HC Chotěboř má novou posilu:

Petr Prajsler hraje hokej za Chotěboř
Bývalý hráč NHL a první ligy již trénuje na ZS

preislerm.jpg (5757 bytes)

Dostali jsme potěšující zprávu, že HC Chotěboř se podařilo pro hokejové áčko získat výraznou posilu. Harryho pán zašel na Zimní stadion v pátek 26.listopadu a zjistil, že na ledě již z ostatními hráči mužstva dospělých trénuje Petr Prajsler (*1965), který právě přestoupil z Jaroměře.

Jak mi prozradil prezident HC Chotěboř Zdeněk Drahoš, hrál Petr Prajsler v duhé polovině osmdesátých let za tehdy prvoligovou Teslu Pardubice. Počátkem let devadesátých odešel do USA, kde hrál v různých mužstvech NHL.

Počkal jsem si, až Petr dokončí trénink na ledě. Pak mi začal jmenovat řadu měst, v nichž hrál, v paměti mi utkvělo Los Angeles v Kalifornii (Los Angeles Kings) a Phoenix v Arizoně (Phoenix Coyotes).

Po několikaletém působení v zámoří se Petr vrátil do Hradce Králové, kde pomohl tehdy druholigovému mužstvu vybojovat postup do první ligy. Krátce poté odešel hrát za Jaroměř, kde působil dosud.

Přejeme Petru Prajslerovi, aby se mu za Chotěboř dobře hrálo.

Pokusili jsme se na webu najít nějaké informace o Petrově působení v NHL, ale na internetových stránkách jsme našli jen údaje z posledních let, kdy už tam nepůsobil. Takže zde je několik odkazů pro milovníky hokeje i internetu:

Český i světový hokej | HC Pardubice

NHL | Los Angeles Kings 

preisler2.jpg (8778 bytes)

Zpět na hlavní stránku