Sezóna 2004/2005 v ČR:
www.ping-pong.cz
www.pingpong.cz

ksstoltenis.gif (11048 bytes)

Výsledkový servis kraje

Divize mužů Vysočina
Krajský přebor II. tř.

Regionální přebor I. třídy
Regionální přebor II. třídy

Regionální přebor III. třídy

CHS Chotěboř A a B
CHS Chotěboř C až H

Stolní tenis Světlá n. Sáz.

Časopis Stolní tenis

Česká asociace stolního tenisu
Asociace profesionálních klubů stolního tenisu
Asociace hráčů stolního tenisu
Českomoravský klub veteránů stolního tenisu
Český svaz tělesně postižených sportovců - stolní tenis


Veterán Bohuslav Šilhán nejlepším sportovcem Chotěboře 1999

Zpět na stránku Sport v Chotěboři

Zpět na stránku CHnet

Výsledkový servis ČR
2004/2005

SPORT v Chotěboři
Stolní tenis
2004 / 2005
pingpongová rubrika internetového listu Chotěbořský Courier Harry

Komentáře o utkáních týmu A píše stálý dopisovatel Ondřej Pravda

Loňský pingpong v Chotěboři

Mužstvo A hraje Divizi Vysočina, mužstvo B hraje KP II. tř.
mužstva C, D
Regionální přebor I. třídy, E, F hrají Regionální přebor II.tř., G, H hrají Regionální přebor III. třídy

Čtenářů od 8.10.2004:  

14.4.
Zhodnocení soutěže 2004-2005 pro tým A

Tentokrát neuvěřitelně rychle po ukončení sezóny 2004-2005 (loňské 2 měsíce byly moc) posílám její z větší části objektivní zhodnocení pro tým A. O ostatních týmech by musel napsat někdo jiný, snad jen krátce, že naše béčko přes špatné výkony v první půlce, kdy se muselo sáhnout ke změnám v sestavě, by se snad mělo v krajském přeboru udržet, skončili na předposledním místě. Navíc postoupilo kvalitními výkony naše céčko z okresu, bude se vytvářet ještě jedna krajská úroveň ("trojka"), ještě není úplně jasné, jak to všechno bude probíhat, kdo z chotěbořských bude hrát za který tým, ale každopádně to bude zajímavé. Na začátku příští sezóny budu informovat.
Zpěk k áčku - třetí rok v divizi kraje Vysočina pro nás neznamenal žádné překvapení, žádné podstatné změny pravidel, prostě standard. Snad jen, že jsme si užili poprvé pořádně nové stoly zakoupené jednotou loni v závěru sezóny. Hraje se na nich opravdu o hodně lépe, je to velký rozdíl od těch omlácených a poškozených, člověk si to při jejich střídání na zápasy uvědomí.

Pro ty, co neradi scrolují a chtějí mít hned podstatnou informaci :) - tým A skončil na výborném 4.místě (z 12)!!!

Pro ostatní trochu omáčky: Základní sestava A týmu byla před zahájením soutěže jasná, standardní: vedoucí Michal Jakeš, Josef Koutník, Jirka Veselý mladší a Ondřej Pravda (autor tohoto textu). Vzhledem k tomu, že vypadáme pořád stejně, nemáme novější fotku než tu loňskou, která je skoro úplně dole na stránce.
Průběh sezóny byl podobnější té předloňské, první v divizi, než loňské. Hned na úvod se stala nemilá věc, Michal měl přes léto problémy s kolenem, a protože se jeho stav nelepšil, musel na operaci. Po úvodním zápase tak byl na dalších šest vyřazen ze hry. Přesto zdánlivě negativní věc, která se projevila krátkodobě i horšími výsledky, byla z jiného pohledu pozitivní. Místo něj totiž začal pravidelně nastupovat již loni vyzkoušený dorostenec Tomáš Ovčačík (mimochodem, sportovec roku 2004 v kategorii mládeže). Ten se postupně slušně rozehrál a dokázal (si), že může a musí hrát v kvalitní soutěži, aby pingpongově rostl. Sehrál výborné zápasy, do týmu myslím zapadl, takže Michal nás musel hodně prosit, ať ho po rekonvalescenci vezmeme zpátky :). V druhé půlce se do zápasů místo Tomáše, který pro změnu pomáhal v rozloženém béčku, jednorázově zapojili a pomohli nám Milan Medek a Jirka Veselý starší.
Přesto/právě proto byla podzimní půlka soutěže tou horší. V prvním dvojzápase jsme ztratili body s týmy, které bychom s Michalem porazili. Na druhou stranu jsme s Tomášem v sestavě těsně vyhráli dva důležité zápasy, z toho jeden s celkově druhou Jihlavou. Druhá půlka soutěže byla téměř bezchybná, body jsme ztratili jen s těmi v celkovém pořadí nad námi - zápas s Bedřichovem nám nevyšel, na ně to prostě nějak neumíme, s Jihlavou chybělo trochu štěstí, ale to jsme měli na podzim doma, a remíza s třetí Chmelnou beze mně byla úspěchem. Stejně jako ve stejný den vítězství s Pelhřimovem, to byl velký Josefův den.

Naše dosud nejlepší umístění bylo způsobeno jedno(ducho)u věcí. Všichni jsme se oproti loňsku individuálně o dost zlepšili :) Což se projevilo i ve větší úspěšnosti při čtyřhrách, jen jednou jsme v nich neudělali ani bod, a skoro v polovině zápasů vyhráli obě. Detaily jsou níže. Já mohu být určitě spokojen, konečně se mi povedl dlouho nerealizovaný cíl mít více než 75% úspěšnost. Michal se přes zranění také dobře rozehrál, možná by měl i o pár bodů víc, kdyby chvíli nezkoušel jiné prkno, ještěže se vrátil ke starému. Josef v první dvacítce hráčů dokazuje, že zkušenosti pořád platí a to si navzdory těm zkušenostem párkrát nechal prakticky vyhraný zápas zbytečně utéct. Jirka se procentuelně trochu zlepšil, ale pořád není určitě spokojen ani on :), má ve výkonech stále velké výkyvy. Ale nejsme roboti, že. Navzdory stále omezeným trénikovým možnostem (ne že bychom nemohli trénovat, ale hrajeme furt mezi sebou) se nám tedy dařilo, asi ten trénink s jinými hráči, po kterém jsem volal loni, není tolik potřeba...

A teď k suchým výsledkům. Díky výbornému informačnímu systému (i když jsem tam už našel chybku) je hračka spočítat různé statistiky, kromě áčka se v systému můžete podívat také na výsledky našich ostatních týmů, jen si vlevo změňte soutěž.

Naše konečné 4.místo je o dvě pozice lepší než loni, čili maximální spokojenost. Z 22 utkání jsme dokázali 14 vyhrát, ve 2 remízovat a 6 prohrát. Oproti předchozím dvěma rokům tedy znatelně méně remíz (ostatně ubylo jich v celé soutěži), naštěstí o dost více výher a méně proher. V první půlce jsme měli o dvě prohry víc/výhry míň a tedy o 4 body méně.
Jak už je výše uvedeno, v individálních úspěšnostech jsme si všichni oproti loňsku i předloňsku (kromě Michala) také polepšili. Kromě chvíli zdravotně indisponovaného Michala jsme my zbývající tři ze základu sehráli také skoro stejný počet zápasů, i když jediný Josef odehrál všech 22 utkání. Mně se podařil nejlepší výsledek v posledních letech (dřív nebyl takový informační systém, tak nevím přesně v kolika, nikdy jsem to tak nesledoval), celkově 5.místo v divizní úspěšnosti (67 zápasů, 79,1%) rozhodně potěší, proti loňsku je to zlepšení o 12 míst, proti předloňsku o 2 místa. Michal vybojoval 14.místo (45 zápasů, 62,22% úspěšnost), proti loňsku se zlepšil o 10 míst, proti předloňsku pohoršil o 5 míst. Josef vystoupal na 20.místo (71 zápasů, 56,34%), proti loňsku se zlepšil o 6 míst, proti předloňsku o 22 míst! Jirka se díky lepší 2.půlce dostal na 34.místo (64 zápasů, 42,19%), proti loňsku se zlepšil o 2 místa, proti předloňsku o 5 míst. Tomáš se tím, že neodehrál víc než polovinu zápasů (přesto jich odehrál pěkných 31, takže skoro polovinu toho, co Jirka a jen o třetinu méně než Michal), dostal mezi tzv. nezařazené hráče, zápasy. Úspěšnost měl 35,48%, což je velice slušné. Jirka starší i Milan měli tak málo zápasů, že nemá cenu čísla uvádět.
Zajímavým ukazatelem je skóre v "těsných" 3:2 zápasech, kterých je obecně asi čtvrtina ze všech. I v nich se potvrdilo naše zlepšení, zaprvé jsme jejich počet snížili, a hlavně jsme zase měli bilanci znatelně aktivní (já 12 vyhraných, 3 prohrané, Michal 9/4) nebo aspoň neutrální (Josef 10/10). Jen Jirka to měl obráceně (6/10).
Ve čtyřhrách se nám bodově dařilo výborně, kromě už slušně sehraného Josefa s Jirkou jsme se totiž letos konečně "sešli" víc i já s Michalem. Michal se dokonce stal nejúspěšnějším jednotlivcem ve čtyhrách! (86,67%), o tři desetinky procenta předstihl bedřichovskou dvojku Brom-Zdarsa. Naše další umístění (já 7. (75%), Josef 10. (68,18%) a Jirka 15. (65%)) svědčí o již zmiňovaném značném zlepšení. Celkem jsme 10x vyhráli obě čtyřhřy (dvakrát nám to pomohlo ve vítězství, jednou ne), 11x jednu a jen 1x prohráli obě (v jasně prohraném zápase). To se nám to pak hraje... :)

Ještě stručně k ostatním týmům soutěže: Letos byla nakonec soutěž méně dramatická, než mohla. Dominanci Bedřichova s jednoznačně nejlepším hráčem soutěže Zobačem mohlo těžko něco ohrozit. Chvost tabulky byl překvapivější, i když po pár zápasech bylo jasné, že tým Třeště na ostatní nestačí, jeden hráč z první desítky byl málo. Na konci "peletonu" se ale ocitly také oba týmy H.Brodu, u kterých se projevilo tříštění sil, neboli nedostatek kvalitních hráčů pro oba týmy. Pelhřimov letos neponechal nic náhodě a v pohodě hrál střed tabulky, kdyby nás v předposledním zápase porazil, mohli jsme si vyměnit místa v tabulce. Nejvíc se tak oproti loňsku propadli hráči M.Budějovic, z 5. na 8.místo. Je ale fakt, že pár výsledků jinak a celá tabulka mohla být jinak. Ale na kdyby se nehraje...
Jinak, přestože Bedřichov vyhrál, vyšší soutěž (3.ligu) hrát nechce, nemá lidi, takže se dostane na druhou Jihlavu, která stojí o to hrát lepší soutěž. Není divu, u ní je předpoklad, že díky největšímu hráčskému zázemí tuhle šanci asi jako jediná využije.
Při otázce, zda součet indiviualit dělá dává kvalitu týmu, je letos poněkud jiná situace než loni. Kdyby se bral v úvahu součet umístění čtyř nejlepších hráčů týmů, tak by tabulka vypadala skoro úplně stejně, jen by si prohodily místo Přibyslav a M.Budějovice a brodské áčko s béčkem. Zajímavější je druhé až čtvrté místo, kde se při tomto kritériu sešly hned tři týmy, které jsou v normální tabulce za sebou. Při použití jiného pohledu - kolik hráčů je v první dvacítce - je vidět větší rozdíl oproti loňsku - Bedřichov už nemá všechny 4 hráče v první dvacítce, jen 2, stejně jako Jihlava, Chmelná, Třebíč, Přibyslav. Jediní my a Pelhřimov máme ve dvacítce 3 hráče, z toho by jeden mohl usuzovat, že máme nejvyrovnanější týmy. Po jednom ve dvacítce mají M.Budějovice, Telč, H.Brod A a Třešť, bez zástupce ve dvacítce je jediný H.Brod B. Pro všechny týmy platí, že mají problém sehnat hráče do zálohy, který by nebyl jen do počtu, ale také dělal nějaké body. My jsme měli Tomáše, ale ten bude hrát asi za béčko. Každopádně, když vypadne ten nejlepší hráč, jsou všechny týmy o dost oslabeny, jen klukům to beze mně šlo výborně :) Uvidíme, jak nám to půjde příští rok....

Divize mužů Vysočina 2004-2005

Konečná tabulka soutěže

P.Název mužstvaUtkáníVýherRemízProherSkóre setůSkóre bodůBodyVzajuVzajsVzajzB
 1.  Bedřichov A  22  20  0  2  765:500  215:112  62             
 2.  Jihlava A  22  16  3  3  729:540  209:131  57             
 3.  Chmelná A  22  15  4  3  737:495  206:118  56         
 4.  Chotěboř A  22  14    698:589  191:141  52         
 5.  Pelhřimov A  22  12  1  9  682:573  188:141  47         
 6.  Třebíč A  22  10  1  11  599:637  148:169  43  1-1-0-0  76:69  19:17  5 
 7.  Přibyslav A  22  8  5  9  642:658  165:172  43  0-1-1-0  69:76  17:19  3 
 8.  M.Budějovice A  22  10  0  12  608:661  147:173  42         
 9.  Telč A  22  9  1  12  608:701  150:186  41         
 10.  H.Brod B  22  4  1  17  552:775  123:209  31         
 11.  H.Brod A  22  3  1  18  505:745  122:20ý  29         
 12.  Třešť A  22  1  1  20  509:760  112:217  25         

 

2.4.
Minule jsem vás trochu mystifikoval, když jsem napsal, že posílám zprávu z posledního zápasu sezóny, zapomněl jsem totiž doplnit slůvko "domácího"... Takže ten opravdu poslední zápas sezóny jsme sehráli výjimečně po 3 týdnech od předposledního, už to vyšlo do dubna. V zápase s áčkem H.Brodu i Přibyslavi jsme mohli hrát v klidu, protože jsme věděli, že na našem pěkném pořadí v tabulce nemohli nic změnit, soupeři také ne (tedy částečně mohli, ale stejně jim také nešlo o nic zásadního). Což ovšem neznamenalo, že my bychom nechtěli sezónu zakončit dvěmi vítězstvími...

Ráno nám to áčko H.Brodu usnadnilo, protože neměli druhého nejlepšího hráče. Kvůli nějakým povinnostem jsem přijel akorát na začátek, ale Michal pro jistotu napsal naši klasickou sestavu jinak, abych hrál až na konec, kdybych nestíhal. Možná i proto jsme hráli s jasně slabší čtyřhrou, první set jsme odpočívali, ale pak jsme nedopustili žádné naděje. Jirka s Josefem hráli s lepší dvojkou dobře, vedli a měli zápas skoro vyhraný, ale soupeř srovnal a nakonec se radoval on. Kvůli jinému postavení začali Michal a Josef se silnou dvojicí, Michalovi to nešlo, trápil se, sice ve vyrovnaných setech, ale prohrál 3:0. Vedle hrál Josef s nejlepším hráčem soupeře, ale místo hraní se celý první set rozčiloval kvůli špatnému postavení. Přitom set mohl dokonce vyhrát, a i ve třetím měl šanci, nakonec však také 3:0 prohrál. Na nás s Jirkou zbyli ti slabší hráči, s povinnými body jsme neměli problémy. Pak čekal nejlepší hráč soupeře na Michala, ten se z menší krize nevzpamatoval, takže opět bodoval soupeř. Ale přišly další dva zápasy s jasně slabšími soupeři, Josef s Jirkou se nenechali nijak překvapit. V mém zápase jsem pořád dotahoval malý náskok soupeře, moc mi to nešlo, ale koncovku pátého setu jsem zvládl lépe, po několika mečbolech jsem jeden proměnil. Soupeři jsme tak odskočili, navíc další dva lehké body přidal Michal s Josefem. Jirka si se svým soupeřem konečně zahrál, a hrál dobře, jednu těsnou koncovku setu vyhrál, jednu prohrál, ale čtvrtý set do ní ani soupeře nepustil. Zápas jsem mohl ukončit, ale na nejlepšího hráče soupeře jsem se nevytáhl, příliš kazil a nakonec taky neudělal ani set, i když jeden byl dost těsný. Ukončení tak zbylo na Michala, který se mladíkem nenechal nijak zaskočit.
H.Brod A - Chotěboř A 5:10 (Jirka 3/3.5, Ondra 2.5/3.5, Josef 2/3.5, Michal 2.5/4.5)

Krásný sluneční den jsme si odpoledne nechtěli kazit prohrou s Přibyslaví. Sice nás hned zchladily podmínky v herně domácích, netopilo se a byla tam pěkná kosa, ale nešť. Naše postavení určil po našem špičkování na jeho ranní zbytečnou kritiku Josef, ale napsal to klasicky. My s Michalem tak začínali se silnější dvojicí, přesto jsme bez větších problémů vedli 2:0. Soupeř ale stáhnul a v pátém setu měl dokonce první mečbol (10:9). Ale otočili jsme a vyhráli 11. Josef s Jirkou ve své čtyhře neztratili ani set, i když 2 sety měli těsně. Dvouhry jsem začínal s hráčem, kterého jsem dlouho (podle něj nikdy) neporazil, vždy jsem si nechal utéct koncovky. Tentokrát ne, první set vyhrál 14, soupeř sice dorovnal na 1:1, ale další dva sety už byly s lehkou převahou moje. Nutno říci, že v jednom setu hodně díky prasatům. Michal hrál se Smejkalem, loni nejlepším hráčem soupeře, kterému to letos ale nejde, v prvním setu ještě vyrovnaně, ale pak měl vždy o něco navíc. Josef neměl s nejslabším hráčem žádné větší problémy, hrál co potřeboval. Jediný Jirka v rundě nebodoval, v zimě mu to nešlo, navíc se soustředil víc na komentování zimy, než na samotnou hru, takže nevyhrál ani set. Další kolo jsem zahajoval se Smejkalem, díky dvěma zvládnutým hodně vyrovnaným koncovkám jsem vedl 2:0, ale ve třetím jsem neproměnil několik mečbolů a situace se obrátila. V pátém setu jsem si ale i díky prasatům udělal od začátku náskok a ten už nepustil. Michal se překvapivě trápil s nejslabším hráčem soupeře, první set jasně vyhrál, ale pak začal kazit zbytečné míče, znervózněl a dva sety prohrál. Srovnal, takže se rozhodovalo v pátém setu. V něm měl soupeř první mečbol, ale Michal ho odvrátil a celý zápas vyhrál. Josef s odevzdaným (stav 7:1) pro nás) hráčem soupeře nemusel příliš hrát. Jirkovi se pořád nedařilo, opět neuhrál ani set. Poslední rundu jsem měl oddychovější, s nejslabším hráčem nemusel hrát naplno, i tak vyhrál 3:0. Michal pokračoval v nejistých výkonech, prohrával 1:0 a 2:1, ale vždy se zvednul. V pátém setu byl navíc o něco lepší než soupeř nebo ten se viděl už doma a tolik nebojoval, a tak Michal posledním bodem jako správný vedoucí zakončil naši sezónu 2004-2005.
Přibyslav A - Chotěboř A 2:10 (Michal 3.5/3.5, Josef 3.5/3.5, Ondra 3.5/3.5, Jirka 1.5/3.5)

I když šlo o papírově slabší soupeře, podcenit jsme je nemohli a taky to neudělali. Přestože jsme ani jeden neměli nějakou super formu, dohromady to stačilo a my tak ukázali, že naše konečné 4.místo v tabulce není náhodné, že jsme prostě dobří :) Oproti loňsku jsme postoupili o další dvě místa, takže příští rok už bychom mohli při podobném vývoji už skoro postupit do 3.ligy :) Ale nepředbíhejme, v dohledné době se k celé uplynulé sezóně ještě vrátím z pohledu čísel a zhodnocení. To už snad tabulka naší soutěže bude aktualizovaná. Ačkoliv normálně v tuhle dobu už bývá, zatím není, tak třeba to s tím naším 4.místem bude ještě jinak :)
12.3.
Z posledního zápasu letošní sezóny posílám kratší zprávu, protože jsem před "povinnostmi" sportovními dal přednost těm dovolenkovým, a tak se kluci museli obejít beze mně. Zaskočil Jirka Veselý starší a trochu také Tomáš Ovčačík. Čekali je těžcí soupeři, s námi o lepší střed tabulky bojující Pelhřimov a v té době druhá Chmelná. Průběh zápasu lze zrekonstruovat díky výbornému systému a také Michalovým následným komentářům.

Ráno s také částečně oslabeným Pelhřimovem (chyběl jim třetí hráč týmu) začali kluci dobře, ve čtyřhrách neměl Michal s Tomášem problém, Jirka s Josefem potvrdili svou dobrou sehranost a porazili kvalitní debl Pavlík-Král. V první rundě se soupeři o body podělili, speciálně muselo být dramatické těsné vítězství Josefa nad třetím hráčem celé soutěže Pavlíkem (a to Josef vedl 2:0 a měl mečbol). Dál Josef potvrdil svou formu vítězsvím nad druhým nejlepším hráčem soupeře Králem, Michal také bodoval, ale rodinné duo Veselých ne. Pořád to bylo 6:4 pro nás, ale přišla chvíle pelhřimovských - 3 body za sebou znamenaly obrat ve vedení, ještěže Josef zkorigoval rundu dalším vítězstvím. Důležité pětisetové vítězství s Králem zaznamenal Michal, přitom 2:0 prohrával a soupeř měl mečbol. Soupeř opět dotáhnul, Pavlík neměl problém bodovat v zápase - jenže naposledy, zafungovalo dobře vymyšlené pořadí zápasů. Josef neměl problém se svým posledním bodem a s náhradníkem soupeře bodoval jasně i Jirka.
Chotěboř A - Pelhřimov A 10:8 (Josef 4.5/4.5, Michal 3.5/4.5, Jirka 1.5/4.5, Tomáš Ovčačík 0.5/0.5, Jirka Veselý st. 0/4)

Po takovém výsledku byla v domácím prostředí šance potrápit druhý tým soutěže Chmelnou. S bratrskou dvojicí Hovorkových uhrál Michal s Jirkou Veselým starším jeden set, Josef s Jirkou vyhráli čtyřhru jasně. Druhý nejlepší hráč soutěže P.Hovorka bodoval s Jirkou st. bez problémů, ale s tím se počítalo. Pak bodovali třikrát naši, jak Jirka, tak Michal přitom vyhráli pětiseťáky. V další rundě přerušil P.Hovorka Josefovu sobotní do té doby vítěznou sérii, ale Jirka v dalším pětiseťáku opět vyhrál. Michal také bodoval, Jirka st. ne, takže se opakoval stav z rána - 6:4 pro Chotěboř. P.Hovorka s Jirkou pokračoval v jasných vítězstvích, Michal ale ještě podržel vítězství na naší straně. Pak přišla silná chvilka hostů, bodovali čtyřikrát za sebou, ani Josef, ani Michal s P.Hovorkou obrat nezvrátili. Ale opět rozhodovala koncovka, a opět v náš prospěch. Josef neztratil ani set a Jirka jen jeden, takže soupeř byl prý hodně zklamaný a z jejich šatny se ozýval řev.
Chotěboř A - Chmelná A 9:9 (Jirka 3.5/4.5, Michal 3/4.5, Josef 2.5/4.5, Jirka Veselý st. 0/4.5)

Je evidentní, že oba zápasy byly hodně napínavé a s velmi dobrým koncem pro nás, což vždy potěší. Josefova famózní forma ráno a Jirkovo zmrtvýchvstání odpoledne spolu se stabilní kvalitou Michala vedly k výborným výsledkům, které nám zajišťují dříve nevídaný klid před posledními dvěma zápasy, které nás čekají mimo domácí prostředí 2.4. s Přibyslaví a áčkem H.Brodu. Z tabulky soutěže totiž vyplývá, že v posledním dvojzápase sezóny nám o nic nejde, protože i při dvou prohrách (které by se nám snad ani stát neměly) bychom měli skončit na skvělém 4.místě!!! Nicméně se reportem ze zápasu ohlásím, stejně jako se zhodnocením sezóny (i když už teď je zřejmé, že byla víc než dobrá).
26.2.
Po minule prohraných dvou zápasech jsme se přesto udrželi na 4.místě tabulky, naši klasičtí soupeři o střed tabulky (Mor.Budějovice, Třebíč, Pelhřimov, Přibyslav) se k nám ale přiblížili. A dva z nich v jejich domácích prostředích nás čekali právě v sobotu, takže bylo jasné, že si střed tabulky bude moci pojistit jen někdo. Jeli jsme ale v plné sestavě a chtěli jsme pojistku pro nás.

Ráno jsme začínali s nejvzdálenějším týmem soutěže, áčkem Moravských Budějovic. Čtyřhry byly hodně vyrovnané, ale za delší konec jsme v obou případech tahali my - s Michalem jsme zvládli koncovky lépe a soupeř tak pouze srovnal na 1:1. Josef s Jirkou vedli 2:1, pak ale dostali velký výprask. V pátém setu byla infarktová koncovka, ale se šťastnějším koncem pro nás, kluci nakonec vyhráli 14:12. Náš nástup vypadal na pokračování, já bez problémů s nejlepším domácím hráčem vedl 10:6 a už myslel na druhý set. Chyba, soupeř srovnal a nakonec vyhrál. V dalším setu jsem sice srovnal, ale ve zbývajících dvou už koncovku lépe zvládnul soupeř a já tak nebodoval. Josef vedl dokonce 2:0 a "nechal" soupeře srovnat, ještěže v pátém si od začátku vytvořil náskok a už ho nepustil. Jirka začal dobře, vyhrál, ale soupeř, který si pro nás nepochopitelně vyměnil nepříjemný potah a nedělá zdaleka tolik bodů, přestal dělat zbytečné chyby, těch se naopak dopouštěl Jirka, a v dalších setech už tak nebodoval. To Michal si s hodně chybujícím hráčem soupeře poradil bez problémů a zvýšil tak naše vedení. Stav 4:2 pro nás nebyl špatný, ale to nejlepší mělo přijít. V další rundě jsem začal bodem, soupeř stáhnul na 2:1, ale to bylo vše, je fakt, že mi v pár momentech pomohla prasátka. Obdobný setový průběh měl i Josefův zápas, po dvou těsně vyhraných setech s výborně sehranou koncovkou soupeř jeden set stáhnul, ale ve čtvrtém Josef žádné šance nepřipustil. A i Jirka to sehrál obdobně, i když kazící soupeř mu to usnadnil. Pak přišel další důležitý zlom, Michalův takticky dobře vedený zápas s nejlepším hráčem soupeře. Podobně jako já v prvním setu vedl (10:8), ale prohrál 11, aby v druhém setu naopak dokázal zvrátit stav 4:8 a vyhrát 11:9! "Na řadě" byl soupeř, vyhrál 9, ale Michal na rozdíl ode mne opět srovnal. V pátém setu začal Michal lépe, a bezpečně vyhrál. Odskok na 8:2 pro nás nebyl všechno, naši šestibodovou šňůru za sebou jsem dokončil já, s oním potah vyměnivším a nesmyslně se rozčilujícím soupeřem jsem koncovky i díky servisu zvládl vždy lépe a neztratil set. Týmu soupeře se podařilo ještě bodovat - Josef dorovnal na 1:1, ale ve třetím setu byl soupeř lepší a ve čtvrtém měl Josef trochu smůly a prohrál 15:13. Ale Jirka se s nejlepším hráčem soupeře pochlapil, ve vyrovnaných setech měl navrch chvíli on a chvíli soupeř, ale v pátém setu to byl Jirka, který v koncovce krásnými topspiny strhnul vítězství na svou stranu a nenechal se vyvést z míry ani rozhodčím nepřiznaným, "neviděným" prasatem. Michal, který jeho zápas po očku sledoval při svém zápase, si tak mohl oddechnout, protože už mezitím 2:0 prohrával :)
Mor.Budějovice A - Chotěboř A 3:10 (Michal 2.5/2.5, Josef 2.5/3.5, Jirka 2.5/3.5, Ondra 2.5/3.5)

Po takovém výsledku zavládla v našem týmu o to větší pohoda, takže na áčko Třebíče, se kterou hrajeme vždy velmi vyrovnaně (na podzim jsme je doma se štěstím porazili 10:8) jsme si také troufali. Ve čtyhře kluci neztratili ani set, my s Michalem jsme první "nešikovně" zahranými míči uprostřed setu ztratili, ale pak už jsme měli jasně navrch. Začínal jsem s nejlepším hráčem soupeře a v prvním setu to moc nešlo. Postupně jsem ale zlepšoval hru a měl víc a víc navrch, takže další 3 sety byly moje. Michal vedle bojoval jak lev - po prvním těsně prohraném setu vedl ve druhém 10:5 a všichni už se chystali na třetí set. Soupeři se však podařilo náskok vyrovnat, v dramatických výměnách se tahali o body a i díky dvou prasátkům na konci nakonec set vyhrál 19:17! To Michala muselo hodně naštvat, protože v dalších třech setech dokázal vždy se 7 vyhrát! Dokonal tak, jak se pak ukázalo, hlavní a možná jediný zlom v zápase. Josef také zvládl menší krizi, když v prvním setu prohrával 10:8, aby nakonec 13 vyhrál, v dalších setech už měl vývoj setů pod kontrolou. Rundu dokončil Jirka, který v žebříčku také docela vysoko postavenému soupeři "povolil" jen první set, ve druhém a třetím zvládnul koncovku a vyhrál 3:1. V novém kole zápasů jsem v prvním setu koncovku díky servisu zvládl dobře, v druhém ne, ale pak už jsem měl jasně navrch a ještě navíc trochu ve dvou momentech pomohla prasátka. Michal si s nejslabším, ale přitom nepříjemně, protože těžko odhadnutelně hrajícím soupeřem, poradil, vedl 2:0, ale pak na chvíli ztratil koncentraci a soupeř toho využil k zisku setu. Ale Michal se vzpamatoval a čtvrtý set vyhrál. Josef pak využil prohrou s Jirkou demotivovaného soupeře a díky výbornému soustředěnému výkonu mu nedal šanci. Jirka pokračoval v dobrých výkonech, vyhrál první set, soupeř sice srovnal, ale pak byl Jirka zase lepší a ve čtvrtém setu zvládl i lépe koncovku, 10 vyhrál a celé utkání s jednoznačným výsledkem tak zakončil. Já to jen přivítal, vedle jsem se totiž trápil a nehrál soustředěně, prohrál první set a málem i druhý, což by bylo špatné, i když jsem to zvládl a pak už 2:1 vedl...
Třebíč A - Chotěboř A 0:10 (Michal 2.5/2.5, Jirka 2.5/2.5, Josef 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5)

Co si budeme nalhávat, že dáme soupeřům takový výprask, jsme fakt nečekali. Především vůči Třebíči to bylo "nespravedlivé", ale je fakt, že nám všem to prostě sedlo, i když pořád ještě v některých zápasech byly rezervy. V obou zápasech obrovsky pomohly vyhrané obě čtyřhry. Podobně jako doma s Telčí a Třeští se potvrdilo, že když zahrajeme všichni slušně až nadstandardně, mohli bychom atakovat "bednu" v tabulce, ale zdá se, že naším standardem je právě ten občasný výpadek :) Ale vyhrát 10:0 venku se soupeřem, se kterým bojujeme o střed tabulky, je prostě famózní výsledek, který nepamatujeme a asi jen tak nezopakujeme :)
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info. Pokud se chcete skoro v teple domova podívat na dobrý sport, tak máte poslední šanci 12.3., kdy hrajeme doma s Pelhřimovem a Chmelnou.
12.2.
Po sadě 5 vyhraných zápasů s papírově slabšími soupeři nás čekali ti nejlepší, vedoucí Bedřichov a třetí (i když v té době bodově na naší úrovni) Jihlava A. Navíc v jejich domácích prostředích, takže jsme mohli čekat velké těžkosti při pokusu o body. Potvrdily se :)

S prvním týmem tabulky, s Bedřichovem lze zahrát i přes nejlepšího hráče soutěže Zobače, který prohrál první letošní zápas teprve minulé kolo (trochu nepochopoitelně se soupeřem, který by mu neměl dělat problémy). Je ale pravda, že jejich herna nám nikomu moc nesedí, navíc se výjimečně Michalovi nepovedlo "dobře" napsat pořadí zápasů, nebo soupeř přečetl jeho taktiku, každopádně na sebe na začátku narazili hráči v postavení výhodnějším pro soupeře. Začalo to čtyřhrami, my jsme bojovali v pěti setech, ale v koncovce jsme netrefili důležité míče, kluci vyhráli jen první set, takže jsme poprvé v sezóně obě prohráli. Michal se Zobačem neměl šanci, já s Bromem nebyl ve své kůži, opakoval se průběh našich několika posledních zápasů, vedl jsem, abych ztratil koncovky, takže jsem nezískal ani set a tak celkem očekáváně :) přerušil svou sérii 16 zápasů za sebou bez porážky. Josef bojoval vyrovnaněji, 1:0 vedl, srovnal na 2:2, ale v pátém mu soupeř utekl a už ho nedohnal. Jirka měl všechny sety hodně vyrovnané, ale bodoval jen soupeř. 6:0 nebyl pro nás povzbudivý výsledek, a to nebylo všechno. Michal mě napodobil, ve vyrovnaných setech se stejným hráčem prohrál 3:0. Mě se pořád nedařilo, první dva sety jsem se nedostal do tempa, ve třetím ano, ale díky prasatům soupeř nakonec vyhrál i ten. Ještěže Josef zaznamenal náš první úspěch, v prvním setu v dramatické koncovce vyhrál, aby další set potvrdil. Pak soupeř stáhnul náskok, ale čtvrtý set si Josef nenechal utéct. S nejlepším hráčem soupeře Jirka držel v prvním setu krok, nebýt zbytečně zkažených míčů v závěru, tak mohl vést, ale nepodařilo se, a v dalších dvou setech už ho soupeř přehrál jasně. Michal se snažil přidat bod k Josefovu, ale nevedlo se mu, stáhnul ještě na 1:2, ale v koncovce čtvrtého setu byl úspěšnější soupeř.
Bedřichov - Chotěboř A 10:1 (Josef 1/2.5, Jirka 0/2.5, Ondra 0/2.5, Michal 0/3.5)

Přes brzceodpolední neúspěch jsme si na Jihlavu docela věřili, umíme na ní zahrát. Obě čtyřhry jsme zahájili famózně, vedli jasně 2:0, ale v obou soupeři následně srovnali na 2:2, ještě i oba páté jsme nakonec vyhráli. Na částečně zdravotně indisponovaného hráče soupeře jsem vlítnul, dařilo se a docela snadno jsem vedl 2:0, pak se set dařit přestalo, ale ve čtvrtém už to vypadalo zase dobře. Jenže v koncovce jsem dostal pár prasat a soupeř 10 vyhrál. V dramatickém pátém setu jsem nakonec vyhrál 9. Michal prohrával 1:0, ale otočil na 2:1, soupeř ale také srovnal, ale v pátém setu Michal opět zvrátil vítězství na svou stranu. U Josefa to vypadalo obdobně nadějně, vedl 2:0, ale soupeř postupně na něj našel hru, vyrovnal, a v pátém mu nedal šanci. Jirka jediný nehrál na 5 setů, nevzdoroval, nejlepší ze soupeřů si hrál, co potřeboval a vyhrál 3:0. Opět jsme odskočili, protože já i Michal jsme soupeřům nepustili ani set, i když byly jinak docela vyrovnané. Josefovi s Jirkou se nedařilo, Jirka vyhrál ještě první set, ale díky chybám soupeře, ten je přestal dělat a v pohodě vyhrál zbytek setů. Mě v prvním setu dalšího zápasu ulítlo úplně všechno, takže jsem začal hrát až ve druhém, který jsem ve vyrovnané koncovce zvládl lépe. V dalším setu to vypadalo podobně, jenže soupeř v nejdůležitějších chvílích zaprasátkoval a tak vedl 2:1. A podobně to bohužel dopadlo i ve čtvrtém, jak sám soupeř po zápase sportovně uznal, rozhodla prasata. Obrat v zápase pokračoval, protože Michal na nejlepšího ze soupeřů nenašel recept, i když v druhém i třetím setu to měl s 9. Josef prohrál první, ale pak vyrovnal a chvíli to vypadalo, že by mohl poprvé bodovat. Ale ne, soupeř si ho v dalších dvou setech rozebral a jasně vyhrál. Jirka zase vyhrál první set a zase to bylo bohužel všechno, příliš nevynuceně chyboval, soupeři k bodování stačilo vydržet, a tím dokončil šňůru 6 bodů soupeře za sebou, kterou otočil na 8:6 pro něj. Na nejlepšího hráče soupeře jsem si věřil, minulý týden na krajských přeborech sice vyhrál, ale to mi to obzvlášť nešlo. Vlítnul jsem na něj a první set jasně vyhrál. Druhý byl vyrovnanější, přesto jsem měl trochu navíc, ale v koncovce soupeř opět nechytatelně zaprasátkoval, a už to vypadalo ztraceně jako v předchozím zápase. Ale vylezl jsem z toho, set nakonec pro sebe získal, a ve třetím jsem ho už přehrál zase jasně. Bohužel to bylo z naší strany všechno, Michal na soupeře přes jeho zdravotní indispozici nestačil a nesetoval ani jednou, Josef už také moc nemohl a soupeři příliš nevzdoroval.
Jihlava A - Chotěboř A 10:7 (Ondra 3.5/4.5, Michal 2.5/4.5, Jirka 0.5/3.5, Josef 0.5/4.5)

I když jsme oba zápasy čekali těžké, výsledek s Bedřichovem, přestože se nám nedařilo, je příliš krutý, takovýhle výprask jsme dostali naposledy před rokem a půl od Žďáru n.S. A. S Jihlavou se potvrdilo, že ve dvou hráčích se zápas těžko vyhrává, přitom to bylo tak pěkně rozjeté... Ale aspoň se nemusíme zaobírat tím, zda bychom v případě úspěchu a udržení náskoku před Jihlavou měli na to hrát 3.ligu :), první dva týmy tabulky prý totiž postupovat určitě nebudou chtít... Navzdory prohrám jsme se udrželi na 4.místě tabulky, což je fajn. I když v následujících dvou našich nedomácích zápasech se bude rozhodovat o větších změnách pořadí, protože jak Moravské Budějovice, tak Třebíč (i další tři týmy) nám v tabulce dýchají na paty.
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info. Pokud se chcete skoro v teple domova podívat na dobrý sport, tak máte poslední šanci za necelý měsíc (12.3.), kdy hrajeme doma s Pelhřimovem a Chmelnou.
29.1.
Druhou půlku soutěže jsme pokračovali doma dvěma zápasy s týmy na konci tabulky, s A mužstvy Telče a Třeště. Na podzim jsme i kvůli Michalově zranění s nimi body ztratili, tentokrát mělo být vše v pořádku. Ale tak úplně nebylo, Michal musel neplánovaně odjet a nestíhal ani jeden zápas. Ještěže Telč nás požádala o přeložení ranního zápasu na večerní, který už Michal stihnout mohl. Začínali jsme tedy až odpoledne, místo Michala nastoupil náš dřívější áčkový spoluhráč Milan Medek navzdory delší době neaktivity kvůli pobolívajícímu kolenu. Obvyklý náhradník Tomáš Ovčačík totiž zase jel pomoci našemu béčku, které se částečně rozpadlo a hrozí mu sestup z krajské "dvojky".

Třešť přijela s porážkou od brodského béčka, ale rozhodně se nevzdávali dopředu. Ve čtyřhrách jsem se s Milanem nepotřeboval sehrávat, sedlo nám to, a soupeři nedali šanci. Kluci vedle těsně prohráli první, ale další tři sety už neměli větší problém uspět. Dvouhry začínal Jirka a Josef, Jirkovi první set ještě trvalo se rozhýbat, ale ve druhém s problémy srovnal, aby se následující dva sety zlepšil a vyhrál je. U Josefa to vypadalo na jasnou, i když vyrovnanou záležitost, vedl 2:0. Pak se opět v těsných setech zadařilo víc soupeři a srovnal. Josef v pátém měl navrch, vedl 10:6 a my už počítali s dalším bodem. Jenže se stala další neuvěřitelná věc, netaktickou hrou nechal soupeře srovnat na 10:10 a nakonec i vyhrát! Však byl hodně naštvaný...:) Milan sice vyhrál první set, ale druhý prohrál a v tu chvíli (kdy vedle prohrál Josef), vypadalo, že se soupeřem budeme trápit jako na podzim. Ale pak už dva sety měl Milan navrch a bodoval. Já neměl se soupeřem problém a vyhrál jasně 3:0. Takže nakonec jsme vedli 5:1, dobrý začátek. Josef má snad opravdu rád pětisetové bitvy :), opět vedl 2:0 a opět soupeř srovnal, ještěže pátý si tentokrát Josef nenechal utéct. Tým soupeře ale hned stáhnul náskok, Milan na svého protivníka neměl, i když sety byly dost vyrovnané. My zase odskočili, přidal jsem bod bez ztráty setu. Jirka nás napínal, prohrál první i třetí set, vždy ale srovnal, v koncovce pátého setu měl ke konci navrch, nechal soupeře srovnat na 10:10. Podařilo se mu udělat bod a díky poslednímu míčku, což bylo nechytatelné prase, nakonec skóroval i celkově. Odskok na 8:2 před poslední rundou pro nás vypadal ještě líp. Milan uspěl v prvním setu, ve třetím se také dostal do vedení, ale pak už ho soupeř přehrál. Já první set nezvládl takticky, 10:8 vedl, ale nedotáhl do konce, soupeřovi se nakonec koncovka podařila lépe. Další tři sety byly sice docela vyrovnané, ale už jsem nezopakoval chybu z prvního a vyhrál je. Jirka hrál se soupeřem také dost vyrovnaně, vedl 2:0, ztratil set, ale čtvrtý set mu už nedal šanci a zakončil tak celý zápas.
Chotěboř A - Třešt A 10:3 (Jirka 3.5/3.5, Ondra 3.5/3.5, Josef 1.5/2.5, Milan 1.5/3.5)

S Telčí jsme byli domluveni na zhruba šestou hodinu, hned jak skončí zápas s Broďáky. Jenže s nimi se tahali, protože hráli všechny zápasy (vyhráli 10:8) a začali jsme až před sedmou, takže Michal stíhal úplně v pohodě. Přesto jsme se nenechali ukolébat večerem a nastoupili zhurta, Telč je lepší než Třešť a nechtěli jsme se nechat překvapit. Kluci hráli vyrovnaně, ale neztratili set, my s Michalem druhý ano, ale pak jsme je jasně rozstříleli. Začínal Michal, první set se rozehrával a soupeř ho tak získal, ale pak už Michal dal pozor a šikovnému mladíkovi ukázal, že přeci jen musí ještě hodně trénovat. Josef chytal dech také pomaleji, naštěstí v těsném druhém setu vyrovnal vedení soupeře, takže se uklidnil a následující dva sety už vyhrál jasněji. Jirka pokračoval ve výborných výkonech, neztratil ani set. Mně se podařilo perfektně sehrát dvě koncovky (se soupeřem, se kterým se přesně toto nepovedlo na podzim), pak mi utekl a už jsem to nedohonil, ale čtvrtý set jsem si pohlídal. Famózní nástup, stav 6:0 pro nás soupeře rozhodně nemotivoval. V další rundě se Josefovi s mladíkem tolik nedařilo, srovnal jen na 1:1, to bylo vše, soupeř poprvé bodoval. Jirka se překonával, s útočným hráčem se nenechal zatlačit, vnutil mu svou útočnou hru a vyhrál 3:0. Částečně jsem zopakoval vývoj svého přechozího zápasu, vyhrál jsme první set, ale pak se chvíli nedařilo a soupeř toho využil. Ale netrvalo to dlouho, začalo mi to lítat a soupeř už neměl šanci. Michal dokončil rundu prohrou, srovnal ještě na 1:1, ale pak už mi chyběly síly, přece jen měl za sebou týden na horách. Jirka s mladíkem v prvním setu zaváhal, ale v dalších třech setech už dominoval. Mně se podařilo ve vyrovnaném prvním setu sehrát dobře koncovku, podobně i ve třetím, a protože ve druhém jsem soupeře přehrál jasně, nebylo co řešit.
Chotěboř A - Telč A 10:2 (Jirka 3.5/3.5, Ondra 3.5/3.5, Michal 1.5/2.5, Josef 1.5/2.5)

S takovými výsledky samozřejmě mohla být jen spokojenost, takhle jednoznačně už jsme, kromě zápasu s Přibyslaví, dlouho nevyhráli. Poprvé za hodně dlouhou dobu jsme všichni zahráli dobře až hodně dobře, zvlášť potěšil Jirka, který dokázal, že hrát umí a že po něm správně chceme jindy víc bodů :)
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info. Pokud se chcete podívat na kvalitní pinčes, tak máte poslední šanci za víc než měsíc (12.3.), kdy hrajeme doma s Pelhřimovem a Chmelnou.
15.1.2005
Sice se zase změnil letopočet, ale my v našich pinčesových bojích pokračujeme. V půlce ledna jsme zahájili 2. půlku soutěže zápasem s béčkem Havl. Brodu. Po dlouhé době jsme jeli v klasické základní sestavě, tzn. Michal, Josef, Jirka a já, Tomáš pomáhal pro změnu našemu béčku.

Kluci z brodského béčka na nás vyzbrojili, v boji o záchranu na nás povolali zkušeného Jirku Fialku, který na podzim moc nehrál a vůbec doma chtěli dopadnout lépe, než v podzimním docela vyrovnaném zápase (který byl 10:7 pro nás). Kluci sice vyhráli první set, ale pak nechali soupeře srovnat a v dalších dvou setech nezvládli koncovky. My s Michalem jsme hráli bez větších problémů, a i když si soupeři mysleli, že vlastně mají šanci vyhrát, ve třech setech jsme jim vysvětlili, že ne. Dvouhry jsem zahajoval já, přes pauzu v tréninku ani moc nekazil, měl jasně navrch a pouze koncovku třetího setu zbytečně lehce zdramatizoval. Josef vedle vyhrál první set, ale pak se nechal soupeřem zatlačit, kazil lehčí míče a zbylé tři sety těsně prohrál. Michal soupeře nepotěšil, nenechal ho rozehrát, soupeř kazil a Michal neměl ve třech setech větší problém. Jirka s matadorem první set trochu se štěstím (ta prasátka...) vyhrál, ale pak soupeř obrátil skóre ve svůj prospěch. Jirka ještě srovnal, rozehrál se a zdálo, že by mohl bodovat, ale pátý set si soupeř nenechal utéct. Za stavu 3:3 jsme ale poprvé převážili zápas na naši stranu. Nejdřív jsem přidal bod já, i když první set jsem si nechal málem utéct, další dva už byly jednoznačnější. Josef si pak dal další svůj oblíbený pětiseťák. První set trošku nešikovně prohrál 13, stáhnul na 1:1, ve vyrovnaných setech prohrál, opět dotáhnul, aby v pátém soupeře deklasoval. Ten se po dvou prohrách tak naštval, že se do dalšího kola nechal vystřídat. Michal se svým dlouholetým spoluhráčem zvládl perfektně úvod, vedl 8:1, ale nechal soupeře dotáhnout a byl nakonec rád za dotažení setu do vítězného konce. Rozhodovalo se ve druhém, v ještě dramatičtější koncovce ho Michal vyhrál 11, ve třetím si udržoval mírný náskok a nenechal soupeře nadechnout se k obratu. Nebodoval tak pouze Jirka, který nehrál dobře, nezvládl koncovku 2.setu (prohrál 12) a ve třetím setu hrál sice vyrovnaně, ale také neuspěl. Stav 6:4 byl fajn, ale do desítky pořád ještě daleko. Na mě vyšel vystřídaný hráč, pomohla mi jeho nerozehranost, já se naopak docela rozehrál, takže mi stačily na bod tři sety. Josef si dal další pětiseťák - první dva sety prohrál, i když se zdálo, že při větším důrazu by mohl bodovat, což potvrdil v dalších dvou, kdy dal na naše rady. Ale v pátém mu pár míčů nevyšlo a tak se nakonec radoval soupeř. Michal vedle hrál sice vyrovnaně, ale koncovky setů měl lepší, vedl 2:0. Ale pak začal hrát trochu bojácně a nechal soupeře vyrovnat. Ještěže v posledním setu se zase dal dohromady a nakonec bod zajistil. Jirka pokračoval v matných výkonech, v prvním setu prohrál těsně, aby v druhém "odešel". Ve třetím se ale rozhýbal, vyhrál jednoznačně a zdálo se, že se chytil. Ale koncovku čtvrtého prohrál také těsně a bylo to celkově 8:6 pro nás. Broďáci ucítili šanci na zvrat, když jsem v dalším zápase v koncovce netrefil pár míčů a soupeř vedl 2:0. Ale cítil jsem, že to musí jít, další dva sety jsem sehrál lépe, byl důraznější a vyplatilo se. V pátém měl první půlku lepší soupeř, vedl 6:4, ale pak se mi zadařilo a neuvěřitelnou šňůrou 7 bodů za sebou jsem set i zápas obrátil v náš prospěch. Josef vedle kontroloval vývoj svého zápasu a bez větších problémů soupeře, ke konci už zklamaného z prohry kolegy, přehrál 3:0.
Havl.Brod B - Chotěboř A 6:10 (Ondra 4.5/4.5, Michal 3.5/3.5, Josef 2/4.5, Jirka 0/3.5

Opět se potvrdilo, že zdánlivě jasný výsledek byl relativně vyrovnaný, speciálně kdyby za stavu 6:4 soupeř vyrovnal, bylo by ještě těžší. Ale na druhou stranu jsme neměli nějak velké štěstí, z pěti zápasů 3:2 jsme bodovali 3krát a soupeř 2krát, takže jsme prostě asi opravdu lepší :)
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info. Pokud se chcete podívat na kvalitní pinčes, za 14 dní hrajeme doma, s Třeští a Telčí, měli bychom bodovat, tak přijďte povzbudit.
11.12.
Skoro přesně v půlce prosince nás čekal poslední zápas první půlky (jejíž zhodnocení je pod zprávou ze zápasu), v domácím prostředí jsme byli připravení na geograficky blízké týmy - H.Brod A a Přibyslav (A), z nichž s druhým uvedeným jsme zároveň bojovali v tabulce o plus mínus stejné místo. Hráli jsme ve čtyřech, Michal už snad má koleno definitivně v pořádku, ale pro změnu onemocněl Jirka, takže na poslední chvíli zase zaskakoval Tomáš Ovčačík.

Kamarádi z áčka Havl.Brodu byli papírově slabším soupeřem, málokdy se sejdou v nejlepší sestavě a tak jsou "nespravedlivě" až na posledním místě tabulky bez jediné výhry. Body se zdály jisté, přesto jsme nemohli nic podcenit, kluci pinčes umí. Ale přijeli opět s jedním "nebodovým" hráčem a to se hraje špatně... Ve čtyřhrách jsme si s Michalem nechali utéct první set, ale pak už výborným výkonem bodovali. Josef se s Tomášem sehrál dobře, sice těsně, ale ve třech setech vyhráli. Michal vymyslel naše pořadí výborně, začínal jsem s nejlepším hráčem soupeře Jonášem a využil toho, že nebyl moc rozehraný, soustředěnou hrou jsem mu nedal moc šanci a vyhrál 3:0. Napodobil mně Josef, i když v posledním setu to měl hodně těsné (11). Ale soupeř snížil, Tomáš ve vyrovnaných setech dělal chyby v koncovkách a tak stáhnul jen na 1:1, víc mu soupeř nedovolil. Michal si s nejslabším hráčem soupeře poradil bez problémů, pouze v prvním setu mu dal naději (10). Další rundu začínal Josef, s Jonášem první set prohrál vyrovnaně, ale v dalších dvou uspěl. Pak ho ale soupeř převálcoval (-1) a i v pátém, vyrovnanějším setu, nakonec triumfoval. Tomáš vedle na stole bodoval, nebojujícímu soupeři nedal moc šanci, třetí set sice "pustil", ale závěr čtvrtého si uhlídal. Michal prohrál první dva sety a vztekal se, protože mu to s novým prknem nešlo, další dva sety dokázal obrátit, ale v pátém se smůla/neforma vrátila, a jasně prohrál. S nejslabším soupeřem mě trvala set, než jsem si zvyknul na jeho divnou hru, ale pak už jsem jasně bodoval. Takže 7:3 pro nás. Soupeř se ale přiblížil, nejdřív Tomáš nestačil na Jonáše, vyhrál jen jeden set a v jednom se držel, podobně dopadl Michal, který se nemohl dostat do formy. Mě "to" naopak lítalo, pohlídal jsem si vše a bez problémů vyhrál. Josef s oním nejslabším také neztratil set, ale měl to těsnější. Soupeř ještě stáhnul, když Michal nenašel zbraň na Jonáše, ale na závěr jsem pokračoval ve slušných výkonech a bez ztráty setu vyhrál.
Chotěboř A - Havl.Brod A 10:6 (Ondra 4.5/4.5, Josef 2.5/3.5, Tomáš 1.5/3.5, Michal 1.5/4.5)

Odpoledne nás čekala Přibyslav, která má kvalitní tým, ale mimo domácí, poněkud neregulérní, prostředí je přeci jen méně nebezepčná, navíc jejich nejlepší hráč nemá letos zatím tu správnou sezónu. Vzhledem k Michalovým a mým závazkům po pinčesu jsme pospíchali, takže pokyn Michala zněl jasně - nebudeme s nima mazat a rychle je porazíme. Když to říkal, určitě netušil, jak ho vezmeme za slovo... Výkon ve čtyřhrách jsme zopakovali, my hráli opravdu výborně, a soupeři nedali šanci, kluci vedle to měli náročnější, ztratili jeden set, ale jinak dobré. Michal opět naplánoval pořadí, jinak než ráno, a povedlo se. V prvním zápase tentokrát nastoupil (se starou pálkou) on - s letos nejúspěšnějším hráčem soupeře vyhrál první set jen tak tak, aby následující dva totéž udělal soupeř. Michal ale vyrovnal a v posledním setu byl jasně lepší. Josef zahájil svůj zápas nepinpongově, se soupeřem měli před jeho zahájením menší výměnu názorů ohledně Josefovy soustředěnosti při losování, přisadil si další hráč soupeře a už se zdálo, že bude férovka. Ale adrenalin klesnul, Josef začal hrát, vedl 2:0 a 10:4 a už se na zápas chystal Tomáš. Jenže neuvěřitelné se stalo skutkem, Josef set prohrál! A ve čtvrtém se situace opakovala, tentokrát vedl 9:3! Ještěže v pátém setu vyhraný zápas opravdu dotáhl do vítězného konce. Tomáš začal s oním "diskutérem" výsledkově nedobře, i když hrál výborně, prohrál těsně první set (11), druhý jasněji, ale třetí vybojoval v dramatické koncovce (14). Tím se zápas zlomil, Tomáš byl už lepší než soupeř a vyhrál těsně i další dva sety. To soupeře, na kterém byla vidět zdravotní indispozice, tak rozhodilo, že to zabalil (prý kvůli zdraví, ale jak ho známe, spíš vzhledem k vývoji zápasu). S nejslabším hráčem soupeře jsem splnil povinnost a bez problémů vyhrál. Náš impozantní nástup (6:0) ale pokračoval. Josef hrál jak na houpačce, první set prohrál 6, pak vyhrál 12 a 6, aby s 6 zase prohrál. Pátý setem si ale zlepšil náladu. Tomáš hrál zase vyrovnaně, srovnal na 1:1, ale opět chybami v koncovkách dalších dvou setů nechal soupeře bodovat. Já se nezpotil, protože na mě vyšel skrečovaný zápas. Michal splnil povinnost, i když nechal soupeře stáhnout jeden set, ale je fakt, že dostal hrozně prasat. Tomáš pokračoval ve výborných výkonech, vedl vždy o set a v pátý také nakonec vybojoval, takže už byly zbytečné mé dva vyhrané sety.
Chotěboř A - Přibyslav A 10:5 (Michal 2.5/2.5, Josef 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5, Tomáš 2.5/3.5)

První půlku jsme tak zakončili dvěma důležitými vítězstvími. Tomáš skvěle nahradil Jirku, a vlastně dopoledne i výpadek Michala, to bylo fajn. Odpoledne je výsledek pro soupeře krutý, měli jsme ve dvou, třech zápasech možná trochu víc štěstí, ale stejně jsme byli lepší.
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info.
Poslední dvě kola si ještě zaslouží komentář, protože byla plná hodně nebo normalně překvapivých výsledků - vedoucí Bedřichov bez svého nejlepšího hráče prohrál s předposlední Třeští!, Mor.Budějovice porazili druhou Chmelnou, když 6:3 vedli, 8:6 prohrávali, aby 10:8 vyhráli! A Pelhřimov, i když také bez jednoho hráče základní sestavy, minimálně jednou nečekaně prohrál.

Malé zhodnocení půlky sezóny pro tým Chotěboř A
Pro ty, co nepotřebují detaily, uvádím tabulku po první půlce níže a k tomu pár komentářů. Dosažené páté místo je velice pěkné, uvážíme-li, že Michal, coby důležitý hráč základní čtyřky, nemohl kvůli zranění kolena hrát 6 zápasů. Všechno zlé je k něčemu dobré, protože se v dobrém světle ukázal náhradník Tomáš Ovčačík. Potvrdilo se, že "ti mladí" musí hrát se silnějšími soupeři, aby výkonostně rostli. Tomáš si ověřil, že může v téhle soutěži hrát a dělat body a ačkoliv nemá kde přes týden trénovat, je na něm vidět větší a větší zkušenost. Ještě aby se víc chytil i v nedomácích zápasech. Jak je vidět z výsledků ostatních týmů, chybí-li jeden hráč jim, nemají prakticky náhradu, my ano, a to je skvělé. Josefovi se letos daří dost slušně, za svými možnostmi je skoro tradičně :) Jirka, ale věřme, že to v druhé půlce překoná. Mně to hraje letos zatím dost slušně, snad to vydrží. A až se k ním přidá rozehravší se Michal, budeme mít skoro na postup. :)
Zpátky na zem, myslím, že pátá příčka docela odpovídá našim kvalitám (nebo nekvalitám, jak se to vezme. :) Ve dvou domácích těsně vyhraných zápasech (a jednom, kdy soupeř přijel v nekompletní sestavě) jsme měli možná štěstí, ale v jednom obdobném zase smůlu. A být s námi ve dvojzápase s Třeští/Telčí Michal, tak skoro určitě taky nemáme jednu remízu a prohru, takže suma sumárum naše pozice fakt docela odpovídá. Loni jsme sice byli o příčku výš (o jednu výhru více/prohru méně), ale vzhledem k letošní vyrovnanější kvalitě týmů je to dobré.
Uvidíme, druhou půlku začínáme 15.1. v H.Brodě s tamním béčkem, doma 29.1. s Třeští a Telčí, takže nás klidně přijďte i povzbudit, ona podpora od publika totiž opravdu pomáhá.

Divize muži Vysočina 2004-2005
Tabulka soutěže po 1.půlce

P.Název mužstvaUtkáníVýherRemízProherKont.SetyZápasyBodyVzajuVzajsVzajzB
 1.  Bedřichov A  11  10  0  1  0  391:273  108:65  31         
 2.  Chmelná A  11  8  1  2  0  359:256  103:58  28         
 3.  Jihlava A  11  7  2  2  0  367:289  104:72  27         
 4.  M.Budějovice A  11  7  0  4  0  334:324  88:80  25         
 5.  Chotěboř A  11  6  1  4  0  367:336  94:83  24         
 6.  Pelhřimov A  11  6  0  5  0  321:275  89:73  23  1-0-0-0  31:12  10:2  3 
 7.  Přibyslav A  11  5  2  4  0  296:305  78:79  23  0-0-1-0  12:31  2:10  1 
 8.  Třebíč A  11  5  1  5  0  337:336  81:87  22         
 9.  Telč A  11  5  0  6  0  320:355  80:96  21         
 10.  H.Brod B  11  2  0  9  0  276:394  62:105  15         
 11.  Třešť A  11  1  1  9  0  284:383  67:107  14         
 12.  H.Brod A  11  0  0  11  0  262:388  61:110  11         
27.11.
Uplynulo 14 dní a vyrazili jsme na další zápas, po dvou hraných v domácím prostředí, jsme vyjeli ven. Michalovo koleno se už zlepšilo, takže jeho majitel mohl jet s námi. Ale jel i Tomáš Ovčačík, Michal počítal s vystřídáním. Zápasy jsme očekávali těžké, třetí Chmelná i sedmý Pelhřimov (ale pouhý bod za námi), mají kvalitní týmy.

Na Pelhřimov s šestým nejlepším hráčem soutěže Pavlíkem umíme zahrát, bylo otázkou, co na to, kromě jiného, Michalovo koleno. Ve čtyhře mělo zápasovou premiéru a hned úspěšnou. Dvakrát jsme dokázali zvrátit s trochou štěstí skoro (10:6!) prohraný set a s tou lepší dvojicí tak bodovali. Kluci vedle se vůbec nemohli dostat do tempa, nehráli dobře a soupeř toho využil. Do dvouher jsem nastoupil dobře, ve vyrovnaných setech vedl 2:0, ale pak soupeř set stáhnul. V dalších dvou byl důležitý každý míč, měl jsem i několik mečbolů, ale soupeř je se štěstím odvrátil a pátý set nakonec vyhrál s 13. Josef vedle neměl větší problémy. Obdobně uspěl v singlové poúrazové premiéře i Michal, soupeře přehrál jednoznačně. Jirka na nejlepšího hráče soupeře neměl, i když výsledkově byly sety docela vyrovnané. V další rundě jsem příliš myslel na předchozí smolnou prohru, takže jsem soupeři povolil zbytečně zisk prvního setu, ale pak jsem zápas měl pod kontrolou. Josef soupeři také nestačil jen první set, pak už měl navrch, i když poslední vyhrál s 10. Místo Michala, který se obával o výdrž kolena na odpoledne, nastoupil Tomáš, vyšel na něho Pavlík, a Tomáš ho příliš nepotrápil. Jirka dotahoval náskok soupeře, ale v pátém setu takticky opět nezvládl koncovku. Takže stále vyrovnaný zápas. Bodoval jsem, i když soupeř stáhnul na 2:1. Josef bojoval s Pavlíkem vyrovnaně, překvapil ho v prvním setu, pak dva ne, ve čtvrtém se mu koncovka podařila. Ale v pátém setu už měl soupeř jednoznačně navrch. Tomáš na soupeře nestačil, ještěže Jirka se rozehrál a obranáře přehrál. Poslední rundu jsem začal porážkou od Pavlíka, vyhrál jsem první set, ale pak už mě jednoznačně přehrál. Josef ale s druhým nejlepším hráčem soupeře zabodoval, i když mu jedním prohraným setem dal šanci. Bylo srovnáno a před poslední dvojicí zápasů jsme mohli pomýšlet na těsné vítězství. Tomáš si ale tentokrát neporadil, vyhrál první set, ale pak zkušený soupeř využil jeho chyb a bodoval. Doufali jsme aspoň v remízu, protože Jirka na soupeře měl, bohužel špatně zahraná koncovka druhého setu znamenala vyrovnání na 1:1, soupeř se chytil a další dva sety už vyhrál.
Pelhřimov A - Chotěboř A 10:8 (Michal 1.5/1.5, Josef 3/4.5, Ondra 2.5/4.5, Jirka 1/4.5, Tomáš 0/3)

Odpoledne nás čekala tabulkově lepší Chmelná, s druhým nejlepším hráčem soutěže Pavlem Hovorkou. Ve čtyřhrách jsme zopakovali ranní vývoj, kluci byli marní a nedostali se pořádně do tempa, i když druhý set vyhráli, jinak byl soupeř lepší. My s Michalem prohrávali o set, otočili na 2:1 pro nás, ve třetím setu díky zkaženým dvou podáním soupeře v závěru. Soupeř srovnal na 2:2, ale v pátém setu jsme měli víc ze hry. Začínal jsem zase já, na soupeře se soustředil od začátku a nepřipustil žádné překvapení. Michal vedl 2:0, set "pustil", ale závěr čtvrtého setu díky jinému podání zvládnul výborně. Josef v prvním setu vedl jasně 7:1 a bod se zdál jasný. Najednou se mu přestalo dařit, dovolil soupeři otočit na 9:7!, vedl sice 10:9, ale nakonec set prohrál s 11. To ho tak tak sebralo, že v dalších setech už příliš nevzdoroval. Jirka nejlepšího hráče soupeře vůbec neohrozil. Další kolo jsem zahájil dobře, soupeři sice povolil ve třetím setu, ale čtvrtý v mnou připuštěné dramatické koncovce jsem zvládl. Michal, který se už tolik nemusel bát o koleno, pokračoval v zápase, a vypadalo to, že zase úspěšně. Sice v těsných setech, ale prohrával 2:0, ve třetím setu už 7:3, ale osvědčil svou bojovnost, ve dvou obdobně těsných setech vyhrál, takže rozhodoval pátý. V něm si ale soupeře nechal na začátku utéct, prohrával 5:1 a už to nedotáhl. Josef pokračoval v matném výkonu, nechal se zatlačit a neuhrál ani set. Jirka začal svůj zápas dobře, pak nechal soupeře rozehrát se, ten vyhrál dva sety za sebou. Jirka stáhnul, ale v pátém setu ho soupeř jednoznačně přehrál. Stav 6:4 byl pořád hratelný. Se stejným hráčem jako předtím Michal jsem hrál podobně - první dva sety jsem prohrál s 9, ačkoliv jsem oba vedl, druhý dokonce 9:5! To mě hodně naštvalo, soupeře zase v začátku setu přehrál, abych ho na konci málem zase ztratil. Ale vyhrál jsem 11, v dalších dvou setech už podobné nervy nedopustil. Michal na nejlepšího hráče neměl, prohrál jednoznačně. Josef se dostával z útlumu, vedl 2:1, ale pak překvapivě nezvládl koncovku čtvrtého setu, kdy vedl 10:8, a pátý set pak byl v závěru soupeř lepší. Jirka stáhnul vedení soupeře jedním setem, ale to bylo vše. Poslední kolo jsem zahajoval s nejlepším hráčem, a první dva sety nenašel žádný recept na jeho hru, ve třetím už možná trochu ano, ale stejně 8 prohrál. A byl konec.
Chmelná A - Chotěboř A 10:5 (Ondra 3.5/4.5, Michal 1.5/3.5, Josef 0/3.5, Jirka 0/3.5)

No, tentokrát jsme moc radosti mít nemohli. Bylo fajn mít zpátky Michala, přitom jet v pěti pro případ střídání. Po bitvě jsme mohli generálsky litovat, že raději nehrál ráno celý zápas, třeba by to vypadalo jinak. Ale i tak jsme měli velkou šanci bodovat, pelhřimovští měli v pár chvílích víc štěstí, my zaváhali na konci a to rozhodlo. Tentokrát v náš neprospěch, ale po těsně vyhraných zápasech s Jihlavou a Třebíčí bychom byl moc nenažraní, kdybychom se moc zlobili. Odpoledne byla na Josefovi znát únava, Jirkovi to pořád nešlo, ale stejně je výsledek daleko jednoznačnější než byla hra. Na druhou stranu jsme zpět na zemi, tedy ve středu tabulky, kam víceméně herně patříme. Uvidíme za 14 dní, kdy zakončíme půlku sezóny v domácím prostředí s celky Přibyslavi a H.Brodu A. Když na chvilku přestanete péct cukroví a uklízet, a přijdete nás povzbudit, jen dobře.
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info.
13.11.
Po 14 dnech jsme opět bojovali o body v divizi. Nepravidelně opět doma, a opět bez Michala, jehož koleno stále není připraveno na zápasovou zátěž. Takže zase nastoupil Tomáš Ovčačík. I tuto sobotu nás čekaly dobré týmy - áčka Moravských Budějovic, před sobotou druhého týmu tabulky, a Třebíče, čtvrtého týmu v tabulce.

Áčko Moravských Budějovic nepřijelo komplet, kvůli zranění opory týmu mělo problém dát dohromady sestavu, nakonec přijeli s náhradníkem. Přesto jsme ve čtyhrách s Tomášem na ně nestačili, i když relativně vyrovnaně, stejně jsme prohráli 3:1. Ještěže kluci hráli opačně, měli více ze hry. Na úvod Jirkovi zase trvalo, než se rozehrál, takže prohrával 2:0, set stáhnul, ale to bylo všechno. Josef to měl jak na houpačce, v pátém setu už si bod nenechal utéct. Tomáš nevěděl, jak na svého soupeře hrát, ne jasně, ale stejně 3:1 prohrál. Já si s žebříčkově nejslabším hráčem poradil bez problémů, takže vyrovnáno 3:3. Josef zahájil druhé kolo sice docela dramaticky, ale ve vyrovnaných setech byl v koncovkách úspěšnější. Napodobil ho Tomáš, který prohrával 2:1, ale otočil vývoj zápasu. Další pětiseťák jsem si střihnul já, v posledním setu jsem ale vyhrál i díky prasatům. Jirka si s náhradníkem poradil, ale klasicky si nechal jeden set utéct. Odskočili jsme tak na příjemných 7:3 pro nás. Soupeře to evidentně otrávilo, a přitom to ještě nebylo vše. Tomáš zkušeného hráče překvapil, a díky štěstí v posledním setu se mu podařilo prolomit smůlu a nezkušenost v pětisetových zápasech. Mě se tak nedařilo, nějak "to" nelítalo a tak jsem v pěti setech prohrál. Vyrovnaný zápas pokračoval dalším pětiseťákem, tentokrát Jirkovým. I on k nemilosti soupeře nakonec vyhrál, i když 2:1 prohrával. Otrávený soupeř už nevzdoroval, Josef hrál navíc s náhradníkem, takže jasnou výhrou dokonal naše, z pohledu výsledku překvapivě jasné, vítězství.
Chotěboř A - Mor.Budějovice A 10:4 (Josef 3.5/3.5, Jirka 2.5/3.5, Tomáš 2/3.5, Ondra 2/3.5)

Odpolední zápas s áčkem Třebíče byl podobně vyrovnaný jako ten minulý s Jihlavou. Poprvé v sezóně se nám podařilo vyhrát obě čtyhřy, to se počítá. Obě dvojice jsme prohráli první set, ale pak už jsme třikrát "setovali" my. Jirka zase začínal, a zase nevyhrál. Přitom na soupeře měl, druhý a čtvrtý set mu v koncovkých nabídnul na talíři. Josef se po výborném dopoledni nějak nemohl dostat do tempa a prohrál (3:0?). Stejně i Tomáš s nejlepším hráčem soupeře, ještěže jsem přes s problémy (1:0 vedl, 2:1 prohrával) zabodoval. V další rundě pokračoval Josef v matných výkonech, ačkoliv měl opticky navrch, bodově ne, vyhrál jen první set. Tomáš si dal další pětiseťák, přes první vyhraný set dotahoval náskok soupeře a nepovedlo se. Mě se zadařilo zahrát slušný zápas, třetí set si nechal utéct, ale pak rozhodl. Jirka 2:0 vedl a zdálo se vše v pohodě, jenže soupeře nechal srovnat, ještěže pak s trochou štěstí vyhrál pátý set (11). Tomáš srovnal na 1:1, v neuvěřitelně dlouhém setu prohrál 20!, což částečně zopakoval i v posledním (12). Já sehrál koncovku 1.setu špatně, ale pak už tři sety dobře. Jirka tentokrát soupeře pustil do dvousetového vedení, stáhnul, ale pátý set prohrál 8. Za stavu 7:6 pro soupeře přišel klíčový moment utkání. Josef bez problémů vyhrál první set, ale najednou úplně "odešel" a další dva sety hrál netakticky a těsně prohrál. Ve čtvrtém setu za vyrovnaného stavu v koncovce soupeř zahrál míč, který dle něj škrtal o stůl. Josef nic neviděl, po velkých diskusích soupeři bod nebyl uznán. Josef ten set nakonec vyhrál, stejně jako pátý poslední. Před posledním kolem tak bylo vyrovnáno na 7:7. Začínal jsem, a i když mi to ve druhém a třetím setu v rozhodujících chvílích nějak "ulítávalo", čtvrtý a pátý jsem vyhrál a přidal tak bod. Jirka se s tím tak nemazal, a po dlouhé době vyhrál 3:0. Josef na soupeře nestačil, snížil na 1:2, ale víc nic. Bylo to na Tomášovi. I když hrál dobře, první dva sety prohrál a zdálo se, že se rozejdeme s dost spravedlivou remízou. Jenže v koncovkách dalších setů měl Tomáš i trochu štěstí, odvrátil mečboly soupeře, nakonec třikrát vyhrál s 10 a my tak celkově vyhráli!
Chotěboř A - Třebíč A 10:8 (Ondra 4.5/4.5, Jirka 2.5/4.5, Josef 1.5/4.5, Tomáš 1.5/4.5)

To bylo radosti na starém bělidle! Co si budeme nalhávat, měli jsme štěstí jako prase. Částečně v rozhodujících momentech (a náhradníkovi) ráno, ale především odpoledne. I když i Třebíčáci vyhráli minimálně dva pro ně už "prohrané" zápasy. Škoda toho sporného míčku, kvůli kterému byl soupeř Josefa hodně naštvaný, a naše vítězství tak nebylo úplně sladké. Remíza by byla spravedlivější. Ať tak či tak, tentokrát se pravda o kulatém míčku a vrtkavosti konečného výsledku potvrdila v náš prospěch.
Za 14 dní hrajeme se silnou Chmelnou a ne o moc horším Pelhřimovem, uvidíme, jestli se nám podaří uspět alespoň v jednom zápase.
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info.
30.10.
Soutěž se nám rozbíhá, pokračovala čtvrtým a pátým kolem. Tentokrát jsem teoreticky mohli využít domácího prostředí, ale čekaly nás velmi dobré týmy - áčka vedoucího Bedřichova a Jihlavy - takže jsme nečekali žádné zázraky. Navíc chyběl Michal, protože jeho koleno ještě není v pořádku, šanci dostal opět mladý Tomáš Ovčačík.

Ráno přijel Bedřichov v plné síle, s nejlepším hráčem soutěže Zobačem, ale zbraně jsme neskládali předem. Ve čtyřhře jsme s Tomášem soupeři způsobili menší šok, protože proti Zobačovi a jeho parťákovi jsme hráli výborně, nepustili jsme je k ničemu velkému a 3:1 vyhráli. Kluci po prohraném setu dva vyhráli, ale pak odpadli a v pátém setu byl soupeř celý set lepší. Další šok, pro nás příjemný, přišel, když v první dvouhře se Tomáš do soupeře pustil nebojácně, prohrál sice první set, ale pak ve třech nezávahal! Na vedlejším stole jsem měl pocit, že bych mohl přidat bod, v úvodu dvou setů jsem soupeře přehrával, ale ke konci setů mi "to" přestalo "chodit", a soupeři nabídl levné vítězství. Ve třetím setu už jsem byl v háji a nedokázal se zvednout. Josef hrál jak na houpačce, první set těsně vyhrál, pak jasně set ztratil, v dramatické koncovce vyhrál, aby v další, ještě dramatičtější neuspěl, ale v pátém setu od začátku šel za vítězstvím. Jirka se proti nejlepšímu Zobačovi snažil, dokonce vyhrál první set, ale nešlo mu to, kazil zbytečně a v dalších třech ho příliš nepotrápil. V tu chvíli vyrovnaný zápas jsme na chvíli strhli na naši stranu mým bodem za vítězství 3:0 (i když dva sety byly vyrovnané). Josef mě však napodobil v zápase se stejným hráčem, v první dvou setech dokonce vedl 9:5, ale soupeři neuvěřitelně oba daroval, když neudělal ani bod a oba prohrál 11:9! Ve třetím už nevzdoroval. Tenhle zápas předznamenal naši smůlu/menší umění po zbytek utkání. Jirka ve svém zápase srovnal na 1:1, pak ale pustil vedení a koncovku v dalším setu, stejně jako ve čtvrtém. Tomáš se Zobačem neměl šanci. Josef opět bojoval v pěti setech, měl dvakrát výhodu vedení o set, ale v posledním byl soupeř lepší. Jirka to vzal přes kopírák, přitom ve čtvrtém setu měl několik mečbolů, ale neproměnil je. A aby toho nebylo dost, i Tomáše čekalo pět setů - po prohraném prvním dva vyhrál, soupeř srovnal a v posledním nakonec strhnul (11) vítězství na svou stranu. Soupeřův sedmý bod v řadě jsem zařídil já, se Zobačem jsem sice dokázal z 5:10 otočit na 11:10, ale pak stejně prohrál a v dalších dvou setech už jsem neměl šanci.
Chotěboř A - Bedřichov A 4:10 (Tomáš 1.5/3.5, Ondra 1.5/3.5, Josef 1/3.5, Jirka 0/3.5)

Odpolední zápas s áčkem Jihlavy byl zajímavý. V naší neúplné sestavě jsme nepomýšleli na velký úspěch, na druhé straně na papírově lepší jihlavské hráče umíme zahrát. Přijelo jich pět, takže mohli střídat. Na nás se přišel podívat marod Michal. Tentokrát jsme si body ve čtyřhrách body prohodili. My s Tomášem jsme měli šanci, ale nevynucenými chybami v koncovce jsme soupeři věnovali druhý set, třetí sice jasně vyhráli, ale ve čtvrtém těsně ne. Kluci měli těžší dvojici, přesto zvládli první set lépe. Ve druhém sice 10 prohráli, ale po vyhraném třetím to v dramatické koncovce soupeři vrátili. Jirka v první setu neměl šanci, ale ve druhém a třetím ano, koncovky však nezvládl. Josef na soupeře neměl. Tomáš hrál s nám neznámým soupeřovým náhradníkem, vedl 2:0, nechal soupeře srovnat, ale v posledním setu mu dal kanára! Já nezahájil dobře, první set prohrál. Pak jsem se ale rozehrál, druhý set vyhrál jasně, ve třetím jsem měl také navrch, jenže koncovku smolně prohrál. To mě naštvalo a soupeře jsem ve čtvrtém setu smetl. V pátém jsem vedl 9:6 a bod se zdál jasný. Ale tři míče mi těsně ulítly, nějaké prase padlo, a já prohrál 11:9! V dalším zápase hrál Josef vyrovnaně, druhý set prohrál 15!, stáhnul náskok, ale pak už soupeř nedopustil problémy. Tomáš na soupeře neměl, takže jihlaváci vedli už 6:2. Stáhli jsme dvěma body, já soupeře (který nahradil toho Tomášem poraženého) jasně přehrál, Jirka se taky konečně herně chytil, i když soupeři povolil jeden set. Zkušený hráč soupeře odskočil na 7:4 jasným vítězstvím nad Tomášem. Pak se ale děly věci! Neúmyslně jsem zavelel ke změně, v dramatickém zápase dorovnal na 1:1, pak smolně prohrál třetí set (12), ale čtvrtý těsně vyhrál. V posledním už se zdálo, že se mi stane stejná věc jako v první zápase, vedl jsem o bod, dva, v koncovce mě však soupeř přeskočil na 9:8 pro něj. Povedeným riskantním úderem a servisem jsem získal navrch a dalším výborným zahraným míčem zápas vyhrál. Jirka pokračoval v dobrých výkonech, opět soupeři povolil jeden set. Josef zahájil dramatickou koncovkou, kterou tentokrát s 15 vyhrál. V druhém setu se soupeř nevzpamatoval, takže dramatičtější byl třetí set, naštěstí poslední. Před posledním kolem jsme tak srovnali na 7:7 a to nebylo všechno. Skvělým výkonem jsem soupeři nedal šanci, i když Jirka svou těsnou prohrou (v prvním setu prohrál 16) 3:1 překvapené Jihlavě umožnil srovnat. Hrdiny dne se ale stali Josef a Tomáš. Josef v pohodě kontroloval vývoj zápasu (3:0), jen v prvním setu měl v koncovce namále. Tomáš tak nebyl pod stresem, naopak s naším mohutným povzbuzováním zahrál výborný zápas a ve vyrovnaných setech vyhrál 3:0!
Chotěboř A - Jihlava A 10:8 (Ondra 3/4.5, Josef 2.5/4.5, Jirka 2.5/4.5, Tomáš 2/4.5)

Radost jsme měli samozřejmě velikou, to jsme opravdu nečekali, jihlaváci taky ne :) Mohli jsme tak zapomenout na ranní, navíc předvídanou prohru. Potvrdilo se, že když se Jirka (který teď nemůže trénovat jako dřív, což ke své hře potřebuje) chytí, tak může sehrát výborné zápasy, i když pořád je jeho slabinou taktické vedení koncovek. Ve čtyřhře s Josefem, který zahrál celkově spolehlivě, byli odpoledne také výborní. Samozřejmě hlavní zásluhu na výsledku měl mladý Tomáš, který se lepší zápas od zápasu, může tak sehrát i s papírově lepšími soupeři vyrovnané zápasy. Nelze ten výsledek přeceňovat, za dva týdny nás čekají zase doma (přijďte se podívat!) důležité zápasy, nicméně jak říkal potěšený Michal, aspoň nemusí tak spěchat s uzdravením.
Tabulku, naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských a jiných soutěží najdete na stránce www.pinec.info.
16.10.
Po úvodním jednozápase nás čekal první dvojzápas, a ne v domácím prostředí. Oba naše soupeře, áčka Třeště a Telče, jsme jako jediné z předchozích soutěží neznali, takže jsme nevěděli, co máme čekat. Ale věděli jsme, že budeme oslabení, protože Michal šel na operaci s kolenem (doufáme, že úspěšnou). Zaskakoval opět mladý Tomáš Ovčačík.

Začátky zápasů byly oproti normálu posunuté, s Třeští jsme začínali dokonce až po oficiálním poledni, protože broďáci s nimi bojovali vyrovnaně. Místo s Michalem jsem hrál s Tomášem a nevedli jsme si špatně, všechny sety byly hodně těsné. První set jsme vyhráli, pak sice dva ztratili, ale srovnali. Bohužel koncovku pátého jsme vlastními nevynucenými chybami soupeři "věnovali". Kluci vedle hráli lépe, 2:0 vedli, pak set pustili, ale čtvrtý už byl zase jejich. Dvouhry jsem nezačal dobře, nedařilo se mi vůbec nic, takže jsme 2:0 prohrával. Ale pak jsem se začal konečně trefovat, dva sety vyhrál jednoznačně a i pátý jsem si nenechal utéct. Josef prokázal svou zkušenost a mladého soupeře jasně přehrál. Jirka vyhrál bez problémů první set, ale to bylo z jeho strany bohužel vše, další tři "odešel". Tomáš první set po velkém boji (14) vyhrál, v dalších dvou setech ho však soupeř přehrál. Ještě se zvedl, ale v pátém setu koncovku nezvládl. Další rundu jsem zahájil jednoznačným vítězstvím, ke kterému se Josef těsně nepřidal, i když dokázal vyrovnat dvousetovou ztrátu. Jirka pokračoval ve svém trápení a jednoznačně prohrál. Tomáš bojoval v dalším pětiseťáku, prohrával vždy o jeden set, ale v posledním soupeři na začátku utekl a jasně vyhrál. Před dalším kolem tedy stav vyrovnaný 5:5. Zaváhal jsem ale já, na soupeře v prvním setu nenašel recept, v dalších už ano, ale v koncovkách mi ulítlo pár míčků a prohrál je s 9. Josef ale držel náš prapor, jasně 3:0 zvítězil. Jirkovi se pořád nedařilo, ve vyrovnaných setech byl soupeř lepší, Jirka dokázal vyhrát jen jednu těsnou koncovku a snížil tak na 2:1, ale ve čtvrtém setu prohrál 10. Tomáš pokračoval v milých překvapeních, znovu prohrával 2:1, další pětiseťák a další jeho vítězství. Před poslední rundou pořád vyrovnáno. A k vítězství jsme nakročili lépe my, v těsných setech jsem vybojoval vítězství 3:1, Josef nedal soupeři ani ten set, i když to také bylo napjaté. Jirka vyhrál jasně první set a zdálo se, že se konečně našel, ale další prohrál netaktickou hrou v koncovce (13) a tím dal soupeři šanci. Podobně těsně prohrál i ve třetím setu, ještěže čtvrtý se štěstím naopak v koncovce vyhrál. Ale v pátém setu si nechal soupeře utéci, a ten už v pohodě kontroloval vývoj setu i zápasu. Na Tomáše zbyl těžký úkol, proti zkušenému soupeři se snažil, ale přece jen tahal za kratší konec a soupeři se tak mohli radovat z remízy.
Třešť A - Chotěboř A 9:9 (Josef 3.5/4.5, Ondra 3/4.5, Tomáš 2/4.5, Jirka 0.5/4.5)

Další, podvečerní zápas nás čekal v Telči. Věděli jsme, že broďáci tam těsně neuspěli, takže se dala čekat o něco vyšší kvalita soupeře než byla v Třešti. Domácí měli k dobru také prostředí, fanoušci dělali atmosféru a zadýchaná sokolovna a lehce klouzací podlaha jim také hrála do karet.
Čtyřhry jsme začali nedobře, my s Tomášem jsme neměli šanci. Ještěže kluci po zaváhání v prvním setu našli cestu k vítězství. Ve dvouhrách to se mnou vypadalo ze začátku bledě, soupeř byl "střelec" a jeho topspiny nešlo vzít. Ale měl to stejně těsně, v dalších setech jsem už přizpůsobil taktiku a po velmi dobrém výkonu vyhrál. Josef se čtrnáctiletým talentem domácích prohrával 2:1, ještě srovnal, ale v posledním setu už si dal jen bod. Jirka prohrával 2:0 a zdálo se, že bude pokračovat ve špatných výkonech. Ale probudil se a v dalších dvou setech soupeře přehrál. O to víc zamrzí, že v pátém setu se soupeř vzpamatoval. Tomáš na soupeře vůbec nestačil, dělal dost chyb a prohrál 3:0. V dalším kole jsme tentokrát bodovali třikrát za sebou my. Nejdřív se mi opět nedařilo trefovat míčky jako obvykle a s oním mladíkem prohrával 2:0. Ale postupně zvítězily zkušenosti :), v dalších třech setech jsem si pokaždé vytvořil dostatečný náskok a bez větších problémů vyhrál zbývající tři sety. Josef vedl 2:0, pak dal soupeři šanci, prohrál koncovku (12), ale ve čtvrtém setu ji zvládl. Jirka ukázal, jak může vyhrávat, první set ještě ne, ale pak už soupeře přehrál. Tomáš vedl překvapivě, ale zaslouženě 2:0, ale v dalších třech setech koncovky nezvládl. Takže srovnáno na 5:5. Podobně jako ráno jsem v tomto bodě zápasu zaváhal, koncovku prvního i třetího setu měl pod kontrolou, abych špatně zahranými třemi míčky v závěru sety soupeři "věnoval". Vyhraný set mezi tím nepomohl, ve čtvrtém už si soupeř nabídnutou šanci nenechal utéci. Josef však kontroval, v dramatických koncovkách byl lepší a 3:1 vyhrál. Jirka pak soupeře převálcoval, nicméně následná Tomášova prohra (přes vyhraný první set) znamenala srovnání stavu na 7:7. V posledním kole jsme měli blízko vítězství, protože jsem splnil povinnost a přes nijak oslnivý výkon vyhrál 3:1, a v jednu chvíli vedl Jirka s mladíkem 2:0 a Josef se "střelcem" 1:0 a 8:3. Pak se stalo něco neuvěřitelného. Josef už odevzdanému soupeři nabídl šanci, nebodoval 8 míčů za sebou! a set prohrál. Soupeř se dostal do hry a další dva sety těsně vyhrál. Jirka se mezitím dostal do defenzívy a soupeř toho využil, třetí set vyhrál s 9, čtvrtý jasně s 3, a i v posledním setu hrál Jirka příliš opatrně. Tomáš se sice snažil zachránit remízu, ale bylo to na jeho síly, i když vyhrál první set. Domácí tak víc než šťastně přišli k dalšímu vítězství.
Telč A - Chotěboř A 10:8 (Ondra 3/4.5, Josef 2.5/4.5, Jirka 2.5/4.5, Tomáš 0/4.5)

Michalova absence byla znát, ale kdyby Jirka neměl takovou krizi, mohli jsme klidně oba zápasy vyhrát. Potěšila Tomášova výborná hra, je znát, že mu chybí taktické zkušenosti v koncovkách setů, ale ty získá jen hraním s lepšími hrači. Josef hrál výborně, mě zamrzely oba trochu zbytečně prohrané zápasy, na druhou stranu jsem se dokázal zvednout ve dvou, kdy mi to nelítalo. Prostě škoda bodů, ale stanou se i horší věci, hlavně aby se Michalovi vykurýrovalo to koleno.
Naše i další výsledky ze soutěže, stejně jako výsledky ostatních krajských soutěží najdete na stránce www.pinec.info.
2.10. - Zahájení sezóny
Od Ondřeje Pravdy

Jak jste byli v Harryho Novinkách informováni, po letní pauze zase začínají soutěže pingpongistů. Ode mně můžete čekat zprávy ze zápasů týmu A, který stejně jako loni hraje divizi kraje Vysočina, tedy nejvyšší regionální soutěž kraje.

pingpongA0204.jpg (28210 bytes)

Proti loňsku žádné velké změny, hrajeme ve stejné základní sestavě - vedoucí týmu Michal Jakeš, Josef Koutník, Jirka Veselý ml. a já, tedy Ondřej Pravda (v podřepu).

Týmy v soutěži známe, noví z jedenácti týmů pro nás budou pouze týmy Třeště a Telče. Systém je stejný, tedy 2 zápasy v sobotu 1x za 14 dní s výjimkou prvního zápasu.

Na úvod soutěže se tradičně hraje jen jeden zápas, s naším partnerem ve dvojičce, se kterým si pak v dalších zápasech soupeře vždy prohodíme.

Letos nás dali s béčkem Havl.Brodu, který postoupil z kraje. Hráče Havl. Brodu B známe dobře, takže jsme věděli, co nás může čekat, přesto nás trochu překvapili, když místo obvyklého Pavla Křehlíka dorazil Vláďa Stejskal, který předloni hrával pravidelně za áčko. Nečekali jsme lehký zápas, měl jsem obavy z Michalova poraněného menisku, ale nakonec to zvládl.
Čtyřhry jsme zahájili vyrovnaně, my s Michalem si jasně se soupeřem poradili, Jirka s Josefem prohráli za stavu 1:1 těsně třetí set a pak se už nezvedli. Michal si se Stejskalem poradil výborně. Josef to měl dramatičtější, první set jasně prohrál, pak jasně vyhrál, ve třetím si zopakoval špatný první set, aby ve čtvrtém smolně prohrál. Jirka 2:1 vedl, čtvrtý set však těsně (10) prohrál a v poslední setu úplně "odešel". Vedle jsem se trápil já, i díky značnému množství prasat se nemohl dostat do tempa, první set jsem sice srovnal náskok 5:10, ale koncovku pak stejně nezvládl. Sice jsem další set srovnal, ale ve třetím měl navrch opět soupeř. Opět jsem srovnal a v poslední setu už se konečně rozehrál a bez problémů tak vyhrál. Stav zápasu tedy vyrovnaný 3:3. V další rundě začínal Josef, hrál sice vyrovnaně, ale koncovky takticky nezvládl a 3:1 prohrál. Ale pak přišla naše chvíle, zabodovali jsme třikrát za sebou. Nejdřív neměl problémy Jirka a vyhrál 3:0, já ho napodobil, i když průběh byl vyrovnanější a vyhrál jsem díky servisu v koncovkách, a pak uspěl i Michal, který jen v jednom setu povolil.
V další rundě jsme soupeři neodskočili - Jirka tentokrát až příliš snadno prohrál (3:0), já sice obdobně přesvědčivě vyhrál, ale Michalovi utekl začátek zápasu, v druhém setu si nechal utéct vedení 10:8 a prohrával tak 2:0. Srovnal na 2:2, ale pátý set už nezvládl. Ještěže Josef podržel a 3:1 vyhrál a my tak udržovali dvoubodové vedení. V posledním kole jsem zahajoval, se Stejskalem hrál pozorně a přes dva vyrovnané sety vyhrál 3:0. Michal si ale bohužel skoro přesně zopakoval průběh předchozího zápasu. Čekali jsme, zda Josef zúročí své zkušenosti nebo to bude na Jirkovi. Josef začal dobře, ale v druhém setu byl úspěšnější soupeř. Když Josef vyhrál třetí a ve čtvrtém vedl 8:6 a měl podání, zdálo se být všechno jasné. Jenže nechal dost lacino soupeři 4 body, ten otočil na 10:8 a začali jsme se strachovat o výsledek. Ale ustál to, srovnal a otočil na 12:10 pro něj. Jirka vedle mezitím vyhrál set, ale určitě se nezlobil, že nemusí dohrávat.

Chotěboř A - Havl. Brod 10:7 (Ondra 4.5/4.5, Michal 2.5/4.5, Josef 2/4.5, Jirka 1/3.5)

Na první zápas jsme nehráli špatně, nutno vzít v úvahu, že Michal byl poněkud zdravotně indisponován a Jirka toho moc nenatrénoval kvůli dojíždění do práce. Na druhou stranu, vítězství nebylo lehké, jestli chceme v soutěži uspět, byl zisk bodů skoro povinností. Situaci v naší soutěži můžete sledovat na webu ve slušném systému, takže směle na stránky ISST- www.pinec.info, lze tam najít informace a výsledky o všech pingpongových soutěžích v ČR.
Další výsledky kola najdete zde.

Zahájili také borci z Chotěboř B: Žďár n.S. B - Chotěboř B 9 : 9

Kreisler T. - 4/0.5; Halamka R. - 4/0.5; Horký M. - 1/3; Zobač F. - 0/0.5; Malec J. - 0/0.5; Skřepek M. - 0/4;  Ovčačík T. - 2.5/2;
Hruška J. - 2.5/2; Šimon M. - 2.5/2; Adam O. - 1.5/3. 
Další výsledky kola najdete zde.
  
  

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet