4 4b
4. Chotěboř 1:6 3b

Tabulka po 2. turnaji:

1. Polná 10:5 11b
2. Nové Město na Moravě 9:5 10b
3. Žďár nad Sázavou 6:9 8b
4. Chotěboř 4:10 7b

 

Pokud bychom chtěli postoupit do bojů o finálovou skupinu, bude třeba ve zbývajících dvou turnajích hru podstatně zlepšit.

22.9.    1.turnaj skupiny A – pořadatel Žďár nad Sázavou

Účastníkem naší skupiny je nám dobře známé družstvo Polné se kterým se tradičně utkáváme, naopak Žďár n.S . a Nové Město pro nás byli naprosto neznámí soupeři. Některé turnaje soutěže žáků termínově kolidují s juniorskou ligou a někteří hráči působí v obou soutěžích. Vzhledem k tomu, že juniorská liga má začátek až 29.9. byla šance pro tento turnaj sestavit maximálně silné družstvo a vybojovat maximum bodů. Zranění jednoho z klíčových hráčů Zdeňka Špinara však plány částečně nabouralo.

Výsledky :
Chotěboř - Žďár n.S 1 : 2
Chotěboř – Polná 0 : 2
Chotěboř – Nové Město na Moravě 2 : 0

V prvním zápase proti neznámému Žďáru se někteří naši hráči teprve seznamovali s mistrovskou soutěží. Po zlepšeném výkonu ve druhém vyhraném setu se ale nepodařilo zápas dovést do vítězného konce.

Ve druhém utkání uplatňoval soupeř z Polné tvrdé podání, se kterým se naši hráči nedokázali vyrovnat. Nečistý příjem tohoto podání znamenal mnoho bodů na konto soupeře. V prvním setu jsme sice drželi krok až do samého závěru (set skončil 24 : 26 ) ale ve druhém se navíc přidala i naše neschopnost dát první podání a po naprostém psychickém útlumu následoval krutý výsledek 16 : 25 . S Polnou se již tradičně nedaří a i když se zdá být náš hráčský kádr o poznání lepší , nedokázal se se soupeřem vyrovnat.

Před třetím zápasem s Novým Městem (to své dva úvodní zápasy vyhrálo vždy lehce 2 : 0 ) se zdálo, že to bude soupeř nad naše síly . Opak byl skutečností a po soustředěném výkonu všech hráčů (velkým plusem bylo značně zlepšené podání ) jsme Nové Město přehráli 2 : 0 a tak alespoň částečně napravili dojem z prvního turnaje.

Základ družstva tvořili Chalupa Martin, Každan, Jonáš, Šimon, Kárník, Hájek. Pochvalu zaslouží nováčci Jonáš a Šimon, ostatní mohli v prvních zápasech uhrát více.

Ostatní zápasy: Žďár n.S. – Polná 1 : 2, Žďár n.S. – Nové Město na Moravě 0 : 2, Polná - Nové Město na Moravě 0 : 2

Tabulka po 1.turnaji:

1. Nové Město na Moravě 5 b. 4 : 2
2. Polná 5 b. 4 : 3
3. Chotěboř 4 b. 3 : 4
4. Žďár n.Sázavou 4 b. 3 : 5

Zpět na nejnovější výsledky volejbalu,
ty starší najdete zde: muži, junioři, juniorky, žákyně, přípravka

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet