SPORT v Chotěboři

O žákovském volejbalu
píše Mgr. Pavel Hejtmánek

FOTOPŘÍLOHA ZCELA DOLE
Zpět na hlavní stránku

Volejbal žáků

Dne 11.4.1999 probíhalo 4.kolo v Havlíčkově Brodě.

Na toto kolo jsme jeli asi v nejlepší sestavě, ale očekávání byla lepší než výsledek. Naše zápasy jsme hráli v tělocvičně Havlíčkova gymnázia. Pro nezvykle nízký strop tělocvičny, na který jsme se nedokázali přizpůsobit a vlastní nesoustředěnost jsme s jednotlivými soupeři dosáhli těchto výsledků:

Chotěboř - Dobronín 0:2 (-7,-10)

- Polná 1:1 (-10,12)

- Pelhřimov 0:2 (-12,-13)

- Nový Rychnov 0:2 (-11,-8)

- Havlíčkův Brod 1:1 (-12,10)

Hráli jsme v sestavě: blokaři - Danielka, Starý, Tezner, smečaři - Smejkal, Šrámek, Haubert, nahravači - Veselý, Chalupa M. , Kárník

Dne 18.3.1999 probíhalo 3.kolo Ligy Vysočiny žáků.

Tentokrát se hrálo v Dobroníně a v Polné. Naše družstvo začalo v Polné, kam odjelo 9 hráčů. Přes značnou marodku (J.Starý a P.Chalupa - kotník, Špinar - záda) jsme měli celkem solidní sestavu. V prvním zápase jsme hráli s Polnou. Polná dokonale využila domácího prostředí a svého taktického pojetí hry (ve stolním tenisu se mu říká obranářský), který je založen na nedělání chyb. Našimi vlastními chybami jsme prohráli 0:2.
Další soupeř byl vedoucí celek tabulky Havlíčkův Brod. Hráli jsme vyrovnaný a dramatický zápas . V prvním setu za stavu 14:13 pro Chotěboř Láďa Háva výborně zablokoval, bohužel hráč H.B. propadl pod sítí “k nám” a způsobil Láďovi dvojitou zlomeninu kotníku. Set jsme sice tímto zákrokem vyhráli ale za jakou cenu !! Ve druhém setu jsme potom prohráli 12:15.
Tento set i další naše zápasy úraz silně poznamenal a tak jsme v útlumu prohráli s Pelhřimovem, Dobronínem i Novým Rychnovem.
V celku hráli J.Danielka, O.Šrámek, A.Veselý, L.Smejkal, J.Haubert, L.Háva, J.Tezner a M.Chalupa.

 27.1.

Dohrávka Ligy Vysočiny

Ve středu 27.1.1999 jsme dohrávali poslední zápas III. kola. Přijelo družstvo Havlíčkova Brodu.Početně jsme byli v převaze, ale jak se později ukázalo tak nám to nebylo nic platné. Zápas jsme prohráli 2:0, po setech 15:2, 15:9. Soupeř byl lepší především v podání a příjmu podání. Zvláště hráč č.7 "Kříž" nám dělal veliké potíže. Potom jsme hráli ještě dva sety, které již byli více vyrovnané. Na příští kolo máme co zlepšovat.

24.1.

Třetí kolo LIGY VYSOČINY ve volejbale žáků!

V neděli dne 24.1. se v Chotěbořské hale uskutečnilo třetí kolo Ligy vysočiny. Přesto že byli zváni Harry i jeho pán ani jeden z nich nás nepřišel navštívit, holt asi nejsme v Chotěboři sport číslo jedna.
(Harryho pozn.: můj pán by přišel rád, ale v potu tváře dodělával DPH, která má daný termín odevzdání, totiž 25. ledna. Samotného mne tam nepustil, prý bych jim bral mičudu! Jako kdybych už někdy někomu něco sebral. A co se týká sportu č.1 - můj pán, jak je všeobecně známo, nechodí ani na sporty č.1 (není tam toho moc k vidění), ale snaží se podporovat sporty méně populární - stačí se podívat, které jsou na naší sportovní stránce. Tady autor střelil vedle branky.)

Přijela však družstva Pelhřimova,Jihlavy(Nový Rychnov),Polné ,Dobronína a s Havl. Brodem hrajeme ve středu.

Družstvo žáků Chotěboře tvoří tito hráči: Jakub Danielka, Jakub Starý, Jakub Kárník. Aleš Veselý, Jan Haubert, Jan Tezner, Ládislav Háva, Martin Chalupa, Zdeňek Špinar, Jakub Hájek, hrát s námi může i Petr Chalupa ,ale ten už jezdí hrát za dorost.

V prvním zápase jsme narazili na Dobronín a byla to skutečná volejbalová bitva .Bitvu vyhrál Dobronín 2:0 po setech 15:11,16:14. Kluci hráli s nasazením a k vítězství chyběl jen pověstný kousek štěstí.

Ve druhém zápase nás čekala Polná. VYHRÁLI jsme zcela zaslouženě 2:0 po setech 15:5,15:9.

Třetí zapas byl moc důležitý a na nás se chystal Pelhřimov .Po hodinu trvajícím boji VYHRÁLA Chotěboř vůbec poprvé nad tímto soupeřem 2:0 (15:8,15:7). To byl velký úspěch. Začala velká euforie, která však měla záhy skončit. Čekala nás Jihlava, vlastně Nový Rychnov u Jihlavy.

Poslední match se nám ale nepovedl. Po velmi neuspořádané hře, kdy nás soupeř zatlačil servisem, jsme prohráli 2:0 po setech 15:9,15:5.

Kluci však zaslouží pochvalu za obětavé výkony a snahu po vítězství (kromě posledního setu). Doufám ,že mě jako trenéra čekají i další vítězství s tímto mužstvem. O dohrávce budeme ještě informovat později.

                                                                                trenér P. Hejtmánek

14.1. došla do redakce Chotěbořského Couriera mailem následující zpráva (škoda, že nebyla podrobnější aspoň o výsledky utkání). Rádi ji zveřejňujeme a doufáme, že se autor zprávy bude pravidelně ozývat (v takovém případě bychom mu zřídili samostatnou stránku Žákovský volejbal).

V letošním roce se žákovské družstvo TJ CHS Chotěboř přihlásilo do LIGY VYSOČINY. Proběhly už dvě kola této soutěže a naše v soutěži nejmladší družstvo má zatím jen jeden bod. V lize jsou družstva :  Chotěboř, Havl.Brod, Pelhřimov, Polná, Dobronín, Nový Rychnov.

24.1.1999 se koná třetí kolo ligy, pořadatelem jsme my a tak zveme Haryho i jeho pána a samozřejmě i celou Chotěbořskou veřejnost.

Přijďte fandit a pomoci udržet volejbal v Chotěboři.        Mgr. Pavel Hejtmánek



Zpět na hlavní stránku

Fotopříloha Sport v Chotěboři - volejbal žáků a dorostu

volejbzaci.jpg (31407 bytes)

Trenér Mgr. Pavel Hejtmánek s družstvem žáků.
Stojící zleva: trenér, Zdeněk Špinar, Jakub Starý, Jakub Danielka, Jan Tezner.
Sedící zleva: Jakub Hájek, Jan Haubert, Martin Chalupa, Jan Dušek.

volejbdorost.jpg (30779 bytes)

Družstvo dorostenců volejbalu bez trenéra Pavla Vajrycha.
Stojící zleva: Lukáš Vajrych, Jakub Hubner, Petr Chalupa, Michal Král.
Sedící zleva: Michal Mrtka, Radek Palán, Jiří Kočí, Petr Uchytil.
Obě družstva poněkud prořídlá chřipkou.

Za zaslání správných jmen členů družstev děkujeme Martinu Chalupovi. Poslal je nám mailem po internetu!

Zpět na hlavní stránku * Zpět nahoru