ctticon.gif (3641 bytes)

Sezóna 2002/2003 v ČR

pingpongvys.gif (11048 bytes)

Výsledkový servis kraje

Divize mužů Vysočina
Krajský přebor - sever

Okresní přebor I. třídy
Okresní přebor II. třídy
Okresní přebor III. třídy
Okresní přebor IV. třídy
Okresní přebor V. třídy

pingphb.gif (5940 bytes)

www.stolnitenis.cz
Česká asociace stolního tenisu
Asociace profesionálních klubů stolního tenisu
Asociace hráčů stolního tenisu
Českomoravský klub veteránů stolního tenisu
Český svaz tělesně postižených sportovců - stolní tenis

Veterán Bohuslav Šilhán nejlepším sportovcem Chotěboře 1999

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera
Zpět na stránku sportu
Zpět na stránku CHnet

Sezóna 2001/2002 v ČR

SPORT v Chotěboři
O  stolním tenise
2002 / 2003
píše Ondřej Pravda, náš stálý sportovní dopisovatel (mužstva A, B)
Výsledky Okresního přeboru doplňuje redakce.


Loňský pingpong v Chotěboři

Mužstvo A hraje Divizi , mužstvo B hraje KP I. tř. kraje Vysočina,
mužstva C, D, E, F hrají okresní přebor
Rozlosování
Chotěboř A , Chotěboř B

Čtenářů od 4.10.2002:  

Níže následují zprávy z druhé půlky soutěže týmu A a také krajských přeborů, prvních kraje Vysočina, které se konaly koncem ledna. Omlouvám se případným čtenářům, že to trvalo tak dlouho, tak nějak se špatně sešlo víc věcí, keré způsobily mou vytíženost. I když Harryho pán zde uváděl některé výsledky (nebo že by Harry sám taky hrál s míčkem?), věřím, že trocha komentáře i se zpožděním bude užitečná. A když pro nic jiného, tak aspoň kvůli úplnosti (nejstarší zprávy jsou dole). A nejpozději příští týden pošlu zhodnocení celé sezóny, i s nějakými statistikami.

Hlavní zpráva je, že se áčko udrželo v divizi, a béčko, které obsadilo předposlední místo v krajském přeboru - skupině sever, bude hrát kvalifikaci o udržení.

22.-23.3    Konec sezóny
Náš poslední zápas jsme hráli se soupeřem z nejvzdálenějšího místa v soutěži - Moravských Budějovicích. I když - díky velice dobré silnici těch 100km docela uteklo. Co nám mohlo ale také utéct, byl klid ohledně našeho setrvání v soutěži. Ačkoliv jsme věděli, že pro udržení v soutěži nám stačí remíza, zápas s moravskobudějovickým béčkem, posledním týmem soutěže, jsme rozhodně nepovažovali za jasný. Vítězství 16:2 nad nimi u nás bylo jednoznačné, ale z jiných jejich výsledků bylo zřejmé, že plně nevypovídá o skutečných kvalitách soupeře. Poslední zápas s áčkem, třetím týmem soutěže, jsme si doufali užít bez tlaku na výsledek, doma nás porazili jen tak tak 10:8, takže jsme jim to chtěli v naší plné sestavě - Michal, Josef (který se však necítil moc dobře), Jirka a já - vrátit.
Domácí béčko zápas rozhodně nevzdávalo - v první čtyřhře jsme s Michalem vyhráli horko těžko (v pátém setu jsme prohrávali 10:7) 3:2, kluci však dost jasně prohráli. V první rundě jsme oba s Michalem bodovali, Jirka ne, ale Josef byl ve vyrovnaném souboji (15:13 v pátém setu) úspěšnější. S Michalem se nám opět dařilo, ale kluci jasně prohráli a soupeř se tak přiblížil na 6:4. Opět jsme o dva body odskočili díky našim vítězstvím s Michalem, ale soupeř dotahoval - Jirka prohrál 3:1 a Josef po velkém boji tentokrát prohrál 3:2. Koncovka byla dramatická - já nechal soupeře zbytečně rozehrát a 3:2 prohrál, Michal však díky velké bojovnosti (3:2) pro nás získal alespoň remízový bod a tím i klid. Zatímco papírově dříve napsaný Jirka ještě hrál, Josef prohrál, a my tak jen čekali, jestli Jirka zajistí vítězství. A on ano. Naše předpoklady o obtížnosti zápasu se potvrdily, domácí prostředí bylo znát, ale přece jen jsme to zvládli.
Moravské Budějovice B - Chotěboř A 8:10 (Michal 4.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Josef 1/4.5, Jirka 1/4.5)

Jistota, že se nebudeme muset trápit s kvalifikací (dost tvrdý systém - ze dvanácti tři poslední padají přímo, čtvrtý by měl hrát kvalifikaci) nás samozřejmě hřála. Ačkoliv unavení, soupeřovu áčku jsme to nechtěli dát zadarmo. Věděli jsme, že máme šanci přeskočit broďáky v tabulce, to by se nám samozřejmě líbilo.
Ale začátek zápasu tomu moc nenasvědčoval - čtyřhry jsme obě, sice těsně 3:2, ale prohráli. Já jsem se s Formanem, pátým hráčem soutěže bil, ale neúspěšně, a Michal taky nebodoval. Jirka sice mile překvapil a 3:2 vyhrál, ale Josefovi se také nedařilo a my tak prohrávali 5:1. Ale naše bojovnost slavila úspěch, pěti body jsme otočili - já soupeře zdolal těsně 3:2, Michal jasně 3:0. Jirka i Josef zvítězili dramaticky 3:2, přičemž Josef porazil onoho Formana, cenný skalp. A nakonec jsem dokázal jasným vítězstvím pro nás získat průběžné vedení. Ale soupeř se nenechal zaskočit a třemi body se zase dostal do vedení - Michal 3:0, Jirka 3:1 a Josef 3:2 neuspěli. My kontrovali - já 3:1 a Michal po výborném výkonu také porazil Formana (3:2). Jirka dost vyhořel, a tak se čekalo na Josefův zápas, jestli opět odejdeme těsně poražení či bude spravedlivější remíza. A Josef měl pevné nervy, nenechal se rozhodit výpadky světla, a jasným vítězstvím zakončil úspěšný víkend naší poslední, sedmou!, remízou. Soupeř se tak jen divil, proč jsme až ke konci tabulky, když hrajeme tak dobře. Ale o tom více příště, až budou k dispozici finální statistiky, zhodnotím celou sezónu.
Moravské Budějovice A - Chotěboř A 9:9 (Ondra 3/4.5, Michal 2/4.5, Josef 2/4.5, Jirka 2/4.5)

8.-9.3.
Po dvou zápasech venku jsme naposledy v sezóně doma uvítali Chmelnou, která se ještě snažila bojovat o záchranu. I díky remíze u nich si dělali chutě, ale neuvědomili si, že jsme tentokrát komplet.
Čtyřhry jsme obě jednoznačně vyhráli, ale Josef ve svém prvním zápase dal soupeři naději, když 3:2 prohrál. Ale pak byly čtyři body naše - Michal, Jirka, já a znovu Michal jsme neměli větší problémy. Pak sice nehrál dobře Jirka a prohrál, ale následovala naše šňůra 7 bodů - Michal i já jsme oba své zápasy zvládali bez problémů, Jirka svůj jeden celkem taky a Josef dvakrát 3:2 nakonec také uspěl. Pak už sice zápas prohrál, ale Michal bodoval (i když 3:2, prý pro diváky :), a tak Jirka svou prohrou zápas uzavřel. Trochu krutý výsledek pro soupeře, ale na druhou stranu, opravdu nemohli čekat, že se s nimi budeme v plné sestavě trápit jako u nich doma.
Chotěboř A - Chmelná 14:4 (Michal 4.5/4.5, Ondra 4.5/4.5, Josef 2.5/4.5, Jirka 2.5/4.5)

Nedělní zápas s Pelhřimovem jsme nechtěli dát zadarmo, přestože mají ve svém týmu mj. i třetího hráče soutěže - Pavlíka. A to, že nepřijeli v nejsilnější sestavě nám jedině hrálo do karet.
S Michalem jsme ve čtyhře neuspěli, ale kluci 3:1 ano. Michal i Josef začali smolně - 3:2 prohráli (Pavlík měl s Michalem minimálně trochu štěstí), Jirka však byl stejným poměrem úspěšnější a já vyhrál jasně. Dva zápasy byly opět soupeřovy (Josef 3:1, Jirka 3:2), ale my s Michalem jsme neztráceli hlavu a jasně bodovali. A scénář se opakoval, dva body jsme ztratili (Jirka jasně, já s Pavlíkem 3:1, kdy si také nemohl stěžovat na štěstí), ale další dva získali - Michal 3:1 a Josef 3:2. A závěr byl opravdu pro náš tým netypický - my s Michalem prohráli, ale Jirka bodoval rychle 3:0, takže rozhodoval papírově dříve napsaný Josef. Ten v celém vyrovnaném zápase spíše vedl, ale v pátém setu prohrával 10:8 a nakonec po několika nervujících bodech vyhrál. Díky vzácně shodnému bodování z dvouher jsme tak vybojovali remízu (na sety dokonce vyhráli), a nemyslím, že nějak nezaslouženou.
Chotěboř A - Pelhřimov 9:9 (Josef 2.5/4.5, Jirka 2.5/4.5, Michal 2/4.5, Ondra 2/4.5)

22.-23.2
U nás doma jsme od Jihlavy dostali docela jasně, ale to měl Michal výpadek, takže jsme doufali v lepší výkon. A v zápase dvou opačných skoropolovin to tak bylo. Nejdřív jsme zaskočili soupeře my - obě čtyřhry jsme vyhráli výborným výkonem, my s Michalem jsme přehráli dosud neporaženou dvojici Zdražil, Starka. A nedosti na tom, v první rundě nebodoval pouze Jirka, je fakt, že já s Josefem jsme to měli 3:2. Slibných 5:1 pro nás jsme ještě rundu drželi - já (opět těsně) i Michal jsme bodovali, Josef tentokrát 3:2 a Jirka jasněji ne. Michal ještě bodoval, ale pak přišla chvíle domácích, když udělali 6 bodů za sebou. Začal jsem prohrou 3:2 já (i když soupeř měl víc štěstí než lepší hru), Jirka s Michalem pokračovali 3:1 (opět měl soupeř spíš kliku), já 3:2, aby Josef zakončil druhou prohrou 3:0. Vše bylo na Jirkovi, který ale mile překvapil :), a nakonec 3:2 zvítězil. Utkání dost plné zápasů 3:2 jsme tak dotáhli do naší další remízy. Když jsme tak hodnotili průběh, nemyslíme, že jsme měli o moc více štěstí, byla to opravdu zasloužená remíza.
Jihlava A - Chotěboř A 9:9 (Michal 3.5/4.5, Ondra 2.5/4.5, Josef1.5/4.5, Jirka 1.5/4.5)

V zápase s vedoucím Bedřichovem jsme si nedělali velké naděje, ale člověk nikdy neví. Na rozdíl od zápasu u nás doma, kdy jsme soupeře překvapili oběma body ze čtyřher, tady kluci po boji udělali jeden, my vzdorovali jen jedním setem. Druhý hráč soutěže Zobač se mnou neměl problémy, až příliš hladce jsem prohrál. Michalovi to šlo (3:0), ale Jirka nevzdoroval, a Josef také těsně neuspěl. Pokračoval jsem v nicmoc výkonech, Michal ve svých dobrých, ale kluci ho nenapodobili, takže jsme prohrávali 7:3. Já si to "vychutnával (3:2 prohra), ale Michal se držel bez problémů své formy. Jirka ne, ale pak Josef 3:2 zabodoval a já ho překvapivě napodobil (i když jsem prohrával 10:8 v pátém setu), takže jsme stáhli na přijatelných 9:6. Ale ani Michal nestačil na Zobače, udělal si set, Jirka ani to ne???!!! a prohrou 3:2 zakončil nakonec i Josef. I když soupeř je lepší, tak výsledek tak úplně nezobrazuje průběh utkání, ale opačně se nám to přihodilo taky.
Bedřichov - Chotěboř A 12:6 (Michal 4.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Josef 1/4.5, Jirka 1/4.5)

8.-9.2.
Po domácím zápase s hamerskými jsme jeli opět ven a sice do velkého kandidáta na sestup Žďáru B a Třebíče. Ale kvůli nemoci Jirka jsme opět nebyli kompletní, zrovna na Žďár jsme v první půlce chyběl já, a tak opět zaskakoval Ondra Adam.
Spolu s béčkem Žďáru jsme čekali na konec utkání jejich áčka v lize a trvalo to dlouho. Pozdní začátek nás nerozhodil, aspoň jsme na ně vlítli. Ve čtyřhrách se nám dařilo střídavě, kluci nakonec 3:2 prohráli. Ve dvouhrách jsme nezačínali snadno, Michal i já jsme vybojovali (3:2) vítězství. Josef se k nám jasně 3:0 přidal a tak pouze Ondra neuspěl, i když k tomu měl hodně blízko. Michal pokračoval v pětisetových bitvách, já to měl rychlejší, ale Josef tentokrát 3:2 neuspěl a Ondra také ne. Stav 6:4 nebyl bůhvíco, ale jeli jsme dál. Michal, já i Josef jsme bez větších problémů zvítězili a nebodoval tak jen Ondra. V poslední rundě si dal Michal větší oddech a 3:1 vyhrál, já se po zbytečně prohraných dvou setech zmátořil a dokončil také své povinné body, a Josef se s tím nemazal vůbec (3:0 pro něj). Ondrovi soupeř už v posledním zápase nebojoval, takže i on si připsal bod. Jirkova neúčast tak nebolela, vyhráli jsme ještě přesvědčivěji než doma.
Žďár n.S. B - Chotěboř A 5:13 (Michal 4.5/4.5, Ondra 4.5/4.5, Josef 3/4.5, Ondra Adam 1/4.5)

I když jsme byli upozorněni předem, hodně velká zima (minimálně na hranici regulérnosti) nás v Třebíči poněkud zaskočila. Ve čtyhře jsme s Michalem neměli problém, kluci také ne, ale ti prohráli :). Mě se však v první dvouhře nějak nedařilo, po prvním setu plném prasat, díky kterým soupeř vyhrál, jsem se nedostal do tempa a nebodoval. Michal ano, ale Josef také neuspěl a Ondra Adam také ne, i když k tomu měl dost blízko. Pokračovala má krize, Michal ale držel krok, pomohl mu i Josef (3:2), takže i když Ondra jasně prohrál, stav 6:4 pro soupeře ještě šel. Vzpamatoval jsem se, jasně vyhrál, Michal 3:2 také, ale kluci nebodovali, i když Josef bojoval v pěti a Ondra ve čtyřech setech. Stav 8:6 se nám už vůbec nelíbil. Zmobilizoval jsem se a 3:2 vyhrál, Michal to měl jasnější, takže jsme srovnali. Zatímco Josef bojoval v pěti setech, Ondra sehrál výborný zápas a 3:0 vyhrál, takže remíza byla zajištěna. Josef nakonec neuspěl, takže zůstalo u ní, ale aspoň že tak, Michal by mě můj výpadek asi neodpustil :).
Třebíč - Chotěboř A 9:9 (Michal 4.5/4.5, Ondra 2.5/4.5, Josef 1/4.5, Ondra Adam 1/4.5)

25.1.  Krajské přebory
Pro zprávy o krajském přeboru Vysočiny využiji částečně oficiální zprávy:
"Dne 18.1.2003 se konal první krajský přebor kraje VYSOČINA ve stolním tenise dospělých v Hrotovicích na Třebíčsku. Suverénními vítězi se stali Kanta František ze Solexu Hamry n/S. v soutěži mužů a Paclíková Martina z SK Jihlava v soutěži žen, oba bez jediné porážky. Celkem se zúčastnilo 41 mužů a 8 žen. Na mistrovství republiky, které se koná ve dnech 28.2.-1.3.2003 v Mostě si kromě Kanty Františka, který byl nominován ČAST, zajistili účast další 2 nominovaní muži a 3 nominované ženy. Řízení přeboru měl na starosti VV KSST VYSOČINA, vrchním rozhodčím byl p. Šafařík Václav ml."
A přidám něco mého komentáře:
Ačkoliv se kromě Michala Jakeše a mně na okresních přeborech nominoval Jirka Veselý ml., nemohl jet, dostalo se tak na broďáky. Další zástupci okresu, kteří nebyli na okresech, ale mají dobré výsledky, byli nominování svazem. A jak se ukázali, dost promluvili do celkového pořadí.
Hrálo se systémem 8 skupin po pěti (a jedna po šesti), dva postupovali do pavouka, kde je K.O. systém. S Michalem jsme měli různé výchozí pozice, protože jeho nalosovali do skupiny mj. s Kantou, který bezkonkurenčně vládne s jediným ztraceným setem naší divizi, přičemž herně má tak na 1. ligu minimálně. Takže to byl jasný vítěz, ale i další tři hráči byli kvalitní. Michal hrál výborně, porazil 3:0 hráče ze Žďáru hrajícího 3. ligu. Ale pak neuspěl s hráčem krajského přeboru, takže skončil na třetím místě. Já měl los lepší, byl jsem nasazený, ale do skupiny byl přidán také hráč Žďáru hrajícího 3. ligu. Na toho jsem nestačil, není divu, celkově mi to dost nešlo, byl jsem rád, že jsem porazil ty ostatní. Druhým místem jsem si podepsal ortel, protože jsem tak narazil na Kantu, se kterým jsem dokázal hrát pouze jeden set vyrovnaně (což je pro mě taky úspěch), a prohrál 3:0. Ve čtyřhře s Michalem se nám dařilo více, po prvním volném kole jsme dvakrát vyhráli a o postup do finále se utkali s bratry Formanovými. Dramatický a kvalitní zápas přilákal i diváky z řad ostatních hráčů, nakonec jsme však 3:2 podlehli, a skončili tak na 3.-4. místě.

Stručné výsledky přeboru kraje Vysočina:
soutěž mužů:
1. Kanta František (Solex Hamry n/S.)
2. Smejkal Jiří (Sokol Přibyslav)
3. Brom Vladan (Sokol Bedřichov)
4. Forman Libor (Sokol Mor.Budějovice)
soutěž žen:
1. Paclíková Martina (SK Jihlava)
2. Pinerová Simona (Ji H.Brod)
3. Štikarová Jana (TJ Poděšín)
4. Růžičková Pavla (SK Jihlava)
čtyřhra mužů:
1. Kanta-Pátek (Solex Hamry n/S.)
2. Formanové (Sokol Mor.Budějovice)
3-4. Jakeš-Pravda (CHS Chotěboř)
3-4. Starka-Zdražil (SK Jihlava)
čtyřhra žen: 1. Paclíková-Morkusová (SK Jihlava)
2. Růžičková-Zdražilová (SK Jihlava)
smíšená čtyřhra: 1. Růžičková-Hloch SK Jihlava
2. Zdražilová-Zdražil SK Jihlava


11.1.
První zápas s našimi kolegy i rivaly z Havl.Brodu byl náročný. Určitě nám chtěli oplatit prohru z úvodu soutěže, ale my jsme se v plné sestavě (Michal, Josef, Jirka a já) také chtěli ukázat.
S Michalem jsme začali dobře, po velmi dobrém výkonu jsme udělali bod, klukům se tolik nedařilo. Dvouhry jsme zahájili pětisetovými zápasy, nejdřív já úspěšnou, Jirka však s opačným výsledkem. Podobně proběhly i další dva zápasy, i když jen čtyřsetové - Michal vyhrál, Josef ne. V další rundě se mě i Michalovi dařilo dál, Jirkovi a Josefovi ne (i když ten to měl těsné), takže stav 5:5. Pak jsme se "utrhli", už prohraný zápas dokázal Jirka otočit, takže se přidal k bodu Michal i mému, pouze Josef nestačil. Jenže pak jsem bodoval jen já, Michal našel přemožitele, a když Josef znovu prohrál 3:2, nakonec jsme se rozešli se spravedlivou remízou.
Havl.Brod A - Chotěboř A 9:9 (Ondra 4.5/4.5, Michal 3.5/4.5, Jirka 1/4.5, Josef 0/4.5)

16.3.2003   Okresní přebor skončil

Okresní soutěže skončily, ještě se ale budou hrát odložená utkání.

I. třída

ZŠ Nusle- Dvořák A - Havlíčkův Brod C 14: 4 (Štrobl 4,5, Fröhlich a Sobotka po 3,5, Ježek 2,5 - Kotil 3, Mátl 1). Kámen - ZŠ Nusle- Dvořák B 13: 5 (Miřátský a Kruntorád po 4,5, Fendrych a Císař 1,5, Čech 1 - Pajer a Petr Hitzger ml. po 2, Havel 1). Přibyslav B - Světlá B 8: 10 (Dolák 3,5, P. Krčál 3, Pátek 1,5 - Zatočil 3,5, Bartoš 2,5, Karel a Růžička po 2). Ledeč B - Chotěboř C 13: 5 (Sedláček 4,5, Šilhán ml. 3,5, Šilhán st. 3, Smejkal 2 - Zd. Zvolánek a Čapek po 2, Tůma a Veselý po 0,5). Chotěboř D měla volno.

1. Chotěboř C 14 1 1 184:104 45
2. Kámen 10 5 1 174:114 41
3. ZŠ Nusle- Dv. A 9 2 5 160:128 36
4. Ledeč B 9 2 4 158:112 35
5. Chotěboř D 7 2 7 136:152 32
6. ZŠ Nusle- Dv. B 5 0 11 133:155 26
7. H. Brod C 4 1 10 115:155 24
8. Světlá B 3 1 12 109:179 23
9. Přibyslav B 3 0 13 109:179 22

II. třída

ZŠ Nusle- Dvořák C - Horní Studenec 12: 6 (Sobotka a Špás po 3,5, Prchal a Korba po 2,5 - Veselý 4, Lupoměstský a Bajovský 1). Oudoleň A - Havlíčkova Borová B 8: 10 (Ondráček 3, Fejfar a Polívka 2, Chvojka 1 - Jaroslav Wasserbauer 4,5, Jaromír Wasserbauer a Štukhejl po 2,5, Zelený 0,5). Havlíčkova Borová A - Havlíčkův Brod D 9: 9 (Hüblbauer 4, Koubek a Šidlák 2, Blažek 1 - Mátl a Zelenka po 3, Kotil a Dolejší 2). Světlá C - Chotěboř E 10: 8 (Kubíček a Růžička 3,5, Maršík 2, Večeřa 1 - Ovčačík 4,5, Sokol 2, Job 1, Tůma 0,5). Chotěboř F měla volno.

1. H. Brod D 12 3 1 182:106 43
2. Světlá C 11 2 2 153:117 39
3. Chotěboř F 8 2 6 146:142 34
4. H. Borová A 5 6 5 149:139 32
5. ZŠ Nusle- Dv. C 6 2 8 137:151 30
6. Chotěboř E 6 1 9 141:147 29
7. Oudoleň A 4 3 9 120:168 27
8. H. Borová B 4 2 10 130:158 26
9. H. Studenec 3 3 9 120:150 24

III. třída

Uhelná Příbram - Mírovka 10: 8 (Vaněk 4,5, Tensimus 2,5, Holub 2, Bilak 1 - Dohnal a F. Hejkal 3,5, A. Hejkal 1). ZŠ Nusle- Dvořák D - Světlá D 10: 8 (Petr Hitzger ml. 3,5, Orest 3, Matějovský 1,5, Prchal a Červinka 1 - Bříza 3,5, Maršík 2, Poupě ml. 1,5, Růžička 1). Oudoleň B - Přibyslav C 3: 15 (Kovačík a Paušima 1,5 - Stehno a Juhas 4, Dolák a Hološ 3,5). Havlíčkův Brod F - Chotěboř G 2: 16 (Janovský 2 - Guhl, Krejčík a Opolka po 4,5, Odvářka 2,5). Havlíčkův Brod E měl volno.

1. ZŠ Nusle- Dv. D 15 0 1 191:97 46
2. Přibyslav C 13 0 3 204:84 42
3. Uh. Příbram 11 0 4 164:106 37
4. H. Brod E 9 0 7 174:114 34
5. Chotěboř G 10 0 5 159:111 33
6. Oudoleň B 5 0 11 121:165 26
7. Světlá D 4 0 11 77:194 23
8. Mírovka 3 0 12 111:159 21
9. H. Brod F 1 0 15 62:224 18

15. a 16.2.2003   Divize mužů Vysočina

15. KOLO:
M. Budějovice A - Pelhřimov A 15:3, Švanda 4, Svoboda 4, Kubík 4, Živný 3 - Jírů 1,5, M. Kubiska 0,5, L. Kubiska 0,5, Zápotočný 0,5.
M. Budějovice B - Chmelná 11:7, Šimeček 4, Forman 3,5, Živný 2,5, Kos 1 - Hovorka 2,5, Gyurcsovics 2, Přibyl 1,5, Hadrava 1.
Hamry A - Bedřichov 8:10, Kanta 4,5, Pátek 2, Vítek 1, Poledna 0,5 - Sebroň 3,5, Zobač 3, Brom 2,5, Wiederlechner 1.
Hamry B - Jihlava A 9:9, Coufal 3,5, Bartušek 2,5, Uhlíř 1, Háder 1, Pajič 1 - Hloch 3,5, Starka 3,5, Vondra 2.
Třebíč A - Havlíčkův Brod A 6:12, Nosek 2, Uhlíř 2, Vomela 1, Poskočil 1 - Stejskal 4,5, Jonáš 3,5, Beránek 3,5, Fialka 0,5.
Žďár B - Chotěboř A 5:13, Chytal 2, Řebík 1,5, Hájek 1,5 - Pravda 4,5, Jakeš 4,5, Koutník 3, Adam 1.

16. KOLO: M. Budějovice B - Pelhřimov A 7:11, Šimeček 3, Živný 2,5, Kos 1, Forman 0,5 - Král 3,5, Pavlík 3,5, Smeták 2, Doubek 2.
M. Budějovice A - Chmelná 11:7, Forman 4,5, Švanda 2,5, Kubík 2, Živný 1,5, Svoboda 0,5 - Gyurcsovics 3, Hadrava 2, Hovorka 1, Přibyl 1.
Hamry B - Bedřichov 6:12, Veselský 2, Coufal 2, Kozel 1,5, Humlíček 0,5 - Zobač 4, Brom 3,5, Sebroň 2,5, Wiederlechner 2.
Hamry A - Jihlava A 9:9, Kanta 4,5, Pokorný 2,5, T. Veselský 1, O. Veselský 1 - Hloch 3,5, Starka 3,5, Vondra 2.
Žďár B - Havlíčkův Brod A 9:9, Hájek 3,5, Chytal 3, Kreisler 2, Řebík 0,5 - Beránek 3,5, Jonáš 2,5, Fialka 2, Stejskal 1.
Třebíč A - Chotěboř A 9:9, Uhlíř 3,5, Vomela 3, Nosek 1,5, Poskočil 1 - Jakeš 4,5, Pravda 2,5, Adam 1, Koutník 1.

Pořadí: 1. Bedřichov 45, 2. Hamry A 42, 3. M. Buděj. A 40, 4. Jihlava 38, 5. Pelhřimov 33, 6. H. Brod 33, 7. Třebíč 32, 8. Chotěboř 30, 9. Hamry B 26, 10. Chmelná 26, 11. Žďár B 21, 12. M. Buděj. B 18.

KP mužů sever

15. KOLO:
Polná - Ledeč 10:8, Belá 4,5, Plašil 2,5, Šejstal 1,5, Hladík 1,5 - Plecitý 3, Trýb 2, Nechvátal 2, Sedláček 1.
Jihlava B - Světlá 13:5, J. Kocmánek 4,5, Šmíd 3,5, Viktora 2,5, T. Kocmánek 2,5 - L. Vosyka 3, R. Vosyka 2.
Velké Meziříčí - Hamry C 5:13, Sedláček 2,5, Hubl 1,5, Havelka 0,5, Klíma 0,5 - Klobása 4, Pokorný 3, Veselský 3, Kozel 3.
Rovečné - Žďár C 9:9, Kadlec 4, Šikula 2,5, Polách 1,5, Doskočil 1 - Halamka 2,5, Štola 2,5, Skřepek 2, Smejkal 2.
Havlíčkův Brod B - Přibyslav 3:15, Křehlík 1, Šoupal 1, Malina 1 - Krčál 4,5, Smejkal 4,5, Křesťan 3,5, Pertl 2,5.
Chotěboř B - Nížkov 3:15, Šimon 1,5, Medek 1, Hruška 0,5 - Brabec 4,5, Filip 4,5, Pokorný 4, Pospíchal 2.

16. KOLO:
Jihlava B - Ledeč 8:10, J. Kocmánek 4, Šmíd 3, T. Kocmánek 1 - Sedláček 3,5, Trýb 2,5, Plecitý 2,5, Nechvátal 1,5.
Polná - Světlá 10:8, Belá 4,5, Šejstal 2,5, Plašil 1,5, Vaněk 1,5 - R. Vosyka 3, L. Vosyka 3, Zatočil 2.
Rovečné - Hamry C 9:9, Šikula 3,5, Kadlec 3, Polách 1,5, Doskočil 1 - Pokorný 2,5, Klobása 2,5, O. Veselský 2, T. Veselský 2.
Velké Meziříčí - Žďár C 7:11, Sedláček 2,5, Havelka 2,5, Buk 1, Hubl 1 - Halamka 4,5, Štola 3,5, Smejkal 3.
Chotěboř B - Přibyslav 4:14, Hruška 1,5, Medek 1, Adam 1, Šimon 0,5 - Krčál 4,5, Smejkal 4,5, Křesťan 3, Pertl 2.
Havlíčkův Brod B - Nížkov 10:8, Malina 3,5, Cáp 3, Brož 2, Šoupal 1, Křehlík 0,5 - Filip 3,5, Pospíchal 2, Pokorný 2, Brabec 0,5.

Pořadí: 1. Přibyslav 45, 2. Jihlava B 41, 3. Nížkov 36, 4. H. Brod B 35, 5. Ledeč 32, 6. Rovečné 32, 7. Světlá 31, 8. Žďár C 29, 9. Polná 28, 10. Chotěboř B 27, 11. Hamry C 26, 12. V. Meziříčí 22.

30.1.2003   Okresní přebor

Ledeč B - Kámen 9: 9 (Sedláček 3,5, Smejkal 3, Šilhan st. 2,5 - Fendrych 3, Miřátský 2,5, Kruntorád 2, Císař 1,5).  Chotěboř C - Nuselská A 12: 6 (Čapek 3,5 a Zd. Zvolánek po 3,5, J. Veselý 2,5, St. Veselý 2, Tůma 0,5 - Štrobl 4, Zadina 2). Světlá B - Chotěboř D 10: 8 (Karel 4, Zatočil 3, Petr 2, Maršík 1 - T. Zvolánek a Adam po 2,5, Zd. Sokol a Pleskač 1,5). Nuselská B - Havlíčkův Brod C 8: 10 (Pavel Hitzger 4,5, Petr Hitzger st. 1,5, Petr Hitzger ml. a Pajer 1 - Křehlík 3,5, Fischer 3, Kotil 2,5, Jakeš 1). Přibyslav B měla volno.

1. Chotěboř C 10 1 0 131:67 32
2. Kámen 6 4 1 114:84 27
3. Ledeč B 6 1 3 103:77 23
4. Nuselská A 6 1 3 102:78 23
5. Chotěboř D 5 1 5 93:105 22
6. H. Brod C 4 0 6 81:99 18
7. Nuselská B 3 0 7 87:93 16
8. Světlá B 2 0 9 72:126 15
9. Přibyslav B 1 0 9 63:117 12

II. třída

Světlá C - Oudoleň A 12: 6 (Kubíček 3,5, Janáček a Večeřa po 3, Maršík 2,5 - Chvojka 2,5, Ondráček 2, Fejfar 1,5). Chotěboř E - Nuselská C 12: 6 (Janovský 4,5, Ovčačík 3, Sokol 2, Job 1,5, Tůma 1 - Prchal a Korba po 2, Maťátko 1,5, Orest 0,5). Havlíčkův Brod D - Chotěboř F 12: 6 (Kotil 4,5, Zelenka 4, Mátl 2,5, Dolejší 1 - Janovský 2,5, Málek 1,5, Guhl a Opolka po 1). Havlíčkova Borová B - Horní Studenec 10: 8 (Štukhejl 3,5, Jaroslav Wasserbauer 3, Jaromír Wasserbauer 2,5, Venc 1 - Veselý 4,5, Bajovský 2, T. Lupoměstský 1,5). Havlíčkova Borová A měla volno.

1. H. Brod D 8 2 1 126:72 29
2. Světlá C 7 2 0 98:64 25
3. H. Borová A 3 4 3 91:89 20
4. Chotěboř F 4 2 4 87:93 20
5. Chotěboř E 4 0 7 96:102 19

6. H. Studenec 3 3 4 87:93 19
7. Nuselská C 4 1 5 85:95 19
8. Oudoleň A 3 1 7 79:119 18
9. H. Borová B 2 1 7 79:101 15

III. třída

Přibyslav C - Mírovka 16: 2 (Krčál 4,5, Stehno 4, Juhás 2,5, V. Dohnal ml. 2, kontumace 3 - F. Hejkal a A. Hejkal po 1). Oudoleň B - Havlíčkův Brod F 12: 6 (Kovačík a Paušimapo 4,5, Hamerník a Sláma po 1,5 - Krejčí, Janovský st. a Janda 2). Nuselská D - Uhelná Příbram 15: 3 (Orest 4,5, Maťátko a Petr Hitzger ml. 3,5, Červinka 2,5, Matějovský 1 - Vaněk 2, Holub 1). Havlíčkův Brod E - Chotěboř G 8: 10 (Gablech 3, Koudelka a Vydrářová 2,5 - Opolka 4,5, Guhl 3, M. Tůma 1,5, Slavík 1). Světlá D měla volno.

1. Nuselská D 10 0 1 131:67 31
2. H. Brod E 8 0 4 140:76 28
3. Přibyslav C 8 0 2 130:50 26
4. Uh. Příbram 8 0 2 122:58 26
5. Chotěboř G 7 0 4 118:80 25
6. Oudoleň B 5 0 6 99:99 21
7. Mírovka 2 0 9 69:129 15
8. H. Brod F 1 0 11 50:164 14
9. Světlá D 0 0 10 21:157 10

23.1.   Okresní přebor

I. třída

Chotěboř D - Nuselská B 10: 8 ( Pleskač a T. Zvolánek 3,5, Adam 2, Sokol 1 - Pavel Hitzger 3,5, Pajer 2, Petr Hitzger st. 1,5, Petr Hitzger ml. 1). Nuselská A - Světlá B 10: 8 ( Broth a Štrobl po 3,5, Fröhlich 2,5, Zadina 0,5 - Karel 4, Růžička 2, Petr a Maršík ml. po 1). Kámen A - Chotěboř C 9: 9 ( Císař 3,5, Miřátský 2,5, Fendrych 2, Piskač 1 - Čapek 4,5, Zd. Zvolánek 3, J. Veselý 1,5). Přibyslav B - Ledeč B 11: 7 ( Dolák 4, Pátek a P. Krčál po 2, Mach 1 - Sedláček 3, St. Šilhan st. 2, Smejkal a Egart 1). Havlíčkův Brod C měl volno.

1. Chotěboř C 9 1 0 119:61 29
2. Kámen 6 3 1 105:75 25
3. Nuselská A 6 1 2 96:66 22
4. Ledeč B 6 0 3 94:68 21
5. Chotěboř D 5 1 4 85:95 21
6. Nuselská B 3 0 6 79:83 15
7. H. Brod C 3 0 6 71:91 15
8. Přibyslav B 1 0 9 63:117 12
9. Světlá B 1 0 9 62:118 12

II. třída

Chotěboř F - Havlíčkova Borová B 10: 8 ( Zvolánek 4,5, Málek 2,5, Opolka 2, Janovský 1 - Jaromír Wasserbauer 3,5, Jaroslav Wasserbauer 2,5, Venc a Zelený po 1). Nuselská C - Havlíčkův Brod D 6: 12 ( Zadina 3, Sobotka 2, Korba 1 - Zelenka 4,5, Mátl 3,5, Křehlík 2,5, Dolejší 1,5). Oudoleň A - Chotěboř E 10: 8 ( Polívka 3,5, Ondráček 2,5, Chvojka a Fejfar po 2 - Ovčačík 4,5, Janovský, Job a Sokol po 1). Havlíčkova Borová A - Světlá C 9: 9 ( Hüblbauer 3,5, Koubek 2,5, Blažek a Šidlák 1,5 - Kubíček a Večeřa 3, Spilka 2, Janáček 1). Horní Studenec měl volno.

1. H. Brod D 7 2 1 114:66 26
2. Světlá C 6 2 0 86:58 22
3. H. Borová A 3 4 3 91:89 20
4. Chotěboř F 4 2 3 81:81 19
5. H. Studenec 3 3 3 79:83 18
6. Nuselská C 4 1 4 79: 83 18
7. Oudoleň A 3 1 6 73: 107 17
8. Chotěboř E 3 0 7 84: 96 16
9. H. Borová B 1 1 7 69: 93 12

III. třída

Havlíčkův Brod F - Nuselská D 7: 11 ( Janda 3,5, P. Janovský st. 1,5, Krejčí a Lacina po 1 - Orest 4,5, Červinka 3,5, P. Prchal 3). Chotěboř G - Oudoleň B 14: 4 ( M. Tůma 4,5, Guhl 4, Krejčík 3,5, Odvářka 2 - Paušima a Kovačík po 1,5, Sláma 1). Mírovka - Havlíčkův Brod E 6: 12 ( F. Hejkal 3, A. Hejkal 2, Chroustovsý 1 - Koudelka a habásko 4,5, Netušil 2,5, Gablech 1,5). Světlá D - Přibyslav C 1: 17 ( Poupě ml. 1 - Juhás, Dolák ml. a Koudela po 4,4, Hološ 3,5). Uhelná Příbram měla volno.

1. Nuselská D 9 0 1 116:64 28
2. H. Brod E 8 0 3 132:66 27
3. Uh. Příbram 8 0 1 119:43 25
4. Přibyslav C 7 0 2 114:48 23
5. Chotěboř G 6 0 4 108:72 22
6. Oudoleň B 4 0 6 87:93 18
7. Mírovka 2 0 8 67:113 14
8. H. Brod F 1 0 10 44:152 13
9. Světlá D 0 0 10 21:157 10

V sobotu 18.1. se v Hrotovicích hraje krajský přebor stolního tenisu mužů v soutěži jednotlivců.
Mezi osmi okresními zástupci jsou Ondřej Pravda a Michal Jakeš z chotěbořského oddílu.
12.1.2003   Okresní přebor

Okresní soutěže ve stolním tenise začaly zápasy desátého kola druhou polovinu soutěží.

I. třída

Chotěboř C - Přibyslav B 13: 5 (Zd. Zvolánek 3,5, J. Veselý a St. Veselý po 3, Čapek 2, Tůma 1,5 - Pátek 2,5, Dolák 1,5, P. Krčál 1). Světlá B - Kámen 6: 12 (Zatočil a Růžička po 2, Korel a Petr po 1 - Miřátský, Císař a Fendrych 3,5, Piskač 1,5). Havlíčkův Brod C - Chotěboř D 7: 11. Body nehlášeny.

1. Chotěboř C 9 0 0 110:52 27
2. Kámen 6 2 1 96:66 23
3. Ledeč B 6 0 2 87:57 20
4. Nuselská A 5 1 2 86:58 19
5. Chotěboř D 4 1 4 75:87 18
6. H. Brod C 3 0 6 71:91 15
7. Nuselská B 3 0 5 71:73 14
8. Přibyslav B 0 0 8 44:100 8
9. Světlá B 0 0 8 44:100 8

II. třída

Chotěboř E - Havlíčkova Borová A 11: 7 (Ovčačík, 4,5, Sokol 3, Janovský 2, Job 1, Tůma 0,5 - Hüblbauer 3,5, Blažek 2, Koubek 1,5). Havlíčkův Brod D - Oudoleň A 14: 4 (Mátl a Křehlík 4,5, Zelenka 3, Dolejší 2 - Polívka a Ondráček 1,5, Fejfar 1). Horní Studenec - Chotěboř F 11: 7 (Veselý 4,5, T. Lupoměstský 3,5, M. Lupoměstský 2, Bajovský 1 - Zvolánek 2, Šilhán a Opolka 1,5, Málek a Janovský 1). Havlíčkova Borová B - Nuselská C - odloženo na 9. února.

1. H. Brod D 6 2 1 102:60 23
2. Světlá C 6 1 0 77:49 20
3. H. Borová A 3 3 3 82:80 18
4. H. Studenec 3 3 3 79:83 18
5. Nuselská C 4 1 3 73:71 17
6. Chotěboř F 3 2 3 71:73 16
7. Chotěboř E 3 0 6 76:86 15

8. Oudoleň A 2 1 6 63:99 14
9. H. Borová B 1 1 6 61:83 11

III. třída

Havlíčkův Brod F - Havlíčkův Brod E 0: 18 (Koudelka, Habásko, Gablech a Netušil po 4,5). Uhelná Příbram - Havlíčkův Brod F 17: 1 (Vaněk, Tensimus a Holub po 4,5, Bilak 3,5 - Lacina 1). Havlíčkův Brod E - Světlá D 16: 2 (Koudelka a Habásko po 4,5 Netušil a Gablech 3,5 - Výborný 2). Oudoleň B - Mírovka 11: 7 (Paušima, Kovačík a Sláma po 2, 5 bodů za skreč pro neoprávněný start hráče - F. Hejkal 3,5, A. Hejkal 2, Chroustovský 1,5). Nuselská D - Chotěboř G 13: 5 (Petr Hitzger mladší, Zadina a Orest po 3,5, Červinka 2,5 - M. Tůma 4, Krejčík 1).

1. U. Příbram 8 0 1 119:43 25
2. Nuselská D 8 0 1 105:57 25
3. H. Brod E 7 0 3 122:60 24
4. Přibyslav C 6 0 2 97:47 20
5. Chotěboř G 5 0 4 94:68 19
6. Oudoleň B 4 0 5 83:79 17
7. Mírovka 2 0 7 61:101 13
8. H. Brod F 1 0 9 37:141 12
9. Světlá D 0 0 9 22:149 9

14. - 15.12.
Letošní poslední zpráva ze zápasů áčka pinčesu ukončuje naše snažení v první půlce soutěže. Tentokrát jsme se po dlouhé době sešli kompletní, v domácím prostředí jsme přivítali oba zástupce TJ Sokola Moravských Budějovic, ale ...
V sobotu jsme čekali poslední tým soutěže - béčko Moravských Budějovic. Výhra byla povinná, ale člověk nikdy neví. S Michalem jsme neměli problém, kluci bojovali víc, a nakonec úspěšně. Michal zahájil dvouhry jasným vítězstvím, Josef i já jsme ho napodobili, ale s většími problémy (oba 3:2, u mě to bylo málem trestuhodné promarnění vedení 2:0). Josef pak dal soupeři šanci, Jirka ho napodobil. Ale my s Michalem jsme naděje rychle zchladili, kluci se také nedali zahanbit, jen Josef jednou bojoval 3:2. Soupeře jsme tak jasně přehráli, i když se někteří jeho hráči pořád divili.
Chotěboř A - Mor. Budějovice B 16:2 (Michal 4.5/4.5, Ondra 4.5/4.5, Josef 3.5/4.5, Jirka 3.5/4.5)

Na nedělní zápas s moravskobudějovickým áčkem jsme tak byli docela optimisté, věděli jsme, že v kvalifikaci jsme skoro stejný tým porazili 10:7, takže šance tu byla. Ráno si Jirka popletl hodiny, přišel pozdě, ale znovu zaskočil bývalý áčkař Milan "Čapíno" Čapek, který ráno odehrál zápas za naše céčko. A zaskočil výborně, spolu jsme zahráli dost slušně, a nakonec vyhráli 3:2. Michal s Josefem vyhráli jasněji. V první rundě singlů se ale spoluhráčům nedařilo, nejdřív Michal, pak i Josef a Jirka prohráli, mě se podařilo srovnat na 3:3. Druhá runda byla ještě horší, Josef jasně neuspěl, Jirka i Michal bojovali víc, ale nakonec ho 3:2 napodobili (když Michal vedl v pátém setu 6:0 a ještě prohrál!), a já po naprosto neuvěřitelném výpadku formy (v prvním setu jsem vedl jasně 9:3, abych najednou nedal ani míč, set ještě prohrál, a v druhém dostal svého prvního kanára!), završil nulový bodový zisk. Pak ještě Jirka prohrál zase 3:2, takže soupeř odskočil na 8:3. Ale já bodoval (3:2), naštvaný Michal rozstřílel Kubíka 3:0 a Josef taky vyhrál. To už bylo slibné. Přidal jsem další bod a zdálo se to být ještě lepší. V jednu chvíli vedl Michal i Josef, ale nakonec oba 3:2 prohráli. Jirka pak už jen korigoval výsledek. Smolný výsledek, protože v zápasech 3:2 byl mnohem víc úspěšnější soupeř, a nebylo to vždy jeho lepší hrou, ale tolik potřebným štěstím. I když na druhou stranu jejich jednička, Forman, prý nebyl po nemoci v plné formě.
Chotěboř A - Mor. Budějovice A 8:10 (Ondra 3.5/4.5, Michal 1.5/4.5, Jirka 1.5/4.5, Josef 1.5/4.5)

Po první půlce tak v tabulce zimujeme na deváté příčce, což je níž, než jsme předpokládali. Bohužel je znát, že jsme hráli málokdy v plné sestavě, a i když už ano, s Michalem jsme se bodově "nesešli", takže vždy jeden z nás bodoval méně, než by bylo "normální". Prohráli jsme tak několik vyrovnaných zápasů, které "měly" skončit v náš prospěch. Josef si odvádí slušný standard, na dost hráčů je jeho hra pořád účinná, ale je znát, že dost dobře nemůže uspět s těmi nejlepšími (což ani nečekáme). U Jirky je největším problémem kolísavost výkonů, a to i během jednoho zápasu, výborný set příliš střídá se slabým, až příliš zápasů prohraje "hlavou". Uvidíme v druhé půlce, další domácí zápas hrajeme o víkendu 25.-26.1.2003.

Divize mužů kraje Vysočina:

10. kolo

Bedřichov - Pelhřimov A 10:8, Jihlava A - Chmelná 12:6, Havlíčkův Brod A - M. Budějovice A 6:12, Chotěboř A - M. Budějovice B 16:2, Pravda 4,5, Jakeš 4,5, Veselý 3,5, Koutník 3,5 - Forman 1, Svoboda 1. Hamry n. S. A - Třebíč A 14:4, Hamry n. S. B - Žďár n. S. B 10:8,

11. kolo

Bedřichov - Chmelná 14:4, Jihlava A - Pelhřimov A 9:9, Havlíčkův Brod A - M. Budějovice B 12:6, Chotěboř A - M. Budějovice A 8:10, Pravda 3,5, Jakeš 1,5, Koutník 1,5, Veselý 1, Čapek 0,5 - Kubík 3, Forman 3, Svoboda 3, Živný 1. Hamry n. S. A - Žďár n. S. B 13:5, Hamry n. S. B - Třebíč A 8:10.

Pořadí: 1. Bedřichov 32, 2. Hamry A 31, 3. M. Buděj. A 27, 4. Jihlava 27, 5. Pelhřimov 24, 6. Havl. Brod 21, 7. Třebíč 21, 8. Hamry B 20, 9. Chotěboř 19, 10. Chmelná 16, 11. Žďár B 15, 12. M. Buděj. B 11.

KP mužů - sever:

10. kolo

Velké Meziříčí - Polná 9:9, Rovečné - Jihlava B 5:13, Ledeč n. S. - Havlíčkův Brod B 8:10, Světlá n. S. - Chotěboř B 10:8, Bříza 4,5, L. Vosyka 3,5, R. Vosyka 1, Kubíček 1 - Medek 3,5, Hruška 2, Adam 1,5, Šimon 1. Hamry n. S. C - Přibyslav 3:15, Žďár n. S. C - Nížkov 6:12.

11. kolo

Velké Meziříčí - Jihlava B 0:18, Rovečné - Polná 10:8, Ledeč n. S. - Chotěboř B 12:6, Trýb 3,5, Plecitý 3,5, Sedláček 2,5, Nechvátal 2,5 - Medek 3, Šimon 1, Adam 1, Hruška 1. Světlá n. S. - Havlíčkův Brod B 9:9, Hamry n. S. C - Nížkov 2:16, Žďár n. S. C - Přibyslav 7:11.

Pořadí: 1. Přibyslav 31, 2. Jihlava B 29, 3. Nížkov 27, 4. H. Brod B 24, 5. Světlá 24, 6. Rovečné 21, 7. Ledeč 21, 8. Žďár C 19, 9. Polná 19, 10. Chotěboř B 18, 11. Hamry C 16, 12. V. Meziříčí 15.

15.12.   Okresní přebor

Okresní soutěže ve stolním tenise zakončily zápasy devátého kola první polovinu soutěží.

I. třída

Havlíčkův Brod C - Nuselská A 8:10, Nuselská B - Kámen 2:16 (Pavel Hitzger 2 - Miřátský a Kruntorád po 4,5, Císař a Piskač po 3,5), Světlá B - Přibyslav B nehlášeno, Chotěboř C - Ledeč B 11:7 (Čapek 3,5, J. Veselý, Z. Tůma a Zvolánek po 2,5 - Sedláček 4, Smejkal 2, St. Šilán ml. 1), Chotěboř D měla volno.

1. Chotěboř C 8 0 0 97:47 24
2. Ledeč B 6 0 2 87:57 20
3. Kámen 5 2 1 84:60 20
4. Nuselská A 5 1 2 86:58 19
5. Chotěboř D 3 1 4 64:80 15
6. Nuselská B 3 0 5 71:73 14
7. H. Brod C 3 0 5 64:80 14
8. Přibyslav B 0 0 7 39:87 7
9. Světlá B 0 0 7 38:88 7

II. třída

Horní Studenec - Nuselská C 7:11 (Veselý 3,5, Bajovský 2, Lupoměstský 1,5 - Korba 4,5, Sobotka 3, Špás 2,5, Petr Hitzger ml. 1), Havlíčkova Borová B - Oudoleň A 8:10 (Jaromír Wasserbauer 2,5 a Štukhejl po 2,5, Jaroslav Wasserbauer 2, Venc 1 - Ondráček 4, Fejfar 2,5, Polívka 2, Chvojka 1,5), Havlíčkův Brod D - Havlíčkova Borová A 9:9 (Kotil 4, Mátl a Zelenka po 2, Křehlík 1 - Hüblbauer 3,5, Koubek 2,5, Blažek a Šidlák po 1,5), Chotěboř E - Světlá C 8:10 (A. Janovský a Ovčačík 3, Sokol 2 - M. Kubíček 3,5, Večeřa a Spilka 2,5, Janáček 1,5), volno měla Chotěboř F.

1. H. Brod D 5 2 1 88:56 20
2. Světlá C 6 1 0 77:49 20
3. H. Borová A 3 3 2 75:69 17
4. Nuselská C 4 1 3 73:71 17
5. Chotěboř F 3 2 2 64:62 15
6. H. Studenec 2 3 3 68:76 15
7. Oudoleň A 2 1 5 59:85 13
8. Chotěboř E 2 0 6 65:79 12
9. H. Borová B 1 1 6 61:83 11

III. třída

Mírovka - Uhelná Příbram nehlášeno a Světlá D - Nuselská D nehlášeno Přibyslav C - Oudoleň B 12:6 (Hološ 4,5, M. Krčál 3,5, Dolák ml. 2,5, Henzl 1,5 - Paušima a Sláma 2, Kovačík a Hamerník po 1), Chotěboř G - Havlíčkův Brod C 17:1 (Guhl, M. Tůma a Opolka po 4,5, Odvářka 3,5 - Krejčí 1), Havlíčkův Brod E měl volno.

1. Přibyslav C 6 0 2 97:47 20
2. U. Příbram 6 0 1 87:39 19
3. Nuselská D 6 0 1 82:44 19
4. Chotěboř G 5 0 3 89:55 18
5. H. Brod E 5 0 3 86:58 18
6. Oudoleň B 3 0 5 72:72 14
7. Mírovka 2 0 5 51:75 11
8. H. Brod F 1 0 7 36:106 10
9. Světlá D 0 0 7 12:114 7

12.12.   Okresní přebor

I. třída
Z minulého kola:Světlá B - Chotěboř C 6:12 (Karel a M. Maršík po 2, Petr a Růžička po 1 - Čapek 4,5, Z. Zvolánek 3,5, J. Tůma 2,5, Veselý 1,5).

Ledeč B - Světlá B 15:3 (Sedláček a Smejkal 4,5, Och 3,5, St. Šilhán ml 2,5 - Karel 2, Petr 1), Přibyslav B - Nuselská B 5:13 (V. Dolák st. 3, Pátek 2 - Pavel Hitzger 4,5, Petr Hitzger st. 3,5, Petr Hitzger ml. a Havel 2,5), Kámen - Havlíčkův Brod C 12:6 (Miřátský a Piskač 3,5, Kruntorád a Císař 2,5 - Šoupal 4, Křehlík 2), Nuselská A - Chotěboř D 14:4 (Štrobl 4,5, Sobotka 4, Ježek 3,5, Fröhlich 2 - T. Zvolánek a M. Sokol po 1,5, Z. Sokol 1), Chotěboř C měla volno.

1. Chotěboř C 7 0 0 86:40 21
2. Ledeč B 6 0 1 80:46 18
3. Kámen 4 2 1 68:58 17
4. Nuselská A 4 1 2 76:50 16
5. Chotěboř D 3 1 4 64:80 15
6. Nuselská B 3 0 4 69:57 13
7. H. Brod C 3 0 4 56:70 13
8. Přibyslav B 0 0 7 39:87 7
9. Světlá B 0 0 7 38:88 7

II. třída

Světlá C - Havlíčkův Brod D 10:8 (Růžička 4, Večeřa a M. Kubíček po 3 - Kotil a Koudelka 2,5, Mátl a Křehlík 1,5), Oudoleň - Horní Studenec 8:10 (Fejfar 3,5, Ondráček 3, Polívka 1, Chvojka 0,5 - Veselý 4,5, Lupoměstský 2,5, Bednář 2, Bajovský 1), Nuselská C - Chotěboř F 8:10 (Sobotka 4, Špás 2, Korba a Matátko 1 - Zvolánek 3,5, Málek a Krejčík 2,5, Šilhán 1,5), Havlíčkova Borová A - Havlíčkova Borová B 10:8 (Hüblbauer 4,5, Koubek 2,5, Blažek a Šidlák 1,5 - Jaroslav Wasserbauer a Jaromír Wasserbauer po 3, Venc 2), Chotěboř E měla volno.

1. H. Brod D 5 1 1 79:47 18
2. Světlá C 5 1 0 67:41 17
3. H. Borová A 3 2 2 66:60 15
4. Chotěboř F 3 2 1 56:52 14
5. Nuselská C 3 1 3 62:64 14
6. H. Studenec 2 3 2 61:65 14
7. H. Borová B 1 1 5 53:73 10
8. Oudoleň A 1 1 5 49:77 10
9. Chotěboř E 1 0 5 47:61 8

III. třída

Uhelná Příbram - Chotěboř G 11:7 (Vaněk 4,5, Tensimus 2,5, Holub a Belák po 2 - M. Tůma a Opolka po 3,5), Nuselská D - Mírovka 12:6 (Petr Hitzger ml 4,5, Maťátko 3,5, Červinka 2,5, Orest 1,5 - F. Hejkal 3, A. Hejkal 2, Svoboda 1), Oudoleň B - Světlá B 17:1 (Paušíma, Kovačík a Sláma po 4,5, Hamerník 3,5 - P. Poupě st. 1), Havlíčkův Brod E - Přibyslav C 4:14 (Koudelka a Habásko 2 - Stehno a Hološ 4,5, Dolák ml. a Henzl po 2,5), Havlíčkův Brod F měl volno.

1. U. Příbram 6 0 1 87:39 19
2. Nuselská D 6 0 1 82:44 19
3. H. Brod E 5 0 3 86:58 18
4. Přibyslav C 5 0 2 85:41 17
5. Chotěboř G 4 0 3 72:54 15
6. Oudoleň B 3 0 4 66:60 13
7. Mírovka 2 0 5 51:75 11
8. H. Brod F 1 0 6 35:89 9
9. Světlá D 0 0 7 12:114 7

7.12. - okresní přebory
Ačkoliv jsem minule "hrozil", že se okresních přeborů nezúčastním, nakonec z více důvodu jsem tak učinil, a tak můžu stručně poreferovat. Jedním z důvodů bylo určitě to, že se odehrávaly v Chotěboři, dalším to, že dle neověřených zpráv na krajské přebory postoupí až 8 hráčů. Sešlo se nakonec 32 hráčů (což je dost málo), takže jsme byli hotoví po jedné hodině odpoledne.

Ve dvouhrách nakonec uspěl kolega Michal Jakeš, který mě porazil v boji o finále, když jsem trestuhodně promarnil vedení 1:0 a 9:5. Ve finále Michal porazil 3:1 Radka Křesťana z Přibyslavi, který předtím porazil Radka Vosyku se Světlé. Ve čtyřhrách se nám domácím nedařilo, takže uspěli jiní.

Dvouhry: 1. Michal Jakeš (Chotěboř), 2. Radek Křesťan (Přibyslav), 3. Radek Vosyka (Světlá n.S.), Ondřej Pravda (Chotěboř)
Čtyřhry: 1. Vosykové Radek a Láďa (Světlá n.S.), 2. Trýb-Sedláček (Ledeč n.S.), 3. Pertl-Křesťan (Přibyslav), Šoupal-Jonáš (H.Brod)

Bohužel se nejlepší hráči okresu (Havl.Brod, Přibyslav, ale i další) přeborů nezúčastnili, takže, aniž chci snižovat výsledky, nejde o příliš reprezentativní obrázek pinčesu v okresu. Snad se nám na krajských přeborech, které by se měly konat 25.1.2003, bude dařit.
5.12.   Okresní přebor

I. třída

Chotěboř D - Kámen 9: 9 ( T. Zvolánek a Pleskač po 3,5, Sokol a Málek po 1 - Kruntorád 3, Fendrych 2,5, Miřátský 2, Čech 1,5), Havlíčkův Brod C - Přibyslav B 12: 6 ( Kotil a Moravec 3,5, Fišer a Jakš 2,5 - V. Dolák st. 4, Pátek 2), Nuselská B - Ledeč B 8: 10 ( Pavel Hitzger 3,5, Petr Hitzger 3, Pajer 1, Havel 0,5 - Sedláček 4,5, Šilhán st. 2,5, Šilhán ml. 2, Och 1), Světlá B - Chotěboř C nehlášeno, Nuselská A měla volno.

1. Chotěboř C 6 0 0 74:34 18
2. Ledeč B 5 0 1 65:43 16
3. Kámen 3 2 1 56:52 15
4. Chotěboř D 3 1 3 60:66 14
5. Nuselská A 3 1 2 62:46 13
6. H. Brod C 3 0 3 50:58 12
7. Nuselská B 2 0 4 56:52 10
8. Přibyslav B 0 0 6 34:74 6
9. Světlá B 0 0 5 29:61 5

II. třída

Chotěboř F - Oudoleň A 7: 11 ( Málek 3,5, Zd. Janovský 2,5, Opolka 1 - Fejfar a Chvojka po 3,5, Polívka 3, Ondráček 1), Horní Studenec - Havlíčkova Borová A 9: 9 ( Veselý 3,5, Lupoměstský 2,5, Bajovský 2, Bednář 1 - Hüblbauer 4, Šidlák 2,5, Blažek 1,5, Koubek 1), Havlíčkova Borová B - Světlá C 8: 10 ( Jaromír Wasserbauer 4, Jaroslav Wasserbauer a Štukhejl po 2 - Kubíček 3,5, Večeřa a Spilka 2,5, J. Janáček 1,5), Havlíčkův Brod D - Chotěboř E 13: 5 ( Kotil 4,5, Mátl 3,5, Zelenka 2, Křehlík a Nabitý po 1,5 - M. Sokol 2, A. Janovský, Job a Ovčačík po 1), Nuselská C měla volno.

1. H. Brod D 5 1 0 71:37 17
2. Světlá C 4 1 0 57:33 14
3. Nuselská C 3 1 2 54:54 134
4. H. Borová A 2 2 2 56:52 12
5. Chotěboř F 2 2 1 46:44 11
6. H. Studenec 1 3 2 51:57 11
7. H. Borová B 1 1 4 45:63 9
8. Oudoleň A 1 1 4 41:67 9
9. Chotěboř E 1 0 5 47:61 8

III. třída

Uhelná Příbram - Světlá D 18: 0 ( Vaněk, Pensimus, Holub a Belák po 4,5), Oudoleň B - Havlíčkův Brod E 8: 10 ( Kovačík 3,5, Paušima 2,5, Sláma a Hamerník po 1 - Koudelka 4,5, Habásko 3, Vydrářová 2,5), Havlíčkův Brod F - Mírovka a Nuselská D - Přibyslav C nehlášeno, Chotěboř G měla volno.

1. Uh. Příbram 5 0 1 76:32 16
2. H. Brod E 5 0 1 75:33 16
3. Chotěboř G 4 0 2 65:43 14
4. Nuselská D 4 4 0 52:20 12
5. Přibyslav C 3 0 2 60:30 11
6. H. Brod E 2 0 5 37:87 11
7. Oudoleň B 2 0 4 49:59 10
8. Mírovka 1 0 4 35:55 7
9. Světlá D 0 0 6 11:97 6

23. - 24.11.
Skoro:) čerstvé zprávy ze zápasů áčka pinčesu. Bohužel se potvrdilo skoro pravidlo této půlky soutěže a sice neúplnost týmu, tentokrát nemohl Jirka, kterého sklátila osmička zub, tak, že s námi nemohl jet a museli zaskočit jiní. Zamrzelo to o to víc, že především sobotní zápas jsme docela potřebovali vyhrát. Jelikož nás čekaly zápasy venku, uvažovali jsme dokonce o přespání, ale nutnost záskoku si vynutila návrat zpět (v sobotu v nepříjemné mlze).
Ale do Chmelné jsme dorazili, i když se zápas hraje ve vesnici vedle. Příjezd ke skoro jedinému osvětlenému baráčku ve vesnici nás zarazil, ještě víc příchod bahnem, ale herna byla nakonec dobrá, stoly lepší než naše omlácené. Místní tým byl hodně motivován, věřil si na vítězství. Doplněni Standou jsme zkusili jinak postavit čtyřhry, a tenhle tah skoro vyšel. Jenže my s Josefem po dost jasném vedení 2:0 a 10:8 jsme koncovku nezvládli a nakonec prohráli. Kluci vedle prohrávali, ale nakonec v rozhodujícím setu 10:6! vedli, aby také propásli příležitost. Nedobrý úvod. Ve dvouhrách jsem zahájil jasným vítězstvím, a kluci mě kromě Standy napodobili. Ale cítil jsem, že mi to nějak nejde, další zápas prohrál. Bodoval Michal s Josefem, Standa ne, takže 5:5. Další runda střídavá, já jsem zápas horko těžko vydřel, Josef neuspěl, Michal ano, Standa ne. Moje krize pokračovala, hloupě jsem prohrál 3:2, Josef zabodoval, ale Standa ne, takže vše bylo na Michalovi. V papírově předposledním, ale fakticky posledním zápase už to s námi vypadalo bledě, Michal prohrával 2:0 a 6:2, ale pak došlo k obratu, hrál výborně a nakonec nám vydřel remízu.
Chmelná - Chotěboř A 9:9 (Michal 4/4.5, Josef 3/4.5, Ondra 2/4.5, Standa 0/4.5)

Na nedělní zápas s Pelhřimovem, sestoupivším z ligy, jsme ve snaze posílit tým pozvali bývalého áčkaře Milana "Čapíno" Čapka, ale vzhledem k tomu, že jsme znali výsledek výprasku H. Brodu (14:4), nečekali jsme žádné zázraky. Ty se opravdu nedostavily, s Čapínem jsme sice vzpomněli na staré úspěšné časy a velice slušným výkonem jsme udělali bod, ale to bylo na chvíli všechno, kluci prohráli, a ve dvouhrách se nám taky moc nedařilo. Ne že by nás soupeř převálcoval, bojovali jsme, ale v jednotlivých rundách jsme bodovali střídavě jen Michal a já, a pouze v poslední oba a to rozhodně nestačilo. Odvezli jsme si tak čestnou prohru, ale pořád prohru.
Pelhřimov A - Chotěboř A 12:6 (Michal 3/4.5, Ondra 2.5/4.5, Milan 0.5/4.5, Josef 0/4.5)

Kvůli remíze v Chmelné (která druhý den jasně prohrála s Brodem) jsme si sice udrželi vůči ní jednobodový náskok, ale není to dobré, stále jsme na devátém místě. Ve třech jsme to na vítězství nedotáhli, o to víc mě mrzí moje nevýrazná hra, normálně bych měl bodovat víc. Sice se chytl Michal, který se trápil minule, ale je pech, že se nesejdeme s formou v jednom zápase, to by v sobotu bohatě stačilo. Ještě že Josefovi tenhle typ hry vyhovoval. S Pelhřimovem to bylo jasné, byli lepší, museli bychom být kompletní a muselo by nám to hodně jít, abychom nějak uspěli.
No nic, poslední zápasy půlky soutěže s dvěma týmy Moravských Budějovic nás čekají 14.-15.12., pak bude prostor na malé ohlédnutí. Hrajeme doma, takže můžete přijít povzbudit. Mezitím se ještě 7.12. budou v Chotěboři konat okresní přebory jednotlivců (a čtyřher), ale nejspíš se nezúčastním, takže se raději přijďte podívat. Jako tradičně, podrobnější výsledky o soutěži získáte na webové stránce pingpongu Vysočina, najdete tam kompletní statistický servis. A také informace o výkonech našeho béčka v krajském přeboru, bohužel se mu také nijak zvlášť nedaří.
28.11.   Okresní přebor

Okresní přebor ve stolním tenisu pokračoval dalšími zápasy.

I. třída

VI. kolo: Chotěboř C - Nuselská B 10: 8 (Čapek 4,5, Tůma 3, J. Veselý 2,5 - Havel 3,5, Pavel Hitzger 2,5, Pajer a Maťátko po 1), Ledeč B - Havlíčkův Brod C 12: 6 (Sedláček 4,5, Šilhan st. 3,5, Och 2,5, Smejkal 1,5 - Křehlík 3, Motl 2, Fischer 1), Přibyslav B - Chotěboř D 6: 12 (Dolák st. 4, Mach 2 - Málek a T. Zvolánek po 3,5, Z. Sokol a M. Sokol po 2,5), Kámen A - Nuselská A 9: 9 (Kruntorád a Piskač 3, Miřátský 2, Fendrych 1 - Fröhlich 3,5, Štrobl, Broth a Sobotka po 2,5).

1. Chotěboř C 6 0 0 74:34 18
2. Ledeč B 4 0 1 55:35 13
3. ZŠ Nuselská A 3 1 2 62:46 13
4. Kámen 3 1 1 47:43 13
5. Chotěboř D 3 0 3 51:57 12
6. ZŠ Nuselská B 2 0 3 48:42 9
7. Havl. Brod C 2 0 3 38:52 9
8. Světlá B 0 0 5 29:61 5
9. Přibyslav B 0 0 5 28:62 5

II. třída

VI. kolo: Chotěboř E - Havlíčkova Borová B 8: 10 (Ovčačík 3,5, Janovský 2, Job 1,5, Sokol 1 - Jaroslav Wasserbauer 4, Jaromír Wasserbauer a Venc po 3), Světlá C - Horní Studenec 9: 9 (Jan Růžička 3,5, Spilka 2,5, Jiří Janáček 2, Večeřa 1 - Veselý 4,5, T. Lupoměstský 2,5, Bajovský a Bednář po 1), Havlíčkova Borová A - Chotěboř F 9: 9 (Hüblbauer 3, Šidlák 2,5, Koubek 2, Blažek 1,5 - Zvolánek 4,5, Málek 2,5, Šilhán a Opolka 1), Oudoleň A - Nuselská C 9: 9 (Polívka 3,5, Fejfar a Chvojka po 2, Ondráček 1,5 - Špás 3,5, Korba 2,5, Orest 2, Prchal 1).

1. Havl. Brod D 4 1 0 58:32 14
2. ZŠ Nuselská C 3 1 2 54:54 13
3. Světlá C 3 1 0 47:25 11
4. Chotěboř F 2 2 0 39:33 10
5. Havl. Borová A 2 1 2 47:43 10
6. H. Studenec 1 2 2 42:48 9
7. Havl. Borová B 1 1 3 37:53 8
8. Chotěboř E 1 0 4 42:48 7
9. Oudoleň A 0 1 4 30:60 6

III. třída

 

22.11.   Okresní přebor

I. třída

V. kolo:Nuselská A - Přibyslav B 13:5 (Sobotka, Broth a Štrobl 3,5, Fröhlich 2,5 - Dolák 4, P. Krčál 1), Chotěboř D - Ledeč B 6:12 (Zvolánek 3, Z. Sokol 2,5, Málek 0,5 - Sedláček 4,5, Smejkal 3, Šilhán ml. 2,5, Och 2), Havlíčkův Brod C - Chotěboř C 4:14 (Moravec 2, Jakeš a Fischer 1 - Čapek a Zvolánek 3,5, S. Veselý 3, J. Veselý 2,5, Tůma 1,5), Nuselská B - Světlá B 14:4 (Pavel Hitzger 4,5, Pajer 3,5, Petr Hitzger a Havel 3 - Karel 2,5, Růžička 1,5).

1. Chotěboř C 5 0 0 64:26 15
2. Nuselská A 3 0 2 53:37 11
3. Ledeč B 3 0 1 43:29 10
4. Kámen 3 0 1 38:34 10
5. Chotěboř D 2 0 3 39:51 9
6. Nuselská B 2 0 2 40:32 8
7. Havl. Brod C 2 0 2 32:40 8
8. Světlá B 0 0 5 29:61 5
9. Přibyslav B 0 0 4 22:50 4

II. třída

V. kolo:Nuselská C - Havlíčkova Borová A 10:8 (Špás 3,5, Petr Hitzger ml. 3, Korba 2,5, Maťátko 1 - Hüblbauer 4, Blažek a Šidlák 1,5, Koubek 1) Chotěboř F - Světlá C odloženo, Horní Studenec - Chotěboř E 11:7 (Veselý 3,5, Lupoměstský, Bednář a Bajovský po 2,5 - Ovčačík 4, A. Janovský, Job a Sokol po 1), Havlíčkova Borová B - Havlíčkův Brod D 4:14 (Jaromír Wasserbauer 3, Jaroslav Wasserbauer 1 - Mátl, Kotil, Křehlík a Moravec - všichni po 3,5).

1. Havl. Brod D 4 1 0 58:32 13
2. Nuselská C 3 0 2 45:45 11
3. Světlá C 3 0 0 38:16 9
4. Chotěboř F 2 1 0 30:24 8
5. Ha. Borová A 2 0 2 38:34 8
6. Hor. Studenec 1 1 2 33:39 7
7. Chotěboř E 1 0 3 34:38 6
8. Havl. Borová B 0 1 3 27:45 5
9. Oudoleň A 0 0 4 21:51 4

III. třída

V. kolo:Chotěboř G - Světlá D 17:1 (Opolka, Guhl a Krejčík po 4,5 Odvářka 3,5 - Bednář 1), Havlíčkův Brod E - Uhelná Příbram 7:11 (Koudelka 4,5, Forman 1,5, Habásko a Vydrářová 0,5 - Vaněk, Pensimus a Holub po 3, Belák 2), Oudoleň B - Nuselská D 5:13 (Kovačík 3, Paušima 1, Slama 1 - Petr Hitzger Petr ml. 4,5, Maťátko a Orest 3,5, Červinka 1), Havlíčkův Brod F - Přibyslav C nehlášeno.

1. Havl. Brod E 4 0 1 65:25 13
2. Nuselská D 4 0 0 52:20 12
3. Chotěboř G 3 0 2 53:37 11
4. Uh. Příbram 3 0 1 47:25 10
5. Oudoleň B 2 0 3 41:49 9
6. Přibyslav C 2 0 1 37:17 7
7. Mírovka 1 0 3 29:43 6
8. Havl. Brod E 0 0 4 12:60 4
9. Světlá D 0 0 4 6:66 4

Po hodně dlouhé době se ozývám se zprávami z pingpongu. Prodlení bylo dáno mou dlouhodobou služební cestou a celkovým pracovním vytížením, Michal měl také jiné starosti. Níže tedy najdete zprávy ze 3 dvoukol naší soutěže, nejníže jsou nejstarší, vzhledem k neaktuálnosti jsou kratší.

9. - 10.11.
Konečně víkend, kdy byla naše sestava kompletní, výhoda domácího prostředí, ale na druhou stranu jsme věděli, že přijedou mužstva, která budou bojovat o přední příčky tabulky.
Věděli jsme, že jihlavské áčko má za sebou dobré výsledky, nicméně ve čtyřhře jsme s Michalem hráli skvěle, takže stav po čtyřhrách 1:1. Ve dvouhrách nám ale začal soupeř ujíždět, v první rundě Michal s Josefem prohráli oba 3:2, Jirka jasně a uspěl jsem jen já. Druhá runda podobná, bodoval jsem já, Michal opět smolně 3:2 prohrál. Stav tedy 3:7. Jirka neuspěl potřetí, ale my s Michalem ano, a zdálo se, že bychom mohli ještě zahrozit. Ale Josefovi se nevedlo, mě také těsně ne (za ty kecy při hře si soupeř výhru nezasloužil), a protože Michal se "tradičně" trápil (opět 2:3) a kluci už nepřekvapili, dostali jsme další "nakládačku".
Chotěboř A - Jihlava A 5:13 (Ondra 3.5/4.5, Michal 1.5/4.5)

S Bedřichovem (to je skoro Jihlava, pro neznalé kraje Vysočina :) jsme zahájili perfektně, čtyhřy vyhráli. Ve dvouhrách jsem po dvou snadno vyhraných setech málem splakal nad výsledkem, ale nakonec zachránil. Spoluhráči mě ale nenapodobili, ani výsledkem. Jelikož jsme v následující rundě nevyhráli nikdo, soupeř tak mohl završit 7 bodů za sebou. Jirka dodal naději, ale Michal si se Zobačem, nejlepším hráčem soupeře, druhým hráčem soutěže, neporadil. Já uspěl (ten 4.set jsem tedy soupeři věnoval zbytečně). Ale po Josefovi jsem ani já na Zobače neměl, neuspěli ani Michal, ani Jirka (oba 2:3) a tak Jirka pouze korigoval výsledek.
Chotěboř A - Sokol Bedřichov 6:12 (Jirka 2.5/4.5, Ondra 2.5/4.5, Michal 0.5/4.5, Josef 0.5/4.5)

No, oba soupeři byli prostě lepší. Na Michalovi byla znát psychická únava z povolebního týdne, tenhle smolný víkend (ze 7 prohraných zápasů jich měl pět 3:2) si bude dlouho pamatovat. Na Josefovu hru našli zkušení hráči soupeře brzo řešení. Jirka zůstal za očekáváním, stále hodně zápasů prohraje, aniž se zahřeje a dostane do hry. No, a já to nezachráním :), teď abych čekal krizi já :) Na druhou stranu víme, že nemáme kádr na přední příčky, pokud budeme hrát kompletní, budeme dost spokojeni s klidným účinkováním ve středu tabulky. K tomu klidu teď moc důvodů nemáme :)
Další zápas hrajeme o víkendu 23.-24.11., tentokrát budeme hostovat (Chmelná, Pelhřimov), je šance na zvýšení našeho klidu. Pokud vás zajímají naše podrobnější výsledky, výsledky ostatních týmů v soutěži atd., skočte si na webové stránky pingpongu Vysočina, najdete tam kompletní statistický servis. A také výsledky našeho béčka v krajském přeboru (mezi náma, nic moc :).

26. - 27.10.
Zpět v domácím prostředí, ale opět nekompletní, viníkem jsem byl já, služební cesta byla dlouhá.
V sobotu hráli se hrálo se Žďárem n.S. B, náhradníkem u nás byl zase Ondra Adam. Po čtyřhrách vyrovnáno, pak kluci vždy o bod, dva vedli. V závěru bylo několik zápasů 3:2, přestože jich soupeř vyhrál víc, nakonec jsme uspěli my, a to hlavně díky Josefovu neuvěřitelnému výkonu.
Chotěboř A - Žďár n. S. B 11:7 (Josef 4.5/4.5, Michal 3.5/4.5, Jirka 3/4.5, Ondra Adam 0/4.5)

V neděli přijel další neznámý soupeř - áčko Třebíče. Místo Ondry Adama, který si zahrál jen čtyřhru, nastoupil jako náhradník Bimbo neboli Milan Šimon. Ale ve čtyřhrách se nedařilo, a zase se doháněl náskok hostů (4:6), kdy chyběl kousek (Jirka s Josefem prohráli 3:2). Pak zase ale měli navrch kluci a díky třem zápasům vyhraným 3:2 dotáhli na 7:7. Michal to ještě upravil na 8:7, ale Jirka těsně prohrál a v posledních dvou zápasech to už Bimbo s Josefem nezachránili. Opět škoda, tentokrát mé neúčasti, Michal to sám neutáhnul.
Chotěboř A - Třebíč A 8:10 (Michal 4/4.5, Josef 2/4.5, Jirka 1/4.5, Bimbo 1/4.5)

12. - 13.10.
První výlet po úvodním domácím zápase s Broďáky se konal do Hamrů, což je ovšem ve skutečnosti mužstvo dříve hrající pod hlavičkou Žďáru n.S. V sobotním zápase jsme se utkali s hamerským béčkem. Bohužel nemohl jet Jirka, takže nás doplnil Ondra Adam, hrající za áčko poprvé. Čtyřhry jsme zkusili netradičně (Michal s Josefem) a asi to nebylo dobře, obě jsme prohráli. Stále jsme dotahovali náskok soupeře, povedlo se na 6:6, kdy jsme s Michalem oba zápasy vyhráli horko těžko 3:2, opět prohrávali, opět díky zápasům vyhraným 3:2 srovnali na 8:8, prohrávali 9:8, aby Ondra Adam udělal nečekaný bod a zachránil tak remízu (i když na sety vyhráli domácí 39:32). Škoda neúčasti Jirky.
Hamry n. S. B - Chotěboř A 9:9 (Ondra 4/4.5, Michal 3/4.5, Josef 1/4.5, Ondra Adam 1/4.5)

Druhý den jeli kluci zpět, ale tentokrát hrát s hamerským áčkem. V něm hraje mimo jiné Kanta, který má zkušenosti z mnohem vyšších soutěží a jeho 100% úspěšnost svědčí jasně o jeho kvalitách. I když jsme nečekali vítězství, rozhodně nepomohlo to, že já musel odjet na služební cestu a také Josef nemohl, takže kluci nakonec hráli jen ve třech. Michal s Jirkou sice vyhráli čtyřhru, ale to bylo na dlouhou dobu vše, Michal sice bojoval, ale prohrál dvakrát 3:2, Jirka jednou, ale ten uspěl bodově alespoň v poslední rundě.
Hamry n. S. A - Chotěboř A 16:2 (Jirka 1.5/4.5, Michal 0.5/4.5, Ondra Adam 0/4.5)

13.11.2002    Okresní žebříčky stolního tenisu

Muži: 1. Martin Jonáš, 2. Vladimír Stejskal, 3. Jiří Fialka (všichni H. Brod), 4. Milan Belá (Přibyslav), 5. Tomáš Beránek (H. Brod), 6. Jiří Smejkal, 7. Radek Krčál (oba Přibyslav), 8. Michal Jakeš, 9. Ondřej Pravda (oba Chotěboř), 10. Bohuslav Filip (Přibyslav).

Ženy: 1. Petra Tomková, 2. Marcela Flesarová, 3. Tereza Štrofová, 4. Eliška Pinnerová, 5. Sabine Nehls- Grünwold, 6. Marcela Vydrářová, 7. Lenka Němcová (všechny H. Brod), 8. Blanka Blažková (Havlíčkova Borová).

Dorostenci: 1. Leoš Janovský, 2. Štefan Job, 3. Michal Sokol, 4. Tomáš Ovčačík (všichni Chotěboř), 5. Michal Mach (Přibyslav).

Dorostenky: 1. Tereza Štrofová, 2. Marcela Vydrářová, 3. Marcela Vaňkátová (všechny H. Brod), 4. Jana Mieslerová (Chotěboř), 5. Lenka Němcová (H. Brod).

Starší žáci: 1. Tomáš Ovčačík (Chotěboř), 2. Tomáš Koudelka (Havlíčkův Brod), 3. Martin Tůma (Chotěboř), 4. Imrich Gablech, 5. Petr Habásko, 6. Radek Netušil, 7. Jakub Forman (všichni Havlíčkův Brod), 8. Zbyněk Zelený (Havlíčkova Borová), 9. Stanislav Kafka (Chotěboř), 10. Marcel Kopp (Havlíčkův Brod).

Starší žákyně: 1. Tereza Štrofová (Havlíčkův Brod), 2. Jana Mieslerová (Chotěboř), 3. Lenka Štukhejlová (Havlíčkova Borová), 4. Veronika Strapcová (Havlíčkův Brod).

Mladší žáci: 1. Martin Tůma (Chotěboř), 2. Radek Netušil, 3. Petr Habásko, 4. Ondřej Med, 5. Jakub Forman, 6. Michal Bárta (všichni Havlíčkův Brod), 7. Ondřej Sobotka (Havlíčkova Borová), 8. Martin Danihelka, 9. Tomáš Hruška, 10. David Seifi (všichni Chotěboř).

Mladší žákyně: 1. Lenka Štukhejlová (Havlíčkova Borová), 2. Veronika Strapcová (Havlíčkův Brod).

Okresní přebor mužů ve stolním tenisu se rozběhl naplno

I. třída

Předkolo: Nuselská A - Nuselská B 12: 6, Chotěboř C - Chotěboř D 12: 6.

I. kolo: Přibyslav B - Chotěboř C 6: 12, Kámen - Světlá B 13: 5, Chotěboř D - Havlíčkův Brod C 11: 7, Nuselská A - Nuselská B 12: 6.

II. kolo: Nuselská B - Chotěboř D 12: 6, Světlá B - Nuselská A 5: 13, Chotěboř C - Kámen 16: 2, Ledeč B - Přibyslav B 12: 6.

III. kolo: Kámen - Ledeč B 10: 8, Nuselská A - Chotěboř C 8: 10, Chotěboř D - Světlá B 10: 8, Havlíčkův Brod C - Nuselská B 10: 8.

IV. kolo: Světlá B - Havlíčkův Brod C 7: 11, Ledeč B - Nuselská A 11: 7, Přibyslav B - Kámen 5: 13, Chotěboř C - Chotěboř D 12: 6.

1. Chotěboř C 4 0 0 50:22 12
2. Kámen 3 0 1 38:34 10
3. ZŠ Nuselská A 2 0 2 40:32 8
4. Chotěboř D 2 0 2 33:39 8
7. ZŠ Nuselská B 1 0 2 26:28 5
5. Ledeč B 2 0 1 31:23 7
6. Havl. Brod C 2 0 1 28:26 7
7. ZŠ Nuselská B 1 0 2 26:28 5
8. Světlá B 0 0 4 25:47 4
9. Přibyslav B 0 0 3 17:37 3

II. třída

Předkolo: Havlíčkova Borová A - Havlíčkova Borová B 10: 8, Chotěboř E - Chotěboř F 10: 8.

I. kolo: Havlíčkova Borová A - Chotěboř E 11: 7, Oudoleň A - Havlíčkův Brod D 6: 12, Nuselská C - Havlíčkova Borová B 12: 6, Chotěboř F - Horní Studenec 11: 7.

II. kolo: Havlíčkova Borová B - Chotěboř F 8: 10, Havlíčkův Brod D - Nuselská C 11: 7, Chotěboř E - Oudoleň A 15: 3, Světlá C - Havlíčkova Borová A 12: 6.

1. Havl. Brod D 2 0 0 23:13 6
2. Chotěboř F 2 0 0 21:15 6
3. Chotěboř E 1 0 1 22:14 4

4. ZŠ Nuselská C 1 0 1 19:17 4
5. Havl. Borová A 1 0 1 17:19 4
6. Světlá C 1 0 0 12:6 3
7. Havl. Borová B 0 0 2 14:22 2
8. Oudoleň A 0 0 2 9:27 2
9. Hor. Studenec 0 0 1 7:11 1

III. třída

Předkolo: Havlíčkův Brod E - Havlíčkův Brod F 16: 2.

I. kolo: Světlá D - Havlíčkův Brod E 2: 16, Mírovka - Oudoleň B 5: 13, Chotěboř G - Nuselská D 6: 12, Havlíčkův Brod F - Uhelná Příbram 1: 17.

II. kolo: Nuselská D - Havlíčkův Brod F 15: 3, Oudoleň B - Chotěboř G 6: 12, Havlíčkův Brod E - Mírovka 15: 3, Přibyslav C - Světlá D 18: 0.

1. Havl. Brod E 2 0 0 31:5 6
2. Nuselská D 2 0 0 27:9 6
3. Oudoleň B 1 0 1 19:17 4
4. Chotěboř G 1 0 1 18:18 4
5. Přibyslav C 1 0 0 18:0 3
6. Uhelná Příbram 1 0 0 17:1 3
7. Mírovka 0 0 2 8:28 2
8. Havl. Brod F 0 0 2 4:32 2
9. Světlá D 0 0 2 2:34 2

28.9.2002 - Začátek sezóny 2002/2003

Po letní pauze, kterou někteří víc, někteří míň (to jako já :) vyplnili tréninkem, jsme tuto sobotu zahájili novou sezónu.

Nová je sezóna hned z několika důvodů: jak pravidelní čtenáři vědí, minulou sezónu jsme ještě ve starém východočeském kraji vyhráli krajský přebor a následně i kvalifikaci a letos tak hrajeme DIVIZI.
Druhou novinkou je i nový kraj, a na rozdíl od jiných (i Harryho pána) se na poznávání nových týmů a jejich měst a městeček na Vysočině těšíme (viz také poznámka dole na stránce). Se změnou kraje však přece jen přišla jedna nepříjemná změna. Nechápu, jak je to možné, ale dřívější jihomoravský kraj měl zažitý jiný systém organizace soutěží než ve východočeském, a i nový kraj ho převzal.
Tento ekonomicky i jinak nevhodný systém znamená, že nebudeme hrát dva zápasy se dvěma soupeři v jednom dni, ale ve dvou dnech, tzn. dvakrát jet prakticky stejným směrem. Další změnou je čas, sobotní zápas se normálně hraje až od 5 hodin a nedělní od 10.30. Aby se "vyplatilo" jet někam jen na jeden zápas a také prý pro přesnější posouzení výkonnosti hráčů, se zápas neukončí za stavu 10:x pro někoho, ale bude se hrát všech 18 zápasů.
Ačkoliv máme sport hodně rádi, zápasy nevzdáváme a chceme mít co nejvyšší herní úspěšnost, při představě, že za stavu 10:3 pro nás či soupeře strávíme další hodinu v mnoha ohledech zbytečnými utkáními, nás opravdu nenaplňuje nadšením, hlavně v sobotu v devět večer se bude motivace hledat těžko. No, dosti stížností, letos podle nich hrát budeme a zároveň se budeme přes příslušné výbory snažit o změnu systému.

Pro pořádek dodávám, že i letos se hraje utkání podle nových pravidel, tzn. na tři vítězné sety do 11, podání se střídá po dvou míčkách (o průměru 40mm, ale to se hraje už dva roky). Letošní novinkou je povinnost podávajícího po celou dobu podání nezakrýt míček, takže by mělo být omezeno dříve běžné krytí tělem. Ovšem vzhledem k obtížnosti to přesně dokázat se dají čekat protesty. I letos platí pravidlo, že se nelosuje pořadí zápasů, domácí mají vždy nepravidelně (v systému dvouher každý s každým to jinak udělat nejde), hosté pravidelně.

Co zůstalo z loňska, je základní sestava: Michal Jakeš, Josef Koutník, Jirka Veselý ml. a Ondřej Pravda. Jelikož však naše béčko hraje letos jinou soutěž - krajský přebor první třídy - můžeme v případě potřeby lépe nahradit absentujícího.

Tolik obecně k soutěži, a teď už k našemu k prvnímu zápasu. Byl jen jeden, s naším s tradičním rivalem, áčkem Havlíčkova Brodu, které je naším partnerem ve dvojičce, "společně" (křížně) pak budeme jezdit na dvojzápasy. Měli jsme ho hrát v neděli, ale dohodli jsme se na příhodnější sobotě, i když také odpoledne.
Na zápas jsme se docela připravovali, na pátečním tréninku mi to lítalo výborně, ale Michal se nemohl najít, a tak jsme doufali, že v sobotu to bude v pohodě. Brodské áčko nakonec nepřijelo v úplně nejsilnější sestavě, hlavní dvojka Stejskal-Fialka přijela, ale mladého Jonáše doplnil další mladík Šoupal, a nikoliv zkušenější Beránek. Nicméně i tak bylo jasné, že zvítězit bude hodně těžké.
Ve čtyřhrách zkusil Michal "revoluci", když nás postavil v dosud nepoužité kombinaci. Michal hrál s Josefem, a já s Jirkou. Tah se skoro podařil, kluci porazili mladou dvojici jasně, my s Jirkou jsme se se starými kozáky drželi vyrovnaně, ale nakonec pátý set prohráli 12.
V úvodní dvouhře jsem s Jonášem předvedl asi nejlepší můj výkon za poslední rok, a nedal tak šanci jeho skoro nechytatelným útokům. Josef však na Fialku nestačil a relativně jasně prohrál. Pak ale Michal víceméně nezaváhal a Šoupala porazil a protože Jirka trochu překvapil a po docela kvalitní hře porazil Stejskala, vedli jsme 4:2. Pak však Josef i Jirka prohráli, ale s Michalem jsme drželi vedení, i když jsem měl se Šoupalem nečekané problémy a skoro prohrál (vedl 2:1 a 10:8). Třetí runda byla také vyrovnaná, Jirka mohl přidat bod, ale nakonec nezvládl koncovku čtvrtého setu a prohrál. Michal sice vybojoval vítězství, ale Josef opět, sice těsně, ale nestačil. Já se opět dostal do laufu a poradil si jasně se Stejskalem. Poslední rundu zahajoval Michal, s Jonášem sehráli výborný zápas, ale v pátém setu byl úspěšnější Michal, přestože prohrával 6:2. To už to vypadalo slibně, a když jsem si poradil s Fialkou (i když v posledních dvou setech lehce zraněným), nebylo co řešit. Josef pak vypil kalich hořkosti do dna, opět nebodoval, ale Jirka si vylepšil náladu porážkou Šoupala.

Chotěboř A - Havl. Brod A 11:7 (Michal 4.5/4.5, Ondra 4/4.5, Jirka 2/4.5, Josef 0.5/4.5)

V prvním divizním zápase jsme tak uspěli, výhra nás dobře naladila. S Michalem jsme hráli opravdu dobře, Jirka si počínal lehce nadstandardně, je znát jeho letní trénink. Josef měl trochu smůlu, brodští jeho styl znají perfektně, hrával s nimi několik let, a proto jim nevadí.
Na rozdíl od dřív, kdy informace na webu byly mizerné, letos nejen výsledky naší soutěže, stejně jako další program, úspěšnost hráčů, soupisky a další detaily můžete najít na stránkách stolního tenisu kraje Vysočina. Mimochodem, skoro hmatatelný důkaz, že nový kraj je lepší. :)

 
 
 
 
Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet