czvolejbsvaz.gif (31495 bytes)

TJ CHS Chotěboř

Nejnovější výsledky
volejbalu
v sezóně 2001 / 2002 (včetně léta 2002)
Stálí dopisovatelé: Pavel Hejtmánek, Pavel Chalupa, Irena Stará


Zde přinášíme jen nejnovější výsledky utkání družstev volejbalu,
ty starší najdete zde: muži, junioři, juniorky, žáci, žákyně, přípravka


Zpět na sportovní stránku

Volejbal mužů 2000/2001

Volejbal dorostu 2000/2001

Dorostenci hráli ještě Ligu Vysočiny 2000/2001

Volejbal žáků 2000/2001

Fotky ze sezóny 2001/02:
muži, junioři, juniorky, žáci, žákyně, přípravka

Rozlosování juniorů

Muži hrají Krajský přebor II. tř., junioři hrají I. juniorskou ligu, žáci hrají Krajský přebor I

nová zpráva vždy nahoře

18.8.   Turnaj juniorů a juniorek s mezinárodní účastí

jsme pořádali dnech 16.8-18.8. 2002 na sedmi kurtech TJ CHS Chotěboř v ulici Na Skřivánku.

V letošním roce se konal I. ročník tohoto turnaje. K jeho organizaci jsme se odhodlali především proto, že v této věkové kategorii se před soutěží nekoná jiný podobný turnaj. Náš turnaj je od ledna součástí oficiálního adresáře turnajů ČVS zveřejněného na internetu a v brožuře Adresář turnajů.

O významu našeho turnaje svědčí i fakt, že se ho zúčastnila družstva hrající extraligu a I. ligu jako např. u děvčat Opava, KP Brno, Tatran Střešovice, Junior Brno, Havl. Brod a slovinský Maribor a u chlapců Velké Meziříčí, Havl. Brod, Česká Třebová a Chotěboř. Celkem se turnaje zúčastnilo 20 družstev dívek a 6 družstev chlapců a to ještě nepřijela družstva Nymburka a Č. Budějovic kvůli povodním.

Turnaj zahájil starosta města Chotěboř pan ing. Zdeněk Stejskal a předseda KV ČVS Vysočina pan ing. V. Kučera.

Stravování jsme zajistili na Obchodní akademii, ubytování na internátu OA i SOU a ještě ve sportovní hale TJ. Rozhodčí jsme zajistili z řad ligových rozhodčích listin “a” “B” “C” a pánové Hudík, Petraš, Sedlák, Hejtmánek, Vajrych, Pril a Hrdina řídili utkání s přehledem.
Pavel Hejtmánek

Výsledky juniorů:

1) Velké Meziříčí
2) Havlíčkův Brod
3) Chotěboř “A”
4) Česká Třebová
5) Chotěboř “B”
6) Hlinsko

Výsledky juniorek:

1) KP Brno “A”
2) KP Brno “B”
3) Havl. Brod “B”
4) Havl. Brod “A”
5) Opava
6) Střešovice “A”

volejbalový turnaj v Chotěboři

Volejbalový turnaj v Chotěboři

Volejbal v červenci    Volejbalisté se přípravují na novou sezónu

Ačkoli jsou ještě školní prázdniny v plném proudu, volejbalisté již zahájili přípravu na novou sezónu 2002/03. Družstvo juniorů čeká další ročník I. ligy juniorů, muže Krajský přebor II a žáky Krajský přebor.

Příprava v červenci byla dobrovolná vzhledem k brigádám a dovoleným, přesto je třeba pochválit juniory a některé žáky za pravidelnou účast.

V červenci jsme se zúčastnili turnaje v Bezděkově, kde jsme prohráli s muži Žďáru n. S. a extraligovými dorostenci Vel. Meziříčí. Obě družstva se poté dostala do semifinále a Vel. Meziříčí celý turnaj vyhrálo. Porazili jsme družstvo Třemošnice.

První povinou akcí byl turnaj v Dřevěnici. V základní skupině jsme se neztratili i když vylosování vypadalo obtížně. V prvním zápase jsme narazili na nám neznámý Dansport Praha a vyhráli jsme s přehledem 2:0. Bylo to naše první vítězství v Dřevěnicích. Druhý zápas byla bitva s Náchodem (Náchod byl posílen o dva muže z Hronova) v prvním setu nás přehráli snadno ale ve druhém jsme nedali kůži lacino (19:25, 22:25). Třetí zápas nás poslal proti extraligovému družstvu VAVEX Příbram “A”. Velkou pochvalu zaslouží naši hráči, že nepodlehli velkému jménu soupeře a bojovali o vítězství. Nakonec se radovali naši dorostenci a to je velký úspěch. Snad se blíží lepší časy a naučíme se vyhrávat.

Za Chotěboř hráli: Vajrych L., Danielka, Horák, Každan, Veselý, Chalupa M., Špinar, Haubert, Tezner a Kárník.

Doufáme, že tento výsledek nám pomůže i v ligové sezóně a dodá chuti do přípravy – čeká nás fyzička a potom turnaj v Chotěboři.

Tímto chceme připomenout, že ve dnech 17.-18.8. se na kurtech v Chotěboři koná největší mládežnický turnaj v Čechách. Bohužel bez podpory města. Zveme všechny příznivce dobrého sportu.

Dosud přihlášená družstva:

dívky: KP Brno, Junior Brno, Tatran Střešovice, Opava, Bedřichov, Dansport Praha, Č. Budějovice, Světlá n.S., Dobronín, H.Brod a slovinský Maribor

chlapci: Vel. Meziříčí, Slavia Hradec Králové, Dansport Praha, Nymburk, Liberec, Chotěboř, Přibyslav, Havl. Brod.

Muži v červnu

Světlá : Chotěboř 3:0 a 3:1,

Chotěboř : Přibyslav 3:2, 2:3

Redakce Chotěbořského Couriera doplňuje, že volejbaloví muži skončili takto:

1. Hrotovice 53 b, 2. Polná 50 b, 3. Světlá 44 b, 4. Bezděkov 42 b, 5. Přibyslav B 41 b, 6. Rissi 40 b, 7. Chotěboř 36 b, 8. Bystřice 30 b.

Muži 1.6.   Páté kolo jarní části krajského přeboru volejbalu muži - II.třída

Naše družstvo mužů tentokrát hrálo doma s celkem RISSI Žďár n. S. V pátek na tréninku nebyli někteří hráči, navíc P. Dostál dal přednost Rallye Posázaví a tak museli nastoupit dorostenci a veteráni, protože z celku mužů zůstali jen Vajrych, Nádvorník, Hübner a Vítek. Nastoupili tedy dorostenci Špinar a Tezner. Škoda je, že Danielka a Horák byli na školním výletu. Nastoupil i Hejtmánek.

První zápas začal vyrovnaným prvním setem a druhý set byl jasně hostí. Za stavu 2:0 se udál důležitý obrat a domácím se podařilo vyrovnat na 2:2. Tie break byl ukázkou tvrdé bitvy o každý balón a nakonec ho rozhodly nevynucené chyby u domácích.

Druhý zápas byl sice vyrovnaný, ale soupeř vždy zahrál rozhodující míče pozorněji i přesněji a zaslouženě vyhrál 3:0.

Chotěboř : RISSI

2 : 3

0 : 3

Sestava: Vajrych, Nádvorník, Vítek, Hübner, Hejtmánek, Špinar, Tezner

Velmi se nedařilo Kubovi ani Martinovi, Pavlové nehráli nic moc a tak dobře hráli jen Petr a Zdeněk což je málo. Honza se do hry dostal jen málo.

Muži 25.5.    Čtvrté kolo jarní části krajského přeboru volejbalu muži - II.třída

Naše družstvo mužů jelo tentokrát hrát do zatím neznámých Hrotovic (okres Třebíč) na hřiště vedoucího celku tabulky naší skupiny. V Hrotovicích zatím dokázali vyhrát jen Bezděkováci na podzim a to je jediný zápas, který náš soupeř prohrál. V pátek na tréninku odmítli dorostenci jet na zápas kvůli sedmiboji a krajskému soustředění kadetů – je to škoda – a tak jeli muži pouze v šesti.

První zápas byl celkem vyrovnaný, ale nakonec se radovali domácí, kteří mají v mužstvu mnoho mladíků(ještě dorostenců) , kteří hrají velmi důrazný a moderní volejbal.

Druhý zápas byl překvapivě hodně vyrovnaný a vedení 2:1 na sety bylo slibné. Soupeř však vyrovnal a tak rozhodoval tie-break. Za stavu 14:13 jsme měli mečbol a jeho neproměnění soupeř potrestal a dotáhl zápas do vítězného konce.

Za předvedený výkon zaslouží všichni hráči pochvalu a jejich jarní výkony jsou dobrým příslibem do budoucna. Kéž by se podařilo současné hráče udržet a popřípadě doplnit některými bývalými Chotěbořáky a pak se dá pomýšlet příští rok i o postupu do KP I. kam jistě patříme.

Hrotovice : Chotěboř

3 : 1

3 : 2

Sestava: Vajrych, Nádvorník, Vítek, Hübner, Pátek, Dostál, Hlavička

Muži 18.5. Třetí kolo jarní část krajského přeboru II.třídy pokračovalo 18.5.

Chotěbořáci hráli na hřišti druhého celku tabulky Polné. Popátečním tréninku se dávala sestava dohromady i s dorostenci, kteří pomáhají mužům v jejich soutěži. První zápas byl ještě v režii domácího mužstva, kteří byli dirigováni nekdejším reprezentantem Barákem a vyhráli díky větším zkušenostem hráčůtěžkých zápasech.

Druhý zápas byl již více vyrovnaný a hosté vyhráli jeden set. Celkově se všakradovali domácí. Z hostů na sebe upozornili dorostenci Horák a Špinar, dobře hrál i Vítek. Nedařilo se však dalším blokařům.

Polná : Chotěboř

3 : 0

3 : 1

Sestava: Vajrych, Horák, Nádvorník, Vítek, Hübner, Špinar, Dostál, Veselý

Muži 11.5.  

Jarní část krajského přeboru II.třídy pokračovala dalším kolem 11.5.

V sobotu pokračovala odvetná jarní část KP II. ve volejbale mužů. Chotěbořáci hráli derby v Bezděkově. První zápas byl jednoznačnou záležitostí domácích 3:0, kteří vyhráli díky většímu nasazení a zkušenostem hráčů.

Druhý zápas byl zpočátku velmi podobný prvnímu, pouze však do stavu 2:0. Potom se karta začala obracet a výsledkem bylo překvapivé vítězství hostů 2:3. V letošní sezóně jsme podlehli 1:3 na zápasy a tak máme Bezděkovu co oplácet v příští sezóně.

Bezděkov : Chotěboř

3 : 0

2 : 3

Sestava: Vajrych, Horák, Nádvorník, Vítek, Hübner, Hejtmánek, Dostál, Veselý

Tělovýchovná jednota CHS Chotěboř, Tyršova 794, 583 01 Chotěboř, oddíl volejbalu,
pořádá soubor akcí a turnajů Chotěbořská sportovní klání 2002:

Sedmiboj “Chotěbořská koule” – III. ročník, turnaj dvojic v tenise, stolním tenise, volejbalových deblech, nohejbale, házené, košíková-trestné hody, kopaná- penalty. Dne 25.5. 2002 v 8 : 00 hodin na kurtech ( ulice Na Skřivánku).

Nohejbalový turnaj -hasiči, Dne 1. 6. 2002 v 8 : 00 hodin na kurtech ( ulice Na Skřivánku)

Volejbalový turnaj pro neregistrované a volně příchozí -ČSSD, Dne 8. 6. 2002( sobota) na volejbalových kurtech – ulice Na Skřivánku (u zimáku)

Žákovský volejbalový turnaj:
Dne 22. 6. 2002 ( sobota) v 8:30 hodin - ŽÁCI,
na volejbalových kurtech Na Skřivánku (u zimáku)
Dne 23. 6. 2002 ( neděle) v 8:30 hodin - ŽÁKYNĚ, na volejbalových kurtech Na Skřivánku (u zimáku)

Volejbalový turnaj juniorských a kadetských družstev s mezinárodní účastí, ve dnech 16.-18. 8. 2002 na kurtech v Chotěboři. Turnaj se bude hrát na sedmi kurtech v kategoriích junioři, juniorky, kadeti a kadetky. Účast přislíbili družstva ze Slovenska, Rakouska, Slovinska a Polska. počítáme i s účastí našich předních družstev. K 5.5. je smluvně zajištěna účast extraligových družstev 6 juniorek, 3 junioři, nár. družstva kadetů ČR a Rakouska, v jednání jsou družstva Belgie a Polska pozvání zatím nepotvrdila družstva ze Slovenska a Slovinska. Turnaj součástí rozpisu turnajů ČVS

Volejbalový turnaj juniorských družstev, dne 22. 9. 2002 ve Sportovní hale TJ CHS Chotěboř. Turnaj je součástí rozpisu turnajů ČVS

Mikulášský turnaj pro minižáky a minižákyně, dne 7. 12. 2002 od 9:00 hodin. Ve Sportovní hale TJ CHS Chotěboř.

Vánoční turnaj ve volejbale dívčích družstev, dne 26. 12. 2002 od 9:00 hodin. Ve Sportovní hale TJ CHS Chotěboř.

Muži 4.5.   Jarní část krajského přeboru II.třídy začala v sobotu 4.5. (na konci zprávy je uvedena tabulka!)

V sobotu začala odvetná jarní část KP II. ve volejbale mužů. Chotěbořáci doma přivítali soupeře z Bystřice n. P. Předpověď počasí slibovala déšť a vítr a tak jsme byli ráno překvapeni sluníčkem a poměrně slabým větrem. Slunce vydrželo ale vítr pořád zesiloval. První zápas začal prohraným setem a pak se ve vyhraných setech družstva střídala(0:1,1:1,1:2.2:2). Rozhodující byla koncovka 4. setu, kterou domácí vyhráli 27:25. V tie breaku již soupeř moc nezlobil a tak se vyhrál první zápas.

Druhý zápas byl celý v režii silného větru a i průběh zápasu byl stejný. Vyhraný druhý tie break je dobrým začátkem jarní sezóny mužů.

Chotěboř : Bystřice

3 : 2 (17:25, 25:21, 20:25, 27:25, 15:9)

3 : 2 (20:25, 25:22, 17:25, 25:19, 15:9)

Sestava: Vajrych, Hlavička, Nádvorník, Vítek, Hübner, Pátek, Hejtmánek, Dostál

Příští týden je derby v Bezděkově.

Redakce Chotěbořského Couriera doplňuje k této zprávě ještě tabulku II. třídy KP:

1. Hrotovice 13 1 41:10 27
2. Polná 11 3 36:16 25
3. Světlá 9 3 32:14 21
4. Bezděkov 6 8 26:33 20
5. Přibyslav B 5 9 21:29 19
6. Chotěboř 5 9 17:36 19
7. RISSI Žďár 4 8 20:30 16
8. Bystřice 1 13 14:39 15

Junioři - tabulka před posledním kolem (k 23.3.)

1. liga juniorů - skupina B:

1. Ústí n. O.   33 1 100:15  67
2. M. Budějovice  23 11 82:40  57
3. Sl. Liberec  22 12 72:52  56
4. Semily  20 14 67:64  54
5. Havl. Brod  19 15 72:59  53
6. Náchod  19 15 65:58  51
7. Č. Třebová  17 17 68:63  51
8. ČKD Kompresory B  11 23 42:80  45
9. Sp. Letohrad  6 28 44:87  40
10. Chotěboř  0 34 8:102  34

Zdroj: Noviny Vysočiny, 6.4.2002

Hodnocení výkonů družstva juniorů a jednotlivých hráčů v sezóně 2001/2002

Družstvo:

Do sezóny jsme šli po postoupení soutěže od Chlumce n. C. jako outsider a naší ambicí byl od začátku boj o záchranu. Jak se později ukázalo ještě jsme na to neměli. Jako důvod k této soutěži byla obava z nedostatku zápasů v krajském přeboru a tudíž malého výkonnostního růstu. Hrát ve vyšší soutěži s lepšími družstvy nás mělo posunout k výraznějšímu výkonnostnímu růstu. Kdo chce změnu vidět tak ji vidí a kdo chce vše jen negovat tak se nám směje. Jenže už nyní jsme schopni hrát volejbal o jakém se nám vloni ani nesnilo a navíc se vytvořila a udržela dobrá parta. To vše společně s dobrou tréninkovou morálkou jsou přísliby do budoucna. Věřím, že pokud vydržíme v nastoupeném tempu a přizpůsobí se i hráči ze žáků, tak v příští sezóně se dočkáme středu tabulky.

K jednotlivým hráčům:

Tezner Jan - hans

Hans (univerzál) je kapitán družstva a je třeba říci, že se stal skutečným kapitánem. Vzorná docházka a tréninkový přístup ho letos dostali do základu družstva a jeho výkonnost šla velmi nahoru. Spolehlivě smečuje za hlavou i ze zadní pozice a velmi slušně podává. V posledních zápasech dokázal strhnout spoluhráče na hřišti k bojovnosti a výborné hře. Nedostatky má ve fyzické přípravě – nechodil do posilovny a bolest v rameni se musela dostavit, potom ztrácel na přesnosti úderů a podání. Největší nedostatky má ve hře v poli, protože hraje pořád s vysokým těžištěm (moc natažené nohy). Celkovou fyzičku snad zlepší na nově zakoupeném kole.

Danielka – dáňa

Náš nejlepší “střeďák” s výborným přístupem k tréninku. Má výborné fyzické předpoklady a kondici. Zejména letní příprava mu dala základ pro celou sezónu. Velmi dobře blokuje, avšak na útoku je trochu později, což na lepší družstva nefungovalo. Pokud se s míčem potká ve výšce tak se prosadí. Nedostatky má hlavně v tom, že nechodil do posilovny a potom se zdravotní problémy hromadí zvláště po dlouhé sezóně. Nyní by měl pouze posilovat a nechat tělo odpočinout. Rezervy má i podání protože by mohlo podání smečovat, musí však o tom přemýšlet.

Horák Karel - charlie

Další “ střeďák” s mimořádnými možnostmi. Letos zaznamenal asi největší výkonnostní růst. Dobře blokuje a na útoku střídá fantastické okamžiky se slabšími. Prospělo by mu posilování a lepší koordinace pohybu. Karle gymnastika je lék. Rezervy má ve hře v poli, kde dělá často nevynucené chyby. Většina jich pramení z koordinace pohybu a zbrklosti. Chce to více klidu a sebedůvěry. Další velkou možnost na zlepšení vidím v podání – důvody jsou opět stejné. Fyzická příprava by také šla zlepšit. Pokud to pochopí má před sebou velkou budoucnost.

Chalupa Petr – šnek

Hráč s mimořádnými silovými možnostmi, který ne zcela využívá všech svých možností. Jeho slabý fyzický fond ho limituje ve výkonech, protože ne ke všem míčům se dostane včas. Problém není ani tak ve váze jako spíš v celkové kondici a hlavně ve chtění. Pokud chce a není unaven z plesů, zábav a koncertů tak hraje výborně (viz Č.T. a Semily). Když je unaven a bez chuti tak trápí nejen sebe. Pokud chce skončit je to škoda, protože volejbalu něco dal a teď kdy může začít sklízet ovoce své práce, tak již hrát nechce. Rezervy má v kondici, myšlení a přesnosti pohybů.

Pátek Jiří – páťus

Jirka u nás letos hostoval z Přibyslavi a měl být naším esem na síti. Je třeba říci, že ne ve všech zápasech nás pozvedl na smeči. Měl zápasy excelentní i slabší, avšak největší jeho slabinou je příjem podání. Pokud bude příští rok hrát za muže v Přibyslavi(přejeme mu hodně úspěchů), tak musí dobře přihrávat. Jeho podání také není nejlepší, ale není vyloženě špatné. Je třeba ho pochválit, že jezdil pravidelně trénovat, jak bylo dohodnuto a i na zápasy byl spolehlivý. Myslím, že dobře zapadl do party a pokud bude mít zájem na další sezónu hostovat u nás budeme rádi.

Špinar Zdeněk – špína

Náš nejperspektivnější smečař a tahoun mezi našimi hráči. Za letošní rok se zlepšil především v přístupu k volejbalu. Trénuje pravidelně a za poslední dva měsíce pravidelně posiluje. Zesílel a je to vidět především na přesnosti pohybů. Má o něho zájem “Aero” a tak záleží především na Zdeňkovi zda s námi bude hrát i za rok. Rezervy má v úderové pestrosti a hře v poli. Platí to samé co u Karla – gymnastika je lék. Myslím, že mu svědčí role vůdce na hřišti a umí se vyrovnat s tlakem okolí.

Haubert Jan – yber

Náš nejlepší hráč do pole – umí hrát na liberu, organizovat obranu i hrát na smeči a přihrávat. V letošní sezóně udělal velký pokrok a stává se z něho osobnost, která na sebe dokáže vzít odpovědnost v důležitých okamžicích zápasu. Zatím se potýká se zdravotními problémy a ty pramení z nedostatečné silové přípravy a podceněné rehabilitace. Pokud nebude příští rok páťus, tak na něho dopadne role smečaře v základní šestce. Pokud mu vydrží chuť hrát a trénovat tak věřím, že tuto roli zvládne. Rezervy má v podání a bloku.

Mrtka Michal – mrtis

Jeden z našich nejstarších hráčů, na které jsme spoléhali a oni ne zcela unesli pocit zodpovědnosti. Má výborné pohybové předpoklady a letos zapracoval na úderové technice. Chybí mu však sebedůvěra a klid v rozhodujících fázích zápasů. Pokud se mu nepodaří začátek zápasu tak se sám psychicky zničí a dělá zbytečné chyby. Pokud vydrží a zapracuje na psychice bude znovu oporou na smeči i na liberu. Měl několik problémů s účastí v zápasech a tak se musí rozmyslet zda chce hrát naplno nebo ne. Pravda je, že pokuty zaplatil v plné výši a tím si částečně získal důvěru trenéra i spoluhráčů zpět..

Veselý Aleš – aleš

Další z našich nejstarších hráčů. Letos náš nejspolehlivější nahrávač. Má výbornou techniku prstů a pokud si dává pozor na provedení i dobrou nahrávku. Největší rezervy má v taktice nahrávky a hře v poli. Občas působí dojmem, že mu je výsledek zápasu lhostejný nebo, že nahrává podle šablony. Pokud zvýší pestrost a přesnost nahrávky i po pohybu a úspěšnost zákroků v poli bude velmi dobrým nahrávačem. Je také potřeba stabilizovat podání a chtělo by to větší prožívání celé hry.

Chalupa Martin – cotty

Náš nejmladší hráč a asi největší talent. Bohužel jak to tak bývá s talentem je trochu lechtivý na trénink. Měl letos období kdy trénoval naplno a i období kdy ho trápili jiné zájmy. Na hře to bylo vidět. Má výborné herní myšlení a musí zapracovat na taktice nahrávání. Velmi slušný blok a dobrá hra v poli to jsou jeho největší devizy. Snad s věkem přijde i síla a s ní spojená přesnost pohybů a pak se máme na co těšit. Pokud vyhraje pohoda a klídek, pak je to jen další promarněný talent. Měl by si také uvědomit, že posilovna ho nesmí minout a je třeba dbát na dobrou a vyváženou stravu jako prevenci zranění, především zbytečných zlomenin.

Kárník Jakub – kárníček

V letošním roce asi největší zlepšení zaznamenal on. Zlepšil fyzickou kondici, sílu, techniku úderů a hlavně myšlení. Je na něm vidět snaha o zlepšení a také je vidět, že chyby ho mrzí. Po vánocích, než onemocněl, byl naším nejlepším nahrávačem a to začínal až jako trojka. Pokud ještě zlepší pohyb, kondici a přesnost nahrávek budeme mít dalšího výborného nahrávače. Je s Martinem mladý a všechno mají ve svých rukou – necháme se překvapit.

Každan Daniel – dan

Další velmi mladý a perspektivní hráč. Má výborné předpoklady k dalšímu výkonnostnímu růstu. Jeho nejsilnější stránkou je silná vůle. Pokud bude dál pracovat na svém zlepšení, doufám že ano, tak bude velmi dobrý a platný hráč. V současné době ho volejbalově nejvíce brzdí jeho sportovní všestrannost, protože pro více sportů může trénovat jen dvakrát týdně. Je to trochu škoda, ale má ještě čas. Hlavně aby mu ostatní neutekli výkonnostně moc daleko, potom by ho ten rozdíl mohl od volejbalu odradit.

Hájek Jakub – háječek

Kuba s námi trénuje první sezónu a má všechno před sebou. Jen platí to samé jako u Dana a trénování více sportů a kroužků. Pokud se bude chtít zlepšovat, musí s námi trénovat častěji. Oba mají s Danem výborné pohybové předpoklady, rezervy má především v síle a provedení úderů. Ani podání a příjem nehraje plně ve svých možnostech. Je třeba vytrvat a výsledky se dostaví.

Procházka Lukáš

Největší objev roku. Mladý a velmi perspektivní hráč z Hlinska. Doslova nás všechny překvapil svojí skromností a chutí pracovat. Patrně dobře trénuje v Hlinsku s trenérem Půžou a tak mu chybí hlavně herní zkušenosti. Bude naší prioritou ho získat na další sezóny. Může totiž hrát na všech postech (nahrávka, smeč, účko snad i blok). Rezervy má v podání (mohl by skákat) v technice, pestrosti a razanci úderů.

Nejedlý Zdeněk – bedla

Bedla s námi prošel přípravu a hrál pouze dva zápasy než si zlomil kotník. Přesto neušel pozornosti ligového Liberce a od ledna je na vojně v Dukle. Přejeme mu hodně štěstí a sportovních úspěchů. Naším přáním je aby se takový hráči jako je on prosazovali i v extraligové úrovni. Od nás je to již druhý zástupce v extralize.

Je velká škoda, že trénovat přestal Michal Uchytil ze Žďírce, protože to byl velmi talentovaný hráč.

Ze žáků by měli přijít Remeň a Šimon, na zkoušku Pátek , Stratil , Stuna a Pavel.

Pavel Hejtmánek, trenér.

Žákyně 9.2. V Pelhřimově se nám dařilo !

V sobotu 9.2.2002 vyrazilo naše družstvo opět hrát, tentokrát do Pelhřimova . Do prvního zápasu jsme nastoupily proti nám známému Lukavci.
Už po prvních zahraných balonech bylo vidět bojovnost hráček. Ta vydržela přes celý první set  , který jsme vyhrály 25:11. I druhý set se nám podařilo lehce vyhrát 25:14. Toto ,, lehké" vítězství se nám podařilo díky přesné a téměř
bezchybné hře . 

CHS Chotěboř : DD Lukavec            2               :         0

V dalším utkání nás čekal obávaný soupeř Pelhřimov .Ale během několika minut strach zmizel! Skvělý servis Lucie Jindrové (osm es za sebou) a nejen její (např. Andrea Stará i Veronika Hejduková) nám zajistil dostatečný náskok a vítězství bylo naše 25:12 .
Do druhého setu nastoupila naše nejvyšší hráčka Kristýna Kosárová. Kristýna se díky tvrdému tréninku velmi zlepšila a trenérka doufá , že se v budoucnu stane potřebnou blokařkou a oporou družstva. Velký kus práce odvedla i Petra Procházková ,která byla ve skvělé formě, a to se projevilo na síti, kde ji neunikl skoro žádný míč. Její úspěšnost
pomohla celému týmu. Přesné nahrávky Radky Vítkové a Kristýny Nevolové zajistily jisté útoky. Velkou snahu i přes menší krizi musíme ocenit  u Michaely Mrkvičkové. Tento set jsme uhrály téměř bez potíží a za stavu 25:18 jsme si vítězně oddechly!

CHS Chotěboř :  Pelhřimov               2                  :           0
 
Sestava : V. Hejduková , A Stará , L. Jindrová , P Procházková, R Vítková , K .Nevolová , K .Kosárová , M Mrkvičková

Další zápas nás čeká v neděli 17.2.2002 v Humpolci .

Žákyně 20.1. Chyběla bojovnost !

Dne 20.1.2002 jsme se opět utkaly s družstvy  Žďas Žďár nad Sázavou a DD Lukavec, která tvořila i s námi 5. Skupinu. Po reorganizaci přibyla jedna skupina navíc.

Do prvního zápasu jsme nastoupily proti žďárským volejbalistkám. Už po několika minutách Utkání se nám nedařilo pořádně zpracovat míče z podání . I hra na síti nebyla tak přesná. A tak první set skončil naší prohrou 17:25 . Náš tvrdý servis dělal v druhém setu soupeřkám nemalé problémy. Hra v poli se zlepšila , ale Práce na síti byla stále nevyrovnaná. Tento set jsme dotáhly do šťastného konce výhrou  25:23.
V posledním rozhodujícím setu jsme podlehly nervozitě a ponechaly vítězství žďárskému týmu  10:15.
  
CHS Chotěboř : Žďár nad Sázavou                          1               :                  2     

S podprůměrným výkonem hráček nabyla trenérka spokojena a také ji mrzelo , že družstvo přistoupilo k utkání nesoustředěně a bojovnost se ocitla na nule.

Zápas proti Lukavci se odehrál téměř bez potíží. Ujasnily jsme si nějaké taktické věci  a začaly hrát zodpovědněji .
Po vítězství 25:10 v prvním setu jsme se s chutí vrhly do druhého , který skončil v náš prospěch 25:21.  

CHS Chotěboř  : DD Lukavec                             2             :             0

Sestava . Stará A,  Hejduková V, Jindrová L, Vítková R , Hájková J, Hanusová Z, Mrkvičková M, Procházková P, Remeňová H, Nevolová K.

Žákyně 2.12.    Vítězství ve skupině jsme měly na dosah ruky.
Oblastní přebor žákyň  2001-2002 (odkaz na foto družstva je vpravo výše)

Jako nováčci v krajské soutěži starších žákyň máme nelehký úkol. Ve velmi krátkém čase musíme zvládnout náročnou přípravu na mistrovská utkání, jelikož jsme věkově nejmladší oproti některým hráčkám z jiných oddílů.
V neděli  2.12.2001 jsme vstoupily do druhého kola oblastního přeboru plny energie a s odhodláním postoupit do vyšší skupiny. Jako první nás čekalo družstvo Jiskry Humpolec. I přes velkou snahu a prohraný první set jsme v rozhodující třetím setu podlehly těsně.
CHOTĚBOŘ : HUMPOLEC,,B"  1 : 2
                               27              :            29
                               25              :            22
                               10              :            15
Do dalšího zápasu byl pro nás vstup o to těžší, že nás mrzela první porážka a  věděly jsme, že když prohrajeme i tento zápas, vidina postupu se rozplyne. Díky vynikajícím smečím  Andrey Staré a podání Lucie Jindrové i přes zakolísání v prvním setu, který jsme prohrály, se tak podařilo zvítězit.

CHOTĚBOŘ : START NOVÝ RYCHNOV  2 : 1
10              :             25                                  
25            :             13
16             :             14
Posíleny tímto vítězstvím jsme vstoupily do dalšího zápasu s odhodláním pokračovat ve vítězném tažení. V tomto zápase jsme spoléhaly na bloky Petry Procházkové a smeč Veroniky Hejdukové, jelikož hráčky soupeře měly výškovou  převahu   toto nasazení se nám vyplatilo a zápas jsme vyhrály. Družstvo DD Lukavce nás překvapilo oproti minulým zápasům přesnou hrou na síti a tím nám znepříjemnily hru . Problémy nám dělal i příjem podání. 
CHOTĚBOŘ : LUKAVEC   2  : 1
                  25            :       15
                  22            :        25
                  15           :        13  
Proti družstvu Žďasu Žďár nad Sázavou jsme zmobilizovaly své síly neboť postup byl na dohled .Přesnou přihrávkou nahrávaček Radky Vítkové, Jindřišky Hájkové a Jany Pátkové jsme zpřesnily hru v poli, výborně se ukázala i další naše smečařka Míša Mrkvičková . Tento zápas skončil našim zaslouženým vítězstvím.

CHOTĚBOŘ :  ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU  2  :  0
      25            :     18
      25            :        6
     V příštím kole nás čekají zkušení soupeři, kteří hrají 2 rokem. Ale ještě nebudeme házet flintu do žita a popereme se s nimi o každý bod. Kdo nám fandíte držte nám palce!!

 Starší výsledky:

1. KOLO: Chotěboř - Pelhřimov,, B"
                  0             :          2
                 18            :         25
                 16            :         25
 
                 Chotěboř    -  Bedřichov ,,B"
                     1             :              2
                     15           :             25            
                     25          :              13
                     14           :              16

               Chotěboř    -   DD Lukavec
                       2             :             0
                      25            :              10 
                      25            :               14
                Chotěboř   -  Humpolec ,, B"
                        0          :           2
                       14         :           25
                       18         :           25

 
 
 

Zde přinášíme jen nejnovější výsledky utkání družstev volejbalu,
ty starší najdete zde: muži, junioři, juniorky, žáci, žákyně, přípravka


Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet