Každý
    měsíc pokračujeme v novém seriálu 
    Průvodce po chotěbořských hospůdkách 
    v němž vám postupně představíme osvěžovny v našem městěZatím jsme navštívili: Restauraci U kostela (viz níže) 
    a hospůdku-sklípek Niklovna  
    Restaurace U kostela 
      
    Umístění: asi v polovině
    ul. Trčků z Lípy, vedoucí ze severní strany náměstí (mezi Městským úřadem a
    poštou) ke kostelu (100 m od náměstí, je tu malé parkoviště pro hosty podniku). 
    Otevřeno: Po až Čt 9-22, Pá 9-24, So 16-24, Ne 10-22 
    Místnosti: restaurace s 8 většími stoly, oddělenými od sebe
    mřížkovanými dřevěnými zástěnami, celkem 50 míst, dále salonek-jídelna s malou
    hernou, v salonku 4 velké a 1 malý stůl, 35 míst, v herně kulečník a automaty 
    Pivo: Dvanáctka Klášter 12,40 Kč, desítka hlinecký Rychtář 8,40
    Kč 
    Víno: z lahví, bílé za 14 Kč, červené za 16 Kč (za dvojku) 
    Jídla: V pracovní dny teplá jídla od 9 do 17 h, na jídelníčku
    polévka 7 - 9 Kč (mj. výborná dršťková vždy v úterý), 4 hotová jídla v cenách
    29 - 37 Kč a 11 minutek v cenách 43 - 60 Kč. Večer a v sobotu, neděli jen utopenci 12
    Kč. Vaří se zde též pro závodní stravování v dohodnutých cenách. 
    Obsluha: Výhradně dámská, ochotná, usměvavá mladá děvčata a
    mladá paní majitelka. Po skončení otvírací doby vás rádi nechají ještě nějaký
    čas pokračovat (tzv. zavírací hodina už neexistuje!). 
    Majitelé: Alena a Petr Jančovi, pán pochází z Uherského Hradiště,
    paní je rozená Křesťanová z nedalekého Nového Ranska. 
    Zaměstnanci: Hanka Vorlová, Daniela Mišoňová, Jana Dostálová a
    kuchař Roman Fyrich. 
    Výpomoc z rodiny: Syn Petr, studující v oboru kuchař - číšník  
    Poznámky Harryho pána: Útulná restaurace v přízemí domu, s
    intimním prostředím světlého dřeva, kam může přijít malá i větší společnost
    (interiér navržen architektem a vyroben domácí firmou), výborná domácí kuchyně
    (kuchař má k dispozici novou kuchyň s nerezovým vybavením). Výčep je proveden jako
    barový stůl se čtyřmi vysokými židličkami. Jídelna slouží v poledne pro
    závodní stravování, večer či o víkendech pro společnosti, svatby, firemní
    večírky (v takovém případě vám uvaří!). Majitel bdělým okem sleduje dění v
    restauraci a nepřipustí nepřístojnosti. V dopoledních hodinách, kdy se podávají
    jídla, je tam rušno a fofr. 
    Škoda však, že se zde přestal čepovat oblíbený Radegast. 
    Fotopříloha: 
      
    Světlé dřevo, mřížkované zástěny,
    čalouněné židle: útulno. 
      
    Vlevo od výčepního stolu-baru je malé
    podloubí s čalouněným sezením. 
      
    V podvečer zdejší klid uspává, ale večer je rušno. 
      
    Stěny jsou obloženy dřevem a zrcadly, ve výklenku s hodinami stává
    při velkých sportovních utkáních barevný televizor. 
      
    Majitelka Alena se synem Petrem a pejskem Aldou. 
      
    Majitel Petr (vpravo) s kuchařem Romanem za barovým stolem výčepu. 
      
    V salonku zrovna připravují svatbu. 
      
    Vpravo se jde po několika schůdcích ze salonku do herny, která je
    nyní pro svatbu vyklizena pro hudbu a tancování. 
      
    Servírky Hanka a Daniela připravují svatební stůl. 
     
     |