SPORT v Chotěboři

O  stolním tenise
píše Ondřej Pravda, náš stálý sportovní dopisovatel


Loňský ping-pong
Zpět na hlavní stránku

Stolní tenis 2000/2001:

17.3.2001
A je to tady! Zpráva z posledního zápasu soutěže 2000/2001, který jsme hráli doma, nikoliv v sokolovně, jak správně nadhodil Harryho pán v minulém příspěvku, ale v hale (Harryho pozn.: to jsem byl já!). Naše sestava byla standardní, tzn. Michal, který zodpovědně oželel předsvatební oslavu svého dlouholetého kamaráda, Milan, já a Josef.

Ráno přijelo mužstvo Havl.Brodu B, kterému šlo o hodně, neboť mu hrozil sestup. Ve čtyřhrách se nám nedařilo, kluci prohráli 2:1 po prvním vyhraném setu. S Michalem se nám také nedařilo, hlavně mě, ptotože bylo znát, že jsem přišel těsně před koncem čekací doby, neboť jsem cestoval ráno z Prahy, a neočekával jsem, že ve slabém provozu nabere spoj skoro 20 minut zpoždění. Nicméně ve dvouhrách jsme zahráli výborně, všichni jsme vyhráli jednoznačně, pouze Milan potřeboval 3 sety. Pak sice prohrál Josef 2:0, ale těsně, a Milan také, ve třech setech, v posledním už jednoznačně. Já i Michal jsme však bodovali, sice ve třech setech, ale třetí sety už byly jasné. jenže opět dvakrát zabodovali brodáci, nejdřív nestačil na soupeře Milan ve třech setech, a pak i já, když jsem po neuvěřitelně jednoznačném prvním setu v dalších dvou se nějak nemohl najít. Ale to bylo ze strany soupeře vše, nejdřív Michal jasně, pak Josef opět ve třech setech, já a znovu Michal dokonali naše vítězství. Díky Michalově formě, mému a Milanově standardu (v jeho případě s troškou smůly) a Josefově soustředěnosti jsme tak naše kamarády broďáky moc nepotěšili, ale co se dalo dělat.
Chotěboř - Havl.Brod B 10:6 (Michal 4/4.5, Ondra 3/4.5, Josef 2/3.5, Milan 1/3.5)

Po obědě jsme očekávali mužstvo Ledče, které sice už bylo zachráněno, ale na výhru zadarmo jsme rozhodně nemysleli, chtěli jsme také vrátit naši výraznou prohru 10:4 z jejich domácího prostředí.
Ledečtí nepřijeli v nejlepší sestavě, nicméně bojovat jsme museli. S Michalem ve čtyřhře to bylo snadné, kluci vedle vyhráli po divokém průběhu, když první set vyhráli 6, druhý se stejnými body prohráli, aby ve třetím prohrávali 20:18 a vyhráli 21. V první rundě jsme bodovali třikrát, nejdřív já jasně, pak Josef i Michal sice 2:1, ale jasně. Pouze Milan prohrál těsně 2:1. Dráhá runda byla ještě lepší, všichni jsme vyhráli jasně 2:0, pouze Josef těsně (dvakrát 20). Pak ještě Milan prohrál ve vyrovnaném zápase 2:0, ale Michal v posledním dokázal zmobilizovat síly, a po prvním prohraném setu už v dalších dvou exceloval a zakončil tak naši sezónu vítězstvím. S ledečskými jsem neměl žádné problémy, Michal také hrál většinou v pohodě, Josef se nenechal překvapit, na Milanovi byla znát únava z dopoledne, ale jinak - žádný problém.
Chotěboř - Ledeč n.S. 10:2 (Michal 3.5/3.5, Josef 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5, Milan 1.5/3.5)

Tak to je vše, přátelé. Už jsou známy oficiální výsledky, ty zjistíte v tabulce, nicméně už jsme v sobotu věděli, že bychom měli skončit nakonec třetí, protože Tesla C v sobotu jednou prohrála. Což se stalo, skončili jsme třetí, slušný výsledek, z posledních 6 zápasů jsme si přivezli plný počet bodů (30 z konečných 71, celkový počet zápasů byl 22), což je víc než dobré. V tabulce úspěšnosti budete moci zjistit (s určitým zpožděním), jak jsme si vedli jednotlivě v porovnání s ostatními hráči. Konec sezóny jsme pak hned v sobotu lehce (někteří trochu těžce :) oslavili, parta se utužovat musí.
Uvidíme, jak bude vypadat příští sezóna, protože z okresu by mělo postoupit do kraje naše béčko, takže bude nutno vyřešit otázku kádrů pro oba týmy (ve stejné soutěži samozřejmě nemohou nastupovat stejní hráči za dva různé týmy). Příští rok by se také mělo ještě hrát ve starých krajích, tedy my ve Východočeském (což moc nechápu, činovníci se mohli probudit dříve a připravit soutěže dle nových krajů, když o jejich existenci se víc už přes rok, ale jistě to z nějakých "objektivních" důvodů nešlo :). pro mě osobně jediným zklamáním v této jinak docela podařené sezóně tak byl přístup Jirky, u kterého zájem o hraní byl spíše v ústní rovině, na druhou stranu potěšil návrat Josefa, který dokazuje, že v 50 letech se dá vrátit k pingpongu na slušné úrovni.
Takže na podzim snad nashle s dalšími zprávami.
4.3.2001
Předposlední zápas soutěže jsme hráli výjimečně v neděli, se dvěma různými mužstvy Pardubic. Michal naštěstí nakonec na operaci křečáků nemusel, jako čtvrtý jel tentokrát Bimbo. Ráno jsme dorazili před Lokomotivu a teprve tam, když jsme viděli broďáky, jsme zjistili, že hrajeme nejdřív na Tesle (příště si musíme lépe přečíst rozpis :). Nebyl problém přejet, dokonce jsme byli rádi za toto pořadí, protože jsme čekali tuhý boj s tehdy asi čtvrtým celkem soutěže, zatímco jasně sestupová Lokomotiva měla být snadným soustem.
Mužstvo Tesly nebylo v nejlepší sestavě, takže vedoucí Michal opět vymyslel jednoduchou taktiku - rychle vyhrát. Po čtyřhrách ale bylo vyrovnáno, protože kluci si neporadili s jejich lepší čtyřhrou. S Michalem jsme pak bez větších problémů udělali se slabšími hráči své body ve dvouhrách. Bimbo pak přidal důležitý bod (2:1, ve třetím 19), pouze Milan na soupeře nestačil. Přidal jsem jasný bod, ale Michal 2:1 prohrál, stav 5:3 pro nás. Pak ale přišla šňůra pěti bodů, ve které jsme bodovali všichni, já a Bimbo 2:1. Díky jeho výbornému výkonu jsme tak jasně zvítězili.
Tesla Pardubice C - Chotěboř 3:10 (Ondra 3.5/3.5, Bimbo 3/3.5, Michal 2.5/3.5, Milan 1/2.5)

Po obědě v naší před dvěma roky objevené výborné hospodě, která se ale pohoršila, jsme tedy už podruhé dorazili na Lokomotivu. Ve čtyřhře se Bimbo s Milanem dost trápili, s mladými kluky nakonec prohráli, s Michalem jsme neměli problém. S jedním mladíkem jsem jasně přidal bod, Michal se také nedal překvapit. Bimbo se s dalším šikovným mladíkem, trápil víc a nakonec 2:1 prohrál. Milan ale nezaváhal, takže 4:2 pro nás. Přidal jsem bod, ale Michal měl s šikovným mladíkem také trochu problémy, nakonec 2:1 vyhrál. Bimbo se opět trochu trápil, ale tentokrát dokázal zvítězit. Pak Milan přidal bod, já díky koncovkám také, i když onomu mladíkovi se opravdu neuvěřitelně dařilo dávat prasata, tolik jsem jich v jednom zápase ještě nikdy nedostal. A Michal v závěrečném třísetovém zápase také zvítězil, asi si chtěl zahrát, protože třetí set skončil 4 v jeho prospěch. I přes lehké trápení Bimby tak na překvapení nedošlo, Milan si vedl zkušeně.
Lokomotiva Pardubice C - Chotěboř 2:10 (Michal 3.5/3.5, Ondra 3.5/3.5, Milan 2/2.5, Bimbo 1/2.5)

Domů jsme tak mohli jet spokojení, dalších 10 bodů do tabulky. Ačkoliv už nemůžeme bojovat o druhé místo (ze kterého se PRÝ MOŽNÁ půjde do kvalifikace), v našem posledním zápase budeme rozhodně makat. Máte tedy poslední možnost nás v této sezóně vidět, a sice 17.3. v domácí sokolovně (sportovní hale asi - Harryho pozn.), čekáme mužstva Ledče n.S. a Havl.Brodu B, oslavné transparenty jsou povoleny. Pro zájemce je tady tabulka (ale není úplně aktualizovaná).
17.2.2001
Po měsíci se hlásím se zprávami ze stolního tenisu. 20.1. hráli kluci zápas s Hlinskem B a Skutčí, chyběl jsem nejen já, ale i Michal ("operace" křečových žil), takže mohu pouze informovat, že první zápas skončil remízou a druhý naší jasnou prohrou. Tuto sobotu jsme ale byli komplet, kromě Jirky však nastoupil již podruhé Josef Koutník, který hrával už kdysi za Havl.Brod i za Chotěboř, nyní se postupně vrací na scénu.

První dopolední zápas nás čekalo mužstvo Sokolu Chrudim A, které je ohroženo sestupem, takže bylo jasné, že bude hodně bojovat. S Michalem jsme čtyřhru vyhráli v pohodě, kluci však 2:1 prohráli. Josef si pak připsal vítězství 2:1, po dvou hodně vyrovnaných setech třetí vyhrál už jasně. Michal se také nedal zahanbit, i když druhý set trochu zdramatizoval, prý pro diváky, to on umí :). Pak ale Milan neuspěl, a ani já ne, když jsem se přes slušnou páteční tréninkovou formu nebyl schopen "najít". Michal pak jasně přidal bod, Milanovi se ale nedařilo, ve vyrovnaném zápase 2:1 prohrál. Já už jsem se vzpamatoval, udělal bod (v prvním setu jsem to tedy vytáhnul z ...), ale pro změnu Josef ve tříseťáku neuspěl, poslední set byl 25 v jeho neprospěch, takže stav utkání byl 5:5. Pak ale Milan přidal bod, já také, Josef sice 2:0 prohrál, ale Michal nezklamal, takže stav byl 8:6 pro nás. No a v posledních dvou zápasech jsem já, sice s problémy (ve třetím setu jsem 12:5 prohrával, ale vyhrál s 19) bod udělal, a Josef pak jasným vítězstvím dokonal i to celkové.
Tento zápas byl sice "povinnost", ale ne jednoduchá, škoda mého výpadku, Michal neměl problémy, Josef i Milan přidali potřebné body, takže se vlastně nic nestalo :).
Chotěboř – TJ Sokol Chrudim A 10:6 (Michal 3.5/3.5, Ondra 3.5/4.5, Josef 2/4.5, Milan 1/3.5)

Odpolední zápas jsme čekali mnohem náročnější, protože mužstvo Trojovic se třemi leváky, z nichž jeden patří mezi tři nejlepší hráče v soutěži, je silné dost.
Naše taktika, abychom s Michalem zkusili porazit jejich lepší čtyřhru a kluci přidali druhý bod, nevyšla, protože my jsme se nějak nemohli dostat do hry, a až příliš jasně prohráli. Kluci vedle bojovali, ve třetím setu prohrávali 20:19, soupeř zkazil servis, a nakonec 25 vyhráli. Josef s nejlepším hráčem soupeře sice prohrál 2:1, ale Michal jasně vyrovnal. Milan na soupeře nestačil, ale tentokrát zase já jasně dorovnal. V dalších zápasech Michal ani Milan neuspěli, ale my s Josefem jsme svůj bod přidali, takže opět vyrovnáno na 5:5. Soupeř se pak dostal do vedení, když Milan neměl na nejlepšího hráče. Já ale jasně vyhrál, k čemuž se přidal i Josef, v druhém setu vyhrál 25. Pak Michal vybojoval bod, když ve třetím setu už prohrával 20:17, ale 26 vyhrál. Mě se pak podařilo ve výborném zápase porazit jejich nejlepšího hráče, pouze ve třetím setu jsem zkusil Michalovu metodu "něco pro diváky" :), kdy jsem 20:10 vedl a "nechal" soupeře stáhnout na 20:17. Josef pak přidal svůj třetí bod, takže Michal, který už měl jeden set vyhraný, si svůj dost pravděpodobný další bod již nepřipsal.
Výborný zápas, ve kterém jsme měli trochu toho štěstí v koncovkách některých setů, důležitá byla výhra kluků ve čtyřhře, a také výborný výkon Josefa "z farmy", no a já mohl být také spokojen :).
Chotěboř – Trojovice 10:6 (Ondra 4/4.5, Josef 3.5/4.5, Michal 2/3.5, Milan 0.5/3.5)

Těmito 2 vítězstvími jsme si snad už úplně zajistili klid na poslední dvě kola, což je dobré, protože Michal příští dvojzápas nebude (další "operace" křečáků), poslední kolo hrajeme doma 17.3. s mužstvy Ledče a Havl.Brodu B, což by mělo být pěkné pokoukáníčko, je to na vás. Pro zájemce je tady tabulka.
13.1.2001
I v novém roce se honíme za kulatým nesmyslem za zelenými stoly. Krátce poreferuji o okresních přeborech, které se konaly v neděli 7.1. v Chotěboři. Sjelo se dost hráčů, asi 40, z okresní špičky částečně chyběli akorát přibyslaváci. Po zápasech ve skupinách postoupili do 24-členného pavouka myslím 4 chotěbořští borci, z nich se nejvíc dařilo Michalovi Jakešovi, který nakonec skončil druhý, vyhrál Vladimír Stejskal z Havl.Brodu. Hrály se také čtyřhry, v nich se nejvíc dařilo opět brodským.

V sobotu 13.1. jsme pokračovali dalším zápasem naší soutěže. Před Vánoci jsme ještě stihli prohrát s brodským áčkem 10:8, ale to už rozebírat nebudu. Teď jsme vyrazili do Pardubic a Chrudimi.
Hned ráno se objevil problém, protože Jirka zavolal, že je mu hodně blbě, asi na něj spadla chřipka, takže jsme museli mobilizovat Bimbu. Kvůli zápasu oželel výběr malé výhry v sázecí kanceláři, takže jsme vyrazili. Nečekali jsme jednoduchý zápas, protože doma jsme se Synthesií vyhráli těsně 10:8 a nutno říci, že dost šťastně. U nich jsme se ve čtyhrách drželi, my s Michalem vyhráli 2:1, i když těsně (2x s 19), kluci ale příliš nevzdorovali. Dvouhry začali dobře, Michal i já jsme vyhráli, pak však soupeř udělal 3 body, kdy prohrál Bimbo, Milan i Michal. Já srovnal, Bimbo prohrál, ale pak jsme Milan, Michal i já přidali bod, takže stav 7:5 pro nás. Pardubičtí však kontrovali také 3 vítězstvími, já ještě srovnal, ale poslední dva body patřil soupeři. Většina zápasů byla 2:0, Milan hrál 3 zápasy na 2:1, jeden z toho vyhrál, Bimbo i Michal hráli 2:1 jednou. Škoda, že se k mé formě kluci nepřidali, Michalovi to příliš nešlo, a Bimbo nezlomil "prokletí místní herny". Na druhou stranu, jak připomínám výše, měli jsme doma štěstí.
Synthesia Pardubice-Chotěboř 10:8 (Ondra 4.5/4.5, Michal 2.5/4.5, Milan 1/4.5, Bimbo 0/4.5)

Odpoledne jsme jeli hrát se Sokolem Chrudim B, posledním týmem soutěže, dosud bez vítězství, takže povinnost. Vedoucí Michal nám určil jasnou taktiku, rychle a jednoznačně vyhrát. Tu jsme my při čtyřhře dodrželi, ale kluci potřebovali tři sety. V první rundě se Michalově taktice vzepřel akorát Milan, který prohrál, v další rundě opět a ještě se k němu přidal Bimbo. Ve třetí rundě jsme se s Michalem nechali zaskočit a hráli na tři sety, i když poslední byly jednoznačné. Milan pak završil své trápení prohrou, ale Bimbo trošku se štěstím 2:0 vyhrál, takže se překvapení nekonalo.
Sokol Chrudim B-Chotěboř 4:10 (Michal 3.5/3.5, Ondra 3.5/3.5, Bimbo 2.5/3.5, Milan 0/3.5)

Mrkněte se na aktuální (ne úplně :) tabulku, zajímavým údajem je úspěšnost jednotlivých hráčů po 1.polovině soutěže. Výjimečně ne ve 14-denním cyklu hrajeme další zápas už tuto sobotu, tedy 20.1. a to doma se silnými soupeři - Skutčí a Hlinskem. Přesné zprávy ale nepodám, protože budu pracovně mimo, a asi mě nezastoupí ani Michal, protože neví, jak dopadne lékařské posouzení jeho křečových žil (které samozřejmě nemá ze sportu, ale z obětavého stání před tabulí :), takže bude asi hrát trochu netradiční sestava.
Další zápas pak hrajeme až za měsíc, tedy 17.2., opět doma, takže se nebojte přijít nám zafandit.
2.12.
Poslední dva zápasy první půlky sezóny jsme jeli hrát ke "známým firmám", tedy do Brodu a do Ledče. Jirka opět nemohl, takže jsme si zahráli všichni čtyři. :)

Dopolední zápas s havlíčkobrodským béčkem jsme s Michalem nezahájili dobře, bylo znát, že já jsem v pátek nebyl na tréninku, oba jsme hodně chybovali, takže jsme 2:1 prohráli. Kluci na vedlejším stole to ale provedli opačně, takže stav byl vyrovnaný. Dvouhry jsme zahájili dobře, já a Michal jsme vyhráli, i když 2:1, Michal prohrával 1:0 a 17:11 a přesto vyhrál! Pak však prohrál Milan 2:1, Bimbo až příliš jasně 2:0 a já také 2:1, kdy jsem se stále nějak nemohl "najít". Stav tedy 4:3 pro soupeře, a brodští se se už možná cítili na vítězství. Jejich radost zkalil Michal, který těsně, ale 2:0 vyhrál, i Milan, jemuž se to povedlo rovněž těsně 2:1. Bimbo ale 2:1 prohrál, takže zápas byl vyrovnaný. Pak přišla naše série, kterou domácí považovali za nespravedlivou. Já, Michal i Milan jsme své zápasy 2:1 vyhráli, Bimbo se připojil jasným vítězstvím 2:0 a já se v posledním zápase nenechal zahanbit. Z 15 zápasů se tak pouze 4 hrály na dva sety, my jsme byli v tříseťákách úspěšnější, což se brodským moc nelíbilo. :)
Havl.Brod B - Chotěboř 5:10 (Michal 3/3.5, Ondra 3/4.5, Milan 2.5/3.5, Bimbo 1.5/3.5)

Po malém občerstvení už v Ledči nás čekal místní těžký soupeř. Před zápasem jsme se vyptali na ranní zápas, kdy ledečtí hráli s brodským áčkem, prvním mužstvem soutěže, a dle nás dost jasným celkovým vítězem. Domácí s nimi však hráli velice vyrovnaně, dokonce vedli 7:4 a 8:6, aby nakonec prohráli 10:8. Bylo jasné, že nás nečeká nic snadného.
Ve čtyhrách se nám nedařilo, my s Michalem jsme si nechali hloupě utéct vítězství v prvním setu, a v druhém jsme to nezachránili, kluci prohráli (s ideální dvojicí na čtyřhru pravák-levák) jasněji. Michal v prvním zápase bojoval, ale 2:1 prohrál, oba sety 20. Já jsem sice s velice nepříjemně hrajícím soupeřem dokázal zvítězit jasně 2:0, ale jak Bimbo, tak Milan příliš nevzdorovali a 2:0 prohráli. Stav 5:1 nebyl vůbec povzbující, ale rozhodně jsme se nechtěli vzdát. Michal ale nedokázal najít řešení na "antihru" (v uvozovkách je to proto, že i např. o mojí hře říkají někteří stejné věci, zajímavé je, že tak činí většinou poražení :) výše uvedeného hráče (v tomto případě opravdu hraje víc potah než ostatní) a trochu smolně prohrál 2:0. Zkorigoval jsem stav vítězstvím 2:1, k čemuž se přidal i Bimbo. Milan pak ale 2:1 prohrál, kdy i domácí uznávali, že především kvůli velkému množství prasat v těch nejnevhodnějších chvílích. Michal pak vydřel vítězství a stále jsme byli ve hře. Mě se však nedařilo, hodně těsně (nám pingpongistům nevadí krávy a jejich BSE, ale zástupce říše vepřů :) jsme prohrál 2:0 a Bimbo i Milan mě bohužel jasněji následovali. Škoda té čtyhřy, hrálo by se asi jinak, a štěstí se k nám také nijak nemělo.
Ledeč n.S. - Chotěboř 10:4 (Ondra 2/3.5, Michal 1/3.5, Bimbo 1/3.5, Milan 0/3.5)

Za 14 dní hrajeme už první zápas z druhé půlky a sice s vedoucím mužstvem soutěže, brodským áčkem, hodláme jim vítěznou cestu hodně ztížit, ale vy tento, určitě dost skvělý, zápas neuvidíte, protože hrajeme v Brodě a tentokrát autobus pro fanoušky nevypravujeme :).
18.11.
Po delší době se hlásím se zprávami z pinčesu, nejen z posledních dvou zápasů, ale dlužím i předchozí dva.

Hráli jsme po více než měsíci doma, dopoledne s těžkým soupeřem - Teslou Parudubice C, která byla před zápasem na druhém místě tabulky. Bohužel opět nebyl Jirka, takže jsme bojovali ve čtyřech. Vyšly nám čtyřhry, obě 2:1, my s Michalem jsme ale třetí set vyhráli suverénně, kluci to měli ve všech setech hodně těsně, přičemž ve třetím jim pomohl krátký výpadek soupeře na konci posledního setu. Dvouhry zahajoval Bimbo, neúspěšně, ale Michal (hodně těsně 2:1), Milan (také 2:1) i já (jasně) jsme přidali bod, takže stav byl hodně povzbuzující - 5:1. Pak však přišla špatná série, kdy jsme pět zápasů za sebou prohráli! Bimbo hodně těsně (19 ve třetím, zakončeno nechytatelným prasetem), Michal s Milanem jasněji 0:2, já sice těsně, ale také. Pak přišla naše lepší sada, kdy jsme tři zápasy za sebou vyhráli (já 2:1, Bimbo, Michal 2:0), takže stav 8:6 pro nás. V poslední rundě byl ale úspěšnější soupeř, já těsně 2:1 prohrál s nejlepším hráčem soupeře, Bimbo vzdoroval hlavně v prvním setu, ale 2:0 prohrál. Michal pak pro nás získal devátý bod a čekali jsme, zda nás Milan zachrání, jako se mu to už 2x povedlo. Tentokrát ne, v prvním setu držel krok, ale v druhém už odpadnul.
Po tříhodinové bitvě jsme tak remizovali. Ráno bychom takový výsledek brali, mj. Michal hrál s jiným prknem (viz zpráva z předchozího zápasu), ale šlo mu to a na konci jsme byli trochu zklamaní, mě štvala ta jedna smolná prohra. Na druhou stranu, zápas byl opravdu vyrovnaný, některé zápasy jsme měli štěstí zase my, takže výsledek je asi spravedlivý.
Chotěboř - Tesla Pardubice C 9:9 (Michal 3.5/4.5, Ondra 2.5/4.5, Milan 1.5/4.5, Bimbo 1.5/4.5)

Opolední zápas s dalšími pardubičáky - Lokomotivou Pardubice C jsme očekávali jednodušší, což se potvrdilo. Čtyřhry jsme vyhráli obě (že by příjemný zvyk? :), my skoro exhibičně, kluci těsně 2:1. Milan hned v prvním zápase zaváhal a 2:1 prohrál, ale všechny ostatní zápasy už skončily 2:0 v náš prospěch, většinou jednoznačně. Soupeř byl znevýhodněn lehkým zdravotním problémem jednoho hráče, který tak nemohl po prvním zápase hrát naplno.
Chotěboř - Lokomotiva Pardubice C 10:1 (Bimbo 3.5/3.5, Michal 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5, Milan 1.5/2.5)

Za týden hrajeme venku (Brod, Ledeč) a za dalších 14 dní opět v Brodě, takže nás můžete vidět až někdy v lednu.
4.11.
Ráno jsme ve čtyřech (Jirka nemohl) vyrazili na cestu, nejdřív do Chrudimi. Vyhráli jsme obě čtyřhry, i když obě 2:1, tak s Michalem byl třetí set jednoznačnou záležitostí. Soupeř vzdoroval, ale většinou jsme byli úspěšnější my. Každý z nás prohrál s jedním hráčem soupeře, ale vždy s jiným.
Sokol Chrudim A - Chotěboř 4:10 (Michal 2.5/3.5, Bimbo 2.5/3.5, Milan 2.5/3.5, Ondra 2.5/3.5)

Odpoledne jsme hráli v Trojovicích, kteří mají silný tým, mimochodem se třemi leváky. Čtyřhry se Michal pokusil napsat tak, abychom hráli s papírově lepší dvojicí, protože jsme doufali, že bychom mohli vést 2:0. Taktika vyšla, my jsme po výborném výkonu vyhráli, ale kluci se nepřidali :(, takže 1:1. V prvním zápase jsem nestačil na nejlepšího hráče soupeře, Michal ale vyhrál, zbylí ne. Pak jsem sice vyhrál vše a Michal ještě také bod přidal, ale to bylo vše. Milan se snažil, ale trápil se, nešlo mu to, podobně Bimbo, který proti skvělému ránu hrál nějak jakoby nesoustředeně. Škoda, navíc Michalovi se v druhém zápase zlomila pálka!, takže zápas dohrával s jinou (a přesto vyhrál). V dalších dvou zápasech už hrál s Bimbovou, a přestože mu to docela šlo, nebylo to ono a 2x prohrál 2:1.
Trojovice - Chotěboř 10:6 (Ondra 3.5/4.5, Michal 2.5/4.5, Bimbo 0/3.5, Milan 0/3.5)
21.10.
14 dní přestávky a další zápas, jeli jsme poprvé ven, a sice do Hlinska a Skutče.
Ráno jsme měli trochu problémy včas odjet, bohužel jsme nakonec jeli jen ve čtyřech, tedy bez Bimby. Nicméně jsme se do Hlinska dostali ještě v čekací době (20 minut po oficiálním začátku). Hlinecké béčko loni spadlo z vyšší souteže, letos však měli na svém kontě tři prohry 10:0, což nám bylo hodně divné, bylo jasné, že hrají jiní a čekali jsme, koho vytáhnou na nás. Dle předpokladů byla sestava hlineckých "normální", tzn. kvalitní. Po čtyhrách to bylo skoro tradičně 1:1, kdy my s Michalem jsme hráli dost slušně a neměli problém, kluci ale příliš nevzdorovali. V prvním zápase s jejich nejlepším hráčem jsem těsně prohrál, Michal však jasně vyhrál, Milan sice těsně, ale 2:0 také vyhrál a Jirka zakončil sérii vítězstvím. Já pak opět bohužel těsně nevyhrál, Michal ale opět vyhrál, ačkoliv 2:1, třetí set byl jednoznačný, Milan těsně nevyhrál a Jirka porazil 2:1 nejlepšího hráče. Třetí sérii jsem zahájil jasným vítězstvím, k čemuž se přidal i Michal, takže stav byl v tu chvíli 8:4 pro nás a vypadalo to jednoduše. Milan ale pak nevyhrál, Jirka také 2:1 prohrál. Já pak sice jasně vyhrál, ale Michal prohrál a rázem to bylo 9:7 a my fandili Milanovi a Jirkovi. Milanovi se povedlo zopakovat "zázrak" z minulého zápasu, kdy za stavu 2:1 prohrával 20:17, aby vyhrál 27:25. Co to dělalo s našima nervama si asi umíte představit, je fakt, že Jirka by poslední zápas s mladíkem, nejslabším hráčem soupeře, asi vyhrál. I když, nikdy neříkej nikdy...
Původně docela jednoznačný zápas jsme tak zbytečně zdramatizovali, hlavně mě mrzely mé dva hloupě prohrané zápasy, bez nich bychom měli brzo odehráno. Michal s Milanem hráli výborně, na Jirkovi byl znát nedostatek spánku, ale porazil mj. nejlepšího hráče soupeře.
TTC Hlinsko B - Chotěboř 7:10 (Michal 3.5/4.5, Jirka 2/3.5, Ondra 2.5/4.5, Milan 2/4.5)

Na odpolední zápas se Skutčí jsme museli pospíchat, letos se začátky druhých zápasů posunuly na 13.30, což při prvním dlouhém zápase se i s nějakým občerstvením stíhá špatně.
Nicméně skutečtí na nás počkali :), po čtyhrách bylo vyrovnáno, kluci nekladli odpor, my s Michalem jsme se po první prohraném setu hodně zlepšili a pak už jasně vyhráli. Pořadí nechal Michal stejné, takže jsme na první dva zápasy nastoupili my dva. Já tentokrát :) nezklamal, vyhrál jsem a Michal se nenechal zahanbit. Kluci však oba zápasy prohráli, i když 2:1. Další dvě kola proběhla stejně, tzn. my s Michalem jsem vyhráli, rozhodně ne snadno, ale kluci se k nám nepřidali, i když v jednom zápase to měl Jirka 2:1. Takže před poslední rundou byl stav vyrovnaný 7:7. Tady jsme zklamali my s Michalem :), kdy jsme oba těsně 2:1 prohráli a Milan už nás nezachránil, 2:1 prohrál, takže Jirka nemusel svůj rozehraný zápas dohrávat.
Škoda, naše bojovné výkony s Michalem kluci nedokázali podpořit, Milan už v závěru fyzicky odešel, na což má svém věku právo, víc zamrzel výpadek Jirky, který byl kromě jednoho zápasu dost často jen statista, bojovnosti vidět nebylo, však jsme mu to s Michalem v hospodě vytmavili. :)
SK Botas Skuteč - Chotěboř 10:7 (Michal 3.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Milan 0/4.5, Jirka 0/3.5)

Za 14 dní hrajeme opět venku v Chrudimi a Trojovicích, doma nás tedy můžete uvidět až 18.11.
7.10.
Po 14 dnech od prvního zápasu jsme opět doma hráli dva zápasy - se Synthesií Pardubice a Sokolem Chrudim B.
Ranní zápas s Pardubičáky hned na začátku trochu zkazila zpráva, že jeden z jejich tradičních hráčů měl tragickou nehodu. My jsme nastoupili v základní sestavě, tzn. Michal, Milan, Jirka a já. Bimbo byl ale také přítomen, hrál čtyřhru místo Jirky. Obě čtyřhry byly hodně vyrovnané, na tři sety, my jsme s Michalem uspěli, kluci ne, takže 1:1. Jirka první zápas těsně 1:2 prohrál, já jasně vyhrál, Milan s Michalem pak těsně 2:1 vyhráli, takže stav 4:2 pro nás. Přidal jsem jasně další bod, Milan ale těsně prohrál a Michal taky. Pak ale Jirka i Milan opět těsně vyhráli a bylo to 7:4. Vyhráno však nebylo, soupeř měl silnou rundu, protože jsme všichni prohráli, Michal s Jirkou těsně, já jasně, a svůj poslední zápas i Michal kvůli únavě jasně. Soupeř tak vedl 8:7!. Pak jsme s Jirkou jasně vyhráli a čekali tak na poslední zápas Milana, zda bude (zase) jen remíza nebo zvítězíme. Milan první set vyhrál, ale druhý ne, rozhodoval třetí. V něm už Milan vedl 14:8, přestalo se však dařit, soupeř postupně stahoval a nakonec vedl 20:17. Milanovi se však podařilo náskok vyrovnat a v dramatické koncovce zvítězit 26:24!
Opět se tak potvrdilo, že v pinčesu je možné všechno. Výpadek Michala jsme nahradili dobře, je fakt, že z 18 zápasů bylo 10 hráno na tři, většinou těsné sety, takže zápas byl opravdu vyrovnaný a my měli víc štěstí.
Chotěboř - Synthesia Pardubice 10:8 (Ondra 3.5/4.5, Milan 3/4.5, Jirka 2/4.5, Michal 1.5/4.5, Bimbo 0/0.5)

Do odpoledního zápasu se Michal rozhodnul nahradit sebe Bimbou (kromě čtyřhry), jistě ne proto, že by se bál soupeře, protože jsme očekávali snadné vítězství.
Předpoklady se potvrdily, s Michalem jsme jasně vyhráli, kluci sice ve třech setech, ale v posledním taky jasně. Ve dvouhrách jsme s Jirkou zahájili jednoznačně, Milan sice ve třech, ale také vyhrál, Bimbo se mnou opět jasné vítězství, Milan opět těsně, ale 2:0 vyhrál. Poslední dva zápasy byly opět jasné, Bimbo i Jirka se nenechali překvapit. Michal nás tak mohl jen pochválit za kanára.
Za 14 dní hrajeme venku s Hlinskem B a Skutčí, a pak znovu venku v Chrudimi a Trojovicích, doma nás tedy početné davy příznivců uvidí až 18.11.
Chotěboř - Sokol Chrudim B 10:0 (Bimbo 2.5/2.5, Milan 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5, Jirka 2/2, Michal 0.5/0.5)
23.9.
Tuto sobotu jsem zahájili jedním zápasem sezónu pingpongu. Zhodnocení minulé sezóny snad brzy připraví vedoucí Michal.

V sobotu k nám přijelo áčko Havl.Brodu, tedy Michalovi bývalí spoluhráči, se kterým bychom měli bojovat o přední (možná i nejpřednější :) místa v tabulce. Protože s ním budeme ve dvojici (k systému soutěže si můžete přečíst zprávu z loňského zahájení), hráli jsme jenom s ním, za 14 dní už hrajeme klasické dva zápasy.
Nezahájili jsme dobře, opět jsme prohráli obě čtyřhry, ačkoliv Milan s Jirkou prohráli po prvním vyhraném setu. Ve dvouhrách jsme zahajovali s Jirkou, ten uspěl, já ne, když jsem kromě toho, že mi to moc nešlo, měl i docela smůlu. Pak ale přidal bod Milan i Michal, takže bylo srovnáno na 3:3. Pak přišla naše špatná runda, kdy vyhrál akorát Michal (první set vyhrál 5), takže 6:4 pro soupeře. Potom jsme však zazářili, protože jsme udělali 5 bodů za sebou, když jsem konečně vyhrál i já :), Michal 2x. Takže nám chyběl jediný bod k vítězství. Bohužel ani Jirka, ani Milan ani já jsme nezabodovali, když jsem zakončil prohrou 20 ve třetím setu. Docela zajímavé bylo, že všechny zápasy kromě 1 čtyřhry a mého zápasu skončily 2:0. Škoda nevyužité situace, pěkně mě hryže, že jsem se nepřidal k výborným výkonům hlavně Michala, ale i Milana a Jirky. Asi budu muset intenzívněji trénovat. :)

Chotěboř - Havl. Brod A 9:9 (Michal 4/4.5, Milan 2/4.5, Jirka 2/4.5, Ondra 1/4.5)(
Za 14 dní, tedy 7.10. hrajeme opět doma a sice se Synthesií Pardubice a Chrudimí B, takže chcete-li vidět kvalitní sport, zapomeňte na tu olympiádu :) a přijďte nás povzbudit.
Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet