Výsledky Chotěbořské koule 2000


Jak jste si mohli přečíst na pozvánkách v Chotěbořském Courierovi a denících Noviny Vysočiny a Cesta Vysočiny, tuto sobotu - 3.6. - se měl konat 2.ročník míčového sedmiboje (7boje) mužů "Chotěbořská koule". Protože se opravdu konal, můžete si teď přečíst o průběhu.
Loni se zúčastnilo 16 dvojic (zprávu o loňském 7boji si můžete přečíst tady, letos už měla Koule zvuk :-), takže se přihlásilo víc lidí. Někteří sice nakonec nepřijeli, nicméně i tak se zúčastnilo 24 dvojic. Příští rok už bude možná problém, aby si zahráli všichni, kdo budou chtít (turnaj bude maximálně pro 32 dvojic), takže sledujte včas tisk, a to i elektronický, ohledně termínu třetí Koule.
Co je 7boj asi víte, pokud ne, tak pro pohodlnost tady uvádím text z loňska.
7boj je oficiálním "sportem" Asociace malých sportů (AMS), zahrnuje st.tenis, tenis, nohejbal, volejbal ("čtyřhry") a košíkovou, fotbal, házenou ("penalty"). Každá disciplína má pravidla téměř shodná s "normálně hranou" disciplínou, odlišnosti jsou v délce hry (např. tenis jen na jeden set, ostatní sporty na dva hrané sety, v případě remízy rozhoduje počet bodů) a některých dalších maličkostech, aby se vše stihlo. V 7boji se koná několik turnajů, z nichž se výsledky započítávají do mistrovství ČR, je i jeden oficiální turnaj pro mixy. Samozřejmě existují i neoficiální turnaje jako je právě "Chotěbořská koule" nebo za měsíc 7boj v Bezděkově v rámci Bezděkovského léta. Každá disciplína se hraje vyřazovacím systémem (tzv. pavouk), losuje se bez nasazování každá zvlášť (což někdy hodně naštve a někdy hodně potěší, protože teoreticky druzí nejlepší mohou ve všech disciplínách narazit na úplně nejlepší a neudělají ani bod a na druhou stranu pro slabší dvojice je dobré, že se silní "vymlátí" mezi sebou :-). Za vítězství (při standardu 32 dvojic) je 9 b., za 2.místo 7 b., za 3.místo 5 b., za 4.místo 4 b., za postup do 3.kola, tedy mezi osmičku, 3 b. a za postup do 2.kola, tedy mezi šestnáct, 2 b. Body se pak sečtou, při rovnosti bodů rozhoduje větší počet lepších umístění.
Oproti loňsku se trochu změnila pravidla, a to u volejbalu. Zájemci o pravidla čtěte tady, jsou stažena ze stránky Asociace malých sportů.
Pod blankytnou oblohou slibující pěkný pařák (a nekecala :-) se tedy sešlo 48 borců (a občas nějací diváci). Snadněji se mi organizovalo, protože jsme se s panem Šilhánem dohodli, že dá šanci mladším :-)), takže letos jsem nehrál. Losování bylo také usnadněno, protože kamarád Martin Kejř mi sestrojil prográmek, který vše značně ulehčil. Ale i tak se našlo dost dvojic, které potom na los hudrovalo, ale jistě to nemysleli vážně. Vzhledem k nenaplnění 32-členného pavouka jsem udělal na každé čtvrté pozici volné místo, takže některé dvojice měli první kolo volno, nepočítaly se jim však dva body (až v případě vítězství měli rovnou tři - viz bodování nahoře).
Jako loni jsme zahájili na kurtech tenisem, nohejbalem a volejbalem. Velice brzy se potili první borci a získávali první body. Po třech disciplínách se do popředí probojovali Markovi (15 b.), Málek, Zvolánek (13 b.), "Zahradníci" (12 b.), Hübner, Kopecký (10 b.) a Staněk, Hudík (9 b.). Pak jsme přešli do haly, kde se hrál stolní tenis, házená a koše, odpočinek od hicu myslím všichni přivítali. V hale se pořadí trochu zamíchalo: Markovi (28 b.), Málek, Zvolánek (26 b.), Staněk, Hudík (19 b.), Hübner, Kopecký (19 b.), do popředí se vyšvihli Smejkal, Vodička (18 b.), "Zahradníci" si udrželi kontakt (16 b.), tři dvojice se 13 body se mohly vítězstvím v závěrečných penaltách teoreticky ještě poprat o "bednu": Röhrichovi, Culka s Tůmou a loňští vítězové Malinský s Císařem, kterým hala nevyšla tak, jak by si přáli a ztratili už možnost zopakovat premiérové vítězství. Penalty tak opět rozhodovaly, los určil, že v prvním kole na sebe narazili horcí favorité - Markovi a Málek se Zvolánkem! Vítězství druhých (a ještě jedno v dalším kole) znamenalo, že o vítězi bylo rozhodnuto, Markovi čekali na výsledky druhých. O druhé místo ještě mohli bojovat Staněk s Hudíkem nebo Hübner s Kopeckým, ale vypadli v prvním kole, takže si celkově pohoršili na 5. resp. 7. místo, mezi ně se postupem mezi osm vklínili "Zahradníci". Celkově třetí místo si druhým místem v penaltách zajistili Smejkal, Vodička, a na čtvrté se vítězstvím v penaltách prodrali Šimon s Nepokojem. Ostatní už příliš pozice nezměnili, na osmé, ještě drobným balíčkem oceněné, místo se dostali Malinský s Císařem. Pro zajímavost, ani jedna dvojice nebodovala ve všech disciplínách, vítězové bodovali v šesti (což ukazuje všestrannost…a taky rozumný los :-), 5 dvojic bodovalo v pěti, dvě dvojice ve čtyřech.
Myslím, že i letos se Koule vydařila, takže snad příští rok budu mít dost času udělat třetí ročník. Chtěl bych opět poděkovat ostatním, bez kterých by to nebylo možné: Martinovi za losovací prográmek, kamarádkám z volejbalu starajících se o občerstvení, za technickou pomoc spoluhráčům z volejbalu, bezděkovským za půjčení sak a míčů, za dodávku občerstvení paní Markové, za poskytnutí kurtů tenistům, za fotbalovou branku a míče správci stadiónu, za branky "na házenou" sálovým fotbalistům a TJ za halu.

Ondřej Pravda

Výsledková listina

   Dvojice Bodů
   1. Málek, Zvolánek (Chotěboř)
   2x 1.místo (tenis, st.tenis), 1x 4.místo (nohejbal), 1x postup do 3.kola (fotbal), 2x postup do 2.kola (házená, koše)
29
   2. Markovi (Bezděkov)
   1x 1.místo (koše), 1x 2.místo (volejbal), 1x 3.místo (nohejbal), 1x 4.místo (házená), 1x postup do 3.kola (tenis)
28
   3. Smejkal, Vodička (Štoky)
   1x 1.místo (házená), 1x 2.místo (fotbal), 3x postup do 3.kola (nohejbal, volejbal, koše)
25
   4. Šimon, Nepokoj (Chotěboř)
   1x 1.místo (fotbal), 3x postup do 3.kola (tenis, házená, st.tenis), 1x postup do 2.kola (volejbal)
20
   5. Staněk, Hudík (Chotěboř)
   1x 1.místo (volejbal), 2x 3.místo (házená, koše)
19
   6. "Zahradníci" (Havl.Brod?)
   1x 1.místo (nohejbal), 1x 4.místo (koše), 2x postup do 3.kola (volejbal, fotbal)
19
   7. Hübner, Kopecký (Chotěboř)
   2x 2.místo (tenis, házená), 1x postup do 3.kola (volejbal), 1x postup do 2.kola (koše)
19
   8. Malinský, Císař (Havlíčkův Brod)
   1x 2.místo (nohejbal), 3x postup do 3.kola (fotbal, st.tenis, koše)
16
   9. Bělohlávek, Zvolánek (Chotěboř)
   2x 3.místo (st.tenis, fotbal), 3x postup do 2.kola (tenis, házená, koše)
16
   10. Röhrichovi
    1x 2.místo (koše), 1x 4.místo (volejbal), 2x postup do 2.kola (nohejbal, fotbal)
15
   11. Culka, Tůma (Ostružno, Chotěboř)
    3x postup do 3.kola (st.tenis, volejbal, koše), 2x postup do 2.kola (nohejbal, házená)
13
   12. Jakeš, Doležal (Havlíčkův Brod)
    1x 2.místo (st.tenis), 1x postup do 3.kola (nohejbal), 1x postup do 2.kola (koše)
12
   13. Pravda V., Nádvorník (Chotěboř)
    1x 3.místo (volejbal), 1x postup do 3.kola (koše), 1x postup do 2.kola (nohejbal)
10
   14. Kerbr, Holcmann (Havlíčkův Brod)
    1x 4.místo (tenis), 2x postup do 3.kola (st.tenis, koše)
10
   15. Sobotka, Kubát (Chotěboř)
    3x postup do 3.kola (nohejbal, tenis, házená)
 9
   16. Novotný, Nikl
    1x 3.místo (tenis), 1x postup do 3.kola (nohejbal)
 8
   17. Dočekal, Švec (Bezděkov)
    1x postup do 3.kola (tenis), 2x postup do 2.kola (volejbal, koše)
 7
   18. Muzikář, Smetánka (Chotěboř)
    3x postup do 2.kola (tenis, st.tenis, koše)
 6
   19.-20. Koten, Kejř (Golčův Jeníkov, Chotěboř) - 1x 4.místo (fotbal)
            Blažek, Žák - 1x 4.místo (st.tenis)
 4
   21. Štětina, Chalupa (Chotěboř)
    2x postup do 2.kola (volejbal, fotbal)
 4
   22.-23. Medek, Jelínek (Chotěboř) - 1x postup do 3.kola (fotbal)
            Slavík, Konvalina (Bezděkov, Chotěboř) - 1x postup do 3.kola (házená)
 3
   24. Adamovi
    1x postup do 2.kola (fotbal)
 2

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránky CHnet