Každý měsíc pokračujeme v novém seriálu
Průvodce po chotěbořských hospůdkách
v němž vám postupně představíme osvěžovny v našem městě

Zatím jsme navštívili:
Restauraci Na Růžku - viz níže
Kiosek Vladimír Svoboda na nádraží ČD

Panský dům (má vlastní www stránky)
Plzeňskou pivnici Na Chmelnici 
Restauraci U kostela
Hospůdku-sklípek Niklovna

Restaurace Na Růžku

ruzek1.jpg (18688 bytes)

Umístění: Ač to tak na zimní fotce nevypadá, je restaurace umístěna na důležité a rušné křižovatce v centru města, jen pár metrů od místa, kde kdysi stával starý hostinec téhož jména.
Otevřeno: Po až Čt 09 - 22, Pá a So 09 - 24, Ne 09 - 22
Místnosti: 1 místnost s 10 stoly (1 x 9 míst, 4 x 6 míst a 5 x 5 míst), celkem 58 míst, venku v létě další 3 stoly po 6 místech.
Pivo: Dvanáctka Plzeň 15,50 Kč, dvanáctka Gambrinus 13,50 Kč, desítka Gambrinus 11,50 Kč, dvanáctka Budvar 13,- Kč.
Víno: bílé za 18 Kč, červené za 18 Kč (za dvojku)
Jídla: 2 polévky 8 - 10 Kč, 4 studená jídla 18 - 22 Kč, 5 hotových jídel 28 - 40 Kč, 17 jídel na objednávku 33 - 80 Kč bez příloh (příloh je 6).
Obsluha: Pravidelně se střídají 3 směny (v každé 1 majitel plus další zaměstnanec).
Majitelé: Miloslav Jiránek, Jiří Jiránek, Jaroslav Béna, Vladimír Mrkvička.
Zaměstnanci: Jiří Šulc, Alena Jiránková, Jiřina Ondráčková
Poznámky Harryho pána: Prostorná restaurace vhodná pro posezení různě velkých kolektivů (vejde se i hudba). Díky tomu, že podnik má 4 majitele a každý jede na svou firmu, jde vlastně o 3 restaurace v jedné provozovně, pravidelně se střídající. Jeden majitel dělá dvěma z nich kuchaře, takže první dvě směny jedou tři týdny, čtvrtý týden jede čtvrtý majitel, který si vaří sám. Zdá-li se vám to poněkud nepřehledné, zdá se to i hostům: nikdy nevíte, na kterou směnu narazíte a do jaké restaurace vlastně jdete (ceny se poněkud v jednotlivých směnách liší, stejně jako rychlost obsluhy a dostupnost jídel večer či o víkendu). To patrně také působí odliv zmatených zákazníků. Je to škoda, k této restauraci mám blízký vztah, protože půl roku po jejím otevření v r. 1993 jsem tam oslavil s přáteli své padesátiny. Přesto má podnik své stálé hosty, scházejí se tu mariášníci, sportovci sem chodí načerpat zmizelé tělní tekutiny a nechybí ani stůl smrti hned u výčepního pultu pro denní hosty a případně notoriky.
Fotopříloha:

ruzek2.jpg (22278 bytes)

Majitel Jarda Béna tvoří s Jirkou Šulcem první směnu.

ruzek4.jpg (23268 bytes)

Majitel Jirka Jiránek a servírka Jiřina Ondráčková tvoří druhou směnu. Tyto dvě směny se nějak střídají v prvních třech týdnech čtyřtýdenního cyklu. Jak, to Harryho pán dosud neobjevil.

ruzek6.jpg (20966 bytes)

Oběma směnám vaří majitel Vladimír Mrkvička, jehož vidíte vpravo s Jirkou.

ruzek3.jpg (21341 bytes)

Třetí směna, fungující každý čtvrtý týden: Otec a dcera, Míla Jiránek a Alena Jiránková.

ruzek7.jpg (18942 bytes)

Prostorný interiér restaurace.

ruzek5.jpg (22914 bytes)

Krom fotbalistů, hokejistů a volejbalistů zde útulek nacházejí i další sportovci. Tady náš objektiv zachytil stolní tenisty, odpočívající po tvrdém tréninku. (Znalci poznají v prvním zleva Ondřeje Pravdu, našeho stálého sportovního dopisovatele, všimněte si, že jediný má prázdnou sklenici.)

Nezapomeňte se sem podívat později, přibudou tu další fotky.

 Zpět na hlavní stránku * Hospůdka-sklípek Niklovna * Restaurace U kostela

Plzeňská pivnice Na Chmelnici * Panský dům *