Každý
měsíc pokračujeme v novém seriálu
Průvodce po chotěbořských hospůdkách
v němž vám postupně představíme osvěžovny v našem městěZatím jsme navštívili:
Restauraci Na Růžku - viz níže
Kiosek Vladimír Svoboda na nádraží ČD
Panský dům (má vlastní www stránky)
Plzeňskou pivnici Na Chmelnici
Restauraci U kostela
Hospůdku-sklípek Niklovna
Restaurace Na Růžku
Umístění: Ač to tak na
zimní fotce nevypadá, je restaurace umístěna na důležité a rušné křižovatce v
centru města, jen pár metrů od místa, kde kdysi stával starý hostinec téhož
jména.
Otevřeno: Po až Čt 09 - 22, Pá a So 09 - 24, Ne 09 - 22
Místnosti: 1 místnost s 10 stoly (1 x 9 míst, 4 x 6 míst a 5 x 5 míst),
celkem 58 míst, venku v létě další 3 stoly po 6 místech.
Pivo: Dvanáctka Plzeň 15,50 Kč, dvanáctka Gambrinus 13,50 Kč,
desítka Gambrinus 11,50 Kč, dvanáctka Budvar 13,- Kč.
Víno: bílé za 18 Kč, červené za 18 Kč (za dvojku)
Jídla: 2 polévky 8 - 10 Kč, 4 studená jídla 18 - 22 Kč, 5 hotových
jídel 28 - 40 Kč, 17 jídel na objednávku 33 - 80 Kč bez příloh (příloh je 6).
Obsluha: Pravidelně se střídají 3 směny (v každé 1 majitel plus
další zaměstnanec).
Majitelé: Miloslav Jiránek, Jiří Jiránek, Jaroslav Béna, Vladimír
Mrkvička.
Zaměstnanci: Jiří Šulc, Alena Jiránková, Jiřina Ondráčková
Poznámky Harryho pána: Prostorná restaurace vhodná pro posezení
různě velkých kolektivů (vejde se i hudba). Díky tomu, že podnik má 4 majitele a
každý jede na svou firmu, jde vlastně o 3 restaurace v jedné provozovně, pravidelně
se střídající. Jeden majitel dělá dvěma z nich kuchaře, takže první dvě směny
jedou tři týdny, čtvrtý týden jede čtvrtý majitel, který si vaří sám. Zdá-li
se vám to poněkud nepřehledné, zdá se to i hostům: nikdy nevíte, na kterou směnu
narazíte a do jaké restaurace vlastně jdete (ceny se poněkud v jednotlivých směnách
liší, stejně jako rychlost obsluhy a dostupnost jídel večer či o víkendu). To
patrně také působí odliv zmatených zákazníků. Je to škoda, k této restauraci
mám blízký vztah, protože půl roku po jejím otevření v r. 1993 jsem tam oslavil s
přáteli své padesátiny. Přesto má podnik své stálé hosty, scházejí se tu
mariášníci, sportovci sem chodí načerpat zmizelé tělní tekutiny a nechybí ani
stůl smrti hned u výčepního pultu pro denní hosty a případně notoriky.
Fotopříloha:
Majitel Jarda Béna tvoří s Jirkou Šulcem první směnu.
Majitel Jirka Jiránek a servírka Jiřina Ondráčková tvoří druhou
směnu. Tyto dvě směny se nějak střídají v prvních třech týdnech
čtyřtýdenního cyklu. Jak, to Harryho pán dosud neobjevil.
Oběma směnám vaří majitel Vladimír Mrkvička, jehož vidíte
vpravo s Jirkou.
Třetí směna, fungující každý čtvrtý týden: Otec a dcera, Míla
Jiránek a Alena Jiránková.
Prostorný interiér restaurace.
Krom fotbalistů, hokejistů a volejbalistů zde útulek nacházejí i
další sportovci. Tady náš objektiv zachytil stolní tenisty, odpočívající po
tvrdém tréninku. (Znalci poznají v prvním zleva Ondřeje Pravdu, našeho stálého
sportovního dopisovatele, všimněte si, že jediný má prázdnou sklenici.)
Nezapomeňte se sem podívat později, přibudou tu další fotky. |