Sezóna 2003/2004 v ČR:
www.ping-pong.cz
www.pingpong.cz

ksstoltenis.gif (11048 bytes)

Nové výsledkové weby
již fungují:

Výsledkový servis kraje

Divize mužů Vysočina
Krajský přebor - sever

Okresní přebor I. třídy
Okresní přebor II. třídy

Okresní přebor III. třídy

 

Stránka klubu stolního tenisu
TJ CHS Chotěboř na webu krajského svazu

Stolní tenis Světlá n. Sáz.

časopis Stolní tenis

Česká asociace stolního tenisu
Asociace profesionálních klubů stolního tenisu
Asociace hráčů stolního tenisu
Českomoravský klub veteránů stolního tenisu
Český svaz tělesně postižených sportovců - stolní tenis


Veterán Bohuslav Šilhán nejlepším sportovcem Chotěboře 1999

Zpět na stránku Sport v Chotěboři

Zpět na stránku CHnet

ctticon.gif (3641 bytes)
Sezóna 2002/2003 v ČR

SPORT v Chotěboři
Stolní tenis
2003 / 2004

pingpongová rubrika internetového listu Chotěbořský Courier Harry

Komentáře o utkáních týmu A píše stálý dopisovatel Ondřej Pravda

Loňský pingpong v Chotěboři

Mužstvo A hraje Divizi Vysočina, mužstvo B hraje KP kraje Vysočina, skupina Sever
mužstva C, D
Okresní přebor I. třídy, E, F, G hrají Okresní přebor II. třídy
Rozlosování
Chotěboř A , Chotěboř B

Čtenářů od 23.10.2003:  

Tým Chotěboř A 2003/04

pingpongA0204.jpg (35695 bytes)
U nových stolů v nových dresech od Panského domu zleva
stojící Michal Jakeš, Josef Koutník, Jiří Veselý ml., sedící Ondřej Pravda

1.6.2004   Trocha statistiky a zhodnocení soutěže 2003-2004 pro tým A

Sezóna 2003-2004 už skončila více než dvěma měsíci, a tak je na čase ji trochu zhodnotit. Byla naším druhým rokem účinkování v divizi kraje Vysočina, což je po celou dobu jejího trvání :) Po loňském "osahání" soupeřů (ne, Michaele Jacksone., tady bys neuspěl) jsme už věděli o silách či slabinách jednotlivých mužstev, i když se tři od loňska vyměnila. Přesto byly obě sezóny docela odlišné.

Pravidla samotné hry nám tentokrát úředníci u kancelářských stolů výrazně nezměnili, ale na náš popud (jak se ukázalo, s podporou většiny ostatních týmů) byla pro naši divizi (divize v ČR totiž nemají/neměly stejný systém, jestli to nechápete, tak je nás víc) přijata úprava hracího systému. Oba zápasy se hrály v jeden den (sobota), ale pouze do 10 vítězných bodů (případně remíza 9:9) a nikoliv vždy všech 18 zápasů. Další dlouho chtěnou příjemnou změnou, i když nakonec využitou pouze pro dva zápasy, bylo zakoupení dvou nových centrálních stolů. Děkujeme TJ, konečně se nemusíme před hosty stydět za omlácené a místy poškozené stoly, snad nám tyhle dlouho vydrží.
Ale pojďme už k výsledkům. Naštěstí začal opět fungovat informační systém, takže je možné se trochu pohrabat ve statistice (dojmy později). Systém jsem chválil už loni, letos byly po první půlce soutěže se zajištěním jeho fungování určité problémy, ale nakonec, i když s o trochu omezenějšími funkcemi a horšími výstupy, byl měsíc před koncem soutěží zprovozněn na této jiné adrese. Kromě áčka se v systému můžete podívat také na výsledky našich ostatních týmů, když už o jejich výsledcích nikdo z hráčů nepíše.

Naše konečné (i když těsně) 6.místo je o stupínek lepší než loni, což samozřejmě potěší, nicméně v individálních úspěšnosti jsme si pohoršili (viz níže). Z 22 utkání jsme dokázali 9 vyhrát i prohrát a 4 remízovat. Oproti loňsku tedy o 2 více výher i proher, ale méně remíz (o polovinu!, ale to jsme byli jasní remízoví králové), i tak jsme patřili spolu s dalšími 4 mužstvy k těm, kteří jich měli nejvíc. Tuto sezónu jsme měli o dost silnější první půlku, kdy jsme 7x vyhráli, 1x remízovali a 3x prohráli (s těmi nejsilnějšími). V druhé půlce jsme však porazili pouze 2 nejslabší týmy (což byla povinnost), sice zvýšili remízy na 3, ale pořád ještě 6x prohráli (i když pouze 2 mužstva z těch 6 skončila pod námi).
Když mluvím o nás, myslím tím základní tým A - vedoucí Michal Jakeš a 3 "dělníci zelených stolů":) - Josef Koutník, Jiří Veselý mladší a já (Ondřej Pravda) - naše foto je nad tímto článkem. Vzhledem k občasným neúčastem některého z nás za tým A nastoupili ještě Ondra Adam, který už měl zkušenosti z loňska, a premiérově dorostenec Tomáš Ovčačík.

V individuálních umístěních jsme si oproti loňsku pohoršili, trochu paradoxně vzhledem k lepšímu týmovému výsledku. Tedy ne všichni, pouze my s Michalem :), naše loňské dvojí zastoupení v první desítce jsme zdaleka nezopakovali, já letos spadnul o 10 míst (a 11% úspěšnosti) až na 17. (65 zápasů, úspěšnost 60%), Michal o 15 míst (a 11,6%) na 24. (65 zápasů, úspěšnost 55,38%). Musíme se ještě domluvit, zda to byl loni výjimečně dobrý rok, nebo letos spíše horší :) Ještě že se značně zlepšil Josef Koutník, o 16 míst (a 17,6%) na 26.místo (69 zápasů, úspěšnost 52,17%), Jirka jen lehce o 3 místa (a 3,2%) na 36. místo (65 zápasů, úspěšnost 40%). Oproti loňsku máme skoro vyrovnaný počet zápasů, vždy někdo někdy chyběl, něco také udělal systém, kdy se hraje do 10 bodů a tedy ne každý odehraje všechny své zápasy. Uvedené údaje porovnávané s loňskem je však třeba brát s rezervou, protože Michal a Josef loni odehráli o více než/skoro 20 zápasů více, já o 11, Jirka jen o 3 více. Docela dost zápasů (skoro čtvrtinu - 17) odehrál Ondra Adam, i když nakonec nebodoval (loni třikrát). Tomáš Ovčačík odehrál 10 zápasů, z nichž 1 vyhrál.
Zajímavým, i když ne úplně vypovídajícím, ukazatelem je skóre v "těsných" 3:2 zápasech, kterých je obecně plus mínus třetina ze všech. Loni byl rekordmanem v jejich poměru i neúspěšnosti Josef. Letos jsme na té třetině z celkového počtu zápasů zůstali, ale v poměru Josefa překonal Jirka (z 10 zápasů hrál 4 se skórem 3:2). Kromě mně si kluci loňský poměr prohrané vs. vyhrané zápasy 3:2 také plus mínus udrželi (Michal 7 vyhraných/9 prohraných, Josef 9/14, Jirka 13/14), já se ale propadl z loňských 75% úspěšnosti v takových zápasech na 33%! (7/14) To je pak těžké...
Ve čtyřhrách se nám bodově dařilo o něco lépe než loni (i když žebříčkově ne), hlavně díky tomu, že se sehrál více Jirka s Josefem, my s Michalem hráli hůř. Celkem jsme 9x vyhráli obě čtyřhřy (přičemž třikrát nám to pomohlo ve vítězství, dvakrát nám ani to nepomohlo a těsně jsme prohráli), 6x jednu (oproti loňsku propad na polovinu) a 7x prohráli obě (i když z nich pouze v jednom utkání byla v případě vítězství šance na lepší výsledek).

Osobní zhodnocení:
Když se oprostím od čísel a podívám se na naši hru okem "trénera", nelze nevidět dobré i horší věci. O našem (Michal a já) zhoršení jsem už mluvil, zůstali jsme trochu za svými možnostmi. Asi to nebylo způsobeno lehkými pokusy s raketami, u mně na začátku soutěže, u Michala na konci. Jsou znát omezené tréninkové možnosti, známe se tak dobře, že by to chtělo trénink s jinými borci. Nemohli jsme tak letos s výkony v divizi být spokojeni, bohužel se opakovala několikrát situace, že když to jednomu z nás šlo, ten druhý měl krizi. Na druhou stranu se zlepšil Josef, několikrát tým podržel, konečně se také sehráli s Jirkou ve čtyřhrách. Za svými možnostmi pořád zůstavá Jirka, výborné zápasy střídá s hodně slabými, i v rámci jednoho zápasu má vždy minimálně jeden set krizi. Ale ve dvou důležitých zápasech uspěl v napjaté situaci, to se zase musí nechat.
Celkem logicky se liší zápasy doma a venku, zdá se, že domácí prostředí je silnější vliv, než bych si myslel. Například remíza s Jihlavou ukázala, že komplet a doma můžeme potrápit i ty papírově lepší. Problémem je, když jeden z nás nemůže z nějakých důvodů hrát, že není alespoň trochu odpovídající herní náhrada. Ale je dobře, že mohou zaskočit mladí a vyzkoušet si kvalitnější soutěž. O ne/úspěšnosti v zápasech, které skončí 3:2, se zmiňuji výše, stačilo by uspět v takových zápasech více, a tabulka by mohla vypadat jinak. Ale nevypadá, někdy je to hodně těsně pro nás, jindy zase pro soupeře.

Ještě stručně k ostatním týmům soutěže: První pozice Bedřichova se zdála neochvějná, s bezkonkurenčně nejlepším hráčem soutěže Zobačem (který prohrál pouze jednou, ehm, zrovna se mnou :) hráli bez problémů, ale v závěru soutěže ho předběhl loňský třetiligový tým (bez jednoho hráče) Žďáru n.S. A. Výrazněji překvapila pouze Chmelná, která se díky nově příchozímu P.Hovorkovi, nakonec druhému nejlepšímu hráči soutěže, vyšvihla z chvostu tabulky na třetí místo. Naopak se trochu propadl, zdánlivě víc po první polovině, tým Mor.Budějovic A, jemuž odešel nejlepší hráč Forman. Až v posledních zápasech se od kvalifikace překvapivě zachraňoval Pelhřimov, který má jinak docela kvalitní tým. Z kraje postoupivší Přibyslav ukázala, že na divizi má, i když jim k tomu výraznou měrou přispívá neregulérnost domácího prostředí. V horším světle se ukázali naši kamarádi z Havl.Brodu - poté, co přestali hrát zkušení matadoři Stejskal a Fialka, letos desátý nejlepší hráč Jonáš (a 21. Beránek) nestačili na všechno a museli bojovat o udržení v kvalifikaci (i když tam neměli problémy). Poslední Třebíč B byla jasně nejhorší, a i Hamry měly šanci na výhru jen tehdy, když ostatní týmy nebyly kompletní.
Pro zajímavost a doklad faktu, že součet indiviualit nedává vždy kvalitu týmu a naopak, uvádím tabulku, jak by vypadala, kdyby se bral v úvahu součet umístění čtyř nejlepších hráčů týmů - 1. Bedřichov (jako jediný tým má všechny 4 hráče v první dvacítce), 2. Chmelná, 3. Žďár A (po 3 hráčích v první dvacítce), 4. Jihlava A, 5. Pelhřimov, 6. Přibyslav, (po 2 hráčích v první dvacítce), 7. Chotěboř A, 8. M.Budějovice, 9. Třebíč A, 10. H.Brod A (po 1 hráči v první dvacítce), 11. Hamry n.S.B, 12. Třebíč B. Pro všechny týmy platí, že nemají hráče do zálohy. Když nemůže jeden hráč, zvlášť ten nejlepší, jsou o dost oslabeny, není to tedy jen náš problém :)

Divize mužů Vysočina 2003-2004

Konečná tabulka soutěže

P.Název mužstvaUtkáníVýherRemízProherSkóre setůSkóre bodůBodyVzajuVzajsVzajzB
 1.  Žďár n. S. A  22  16  4  2  726:530  206:116  58  2-0-0  72:44  20:11  6 
 2.  Bedřichov  22  17  2  3  715:466  204:109  58  0-0-2  44:72  11:20  2 
 3.  Chmelná  22  16  2  4  726:509  205:124  56         
 4.  Jihlava A  22  12  4  6  682:548  190:133  50         
 5.  M. Budějovice A  22  11  1  10  605:605  157:157  45         
 6.  Chotěboř A  22  9  4  9  659:656  163:173   44  1-1-0  68:54  19:12  5 
 7.  Třebíč A  22  9  4  9  656:687  164:177  44  0-1-1  54:68  12:19  3 
 8.  Pelhřimov A  22  10  1  11  656:596  175:148  43         
 9.  Přibyslav  22  8  4  10  587:681  149:183  42         
 10.  Havlíčkův Brod A  22  6  1  15  600:716  149:190  35         
 11.  Hamry n. S. B  22  3  3  16  487:700  114:201  31         
 12.  Třebíč B  22  0  0  22  311:716  55:220  22         
20.3.2004  
Divize mužů Vysočina

Z posledního dvojzápasu krátce, protože jsem se dovolenkoval.
Kluci si v Třebíči beze mně zkušeně poradili, vyhráli a
remízovali (což jsem tak úplně nečekal :), takže jsme skončili
celkově na pěkném 6.místě (z 12). Podrobnou zprávu o celé soutěži
dodám během dubna, ale statistiky je možné si prohlédnout už teď
na stránkách Informačního systému pro stolní tenis .

Třebíč B - Chotěboř A  6:10, Třebíč A - Chotěboř A  9:9.

Krátce o béčku:
Nakonec skončilo na 8. místě.

7.3.2003   Krajský přebor, skupina sever

19. kolo:
Chotěboř B - Rovečné 10: 6 (Čapek 3, Medek a Hruška 2,5, Šimon 2 - Kadlec 3,5, Šikula 2,5),
Havlíčkův Brod B - Ostrov n. O. 4: 10 (Brož 2, Malina a Cáp 1 - Kozel 3,5, Kasal a Veselský 2,5, Bartůšek 1,5), Žďár B - Mostiště 10: 2 (Hájek 3,5, Skřepek 2, Halamka, Řebík a Kresler 1,5 - Červinková a Sobotka 1), Žďár C - Nížkov 10: 7 (Smolík, Štola a Malec 2,5, Klusáček 2, Zobač 0,5 - Pospíchal 3, Brabec a Pokorný 2), Ledeč - Polná 10: 3 (Sedláček 3,5, Plecitý a Nechvátal 2,5, Trýb 1,5 - Šejstal 2, Bláha 1), Světlá - Jihlava B 7: 10 (Bříza 4, Kubíček 2, Maršík 1 - J. Kocmánek a Kolátor 3,5, T. Kocmánek 2,5, Viktora 0,5).

20. kolo:
Havlíčkův Brod B - Rovečné 10: 8 (Cáp 3,5, Malina 3, Křehlík 2, Brož 1,5 - Kadlec 4,5, Šikula 2,5, Doskočil 1), Chotěboř B - Ostrov n. O. 9: 9 (Šimon, Medek a Čapek 2,5, Hruška 1,5 - Bartůšek a Veselský 3, Kozel 2, Kasal 1), Žďár C - Mostiště 10: 2 (Smolík a Štola 2,5, Klusáček a Malec 2, Horký 1 - Beznoska 1,5, Bernard 0,5), Žďár B - Nížkov 8: 10 (Halamka 4, Hájek 3, Kreisler 1 - Pokorný, Filip a Pospíchal 2,5, Brabec 2, Sobotka 0,5), Světlá - Polná 6: 10 (Bříza 3,5, Karel 1,5, Kubíček a Maršík 0,5 - Šejstal 4, Bláha 3, Sotona 2, Vaněk 1), Ledeč - Jihlava B 10: 6 (Trýb 4, Plecitý 3, Sedláček 2, Smejkal 1 - J. Kocmánek 2,5, T. Kocmánek a Viktora 1,5, Kolátor 0,5).

1. HAVL. BROD B 16 2 2 189:102 54
2. LEDEČ 15 0 5 174:110 50
3. Žďár B 14 0 6 181:114 48
4. Jihlava B 12 4 4 177:112 48
5. Nížkov 12 2 6 171:121 45
6. Ostrov n. O. 10 3 7 164:144 43
7. CHOTĚBOŘ B 9 2 9 146:155 40
8. Rovečné 9 2 9 153:162 40
9. Polná 5 1 14 115:181 31
10. Žďár C 4 1 15 100:177 29
11. SVĚTLÁ 3 0 17 97:187 26
12. Mostiště 2 1 17 90:192 25

7.3.2004   Okresní přebor
I. třída

17. kolo jméno - výher/proher

CHS Chotěboř D - TJ ZOD Kámen 9 : 9 Zvolánek Z. - 3/1.5; Zvolánek T. - 3/1.5; Tůma J. - 2/2.5; Veselý S. - 1/3.5;
Piskač M. - 3.5/1; Kruntorád Z. - 3.5/5; Fendrych B. - 1.5/3; Miřácký P. - 0.5/0;
Jiskra H.Brod D - CHS Chotěboř C 1 : 17 Mátl B. - 1/3.5; Dolejší J. - 0/4.5; Koudelka T. - 0/4.5; Zelenka M. - 0/4.5;
Ovčačík T. - 4.5/0; Pleskač R. - 4.5/0; Hruška J. - 4.5/0; Adam O. - 3.5/1;

SB Světlá n.S. C - SB Světlá n.S. B 3 : 15 Večeřa M. - 3/1.5; Spilka S. - 0/4.5; Janáček J. - 0/4.5; Kubíček M. - 0/4.5;
Zatočil L. - 4.5/0; Hamerník J. - 3.5/1; Petr J. - 3.5/1; Růžička J. - 3.5/1;
ZŠ Nusle-Dvořák A - Jiskra H.Brod C 12 : 6 Ježek L. - 3.5/1; Štrobl M. - 3.5/1; Hitzger P. - 3.5/1; Frohlich V. - 1.5/3;
Slanař R. - 4/0.5; Breda L. - 1/3.5; Stejskal P. - 1/2.5; Kotil M. - 0/1.5; Fischer M. - 0/4;
Sokol Ledeč n.S. B - ZŠ Nusle-Dvořák B 14 : 4 Šilhan S. - 4.5/0; Smejkal M. - 3.5/1; Šilhan S. - 3.5/1; Zajíček R. - 2.5/2;
Hitzger P. - 2/2.5; Pajer V. - 1/3.5; Brath P. - 1/3.5; Korba D. - 0/4.5;

1 CHS Chotěboř C 17 15 0 2 768:413 223:83 47
2 ZŠ Nusle-Dvořák A 17 14 2 1 667:485 191:115 46
3 Sokol Ledeč n.S. B 17 12 1 4 732:470 205:101 42
4 CHS Chotěboř D 17 9 3 5 645:585 165:141 38
5 Jiskra H.Brod C 17 6 3 8 545:573 137:152 32
6 TJ ZOD Kámen 17 5 3 9 587:588 156:150 30
7 SB Světlá n.S. B 17 5 2 10 512:686 118:188 29
8 ZŠ Nusle-Dvořák B 17 6 0 11 558:570 142:147 29
9 Jiskra H.Brod D 17 5 2 10 518:674 118:188 29
10 SB Světlá n.S. C 17 0 0 17 330:818 58:248 17

II. třída

17. kolo jméno - výher/proher

CHS Chotěboř F - Sokol H.Borová A 10 : 8 Sokol Z. - 3.5/1; Janovský Z. - 3/1.5; Málek M. - 2.5/2; Guhl M. - 1/3.5;
Hiblbauer J. - 4.5/0; Blažek M. - 1.5/3; Štukhejl P. - 1/3.5; Šidlák A. - 1/3.5;

CHS Chotěboř G - Sokol Oudoleň A 4 : 14 Krejčík J. - 2/2.5; Nevole M. - 1/3.5; Odvářka S. - 1/3.5; Slavík J. - 0/4.5;
Ondráček Z. - 4.5/0; Fejfar V. - 4.5/0; Polívka J. - 3.5/1; Chvojka M. - 1.5/3;

ZŠ Nusle-Dvořák D - CHS Chotěboř E 4 : 14 Matějovský R. - 2.5/2; Maťátko Milan - 1/3.5; Červinka J. - 0.5/4; Orest J. - 0/4.5;
Sokol M. - 4.5/0; Ovčačík T. - 4.5/0; Janovský A. - 3/1.5; Job Š. - 2/2.5;
Sokol H.Borová B - ZŠ Nusle-Dvořák C 11 : 7 Wasserbauer J. - 4.5/0; Wasserbauer J. - 2.5/2; Wasserbauer J. - 2.5/2; Venc F. - 1.5/3;
Špás F. - 3/1.5; Havel L. - 3/1.5; Korba D. - 1/3.5; Fikar P. - 0/4.5;
Sokol Přibyslav C - Sokol Přibyslav B 11 : 7 Pesler T. - 3.5/1; Stehno V. - 3.5/1; Dolák V. - 3/1.5; Tachovský L. - 1/3.5;
Krčál P. - 3/1; Pátek J. - 2.5/2; Mach M. - 1/3.5; Koudela J. - 0.5/4.5;

1 Sokol Přibyslav B 16 15 0 1 709:310 222:66 46
2 CHS Chotěboř F 17 11 2 4 664:517 185:121 41
3 CHS Chotěboř E 16 10 2 4 641:477 178:110 38
4 Sokol H.Borová A 17 10 1 6 621:536 168:138 38
5 Sokol Oudoleň A 17 7 3 7 577:600 152:154 34
6 ZŠ Nusle-Dvořák C 17 7 0 10 570:569 150:156 31
7 Sokol H.Borová B 17 6 2 9 526:613 134:172 31
8 Sokol Přibyslav C 17 5 3 9 542:609 142:164 30
9 ZŠ Nusle-Dvořák D 17 5 3 9 532:604 133:173 30
10 CHS Chotěboř G 17 0 0 17 272:819 48:258 17

III. třída

17. kolo jméno - výher/proher

CHS Chotěboř H - Sokol Mírovka 12 : 6 Šilhán B. - 3.5/1; Job Š. - 3.5/1; Tůma M. - 3.5/1; Koreček Z. - 1.5/3;
Hejkal F. - 4/0.5; Špás A. - 1/3.5; Chroustovský A. - 1/3.5; Hejkal A. - 0/4.5;

Jiskra H.Brod E - Sokol H.Studenec 12 : 6 Stejskal P. - 4.5/0; Habásko P. - 3.5/1; Lédl J. - 2.5/2; Koudelka T. - 1/3; Netušil R. - 0.5/0;
Veselý P. - 3/1.5; Lupoměský T. - 2/2.5; Bajovský M. - 1/3.5; Bednář E. - 0/4.5;
Sokol U.Příbram - Jiskra H.Brod F 16 : 2 Penzimus M. - 5/0; Holub J. - 4.5/0; Vaněk V. - 4/0; Bělák V. - 2.5/2;
Lacina M. - 1/3.5; Krejčí A. - 1/3.5; Janovský P. - 0/4.5; Janovský P. - 0/4.5;
Sokol Oudoleň B - Jiskra H.Brod G 12 : 6 Voldán - 3.5/1; Kováčik M. - 3/1.5; Paušíma M. - 3/1.5; Hamerník J. - 2.5/2;
Dolejší J. - 3.5/1; Vrbata J. - 1.5/3; Stryhal V. - 1/3.5; Stehlík O. - 0/4.5;
SB Světlá n.S. D - Sokol Přibyslav D 11 : 7 Růžička J. - 4.5/0; Janáček S. - 4/0.5; Poupě P. - 2.5/6; Poupě P. - 0/0.5;
Henzl L. - 2.5/2; Mach M. - 2.5/2; Koudela J. - 2/2.5; Karas T. - 0/4.5;

1 Sokol H.Studenec 17 16 0 1 752:366 229:77 49
2 Jiskra H.Brod E 17 16 0 1 732:382 223:83 48
3 SB Světlá n.S. D 17 12 0 5 613:510 175:131 41
4 CHS Chotěboř H 17 9 1 7 621:519 174:132 36
5 Sokol Mírovka 17 7 3 7 604:526 164:142 34
6 Sokol U.Příbram 17 7 2 8 575:577 151:155 33
7 Sokol Oudoleň B 17 5 1 11 507:637 130:176 28
8 Sokol Přibyslav D 17 4 1 12 466:666 113:193 26
9 Jiskra H.Brod G 17 3 1 13 414:710 98:208 24
10 Jiskra H.Brod F 17 1 1 15 365:756 73:233 19

6.3.2004   Divize mužů Vysočina

V předposledním zápase sezóny jsme mohli čekat boj, protože jak Chmelná, tak Pelhřimov jsou silní soupeři, třetí místo Chmelné v tabulce mluví za vše, postavení Pelhřimova neodpovídá kvalitám hráčů. V domácím zápase na podzim jsme měli trochu štěstí a vyhráli dvakrát 10:8, dalo se čekat, že teď budou chtít využít domácího prostředí zase oni. Situaci v tabulce je konečně zase možná sledovat "on-line", protože byly konečně zprovozněny stránky kraje Vysočina - www.pinec.info.
Bohužel jsme se trochu diskvalifikovali sami hned na začátku, protože jsme jeli bez Jirky, museli jsme za něj na poslední chvíli shánět náhradu, vzali jsme mladého Tomáše Ovčačíka. A na odpolední zápas jsem musel odjet pryč, takže zaskakoval Ondra Adam. Bylo tedy dopředu jasné, že s Pelhřimovem těžko můžeme pomýšlet na nějaký výsledek, ale Chmelné jsme hodlali zatopit.

Do sněhem zasypané Chmelné (lépe řečeno vedlejšího Myslova, kde hrají) jsme dorazili se zpožděním, po krátkém rozehrání jsme se pustili do čtyřher. S Michalem jsme první set prohráli, druhý naštěstí těsně vyhráli, ve třetím to dopadlo jednoznačně pro nás, ale ve čtvrtém se to mohlo zase zkomplikovat, ale nakonec jsme těsně vyhráli. Kluci vedle to měli dramatičtější, s lepší dvojicí trošku překvapivě vyhráli první set, pak dva prohráli, ve čtvrtém prohrávali už 10:7 a zdálo se vše jasné. Jenže ten set dokázali otočit a vyhrát 10, a v pátém to zopakovat s 8. Výborný začátek! A pokračovali jsme dle "plánu" z páteční diskuse s Michalem - udělal jsem docela jasně bod a Michal se přidal, i když prohrál první set. Stav 4:0 pro nás vypadal nadějně. Jenže Josef po vyhraném prvním setu začal hrát neuvěřitelně nervózně a další sety prohrál. Tomáš na nejlepšího hráče soupeře (a druhého nejlepšího celé soutěže i na na nedávných krajských přeborech) nestačil, ale to bylo dle plánu. Ve druhé rundě se rozhodlo, protože ji celou vyhrála Chmelná. U mně ve dvou vyrovnaných setech rozhodla prasata ve prospěch soupeře (dokonce to sám uznal), takže prohra 3:1. Michal si vybral smůlu do dna, vedl 2:0 a 8:5, soupeř neměl co hrát, ale pokukoval vedle po mých výkonech, třetí set prohrál 8!, a pak prohrál i další dva sety. Josef sice vyhrál třetí set, ale jinak mu soupeř nedal moc šancí. Tomáš měl blízko k bodu, ve všech setech hrál těsně, ale koncovky nezvládl, a nakonec prohrál 1:3. Soupeř tak otočil zápas na 6:4 pro něj, ale nebylo rozhodnuto. Udělal jsem bod (3:1), i když dva sety byly hodně těsné). Michal na nejlepšího hráče soupeře neměl (0:3), ale Josef ve vyrovnaných setech zvládl koncovky a vyhrál 3:0. A zabojoval Tomáš, ve vyrovnaných setech se mu tentokrát koncovky podařily, vyhrál 3:1, a my tak srovnali na 7:7. Ve svém posledním zápase v sezóně jsem se snažil s nejlepším hráčem soupeře držet krok, v prvním setu se dařilo, ale nakonec jsem ho 10 prohrál, a ve zbývajících dvou už si soupeř vždy udělal dvoubodový náskok, který udržel až do konce. Michalovi se pořád nedařilo, čemuž prasata od soupeře hodně přispěla (0:3), a Josef to nezachránil (1:3) (navíc Tomáš už měl svůj zápas také skoro prohraný).
TJ Chmelná - Chotěboř A 10:7 (Ondra 2.5/4.5, Tomáš 1.5/3.5, Michal 1.5/4.5, Josef 1.5/4.5)

Na odpolední zápas s Pelhřimovem, který bojuje o to, aby nehrál baráž, jsem už nebyl k dispozici, přijel Ondra Adam. Dle krátké zprávy od Michala vím jen, že Josef bodoval dvakrát, a Michal jednou, ale že to nebylo tak jednoznačné, jak výsledek vypadá.
Pelhřimov - Chotěboř A 10:3 (Josef 2/3.5, Michal 1/3.5, Tomáš 0/3.5, Ondra Adam 0/2.5)

Škoda, v Chmelné jsme měli dobře rozehráno, trocha víc štěstí a remíza byla reálná. Nepřítomnost Jirky naštvala hlavně kvůli jeho neserióznosti, nemyslím, že by bodoval líp než Tomáš, který ukázal tu pozitivní stránku věci - po otrkání ve víc utkáních s lepšími hráči může (a musí) divizi začít hrát. Pelhřimov měl situaci až příliš usnadněnou, to nemá cenu komentovat.
Dá se předpokládat, že v tabulce nás přeskočí Přibyslav, ale dle posledních zpráv bychom měli být před posledním dvojzápasem klidní, i kdyby z jakéhokoliv důvodu (já určitě nebudu hrát) kluci nebodovali s beznadějně poslední Třebíčí B, což je jinak povinnost, protože by měly dva týmy spadnout do nižší soutěže, a jeden tým (vypadá to na Havl.Brod) bude hrát baráž. Z posledního našeho zápasu tak ode mne zpráva nebude, ale během dubna zhodnotím celou sezónu.

29.2.2004   Okresní přebor
I. třída

16. kolo: Kámen ZŠ NusleDvořák B 11: 7, Chotěboř C Ledeč B 11: 7, Světlá B Havlíčkův Brod D 6: 12, ZŠ NusleDvořák A Chotěboř D 11: 7, Havlíčkův Brod C Světlá C 16: 2.

1. Chotěboř C 14 0 2 206:82 44
2. ZŠ Nusle A 13 2 1 179:109 43
3. Ledeč B 11 1 4 191:97 39
4. Chotěboř D 9 2 5 156:132 36
5. Havl. Brod C 6 3 7 131:157 31
6. ZŠ Nusle B 6 0 10 155:133 28
7. Kámen 5 2 9 134:136 28
8. Havl. Brod D 5 2 9 117:171 28
9. Světlá B 4 2 10 103:185 26
10. Světlá C 0 0 16 50:220 16

II. třída

Dohrávky 15. kola: Havlíčkova Borová B Přibyslav B 5: 13, Havlíčkova Borová A ZŠ NusleDvořák C 14: 4.

16. kolo: Oudoleň A Havlíčkova Borová A 7: 11, ZŠ NusleDvořák C Chotěboř F 3: 15, Chotěboř E Havlíčkova Borová B 16: 2, Přibyslav B ZŠ NusleDvořák D 15: 3, Chotěboř G Přibyslav C 8: 10.

1. Přibyslav B 15 0 0 202:50 45
2. Chotěboř F 10 2 4 175:113 38
3. Havl. Borová A 10 1 5 160:128 37
4. Chotěboř E 9 2 4 164:106 35
5. Oudoleň A 6 3 7 138:150 31
6. ZŠ Nusle C 7 0 9 143:145 30
7. ZŠ Nusle D 5 3 8 129:159 29
8. Havl. Borová B 5 2 9 123:165 28
9. Přibyslav C 4 3 9 131:157 27
10. Chotěboř G 0 0 16 44:244 16

III. třída

Dohrávka 15. kola: Oudoleň B Přibyslav D 12: 6.

16. kolo: Přibyslav D Havlíčkův Brod G 11: 7, Havlíčkův Brod F Světlá D 8: 10, Mírovka Uhelná Příbram 9: 9, Havlíčkův Brod E Chotěboř H 13: 5, Horní Studenec Oudoleň B nehlášeno.

1. Horní Studenec 15 0 0 207:63 45
2. Havl. Brod E 15 0 1 211:77 45
3. Světlá D 11 0 5 164:124 38
4. Chotěboř H 8 1 7 162:126 33
5. Mírovka 7 3 6 158:130 33
6. Uhelná Příbram 6 2 8 135:153 30
7. Přibyslav D 4 1 11 106:182 25
8. Oudoleň B 4 1 10 98:172 24
9. Havl. Brod G 3 1 12 92:196 23
10. Havl. Brod F 1 1 14 55:217 18

7.3.2004   Divize mužů Vysočina

19. kolo jméno - výher/proher
Přibyslav - Hamry n. S. B 8 : 10 Smejkal J. - 4/0.5; Belá M. - 3.5/1; Pertl J. - 0.5/4; Křesťan Radek - 0/4.5; Coufal J. - 3/1.5; Klobása J. - 2.5/2; Veselský R. - 2.5/2; Humlíček J. - 2/2.5; M. Budějovice A - Žďár n. S. A 6 : 10 Svoboda V. - 2.5/2; Šimeček L. - 2.5/2; Živný F. - 1/2.5; Kubík R. - 0/3.5; Pros R. - 3.5/1; Halamka D. - 3/1.5; Hudec S. - 2.5/1; Chytal Z. - 1/2.5; Bedřichov - Třebíč B 10 : 1 Sebroň J. - 3.5/0; Zobač M. - 2.5/0; Zdarsa P. - 2/0.5; Brom V. - 2/0.5; Durda P. - 0.5/2; Česnek J. - 0.5/2; Balko G. - 0/2.5; Kuna P. - 0/3.5; Jihlava A - Třebíč A 6 : 10 Zdražil Z. - 4/0.5; Vondra M. - 1.5/3; Urban J. - 0.5/3; Hloch T. - 0/3.5; Vomela M. - 3/1.5; Nosek P. - 3/1.5; Uhlíř P. - 2.5/1; Kafka V. - 1.5/2; Chmelná - Chotěboř A 10 : 7 Hovorka P. - 4/0.5; Přibyl J. - 2/1.5; Hovorka Z. - 2/2.5; Gyurcsovics A. - 2/2.5; Pravda O. - 2.5/2; Ovčačík T. - 1.5/2; Koutník J. - 1.5/3; Jakeš M. - 1.5/3; Pelhřimov A - Havlíčkův Brod A 10 : 4 Král V. - 3.5/0; Doubek J. - 2.5/1; Pavlík M. - 2.5/1; Smeták L. - 1.5/2; Beránek T. - 2/1.5; Jonáš M. - 1/2.5; Vosyka L. - 1/2; Slanař R. - 0/3.5; Stejskal V. - 0/0.5;

20. kolo jméno - výher/proher
M. Budějovice A - Hamry n. S. B 10 : 2 Svoboda V. - 3.5/0; Šimeček L. - 2.5/0; Svoboda J. - 2/1.5; Živný F. - 2/0.5; Humlíček J. - 1.5/1; Veselský T. - 0.5/3; Veselý J. - 0/2.5; Uhlíř J. - 0/3.5; Přibyslav - Žďár n. S. A 9 : 9 Belá M. - 2.5/2; Krčál R. - 2.5/2; Smejkal J. - 2.5/2; Křesťan Radek - 1.5/3; Pros R. - 4/0.5; Hudec S. - 2/2.5; Halamka D. - 2/2.5; Hájek M. - 1/3.5; Jihlava A - Třebíč B 10 : 1 Zdražil Z. - 3.5/0; Urban J. - 2.5/0; Vondra M. - 2/0.5; Hloch T. - 2/0.5; Balko G. - 0.5/2; Kuna P. - 0.5/2; Durda P. - 0/2.5; Česnek J. - 0/3.5; Bedřichov - Třebíč A 10 : 4 Zdarsa P. - 3.5/0; Brom V. - 3.5/0; Sebroň J. - 2/1.5; Ruta P. - 1/2.5; Poskočil K. - 2.5/1; Vomela M. - 1.5/2; Táborský P. - 0/3.5; Zejda P. - 0/3.5; Pelhřimov A - Chotěboř A 10 : 3 Pavlík M. - 3.5/0; Smeták L. - 2.5/1; Král V. - 2.5/1; Doubek J. - 1.5/1; Koutník J. - 2/1.5; Jakeš M. - 1/2.5; Ovčačík T. - 0/3.5; Adam O. - 0/2.5; Chmelná - Havlíčkův Brod A 10 : 5 Hovorka P. - 4.5/0; Hovorka Z. - 2.5/1; Gyurcsovics A. - 2/1.5; Přibyl J. - 1/2.5; Jonáš M. - 3/1.5; Beránek T. - 1.5/2; Vosyka L. - 0.5/3; Slanař R. - 0/3.5.

1 Bedřichov 20 17 1 2 654:395 188:90 55
2 Žďár n. S. A 20 14 4 2 648:478 186:102 52
3 Chmelná 20 14 2 4 661:489 185:119 50
4 Jihlava A 20 11 4 5 627:486 173:118 46
5 M. Budějovice A 20 11 1 8 580:538 153:137 43
6 Přibyslav 20 8 4 8 564:619 144:163 40
7 Chotěboř A 20 8 3 9 588:591 144:158 39
8 Třebíč A 20 8 3 9 581:619 145:160 39
9 Pelhřimov A 20 8 1 11 592:568 155:144 37
10 Havlíčkův Brod A 20 5 1 14 537:668 131:180 31
11 Hamry n. S. B 20 3 2 15 432:636 100:182 28
12 Třebíč B 20 0 0 20 273:650 49:200 20

22.2.2003   Krajský přebor, skupina sever

17. kolo: Polná - Chotěboř B 8: 10 ( Vaněk 3,5, Bláha 3, Šejstal 1,5 - Medek 4,5, Hruška 2,5, Čapek 2, Šimon 1), Jihlava B - Havlíčkův Brod B 9: 9 ( Urban 4,5, J. Kocmánek 2,5, T. Kocmánek 1,5, Kolátor 0,5 - Brož 3, Malina, Slanař a Křehlík 2), Mostiště - Ledeč 4: 10 ( Beznoska 1,5, Sobotka a Červinková 1, Bernard 0,5 - Nechvátal a Trýb 3,5, Plecitý 3), Nížkov - Světlá 10: 3 ( Filip 3,5, Pospíchal 2,5, Brabec 2, Pokorný 1,5, Sobotka 0,5 - Bříza 2, Karel 1), Rovečné - Žďár B 5: 10 ( Kadlec 3, Šikula 2 - Řebík 4,5, Hájek 2,5, Kreisler a Halamka 1,5), Ostrov n. O. - Žďár C 10: 1 ( Veselský 2,5, Kasal, Bartůšek a Kozel 2, Plachý 1,5 - Štola a Smolík 0,5).

18. kolo: Jihlava B - Chotěboř B 10: 2 ( Urban a J. Kocmánek 3,5, T. Kocmánek a Kolátor 1,5 - Šimon a Medek 1), Polná - Havlíčkův Brod B 7: 10 ( Bláha a Šejstal 2,5, Jelínek 1,5, Hladík 0,5 - Malina 4, Brož 3, Křehlík 2, Breda 1), Nížkov - Ledeč 10: 4 ( Filip 3,5, Pospíchal 3, Sobotka 2,5, Pokorný 1,5 - Sedláček 2,5, Trýb 1, Plecitý 0,5), Mostiště - Světlá 7: 10 ( Sobotka 3,5, Červinková 2,5, Beznoska 1 - Bříza 3,5, Maršík 2,5, Karel a Zatočil 2), Ostrov n. O. - Žďár B 10: 8 ( Bartůšek a Kasal 3,5, Veselský a Kozel 1,5 - Halamka 4, Řebík 2, Hájek a Skřepek 1), Rovečné - Žďár C 10: 2 ( Kadlec 3,5, Doskočil a Šikula 2,5, Polách 1,5 - Štola a Smolík 1).

1. H. Brod B 15 2 1 175: 84 50
2. Žďár n. S. B 13 0 5 163: 102 44
3. Ledeč 13 0 5 154: 101 44
4. Jihlava B 11 4 3 161: 95 44
5. Nížkov 11 2 5 154: 103 42
6. Ostrov n. O. 9 2 7 145: 131 38
7. Rovečné 9 2 7 1391: 142 38
8. Chotěboř B 8 1 9 127: 140 35
9. Polná 4 1 13 102: 165 27
10. Světlá 3 0 15 84: 167 24
11. Mostiště 2 1 15 86: 172 23
12. Žďár n. S. C 2 1 15 80: 168 23

22.2.2004   Okresní přebor
I. třída

14. kolo: Kámen - Chotěboř C 7: 11, Světlá B - ZŠ Nusle- Dvořák B 10: 8, Havlíčkův Brod C - Ledeč B 11: 7, Chotěboř D - Havlíčkův Brod D 12: 6, ZŠ Nusle- Dvořák A - Světlá C 16: 2.

15. kolo: ZŠ Nusle- Dvořák A - Kámen 12: 6, Světlá C - Chotěboř D 4: 14, Havlíčkův Brod D - Havlíčkův Brod C 12: 6, Ledeč B - Světlá B 18: 0, Chotěboř C - ZŠ Nusle- Dvořák B 13: 5.

1. Chotěboř C 13 0 2 195:75 41
2. ZŠ Nusle A 10 2 1 168:102 40
3. Ledeč B 11 1 3 184:86 38
4. Chotěboř D 9 2 4 149:121 35
5. Havl. Brod C 5 3 7 115:155 28
6. ZŠ Nusle B 6 0 9 148:122 27
7. Kámen 4 2 9 123:129 25
8. Havl. Brod D 4 2 9 105:165 25
9. Světlá B 4 2 9 97:173 25
10. Světlá C 0 0 15 48:204 15

II. třída

14. kolo: Oudoleň A - ZŠ Nusle- - Dvořák C 10: 8, Chotěboř E - Havlíčkova Borová A 15: 3, Přibyslav B - Chotěboř F 13: 5, Chotěboř G - Havlíčkova Borová B 5: 13, ZŠ Nusle- Dvořák D - Přibyslav C 7: 11.

15. kolo: Přibyslav C - Oudoleň A 4: 14, ZŠ Nusle- Dvořák D - Chotěboř G 12: 6, Chotěboř F - Chotěboř E 8: 10.

1. Přibyslav B 13 0 0 187:47 39
2. Chotěboř F 9 2 4 160:110 35
3. Chotěboř E 8 2 4 148:104 32
4. H. Borová A 8 1 5 135:117 32
5. Oudoleň A 6 3 6 131:139 30
6. ZŠ Nusle C 7 0 7 136:116 28
7. ZŠ Nusle D 5 3 7 126:144 28
8. H. Borová B 5 2 7 116:136 26
9. Přibyslav C 3 3 9 121:149 24
10. Chotěboř G 0 0 15 36:234 15

III. třída

14. kolo: Horní Studenec - Přibyslav D 12: 6, Havlíčkův Brod F - Oudoleň B 0: 18, Mírovka - Havlíčkův Brod G 8: 10, Havlíčkův Brod E - Světlá D 11: 7, Chotěboř H - Uhelná Příbram 11: 7.

15. kolo: Chotěboř H - Horní Studenec 7: 11, Uhelná Příbram - Havlíčkův Brod E 2: 16, Světlá D - Mírovka 17: 1, Havlíčkův Brod G - Havlíčkův Brod F 8: 10.

1. H. Studenec 15 0 0 207:63 45
2. Havl. Brod E 14 0 1 198:72 42
3. Světlá D 10 0 5 154:116 35
4. Chotěboř H 8 1 6 157:113 32
5. Mírovka 7 2 6 149:121 31
6. Uh. Příbram 6 1 8 126:144 28
7. Havl. Brod G 3 1 11 85:185 22
8. Oudoleň B 3 1 10 86:166 21
9. Přibyslav D 3 1 10 89:163 21
10. Havl. Brod F 1 1 13 47:207 17

14.2.2004   Druhé místo Jakeše a Pravdy ve čtyřhře na krajských přeborech mužů

Na krajských přeborech Vysočiny ve stolním tenise mužů se chotěbořský Michal Jakeš se probojoval do osmifinále. Poté si však spravil chuť ve čtyřhře, kde spolu s dalším chotěbořským hráčem Ondřejem Pravdou našli přemožitele až ve finále a obsadili druhé místo. Oba jmenovaní hráči jsou členy A týmu Chotěboře, který hraje Divizi mužů Vysočina. Podrobnosti od Ondřeje Pravdy jsou níže.

14.2.2004 - krajské přebory
Mezi zápasy jsme si s Michalem (další Chotěbořáci se nenominovali) odskočili na krajské přebory mužů (ženy hrály taky, ale ty nemáme, B.Šilhánová hraje za H. Brod, takže žádné informace). Ty se konaly v Jihlavě, v hale SK Jihlava. V kategorii mužů se sešlo jen 31 mužů, hrálo se systémem skupin po 4 (a jedna po 3), nasazení "jedniček" 8 skupin proběhlo dle loňských žebříčků. Na republikové přebory postupovali první dva muži.

Michal se mohl smíchy potrhat, když zjistil, že ho dali, stejně jako loni, s bezkonkurenčně nejlepším hráčem kraje (má 100 % v 3. lize) - F.Kantou, a kromě toho s dalším stejným hráčem jako loni. Ale toho tentokrát porazil, stejně jako čtvrtého hráče skupiny, takže skončil druhý ve skupině a pokračoval ve vyřazovacím pavouku. Tam narazil na nejlepšího broďáka M.Jonáše, s ním však v pěti setech prohrál.
Já byl ve skupině nasazen jako jednička, bohužel krize z minulého týdne nepřešla (světelné podmínky v hale tomu nepomohly), horko těžko jsem porazil humpoleckého Studenovského, a pak v pěti setech prohrál s domácím mladíkem Urbanem. Postoupit mezi 16 nejlepších jsem ještě mohl, ale nestačilo mi vedení 2:1 a 10:8 a prohrál jsem.

Náladu (a já formu) jsme si potom (Michal mezitím, protože hrál pavouka ve dvouhrách až po čtyřhrách) spravili ve čtyřhře. Ačkoliv na přeborech byli žebříčkově lepší hráči, nehráli spolu, takže jsme s Michalem byli nasazeni jako jedničky! To se nám asi jen tak znovu nestane :), nicméně jsme si i bez toho věřili, že můžeme udělat slušný výsledek. Po prvním volném kole jsme měli bratry Hovorkovi z Chmelné, nedali jsme jim šanci (3:0). V dalším kole jsme hráli se žďárskými (přesněji hamerskými) třetiligovými hráči, ani oni na nás neměli (3:1). Ve finále jsme nastoupili proti Kantovi a Humlíčkovi, první set jsme dokonce vedli 8:4, ale pak šanci pustili. Druhý set jsme prohráli jednoznačně, ale ve třetím jsme v koncovce uspěli, a mohli tak zápas zdramatizovat. A skoro se podařilo, čtvrtý set jsme však nakonec prohráli. I tak jsme z druhého místa měli radost.

Výsledky krajského přeboru - muži:
Dvouhry:
1. F.Kanta (Hamry n.S. A), 2. P.Hovorka (Chmelná), 3. D.Halamka (Žďár n.S. A), 4. M.Jonáš (H.Brod A), ..., 9.-16. M.Jakeš (Chotěboř A), 17.-24. O.Pravda (Chotěboř A)
Čtyřhry:
1. F.Kanta, Humlíček (Hamry n.S. A), 2. M.Jakeš, O.Pravda (Chotěboř A), 3.-4. Jírek, Pátek (Žďár n.S.A), Starka, Zdražil (Jihlava A)

8.2.2004   Okresní přebor
I. třída 12. kolo:

Světlá C Havlíčkův Brod D 4: 14 (Kubíček 2,5, Janáček 1, Večeřa 0,5 Zelenka 4, Mátl a Křehlík 3,5, Lédl 3).

13. kolo: Havlíčkův Brod D ZŠ NusleDvořák A 6: 12 (Křehlík 3,5, Zelenka a Koudelka 1, Nabitý 0,5 P. Hitzger ml. 4,5, Štrobl 3, Fröhlich 2,5, Matějovský 2). Ledeč B Chotěboř D 14: 4 (Šilhán ml. a Zajíček 4,5, Šilhán st. 3, Smejkal 2 T. Zvolánek 2,5, Z. Zvolánek 1,5). ZŠ NusleDvořák B Havlíčkův Brod C 18: 0 kontumačně. Chotěboř C Světlá B 15: 3 (Hruška a Veselý 4,5, Pleskač 4, Adam 2 Bartoš 1,5, Růžička 1, Hamerník 0,5). Světlá C Kámen nehlášeno.

1. Chotěboř C 11 0 2 171:63 35
2. Ledeč B 10 1 2 159:75 34
3. ZŠ Nusle A 10 2 1 140:94 34
4. Chotěboř D 7 2 4 123:111 29
5. ZŠ Nusle B 6 0 7 135:99 25
6. Havl. Brod C 4 3 6 98:136 23
7. Havl. Brod D 3 2 8 87:147 21
8. Světlá B 3 2 8 87:147 21
9. Kámen 3 2 7 110:106 20
10. Světlá C 0 0 12 42:174 12

II. třída 12. kolo:
Oudoleň A Chotěboř E 10: 8 (Fejfar a Chvojka 3,5, Ondráček 2,5, Polívka 0,5 Ovčačík 4, Sokol 2, Janovský a Job 1).

13. kolo: ZŠ NusleDvořák D Oudoleň A 7: 11 (Matějovský 4,5, Prchal 1,5, Maťátko 1 Chvojka a Fejfar 3,5, Ondráček 3, Polívka 1). Havlíčkova Borová B Přibyslav C 12: 6 (Wasserbauer st. 4,5, Wasserbauer ml. 3,5, Venc 2,5, Zelený 1,5 Pesler 3, Dolák ml. 2, Tachovský 1). Chotěboř G Chotěboř F 1: 17 (Nevole a Slavík 0,5 Málek a Sokol 4,5, Janovský a Šilhán 4). Přibyslav B Havlíčkova Borová A 13: 5 (Pertl a Krčál 4,5, Dolák st. 3,5, Koudela 0,5 J. Hüblbauer 2, Šidlák, Blažek a Štukhejl 1). ZŠ NusleDvořák C Chotěboř E 7: 11 (Havel, Korba a P. Hitzger ml. 2, Špás 1 Janovský a Ovčačík 3,5, Sokol 2,5, Job 1,5).

1. Přibyslav B 12 0 0 174:42 36
2. Chotěboř F 9 2 2 147:87 33
3. Havl. Borová A 8 1 4 132:102 30
4. ZŠ Nusle C 7 0 6 128:106 27
5. Chotěboř E 6 2 4 123:93 26
6. ZŠ Nusle D 4 3 6 107:127 24
7. Oudoleň A 4 3 6 107:127 24
8. Havl. Borová B 4 2 7 103:131 23
9. Přibyslav C 2 3 8 106:128 20
10. Chotěboř G 0 0 13 25:209 13

III. třída 13. kolo:

Uhelná Příbram Horní Studenec 5: 13 (Vaněk 3, Holub 2 Veselý 4,5, Bajovský 3,5, T. Lupoměský a M. Lupoměský 2,5. Světlá D Chotěboř H 11: 7 (Bříza 4,5, Hamerník 4, Růžička 2,5 Tůma 2,5, Šilhán 2, Job 1,5, Koreček 1). Havlíčkův Brod G Havlíčkův Brod E 2: 16 (Dolejší 1,5, Teplan 0,5 Habásko 4,5, Vydrářová a Koudelka 4, Netušil 3,5). Oudoleň B Mírovka 10: 8 (Paušíma, Chvojka ml., Hamerník a Voldán 2,5 Špás 4, Chroustovský 2, Hejkal a Hausvater 1). Přibyslav D Havlíčkův Brod F 12: 6 (Juházs 4,5, Koudela 4, Pesler 2,5, Tachovský 1 Janovský ml. 2,5, Janovský st. 1,5, Krejčí a Dočekal 1).

1. H. Studenec 13 0 0 184:50 39
2. Havl. Brod E 12 0 1 171:63 37
3. Světlá D 9 0 4 130:104 31
4. Mírovka 7 2 4 140:94 29
5. Chotěboř H 7 1 5 139:95 28
6. Uh. Příbram 6 1 6 117:117 26
7. Přibyslav D 3 1 9 83:151 20
8. Oudoleň B 2 1 10 86:148 18
9. Havl. Brod G 2 1 10 67:167 18
10. Havl. Brod F 0 1 12 537:181 14

7.2.
Po několika domácích zápasech jsme zase vyjeli ven, naštěstí díky teplému počasí byla cesta pohodová, což jsme zvlášť ocenili, protože nás čekala ta nejdelší, kromě Přibyslavi ještě do Moravských Budějovic. Ačkoliv jsme oba týmy na podzim porazili, bylo to docela těsné, a tak bylo jasné, že zase oni budou chtít využít domácích podmínek. Zvláště přibyslavské "katakomby" jsou díky nízkému stropu a kluzkým parketám velkou výhodou pro domácí (a proti pravidlům).
Ráno s Přibyslaví jsme čekali na to, až se sejdou, nakonec ve čtyřhrách nestihl nastoupit nejlepší domácí Smejkal. Možná i díky tomu jsme začali dobře, vyhráli obě čtyřhry. My s Michalem jsme hloupě "pustili" koncovku prvního setu, ale pak už jsme se podobné chyby nedopustili. Kluci to měli vedle ještě dramatičtější, ve vyrovnaných koncovkách všech setů byli střídavě úspěšní oba týmy, v pátém nakonec Jirka s Josefem. V prvním zápase jsem zopakoval chybu ze čtyřhry, první set přes průběžné vedení ztratil v koncovce, ale pak už tři sety vyhrál. Michal přehrál soupeře jasně (i když v jednom setu s 11), a my tak vedli pěkných 4:0. Josef po debaklu v prvním setu zabojoval a dva sety těsně vyhrál, Jirka také vedl 2:1 a v té chvíli vypadal celý zápas jako skoro jednoznačná záležitost. Ale opět se potvrdilo, že pingpong je neuvěřitelně vrtkavý sport a pár (doslova) míčků rozhoduje o výsledku. Josef i Jirka totiž páté sety prohráli, a nebylo to vše. Já v dalším zápase nenašel na soupeře recept, vždy jsem první půlky setů vedl, aby soupeř pětibodovou šňůrou otáčel. U Michala to vypadalo, že s Krčálem má vše pod kontrolou, po dvou těsných setech vyhrál třetí 4 a vedl tak 2:1. Ve čtvrtém už vedl 7:3, ale prohrál 9, a pátý set "odpadl". Pětibodovou šňůru soupeře dokonal Smejkal, který porazil Josefa 3:1, i když ten vyhrál první set a čtvrtý dotáhl za stavu 10:5 na 10:10. V dalším pětisetovém zápase (2:1 vedl) Jirka aspoň dorovnal na 5:5. Přišly další zlomové zápasy - já vedl 2:0, ale tři další sety prohrál, Michal vedl 2:1 a "dařilo" se mu obdobně. Josef s nejslabším hráčem soupeře neměl větší problém, ale zrcadlově to bylo s Jirkou, ten vyhrál první set, ale jeho soupeř měl jinak navrch. Stav 8:6 pro soupeře byl pořád hratelný. Mně se podařilo v pěti setech přehrát Smejkala (jeden set skončil 17:15 pro mě), v posledním setu si od stavu 6:6 neudělal ani bod. Michal vedle nekoncentrovaný sledováním mého zápasu prohrál téměř vyhraný druhý set, prohrával tak 2:0, pak ale dokázal tři sety vyhrát, takže bylo srovnáno na 8:8. Výsledek zápasu tak byl na Josefovi a Jirkovi. Bohužel ani jeden na soupeře neměl, i když "normálně" by minimálně Jirka měl soupeře (který vyhrál své předchozí tři zápasy 3:2) potrápit mnohem víc.
Přibyslav - Chotěboř A 10:8 (Michal 2.5/4.5, Ondra 2.5/4.5, Jirka 1.5/4.5, Josef 1.5/4.5)

Kvůli bojům v Přibyslavi jsme do vzdálených M.Budějovic dorazili jen tak tak na oficiální začátek zápasu. Čtyřhry byly hodně vyrovnané, s Michalem jsme ale nezvládli koncovky dvou setů a prohráli 3:1, kluci měli k vítězství ještě blíž, ale prohráli 3:2. Zahajoval jsem zase já, ale postupně si na mě sedala krize, dělal jsem chyby, netrefoval míče jako obvykle, takže soupeřovi stačilo čekat, až se "vykazím". Michal vedl moc nekřičel, takže jsem si myslel, že se mu daří, ale měl stejnou krizi jako já, neudělal ani set. Jirka ale sehrál výborný zápas, po těsně vyhraném prvním setě se mu podařilo druhý otočit ze stavu 9:4 pro soupeře, a ve třetím ze stavu 10:5. Neuvěřitelné! Josefa evidentně baví pětisetové zápasy, 1:0 a 2:1 prohrával, ale 3:2 vyhrál. 4:2 pro soupeře vypadalo docela rozumně. Ale já si "vychutnával" krizi, i když jsem vedl 1:0 a 2:1, v pátém setu mi soupeř utekl a já marně dotahoval. Michal mě nenechal ve štychu, srovnal ještě na 1:1, ale pak už na soupeře neměl. Jirka pokračoval ve své jízdě, prohrával 2:0 (kdy hloupě prohrál koncovku jednoho setu), aby se v dalších setech zlepšil a vyhrál 3:2. Ale to bylo bohužel všechno. Nejdřív Josef, pak já, Michal a nakonec i Jirka jsme zbylé čtyři zápasy prohráli 3:0, i když občas byl nějaký set dost vyrovnaný (Jirka ztratil druhý set, kdy vedl 10:6).
Moravské Budějovice A - Chotěboř A 10:3 (Jirka 2/3.5, Josef 1/2.5, Michal 0/3.5, Ondra 0/3.5)

Co dodat k takto neúspěšné sobotě? Prostě jsme se konečně herně "sešli", hlavně my s Michalem, ale bohužel na té špatné straně formy :) Nemůže se dařit pořád, vybrali jsme si krizi až do dna. Jsem si skoro jist, že za tu dobu, co hraje Michal v Chotěboři se nestalo, aby v zápase ani jeden z nás neudělal alespoň jeden bod. Však se také jeden z moravskobudějovických hráčů (ostatní jsou známí svým nepříjemným chováním) divil, co s námi je. Ale taky se mockrát nestalo, aby Jirka byl nejlepší hráč dne, takže jsme neúspěch zas tak tragicky nenesli :) Bez velkých výmluv - aspoň vím, že den před zápasem hrát squash (a udělat si puchýř na palci) není nejlepší nápad, Michal ví, že se nesmí přes týden tak stresovat, a Přibyslavští by měli hrát v trochu férovějších podmínkách. Jo, a Moravskobudějovičtí by si mohli pořídit sprchy :)

Po tomhle debaklu přesto zůstaneme tabulkově pátí, i když oba naši soupeři se na nás dotáhli na rozdíl jediného bodu (tedy pokud Přibyslav porazila odpoledne H.Brod). Za 14 dní budeme hrát naposledy v této sézóně doma (pak nás čekají ještě dvě soboty venku), takže máte poslední šanci nás vidět, mělo by se dát na to koukat (přijedou Bedřichov a Jihlava, celky z první čtyřky), protože horší než tuto sobotu to být nemůže :), takže přijďte povzbudit.
P.S.: Mohli jsme mít aspoň radost z našeho béčka, to dvakrát vyhrálo, přičemž jednou to bylo nad plán.

15. kolo: Hamry nad Sázavou B Třebíč B 10: 3, Žďár nad Sázavou A Třebíč A 10: 3, Přibyslav Chotěboř A 10: 8, Moravské Budějovice A Havlíčkův Brod A 10: 6, Chmelná Bedřichov 8: 10, Pelhřimov A Jihlava A 9: 9.
16. kolo: Žďár nad Sázavou A Třebíč B 10: 0, Hamry nad Sázavou B Třebíč A 3: 10, Moravské Budějovice A Chotěboř A 10: 3, Přibyslav Havlíčkův Brod A 10: 6, Pelhřimov A Bedřichov 2: 10, Chmelná Jihlava A 10: 2.

1. Bedřichov 16 13 1 2 148:75 43
2. Žďár n. S. A 16 12 2 2 148:73 42
3. Chmelná 16 11 1 4 146:93 39
4. Jihlava A 16 9 3 4 138:93 37
5. Chotěboř A 16 8 2 6 122:119 34
6. Přibyslav 16 7 3 6 113:132 33
7. M. Budějovice A 16 8 1 7 117:123 33
8. Třebíč A 16 6 3 7 120:130 31
9. Havl. Brod A 16 5 1 10 110:140 27
10. Pelhřimov A 16 5 1 10 120:125 27
11. Hamry n. S. B 16 2 2 12 81:144 22
12. Třebíč B 16 0 0 16 44:160 16

1.2.2004   Okresní přebor
I. třída 12. kolo:

Kámen Světlá B 15: 3, Havlíčkův Brod C Chotěboř C 4: 14, Chotěboř D ZŠ NusleDvořák B 10: 8, ZŠ NusleDvořák A Ledeč 9: 9, Světlá C Havlíčkův Brod D nehlášeno.

1. Chotěboř C 10 0 2 156:60 32
2. ZŠ Nusle A 9 2 1 128:88 32
3. Ledeč B 9 1 2 145:71 31
4. Chotěboř D 7 2 3 119:97 28
5. Havl. Brod C 4 3 5 98:118 23
6. ZŠ Nusle B 5 0 7 117:99 22
7. Kámen 3 2 7 110:106 20
7. Světlá B 3 2 7 84:132 20
9. Havl. Brod D 2 2 7 67:131 17
10. Světlá C 0 0 11 38:160 11

II. třída 12. kolo:

Přibyslav B ZŠ NusleDvořák C 12: 6, Chotěboř G Havlíčkova Borová A 3: 15, Přibyslav C Chotěboř F 6: 12, ZŠ NusleDvořák D Havlíčkova Borová B 12: 6, Oudoleň A Chotěboř E nehlášeno.

1. Přibyslav B 11 0 0 161:37 33
2. Chotěboř F 8 2 2 130:86 30
3. H. Borová A 8 1 3 127:89 29
4. ZŠ Nusle C 7 0 5 121:95 26
5. ZŠ Nusle D 4 3 5 100:116 23
6. Chotěboř E 5 2 3 104:76 22
7. H. Borová B 3 2 7 91:125 20
8. Přibyslav C 2 3 7 100:116 19
9. Oudoleň A 2 3 6 86:112 18
10. Chotěboř G 0 0 12 24:192 12

III. třída 12. kolo:

Horní Studenec Havlíčkův Brod F 18: 0, Mírovka řibyslav D 11: 7, Havlíčkův Brod E Oudoleň B 14: 4, Chotěboř H Havlíčkův Brod G 16: 2, Uhelná Příbram Světlá D 8: 10.

1. H. Studenec 12 0 0 171:45 36
2. Havl. Brod E 11 0 1 155:61 34
3. Mírovka 7 2 3 132:84 28
4. Světlá D 8 0 4 119:97 28
5. Chotěboř H 7 1 4 132:84 27
6. U. Příbram 6 1 5 112:104 25
7. Přibyslav D 2 1 9 71:145 17
8. Havl. Brod G 2 1 9 65:151 17
9. Oudoleň B 1 1 10 76:140 15
10. Havl. Brod F 0 1 11 47:169 13

24.1.2004
V ranním zápase s béčkem Hamrů n.S. jsme si měli trochu spravit "chuť", předposlední tým soutěže nám přece jen neměl příliš zahrozit. Josef sice po čerstvě sundané sádře rozhodně nebyl rozehraný, ale i soupeř přijel oslaben, mj. přivezli otrkat teprve 11ti-letého kluka.
Ve čtyřhrách jsme nastoupili nekompromisně, dvakrát 3:0 vyhráli, i když kluci to měli v prvních dvou setech těsně. V prvním zápase jsem hrál soustředěně, a tak soupeře v koncovkách přehrál, ve třetím setu to nedopadlo, ale ve čtvrtém jsem nedopustil žádné drama. Josef se ve svém prvním poúrazovém zápase hledal, vedl o set, ale ve čtvrtém měl smůlu, koncovku prohrál a zopakoval si to i v pátém. Jirka si na úvod dostal do problémů s mladinkým hráčem, ale srovnal, aby nás třetím prohraným setem postrašil, ještě že pak se do toho obul a nebylo pochyb. Michalovi utekla jen jedna koncovka setu, takže také bodoval, celkově 5:1 pro nás. Josef si vybral svůj druhý smolný zápas, opět vedl 1:0 a 2:1, aby prohrál 3:2. Jirka zkoušel naši odolnost dál, prohrával 2:0, stáhnul jeden set, čtvrtý vyhrál 11, aby v pátém exceloval (soupeř si dal dva míčky). Pak přišel černý zápas Michala, s mladinkým hráčem se trápil, po prvním prohraném setu se mu ale začalo dařit, vedl 9:1, ale stalo se neuvěřitelné, set ještě prohrál 13! Třetí set sice vyhrál, ale ve čtvrtém už mu motivovaný mladík nedal moc šancí. Rundu jsem zakončil celkem jasným vítězstvím, i když set si soupeř dal. Jirka pak zopakoval svůj výkon z předchozího zápasu, ale zrcadlově, 2:0 vedl a prohrál 3:2, v pátém už jednoznačně. Stav 7:4 pro nás tak soupeřům ještě dával naději na úspěch. Ale nejdřív Michal (3:1), já s mladíkem (3:0) a nakonec Josef (3:1) jsme ji ukončili.
Chotěboř A - Hamry n.S. B 10:4 (Ondra 3.5/3.5, Michal 2.5/3.5, Jirka 2.5/3.5, Josef 1.5/3.5)

Odpoledne jsme proti druhému týmu tabulky Žďáru n.S. A nečekali žádné zázraky, i když na podzim jsme dostali "výprask" hlavně kvůli neúčasti Michala, měl jsem pocit, že se s nimi dá hrát docela vyrovnaně. A rovnou můžu napsat, že jsem se příliš nemýlil. Ve čtyřhrách se dařilo střídavě, my jsme soupeře smetli, kluci hráli vyrovnaně, ale v pátém setu už skoro nebodovali. Ve dvouhrách začal soupeř sbírat body - Michal nestačil na nejlepšího hráče soupeře, i když první set vyhrál 10. Josef i Jirka prohráli celkem jasně 3:0, i když Jirka měl ve druhém a třetím setu šanci na zvrat, ale v koncovkách pohořel. V rundě jsem tak bodoval jen já (soupeř vyrovnal na 1:1, ale to bylo vše). Josef v dalším zápase neustále dotahoval náskok soupeře, a nepovedlo se mu to ani v jednom setu. To Jirka vedl 2:0, pak měl bohužel trochu smůly v koncovkách dvou setů a pátý set už mu utekl úplně. Nelichotivých 2:6 jsme stáhli s Michalem, nejdřív jsem soupeři nedal šanci já. Pak bodoval i Michal, i když první set měl trochu štěstí v koncovce, třetí set se otočilo k soupeři, ale ve čtvrtém Michal nedopustil drama. A mohli jsme se přiblížit k soupeři ještě víc. Jirka sice první set dalšího zápasu prohrál, ale pak dva sety vyhrál, ve čtvrtém měl ale zase trochu smůly v koncovce, a pátý set zase nezvládl. Škoda, protože jsem přidal bod, sety vyrovnané, ale koncovky byly moje (3:0). Michal si ale vybíral smolný den, vedl 2:0, po mnoha prasatech prohrál zbylé tři sety v koncovce. Josef se s nejslabším hráčem soupeře snažil hrát soustředěně, a přes prohraný třetí set se mu koncovcka čtvrtého podařila a zaskóroval. Stav 6:8 byl pořád ještě hratelný. Poslední rundu jsem začínal s nejlepším hráčem soupeře, bili jsme se vyrovnaně, ale v koncovce čtvrtého a celý pátý set už jsem tahal za kratší konec. A Michal vypil svůj pohár hořkosti (nebyla to jeho oblíbená Plzeň) do dna, když hloupě prohrál první set, vyhrál následující dva, aby v dalších dvou byl soupeř úspěšnější. A bylo po nadějích.
Chotěboř A - Žďár n.S. 6:10 (Ondra 3.5/4.5, Michal 1.5/4.5, Josef 1/3.5, Jirka 0/3.5)

Přes výsledkový neúspěch jsme byli relativně spokojeni (logicky já nejvíc :), protože to byl opravdu pěkný, dramatický zápas. Diváci, a že jich bylo i díky nohejbalu hraného nahoře na sále dost, to také oceňovali potleskem. Ukázalo se, že i s takovým, papírově lepším týmem, se dá hrát vyrovnaně. Ačkoliv to z hlediska bodů vypadá jednoznačně, na sety vyhrál soupeř jen 33:31. Všech šest zápasů, které skončily 3:2, vyhrál soupeř, a nebylo to vždy jeho kvalitami, minimálně ve dvou zápasech v rozhodujících chvílích soupeři pomohla prasata. Vždyť co chybělo, stačilo jedno vítězství Jirky a jedno Michala, Jirku pak v poslední zápase čekal nejslabší hráč soupeře, a remíza byla reálná. No, teď už je to jedno, snad se štěstíčko zase brzo obrátí k nám.
24.1.2004   Divize mužů Vysočina

13. kolo:Chotěboř A - Hamry n.S. B 10:4

14. kolo:Chotěboř A - Žďár n.S. 6:10

p. název mužstva utkání výher remíz proher skóre setů skóre bodů body
1 Bedřichov 14 11 1 2 446:276 128:65 37
2 Žďár n. S. A 14 10 2 2 444:325 128:70 36
3 Chmelná 14 10 1 3 451:331 128:81 35
4 Jihlava A 14 9 2 3 447:318 127:74 34
5 Chotěboř A 14 8 2 4 436:383 111:99 32
6 Třebíč A 14 5 3 6 432:450 107:117 27
7 M. Budějovice A 14 6 1 7 383:422 97:114 27
8 Přibyslav 14 5 3 6 363:441 93:118 27
9 Havlíčkův Brod A 14 5 1 8 389:444 98:120 25
10 Pelhřimov A 14 5 0 9 417:420 109:106 24
11 Hamry n. S. B 14 1 2 11 302:456 68:131 18
12 Třebíč B 14 0 0 14 218:462 41:140 14

Po vánoční pauze jsme se v lednu pustili do druhé půlky soutěže. Níže je zpráva z prvního zápasu s našimi rivaly z H.Brodu, minulý týden jsme hráli první dvojzápas.
Po těchto třech zápasech jsme si udrželi místa pod "bednou", jsme na páté příčce (viz tabulka), což je slušné. Ačkoliv informační systém na webu bohužel stále nefunguje, z kraje aspoň posílají základní výsledky e-mailem.
Další zápas hrajeme po dlouhé době venku, s Přibyslaví a Mor.Budějovicemi nás čekají boje 7.2. O 2 týdny později hrajeme doma s Bedřichovem a Jihlavou, to by mohl být pěkný zápas. Těším se na něj, protože konečně na ostro vyzkoušíme nové stoly! Díky TJ jsme si konečně mohli pořídit 2 nové "centrální" stoly, už bylo načase, protože kvalita těch stávajících (přístupnost veřejnosti v tomto případě opravdu nepomáhala) byla na (oprávněné) protesty soupeřů. Snad nám to na nich půjde jako na těch starých :)

25.1.2003   Krajský přebor, skupina sever

13. kolo: Mostiště Chotěbor B 7: 10 (Beznoska 3, Červinková 2,5, Sobotka 1,5 Čapek 4, Hruška 3,5, Adam 1,5, Šimon 1), Nížkov Havlíčkův Brod B 2: 10 (Filip 1,5, Sobotka 0,5 Vosyka a Malina 3, Cáp 2,5, Brož 1,5), Rovečné Polná 10: 7 (Šikula a Kadlec 3,5, Doskočil 2, Polách 1 Bláha 2,5, Šejstal a Vaněk 2, Hladík 0,5), Ostrov n. O. Jihlava B 10: 5 (Kozel 4, Kasal, Veselský a Plachý 2 T. Kocmánek 2,5, Viktora 1,5, Tomková a Kolátor 0,5), Žďár n. S. B Ledeč 8: 10 (Hájek 3,5, Halamka, Řebík a Kreisler 1,5 Trýb 4, Sedláček 3, Nechvátal 2, Smejkal 1), Žďár n. S. C Světlá 10: 2 (Smolík 3,5, Klusáček 3, Štola 2,5, Zobač 0,5).

14. kolo: Nížkov Chotěboř B 10: 3 (Filip 3,5, Brabec 3, Pospíchal 2,5, Pokorný a Sobotka 0,5 Šimon 2, Čapek 1), Mostiště Havlíčkův Brod B 3: 10 (Sobotka 1,5, Beznoska 1, Červinková 0,5 Cáp 3,5, Malina 3, Brož 2,5, Breda 1), Ostrov n. O. Polná 8: 10 (Kozel 3,5, Kasal 2,5, Veselský 1,5, Plachý 0,5 Šejstal, Hladík a Bláha 3, Vaněk 1), Rovečné Jihlava B 9: 9 (Šikula a Kadlec 3,5, Doskočil 2 J. Kocmánek 3,5, Urban 3, T. Kocmánek 1,5, Šmíd 1), Žďár n. S. C Ledeč 2: 10 (Klusáček 2 Sedláček a Trýb 3,5, Smejkal a Nechvátal 1,5), Žďár n. S. B Světlá 10: 0 (Halamka, Řebík, Kreisler a Hájek 2,5).

1. H. Brod B 12 1 1 136:61 39
2. Žďár n. S. B 12 0 2 136:67 38
3. Jihlava B 9 3 2 129:69 35
4. Ledeč 10 0 4 120:80 34
5. Nížkov 7 2 5 114:91 30
6. Rovečné 7 2 5 111:115 30
7. Ostrov n. O. 6 2 6 111:105 28
8. Chotěboř B 5 1 8 95:116 25
9. Polná 3 1 10 75:130 21
10. Žďár n. S. C 2 1 11 73:128 19
11. Mostiště 2 1 11 65:132 19
12. Světlá 2 0 12 59:130 18

Oddíl stolního tenisu TJ Jiskra Havlíčkův Brod  uspořádal okresní přebor dorostenců. Výsledky - dvouhra: 1. Ovčačík (Chotěboř), 2. Koudelka (Havlíčkův Brod), 3. Tůma a Michal (oba Chotěboř). Čtyřhra: 1. Ovčačík, Sokol (Chotěboř), 2. Koudelka, Lacina, 3. Habásko, Janovský a Gablech, Vacek (všichni Havlíčkův Brod).
18.1.2004   Okresní přebor
I. třída 11. kolo:
Havlíčkův Brod D Kámen 9: 9, Ledeč B Světlá C 16: 2, ZŠ NusleDvořák B ZŠ NusleDvořák A 7: 11, Chotěboř D Chotěboř C 6: 12, Světlá B Havlíčkův Brod C 9: 9.

1. ZŠ Nusle A 9 1 1 119:79 30
2. Chotěboř C 9 0 2 142:56 29
3. Ledeč B 9 0 2 136:62 29
4. Chotěboř D 6 2 3 109:89 25
5. Havl. Brod C 4 3 4 94:104 22
6. ZŠ Nusle B 5 0 6 109:89 21
7. Světlá B 3 2 6 81:117 19
8. Kámen 2 2 7 95:103 17
9. Havl. Brod D 2 2 7 67:131 17
10. Světlá C 0 0 11 38:160 11


II. třída 10. kolo dohrávky: Přibyslav C ZŠNusle Dvořák C 14: 4, Oudoleň A Přibyslav B 5: 13.

11. kolo:
Havlíčkova Borová B Oudoleň A 10: 8, Chotěboř F ZŠ NusleDvořák D 10: 8, Havlíčkova Borová A Přibyslav C 10: 8, ZŠ NusleDvořák C CHS Chotěboř G 17: 1.

1. Přibyslav B 10 0 0 149:31 30
2. Chotěboř F 7 2 2 118:80 27
3. Havl. Borová A 7 1 3 112:86 26
4. ZŠ Nusle C 7 0 4 115:83 25
5. Chotěboř E 5 2 3 104:76 22
6. ZŠ Nusle D 3 3 5 88:110 20
7. Havl. Borová B 3 2 6 85:113 19
8. Přibyslav C 2 3 6 94:104 18
9. Oudoleň A 2 3 6 86:112 18
10. Chotěboř G 0 0 11 21:177 11

III. třída 10. kolo dohrávka: Světlá D Havlíčkův Brod G 15: 3.

11. kolo:
Světlá D Horní Studenec 5: 13, Havlíčkův Brod G Uhelná Příbram 10: 8, Oudoleň B Chotěboř H 5: 13, Přibyslav D Havlíčkův Brod E 7: 11, Havlíčkův Brod F Mírovka 5: 13.

1. Horní Studenec 11 0 0 153:45 33
2. Havl. Brod E 10 0 1 141:57 31
3. Mírovka 6 2 3 121:77 25
4. Světlá D 7 0 4 109:89 25
5. Chotěboř H 6 1 4 116:82 24
6. Uhelná Příbram 6 1 4 104:94 24
7. Přibyslav D 2 1 8 64:134 16
8. Havl. Brod G 2 1 8 63:135 16
9. Oudoleň B 1 1 9 72:126 14
10. Havl. Brod F 0 1 10 47:151 12

10.1.2004 - zahájení 2.půlky soutěže
V novém roce nás čekal "rozehřívací" zápas s naším partnerem v páru - s áčkem H.Brodu. Ačkoliv nám Michal po předvánočních úspěších naplánoval další výhru, už pátou v řadě, zánět Josefovy (a ještě navíc Achillovy:) šlachy tomu mohl snadno udělat čáru přes rozpočet. Jako náhradu jsme povolali mladého a šikovného dorostence - Tomáše Ovčačíka, musí začít sbírat zkušenosti z náročnějších zápasů. Po příjezdu broďáků se ukázalo, že síly týmů budou vyrovnanější vzhledem k neúčasti nejlepšího broďáka, Martina Jonáše.
Ve čtyřhrách jsme zahájili očekávaně, tzn. my s Michalem vyhráli (3:1), i když v koncovkách prvních dvou setů jsme trochu riskovali. Jirka s Tomášem příliš nevzdorovali. Ve dvouhrách jsem jako první na soupeře vlítnul já, a ačkoliv jsem ráno při rozpinku cítil, že to není ono, soupeře jsem smetl 3:0. Jirkovi zase trvalo, než se rozehrál, a to už bylo pozdě (1:3). Tomáš se snažil, vyrovnal na 1:1, ale pak už byl soupeř nad jeho možnosti. V další rundě jsme nakročili k vítězství. Jirka zlepšeným výkonem vyhrál 3:1, a ačkoliv Tomáš si neudělal ani set, nejdřív Michal (3:1) a pak i já (3:0) jsme přidali body. Tomáš v další rundě opět soupeře potrápil, i když to na bod nestačilo. Michalovým i mým vítězstvím jsme odskočili na 8:5 pro nás a zdálo se rozhodnuto, protože Jirka vedl jasně 2:0. Ale pak na chvíli povolil, v koncovce čtvrtého setu dostal nepříjemná prasata, a koncovku pátého nezvládl spíš psychicky. Michal po prvním prohraném setu zabral a přiblížil nás k potřebné desítce. Ale pak jsem zklamal já, po výkyvech jsem těsně v pěti setech prohrál s hráčem, se kterým se mi to nestalo už hodně let. Jirka však vyhrál dva sety a vítězství bylo blízko. Jenže opět lehká ztráta koncentrace, trocha smůly a ztráta bodu v pětisetovém zápase. Těžko jsme mohli v posledním zápase od Tomáše očekávat nápravu našich výpadků, a také tomu tak nebylo. Koncovku vyrovnaného prvního setu nezvládl takticky, ve druhém si soupeře nechal utéci. Ve třetím ještě vykřesal jiskřičku naší naděje, ale ve čtvrtém zopakoval chyby z prvního setu a prohrál tak 3:1.
Chotěboř A - Havl.Brod A 9:9 (Michal 4.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Jirka 1/4.5, Tomáš Ovčačík 0/4.5)

Ačkoliv nás samozřejmě remíza nemohla příliš uspokojit, soupeř měl přece jen trochu víc štěstí (všechny tři zápasy se skóre 3:2 vyhrál), na druhou stranu jsme mohli být rádi, že přes neúčast Josefa jsme neztratili bodů víc. A určitě je dobře, že si "omladina" může zkusit náročnější soutěž. Museli jsme se potom smát, že ostatní v kraji určitě napadne, že jsme sestupem ohroženým broďákům zápas "pustili", ale nebylo to tak.
10.1.2004   Divize mužů Vysočina

11. kolo: Chotěboř A - Třebíč A 10: 3, Havlíčkův Brod A - Třebíč B 10: 6, Bedřichov - Žďár nad Sázavou A 4: 10, Jihlava A - Hamry nad Sázavou B 10: 0, Přibyslav - Pelhřimov A 10: 7, Moravské Budějovice A - Chmelná 10: 8.

12. kolo: Chmelná - Pelhřimov A 10: 8, Hamry nad Sázavou B - Žďár nad Sázavou A 6: 10, Třebíč B - Třebíč A 8: 10, Chotěboř A - Havlíčkův Brod A 9: 9, Bedřichov - Jihlava A 10: 4, Přibyslav - Moravské Budějovice A 9: 9.

1. Bedřichov 9 1 2 108:62 31
2. Žďár n. S. A 8 2 2 108:62 30
3. Chmelná 8 1 3 108:75 29
4. Jihlava A 7 2 3 107:70 28
5. Chotěboř A 7 2 3 95:85 28
6. Přibyslav 5 3 4 90:98 25
7. M. Buděj. A 6 1 5 93:94 25
8. Třebíč A 4 3 5 91:100 23
9. Havl. Brod A 4 1 7 86:106 21
10. Pelhřimov A 4 0 8 92:96 20
11. Hamry n. S. B 1 2 9 60:111 16
12. Třebíč B 0 0 12 41:120 12

11.1.2003   Krajský přebor, skupina sever

11. kolo: Ledeč Havlíčkův Brod B 3: 10 (Plecitý 2, Trýb Cáp, Křehlík, Malina a Brož 2), Světlá Chotěboř B 10: 6 (Bříza 4, Karel, Maršík a Růžička 2 Čapek 3,5, Šimon 1,5, Hruška a Medek 0,5), Žďár n. S. B Jihlava B 10: 7 (Halamka 4,5, Řebík 3, Hájek 2,5, Kreisler 0,5 Šmíd a Urban 2,5, J. Kocmánek 2), Žďár n. S. C Polná 10: 7 (Smolík 3,5, Štola 3, Klusáček 2, Zobač, Horký a Malec 0,5 Vaněk 3, Sotona 2, Hladík, Šejstal), Rovečné Nížkov 10: 7 (Šikula a Kadlec 3,5, Doskočil 3 Pospíchal 2,5, Sobotka a Filip 2, Pokorný 0,5), Ostrov n. O. Mostiště 10: 5 (Kasal 3,5, Kozel a Veselský 2,5, Plachý 1, Bartůšek 0,5 Sobotka a Červinková 2, Beznoska 1).

12. kolo: Světlá Ledeč 7: 10 (Karel 3, Bříza 2, Kubíček 1,5, Maršík 0,5 Trýb 3,5, Sedláček 3, Zajíček 2, Nechvátal 1,5), Žďár n. S. C Žďár n. S. B 6: 10 (Štola a Smolík 2, Horký a Malec 1 Hájek 3,5, Halamka a Smejkal 2,5, Kreisler 1,5), Ostrov n. O. Rovečné 10: 4 (Kozel 3, Kasal a Veselský 2,5, Plachý 2 Šikula 2,5, Kadlec 1,5), Nížkov Mostiště 10: 1 (Pokorný 3,5, Filip a Pospíchal 2,5, Brabec 1, Sobotka 0,5 Beznoska 1), Jihlava B Polná 10: 2 (Kocmánek 4,5, Urban 3, Šmíd 2, T. Kocmánek 0,5 Šejstal 1,5, Vaněk 0,5), Havlíčkův Brod B Chotěboř B 10: 4 (Malina 3,5, Brož 2,5, Slanař 2, Cáp 1,5, Křehlík 0,5 Hruška a Čapek 2).

1. Žďár n. S. B 11 0 1 118:57 34
2. HAVL. BROD B 10 1 1 116:56 33
2. Jihlava B 9 2 1 115:50 32
4. LEDEČ 8 0 4 100:70 28
5. Nížkov 6 2 4 102:78 26
6. Rovečné 6 1 5 92:99 25
7. Ostrov n. O. 5 2 5 93:90 24
8. CHOTĚBOŘ B 4 1 7 82:99 21
9. Polná 2 1 9 58:112 17
10. Mostiště 2 1 9 55:112 17
11. SVĚTLÁ 2 0 10 57:110 16
12. Žďár n. S. C 1 1 10 61:116 15

11.1.2004   Okresní přebor mužů ve stolním tenise vstoupil ve všech třech výkonnostních skupinách do své druhé poloviny odvetnými zápasy.
I. třída 10. kolo:
Kámen - Havlíčkův Brod C 14: 4, Chotěboř D - Světlá B 9: 9, ZŠ Nusle Dvořák A - Chotěboř C 12: 6, Světlá C - ZŠ Nusle Dvořák B 3: 15, Havlíčkův Brod D - Ledeč B 4: 14.

11. kolo: ZŠ Nusle Dvořák B - ZŠ Nusle Dvořák A 7: 11, Chotěboř D - Chotěboř C 6: 12, Světlá B - Havlíčkův Brod C 9: 9, Ledeč B - Světlá C a Havlíčkův Brod D - Kámen nehlášeno.

1. ZŠ Nusle A 9 1 1 119:79 30
2. Chotěboř C 9 0 2 142:56 29
3. Ledeč B 8 0 2 120:60 26
4. Chotěboř D 6 2 3 109:89 25
5. Havl. Brod C 4 3 4 94:104 22
6. ZŠ Nusle B 5 0 6 109:89 21
7. Světlá B 3 2 6 81:117 19
8. Havl. Brod D 2 1 7 58:122 15
9. Kámen 2 1 7 86:94 15
10. Světlá C 0 0 10 36:144 10

II. třída 10. kolo:
ZŠ Nusle Dvořák D - Havlíčkova Borová A 9: 9, Havlíčkova Borová B - Chotěboř F 7: 11, Chotěboř G - Chotěboř E 1: 17, Přibyslav C - ZŠ Nusle Dvořák C a Oudoleň A - Přibyslav C nehlášeno.

1. Přibyslav B 9 0 0 136:26 27
2. Chotěboř F 6 2 2 108:72 24
3. Havl. Borová A 6 1 3 102:78 23
4. Chotěboř E 5 2 3 104:76 22
5. ZŠ Nusle C 6 0 3 94:68 21
6. ZŠ Nusle D 3 3 4 80:100 19
7. Oudoleň A 2 3 4 73:89 16
8. Havl. Borová B 2 2 6 75:105 16
9. Přibyslav C 1 3 5 72:90 14
10. Chotěboř G 0 0 10 20:160 10

III. třída Dohrávka 9. kola:
Světlá D - Oudoleň B 11: 7.

10. kolo: Horní Studenec - Mírovka 12: 6, Havlíčkův Brod F - Havlíčkův Brod E 0: 18, Chotěboř H - Přibyslav D 13: 5, Uhelná Příbram - Oudoleň B 10: 8, Světlá D - Havlíčkův Brod G nehlášeno.

1. H. Studenec 10 0 0 140:40 30
2. Havl Brod E 9 0 1 130:50 28
3. Uh. Příbram 6 1 3 96:84 23
4. Mírovka 5 2 3 108:72 22
5. Světlá D 6 0 3 89:73 21
6. Chotěboř H 5 1 4 103:77 21
7. Přibyslav D 2 1 7 57:123 15
8. Oudoleň B 1 1 8 67:113 13
9. Havl. Brod G 1 1 7 50:112 12
10. Havl. Brod F 0 1 9 42:138 11

28.12.2003  Okresní přebor skončila první polovina soutěže
I. třída 9. kolo:

Ledeč - Kámen 13: 5, Havlíčkův Brod D - ZŠ Nusle Dvořák B 3: 15, Světlá C - Chotěboř C 2: 16, ZŠ Nusle Dvořák A - Světlá B 14: 4, Chotěboř D - Havlíčkův Brod C 9: 9.

1. Chotěboř C 8 0 1 124:38 25
2. ZŠ Nusle A 7 1 1 96:66 24
3. Ledeč B 7 0 2 106:56 23
4. Chotěboř D 6 1 2 94:68 22
5. Havl. Brod C 4 2 3 81:81 19
6. ZŠ Nusle B 4 0 5 87:75 17
7. Světlá B 3 0 6 63:99 15
8. Havl. Brod D 2 1 6 54:108 14
9. Kámen 1 1 7 72:90 12
10. Světlá C 0 0 9 33:129 9

II. třída 9. kolo:

Oudoleň - Chotěboř F 9: 9, Havlíčkova Borová B - Havlíčkova Borová A 6: 12, Nuselská D - Nuselská C 10: 8, Chotěboř G - Přibyslav B 2: 16, Přibyslav C - Chotěboř E 9: 9.

1. Přibyslav 9 0 0 136:26 27
2. ZŠ Nusle C 6 0 3 94:68 21
3. Chotěboř F 5 2 2 97:65 21
4. Havl. Borová A 6 0 3 93:69 21
5. Chotěboř E 4 2 3 87:75 19
6. ZŠ Nusle D 3 2 4 71:91 17
7. Oudoleň A 2 3 4 73:89 16
8. Havl. Borová B 2 2 5 68:94 15
9. Přibyslav C 1 3 5 72:90 14
10. Chotěboř G 0 0 9 19:143 9

III. třída 9. kolo

Havlíčkův Brod G - Horní Studenec 4: 14, Uhelná Příbram - Přibyslav D 11: 7, Chotěboř H - Havlíčkův Brod F 15: 3, Havlíčkův Brod E - Mírovka 11: 7.

1. Havl. Brod E 8 0 0 112:32 24
2. Hor. Studenec 8 0 0 110:34 24
3. Mírovka 5 2 2 102:60 21
4. Uh. Příbram 5 1 3 86:76 20
5. Světlá D 5 0 3 78:66 18
6. Chotěboř H 4 1 4 90:72 18
7. Přibyslav D 2 1 6 52:110 14
8. Havl. Brod G 1 1 7 50:112 12
9. Oudoleň B 1 1 6 52:92 11
10. Havl. Brod F 0 1 8 42:120 10

15.12.   Info stránky s výsledky soutěží v kraji Vysočina již nefungují

V téhle chvíli zamrzí (kromě zbytečně zhoršených výsledků našeho béčka) tak jediné, a sice nefunkčnost, snad dočasná, stránek s výsledky soutěží v kraji Vysočina (zprávy níže se na ně často odkazovaly. Autor systému a stránek Vláďa Horký odjíždí na půl roku pryč, finanční podpora z kraje na vytvoření propracovaného systému byla jen symbolická, a tak je otázka, zda bude dále fungovat. Snad se na kraji chytnou za nos, uvažuje se prý o tom, že by se tento systém stal celostátně používaným, tak snad...
Ondřej Pravda

13.12.
Před Vánoci nás čekaly poslední dva zápasy první půlky soutěže, oba dva s týmy z Třebíče. Povinností bylo vyhrát, ale člověk nikdy neví. Report ze zápasů je níže doplněn krátkým zhodnocením první půlky sezóny.

Ranní zápas s béčkem Třebíče měl být jasnou záležitostí, jde o poslední tým soutěže, dosud bez výhry. Čtyřhry dopadly jasně pro nás, i když my s Michalem jsme jeden soupeři zbytečně darovali, kluci si s lepší dvojicí poradili jasně. Dva hráči soupeře nehrají špatně, asi s tím lepším z nich jsem hrál soustředěně, dva sety vyhrál, pak ho sice "nechal" udělat jeden set, ale ve čtvrtém jsem drama nedopustil. Josef i Jirka bez větších problémů vyhráli 3:0. Pak soupeř mohl bodovat, Michal prohrával 2:0, vyhraným setem sice náskok soupeře stáhnul, ale ve čtvrtém prohrával 6:1 a 10:8, přesto dokázal nakonec vyhrát 3:2! Další tři zápasy dopadly opět 3:0 pro nás, Josef, Jirka i Michal si se soupeři "pohráli". Já nabídl soupeři další šanci, vedl 1:0 a 2:1, i když minimálně v jedné koncovce měl štěstí díky prasatům. Své sety jsem však vyhrál jasně, a v pátém jsem ani to štěstí soupeři nepovolil, takže Jirka, prohrávající vedle na stole 2:1 a pokukující ke mně, mohl být v klidu, jeho případná prohra by se stejně nepočítala.
Chotěboř A - Třebíč B 10:0 (Michal 2.5/2.5, Josef 2.5/2.5, Jirka 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5)

Odpoledne jsme s áčkem Třebíče zahájili čtyřhry jako ráno, vítězstvími, i když sety byly vyrovnanější. Michalovi to v první dvouhře sice moc super nešlo, ale soupeře přesto přehrál 3:0. I Josefovi trvalo chvilku, než našel na soupeře recept, naštěstí čtvrtý set dotáhl do konce (vyhrál 10). Jirka s jedním z dvojice lepších hráčů soupeře bojoval vyrovnaně, dvakrát dotáhl soupeřův setový náskok, ale v pátém nakonec podlehl. Na mě zbyl na úvod ten nejlepší hráč soupeře (zhruba okolo 10.místa celkové úspěšnosti), spíše svými chybami, v jednom setu v koncovce, jsem mu "nabídl" vítězství 3:1. Vypadalo to, že by se tým soupeře mohl chytit, protože ačkoliv Josef vedl 2:0, musel zachraňovat v pátém setu. Také Jirka po dvou setech povolil a nechal soupeře koncovku vyhrát, ještěže ve čtvrtém setu už žádné šance soupeři nedal. Další zápas si budu hodně pamatovat, protože takových prasat, a nejen v koncovkách, jsem už nedostal hodně dlouho, díky nim soupeř vyhrál těsně dva sety, ale v pátém se spravedlnost už hodně styděla a "nechala" mě otočit ze 7:9 na 11:9. Michal pak sice tomu nejlepšímu ze soupeřů nevzal ani set, ale to bylo ze strany třebíčských všechno. Jirka i Michal vyhráli své zápasy 3:1, i když oba byly dost vyrovnané, Michal naštěstí nedostal tolik prasat. Mezitím jsem splnil povinnost a soustředěným výkonem se nenechal překvapit antitopspinovým potahem soupeře.
Chotěboř A - Třebíč A 10:3 (Josef 2.5/2.5, Michal 2.5/3.5, Jirka 2.5/3.5, Ondra 2.5/3.5)

Zhodnocení 1. půlky sezóny
Úspěšnou, i když "povinně", sobotou jsme tak završili obdobně úspěšnou první polovinu soutěže, především její druhou část (čtyři vítězství v řadě). I bez přesné statistiky (důvody viz níže) nás mohu jen pochválit :), 4. místo ze 12 týmů (7 vítězství, jen 3 prohry a 1 remíza) je pěkný výsledek. Vilém Opolka by z nás měl radost. S herně nám vyrovnanými soupeři jsme vyhráli, hodně pomohly dvě těsné výhry s Chmelnou a Pelhřimovem (s výhodou domácího prostředí). Ale nemyslím, že bychom měli extra velké štěstí, za normálních okolností (s Michalem) bychom například těžko jen remizovali s Hamerskými, na jinak dobrou Jihlavu bychom také uhráli lepší výsledek. Na žďárské áčko a kompletní Bedřichov asi nemáme, jedině kdybychom všichni zahráli perfektně, ale to se podaří málokdy (vlastně se nám to ještě nepodařilo :). Celá soutěž je však značně vyrovnaná, a tak lze čekat v druhé půlce leccos, osobně si myslím, že bude těžší než ta první.
Oproti loňsku jsme si polepšili, je znát větší úspěšnost Josefa, my s Michalem to plácáme víceméně stejně :), Jirka má ještě pořád rezervy, ale zase v těch nejdůležitějších chvílích (poslední utkání v zápasech s Chmelnou i Pelhřimovem) nás dokázal s naší pomocí a trochou štěstí podržet. Oproti jiným týmům jsme tak docela vyrovnaní, každý má jiný styl hry a platí na jiné hráče. Ale pořád stačí neúčast jednoho z nás, a těžko bychom vyhrávali. Snad v druhé půlce nebudeme nijak oslabeni.

Druhou půlku soutěže začínáme 10.1.2004 domácím zápasem s H.Brodem, takže pokud chcete vidět kvalitní sport, vykašlete se na televizi a přijďte nás povzbudit. A nebo hned za 14 dní po tom, kdy hrajeme doma s Hamry a Žďárem.
14.12.2003   Okresní přebor
I. třída 8. kolo

Kámen - Chotěboř D 7: 11 (Fendrych a Miřátský 3,5 - Veselý 4,5, Tůma 2,5, Zd. Zvolánek a T. Zvolánek 2), Havlíčkův Brod C - ZŠ Nusle Dvořák A 4: 14 (Slanař 3, Kotil 1 - Štrobl 4,5, P. Hitzger 3,5, Fröhlich a Ježek 2,5, P. Hitzger ml. 1), Chotěboř C - Havlíčkův Brod D 17: 1 (Pleskač, Hruška a Ovčačík 4,5, Veselý st. 3,5 - Mátl 1), ZŠ Nusle Dvořák B - Ledeč B 8: 10 (Sobotka 3,5, P. Hitzger st., Pajer a Brath 1,5 - Zajíček a Smejkal 3, Šilhán st. a Šilhán ml. 2), Světlá B - Světlá C 16: 2 předehráno.

1. Chotěboř C 7 0 1 108:36 22
2. ZŠ Nusle A 6 1 1 82:62 21
3. Chotěboř D 6 0 2 85:59 20
4. Ledeč B 6 0 2 93:51 20
5. Havl. Brod C 4 1 3 72:72 17
6. ZŠ Nusle B 3 0 5 72:72 14
7. Světlá B 3 0 5 59:85 14
8. Havl. Brod D 2 1 5 51:93 13
9. Kámen 1 1 6 67:77 11
10. Světlá C 0 0 8 31:113 8

II. třída 8. kolo

Oudoleň A - Chotěbor G 16: 2 (Chvojka a Fejfar 4,5, Paušíma a Ondráček 3,5 - Slavík a Krejčík 1), Chotěboř E - ZŠ Nusle Dvořák D 14: 4 (Sokol 4,5, Ovčačík 4, Janovský 3,5, Job 2 - J. Prchal 2, Červinka 1, P. Prchal a Maťátko 0,5), ZŠ Nusle Dvořák C - Havlíčkova Borová B 13: 5 (P. Hitzger ml. a Havel 4,5, Zadina 3, Korba 1 - J. Wasserbauer 2,5, J. Wasserbauer st. a Zelený 1,5, J. Wasserbauer ml. 1), Havlíčkova Borová A - Chotěboř F 6: 12 (Hüblbauer a Šidlák 2, Blažek a Štukhejl 1 - Málek 4,5, Sokol 3,5, Janovský 2,5, Šilhán 1,5), Přibyslav B - Přibyslav C 15: 3 předehráno.

1. Přibyslav B 8 0 0 120:24 24
2. ZŠ Nusle C 6 0 3 94:68 21
3. Havl. Borová A 6 0 3 93:69 21
4. Chotěboř F 4 2 2 78:48 18
5. ZŠ Nusle D 3 3 3 63:81 18
6. Chotěboř E 4 1 3 78:66 17
7. Havl. Borová B 22 5 68:94 15
8. Oudoleň A 2 2 4 64:80 14
9. Přibyslav C 1 2 5 63:81 12
10. Chotěboř G 0 0 8 17:127 8

III. třída 8. kolo

Mírovka - Chotěboř H 9: 9 (Hejkal a Dohnal 4,5 - Koreček a Šilhán 2,5 Kafka a Tůma 2), Havlíčkův Brod F - Uhelná Příbram 4: 14 (Janovský st. 1,5, Lacina a Janovský ml. 1, Krejčí 0,5 - Vaněk 4, Holub a Špitálník 3,5, Pensimus 3), Přibyslav D - Světlá D 5: 13 (Pesler 3, Mach 2 - Hamerník 4,5, Růžička 3,5, Poupě ml. a Poupě st. 2,5), ze zápasů Horní Studenec - Havlíčkův Brod E a Havlíčkův Brod G - Oudoleň B chybějí zápisy. (maj)

1. Havl Brod E 7 0 0 101:25 21
2. Horní Studenec 7 0 0 96:30 21
3. Mírovka 5 2 1 95:49 20
4. Světlá D 5 0 3 78:66 18
5. Uhelná Příbram 4 1 3 75:69 17
6. Chotěboř H 3 1 4 75:69 15
7. Přibyslav D 2 1 5 45:99 13
8. Oudoleň B 1 0 6 43:83 9
9. Havl. Brod G 1 0 6 37:89 9
10. Havl. Brod F 0 1 7 39:105 9

30.11.2003   Okresní přebor
I. třída Podrobnosti o I. třídě Okresního přeboru zde

I.  třída, 6. kolo:
Kámen ZŠ NusleDvořák A 9: 9 (Miřátský a Piskač 2,5, Císař 2, Fendrych 1,5, Kruntorád 0,5 Hitzger, Štrobl a Ježek 3), Chotěboř D Světlá C 13: 5 (T. Zvolánek 4,5, Zd. Zvolánek 3,5, Veselý a Sokol 2,5 Večeřa 3, Kubíček 2), Světlá B Ledeč B 2: 16 (Petr 2 Šilhán ml. a Smejkal 4,5, Zajíček a Šilhán st. 3,5), Havlíčkův Brod C Havlíčkův Brod D 9: 9 předehráno, ZŠ NuselskáDvořák Chotěboř C nedošel zápis.

1. Chotěboř D 5 0 1 67:41 16
2. Chotěboř C 5 0 0 71:19 15

3. ZŠ Nusle A 4 1 1 57:51 15
4. Ledeč B 4 0 2 70:38 14
5. Havl. Brod C 3 1 2 57:51 13
6. Havl. Brod D 2 1 3 43:65 11
7. Světlá B 2 0 5 48:78 11
8. ZŠ Nusle B 2 0 3 51:39 9
9. Kámen 1 1 4 52:56 9
10. Světlá C 0 0 7 24:102 7

II. třída Podrobnosti o II. třídě okresního přeboru jsou zde

II. třída, 6. kolo:
Oudoleň A Přibyslav C 12: 6 (Fejfar 4,5, Chvojka 3,5, Paušíma 2,5, Ondráček 1,5 Pesler 3, Stehno 2, Dolák ml. 1), Chotěboř G ZŠ NusleDvořák D 2: 16 (Nevole 2 Maťátko a Orest 4,5, Matějovský 3,5, Prchal 2,5, Piskač 1), Přibyslav B Havlíčkova Borová B 15: 3 (Dolák st. a Pertl 4,5, Krčál 3,5, Pátek 2,5 J. Wasserbauer 2, Zelený 1), ZŠ NusleDvořák C Havlíčkova Borová A 12: 6 (Hiztger ml. a Havel 4,5, Špás 2, Korba 1 Hüblbauer 2,5, Blažek 1,5, Štukhejl a Šidlák 1), Chotěboř E Chotěboř F 9: 9 předehráno.

1. Přibyslav B 7 0 0 103:23 21
2. Havl. Borová A 5 0 2 76:50 17
3. ZŠ Nusle D 3 3 1 58:50 16
4. ZŠ Nusle C 4 0 3 71:55 15
5. Chotěboř F 3 2 1 58:32 14
6. Chotěboř E 3 1 2 57:51 13

7. Havl. Borová B 1 2 4 52:74 11
8. Oudoleň A 1 2 3 41:67 10
9. Přibyslav C 0 2 5 45:81 9
10. Chotěboř G 0 0 6 15:93 6

III. třída Podrobnosti o III. třídě OP jsou zde

III. třída - 6. kolo:
Horní Studenec Chotěboř H 11: 7 (Veselý 4,5, T. Lupoměský 3,5, Bajovský 2, M. Lupoměstký 1 Job 3, Tůma 2, Šilhán 1,5, Koreček 0,5),
Havlíčkův Brod E Uhelná Příbram 11: 7 (Koudelka 4,5, Netušil 3, Gablech 2, Forman 1,5 Vaněk 2,5, Holub 2, Penzimus 1,5, Špitálník 1), Mírovka Světlá D 13: 5 (Dohnal a Hejkal 4,5, Špás 3,5, Chroustovský 0,5 Bříza 2, Růžička, Poupě ml. a Poupě st. 1), Havlíčkův Brod F Havlíčkův Brod G 8: 10 předehráno, Přibyslav D Oudoleň B nedošel zápis. (maj)

1. Havl. Brod E 6 0 0 89:19 18
2. H. Studenec 6 0 0 83:25 18
3. Mírovka 5 0 1 77:31 16
4. Světlá D 3 0 3 50:58 12
5. Uh. Příbram 3 0 3 52:56 12
6. Chotěboř H 3 0 3 60:48 12
7. Havl. Brod G 1 0 5 29:79 8
8. Oudoleň B 1 0 4 30:60 7
9. Havl. Brod F 0 1 5 32:76 7
10. Přibyslav D 0 1 4 20:70 6

29.11.2003   Divize Podrobnosti o divizi mužů zde

8. kolo
Hamry n. S. B - Přibyslav 9 : 9, Žďár n. S. A - M. Budějovice A 10 : 3, Třebíč B - Bedřichov 3 : 10, Třebíč A - Jihlava A 9 : 9, Chotěboř A - Chmelná 10 : 8, Havlíčkův Brod A - Pelhřimov A 10 : 7

9. kolo
Hamry n. S. B - M. Budějovice A 6 : 10, Žďár n. S. A - Přibyslav 10 : 3, Třebíč B - Jihlava A 1 : 10, Třebíč A - Bedřichov 9 : 9, Chotěboř A - Pelhřimov A 10 : 8, Havlíčkův Brod A - Chmelná 5 : 10

1. Bedřichov 9 7 1 1 301:193 84:45 24
2. Žďár n. S. A 9 6 2 1 292:203 85:42 23
3. Chmelná 9 6 1 2 286:223 80:55 22
4. Jihlava A 9 5 2 2 298:240 83:57 21
5. Chotěboř A 9 5 1 3 268:274 66:73 20
6. Přibyslav 9 4 2 3 263:281 69:72 19
7. Pelhřimov A 9 4 0 5 266:262 70:66 17
8. M. Budějovice A 9 4 0 5 253:262 64:70 17
9. Třebíč A 9 2 3 4 276:290 68:76 16
10. Havlíčkův Brod A 9 3 0 6 249:295 61:81 15
11. Hamry n. S. B 9 1 2 6 217:288 51:81 13
12. Třebíč B 9 0 0 9 139:297 27:90 9

29.11.2003   Krajský přebor, skupina sever Podrobnosti o krajském přeboru sever zde

8. kolo
Rovečné - Chotěboř B 10 : 8
, Ostrov n. O. - Havlíčkův Brod B 8 : 10, Mostiště - Žďár n. S. B 1 : 10, Nížkov - Žďár n. S. C 10 : 3, Polná - Ledeč n. S. 5 : 10, Jihlava B - Světlá n. S. 10 : 0

9. kolo
Rovečné - Havlíčkův Brod B 5 : 10, Ostrov n. O. - Chotěboř B 10 : 5, Mostiště - Žďár n. S. C 9 : 9, Nížkov - Žďár n. S. B 4 : 10, Polná - Světlá n. S. 10 : 8, Jihlava B - Ledeč n. S. 10 : 3

1. Jihlava B 9 7 2 0 302:187 88:34 25
2. Žďár n. S. B 9 8 0 1 307:198 88:42 25
3. Havlíčkův Brod B 9 7 1 1 304:216 86:46 24
4. Ledeč n. S. 9 6 0 3 278:213 77:49 21
5. Nížkov 9 4 2 3 299:257 75:63 19
6. Rovečné 9 4 1 4 266:283 68:77 18
7. Chotěboř B 9 4 1 4 275:275 68:69 18
8. Ostrov n. O. 9 3 2 4 280:277 69:71 17
9. Polná 9 2 1 6 207:295 47:82 14
10. Mostiště 9 2 1 6 208:300 44:82
11. Světlá n. S. 9 1 0 8 179:284 37:84 11
12. Žďár n. S. C 9 0 1 8 192:312 41:89 10

29.11.
Naše soutěž pokračovala dvěma zápasy, pro nás výhodně doma. Vzhledem ke kvalitě obou našich soupeřů - Chmelná a Pelhřimov - jsme očekávali tuhé boje, a nemýlili jsme se.

První zápas s Chmelnou se dal čekat vyrovnaný, loni sice bojovali o záchranu, ale posílením o kvalitního hráče se zvedli, v Českém poháru nás (i když v jiném systému) porazili. Ale právě proto, že se čtyřmi hráči je to jiná hra, jsme rozhodně zápas nevzdávali předem. Začali jsme hodně dobře, obě čtyřhry vyhráli bez větších problémů. Dobrý začátek sice nepotvrdil Michal, který s onou posilou, nejlepším hráčem, prohrál po vyrovnaném průběhu 3:1, ale Josef se na soupeře vrhnul, a 3:0 zvítězil. Jirka se trápil a nesebral soupeři ani set, ale já bez větších problémů udržel naše dvoubodové vedení. Josef a Jirka pak shodně 3:1 prohráli, ale Jirka měl blízko k lepšímu výsledku. Já a pak Michal jsme ale naše vedení dále drželi, přestože jsme to také neměli zadarmo. Ani v další rundě Jirka neuspěl, proti nejlepšímu uhrál jeden set. V dalším zápase jsem díky podání zvládl koncovky prvních dvou setů a ve třetím už komplikace nepřipustil. Michal mě napodobil, ale Josef v pětisetové vyrovnané bitvě nakonec odešel poražen, takže stále jsme měli dva body navrch. Soupeř se přiblížil mojí prohrou, s nejlepším hráčem jsme zbytečně kazil, a uhrál jen jeden set. Ještěže Michal spolehlivě bojoval a stejným poměrem setů vyhrál. Pak však Josef docela nečekaně "odešel", nedařilo se mu nic a tak byl osud zápasu na Jirkovi, který bojoval na vedlejším stole. Po prvních dvou setech se zdálo, že je jasná remíza, ale přitom bylo vidět, že Jirka by mohl se změnou hry uspět. A to se mu za naší asistence podařilo, ve třetím setu vedl 4:1 a blýskalo se na naší výhru. Otočka na 4:8 se zdála fatální, ale další na 11:8 pro něj ho udržela ve hře. Čtvrtý set zvládnul lehčeji a tak rozhodoval pátý. A v něm se díky zlepšené koncovce radoval Jirka, a my všichni s ním.
Chotěboř A - Chmelná 10:8 (Michal 3.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Josef 1.5/4.5, Jirka 1.5/4.5)

Odpoledne nás čekal neméně těžký soupeř z Pelhřimova, dva hráči v první desítce nejúspěšnějších hráčů mluví za vše. Při obědě, na kterém jsme se náhodou sešli, jsme pěkně pokecali, ale žádnou pohodu v zápase jsme čekat nemohli. Do zápasu jsme vlítli výborně, obě čtyřhry vyhráli, přičemž hlavně ta Josefova a Jirkova s onou lepší dvojkou se cenila velice. A to nebylo všechno. Michal si jednoho ze dvou nejlepších podal, první set se ani nestačil rozkoukat, a ve zbylých dvou Michal zvládl koncovku, takže se zrodilo první překvapení. A Josef pokračoval, přehrál druhého z výborných hráčů, v dramatické koncovce druhého setu srovnal na 1:1 a pak už měl navrch. Jirka se se starším obranářem lehce trápil, ale zvládnul koncovky a vyhrál tak opticky jasných 3:0. Můj soupeř nevěděl, co na mně hrát, a tak jsem byl hotový nejrychleji. Náskok 6:0 pro nás byl impozantní, ale věděli jsme, že není dohráno. Soupeř korigoval výsledek, Josef vedení 2:0 nedotáhl do konce, i když k tomu měl ve čtvrtém setu blízko (prohrál 12). Jirka také vzdoroval, ale těsné koncovký lépe zvládl soupeř. Díky mému vítězství, kdy jsem jinak jasný zápas zbytečně zkomplikoval jedním prohraným setem, jsme odskočili na 7:2 pro nás, ale to bylo na pár zápasů vše. Michal totiž poněkud překvapivě nenašel na soupeře hru, a stejně se (ne)vedlo Jirkovi. V mém dalším zápase měl soupeř objektivně štěstí, prasata v koncovkách setů se nedala překonat, jeden set, kdy si soupeř udělal pouze bod, to nezachránil. Michal pak "povinně" bodoval, i když ve čtvrtém setu to byly nervy, ale zase to bylo na chvíli vše. Následovaly totiž tři zápasy, které jsme 3:2 prohráli, přičemž výsledek mohl být klidně opačně. Soupeř tak dotáhl na 8:8 a my měli co dělat zachránit aspoň remízu. Josef i Jirka bojovali vyrovnaně, v jednu chvíli to vypadalo na naši prohru, o pár míčů později zase na výhru. Nakonec Josef v pátém setu měl několik mečbolů, které neproměnil, pak dokonce odvrátil mečbol soupeře, aby infarktový závěr zvládnul lépe. Jirka zakolísal ve čtvrtém setu, ale nakonec ho vyhrál, a tak se rozhodovalo rovněž v pátém setu. A Jirka třemi topspiny v závěru převážil vítězství na naši stranu a připsal si další svoje veledůležité vítězství.
Chotěboř A - Pelhřimov 10:8 (Michal 2.5/4.5, Josef 2.5/4.5, Jirka 2.5/4.5, Ondra 2.5/4.5)

Pro nás úspěšná sobota, dramatické zápasy s pozitivním výsledkem pro nás hodně potěšily. Oba soupeři se sice čertili, že jsme měli štěstí, ale při pohledu na jednotlivé zápasy se to nedá potvrdit, v jiných jsme měli zase smůlu. V ranním zápase jsme si pořád drželi dvoubodobý náskok, v odpoledním rozhodl náš nástup s poněkud překvapivými vítězstvími Michala a Josefa s nejlepšími hráči soupeře, ale ten byl potvrzen naší, nutno říci, že vzácnou, vyrovnaností. Možná nám pomohly i nové sponzorské dresy z Panského domu. V tabulce jsme tak poskočili na páté místo, přičemž ostatní zápasy rozhodly o tom, že jsou týmy seřazeny za sebou o pouhý bod. 13.12, kdy hrajeme poslední zápas první půlky soutěže s týmy Třebíče (výjimečně zase doma), tak máme šanci naše postavení ještě zlepšit.
16.11.2003   Okresní přebor
I. třída Podrobnosti o I. třídě Okresního přeboru zde

I.  třída, 5. kolo:
ZŠ Nusle-Dvořák B - SB Světlá n.S. B 13 : 5, Jiskra H.Brod D - CHS Chotěboř D 5 : 13, SB Světlá n.S. C - ZŠ Nusle-Dvořák A 5 : 13, CHS Chotěboř C - TJ ZOD Kámen nehráno, Sokol Ledeč n.S. B - Jiskra H.Brod C nehráno

1. CHS Chotěboř D 5 4 0 1 197:169 54:36 13
2. ZŠ Nusle-Dvořák A 5 4 0 1 165:165 48:42 13
3. CHS Chotěboř C 4 4 0 0 200:73 61:11 12
4. Jiskra H.Brod C 5 3 1 1 196:161 52:38 12
5. Jiskra H.Brod D 6 2 1 3 172:230 43:65 11
6. SB Světlá n.S. B 6 2 0 4 203:225 46:62 10
7. ZŠ Nusle-Dvořák B 5 2 0 3 196:155 51:39 9
8. Sokol Ledeč n.S. B 4 2 0 2 156:126 41:31 8
9. TJ ZOD Kámen 4 1 0 3 131:141 35:37 6
10. SB Světlá n.S. C 6 0 0 6 116:287 19:89 6

II. třída Podrobnosti o II. třídě okresního přeboru jsou zde

II. třída, 5. kolo:
ZŠ Nusle-Dvořák C - Sokol Oudoleň A 13 : 5, Sokol H.Borová A - CHS Chotěboř E 10 : 8, Sokol H.Borová B - CHS Chotěboř G 15 : 3, Sokol Přibyslav C - ZŠ Nusle-Dvořák D 9 : 9,  CHS Chotěboř F Sokol Přibyslav B nehráno

1. Sokol H.Borová A 6 5 0 1 247:155 70:38 16
2. Sokol Přibyslav B 5 5 0 0 238:82 77:13 15
3. CHS Chotěboř F 5 3 2 0 178:100 51:21 13 
4. CHS Chotěboř E 6 3 1 2 209:209 57:51 13

5. ZŠ Nusle-Dvořák D 6 2 3 1 162:170 42:48
6. ZŠ Nusle-Dvořák C 6 3 0 3 210:188 59:49 12
7. Sokol H.Borová B 6 1 2 3 194:211 49:59 10
8. Sokol Přibyslav C 6 0 2 4 154:247 39:69 8
9. Sokol Oudoleň A 5 0 2 3 132:207 29:61 7
10. CHS Chotěboř G 5 0 0 5 86:241 13:77 5

III. třída Podrobnosti o III. třídě OP jsou zde

III. třída - 5. kolo:
Sokol Přibyslav D - Sokol H.Studenec 2 : 16, Sokol Oudoleň B - Jiskra H.Brod F 10 : 8, Jiskra H.Brod G - Sokol Mírovka 4 : 14, SB Světlá n.S. D - Jiskra H.Brod E 6 : 12, Sokol U.Příbram - CHS Chotěboř H 12 : 6

1. Jiskra H.Brod E 5 5 0 0 242:73 78:12 15
2. Sokol H.Studenec 5 5 0 0 234:94 72:18 15
3. Sokol Mírovka 5 4 0 1 209:111 64:26 13
4. SB Světlá n.S. D 5 3 0 2 158:168 45:45 11 
5. Sokol U.Příbram 5 3 0 2 171:170 45:45 11
6. CHS Chotěboř H 5 3 0 2 189:137 53:37 11
7. Jiskra H.Brod G 6 1 0 5 134:268 29:79 8
8. Sokol Oudoleň B 5 1 0 4 126:208 30:60 7
9. Jiskra H.Brod F 6 0 1 5 148:253 32:76 7 
10. Sokol Přibyslav D 5 0 1 4 95:224 20:70 6

15.11.
Ačkoliv jsme před dalšími dvěma utkáními venku zaujali v tabulce pěkné čtvrté místo, nemohli jsme čekat, že naši soupeři nám dají něco zadarmo. Ráno nás čekal Bedřichov, s asi nejlepším hráčem soutěže Zobačem (když loni bezkonkurenční Kanta hraje nyní 3. ligu), druhý tým soutěže, odpoledne potenciálně spíše hratelnější Jihlava, jenže jejich postavení v tabulce neodpovídá reálu, protože hráli na začátku soutěže s těmi silnějšími týmy. Navíc jsme věděli, že Michal musí odpoledne kvůli rodinným záležitostem odjet a nahradí ho Ondra Adam.

Ranní, tedy spíš polední (hráli jsme místo obvyklých od 10 až od 12) zápas v Bedřichově jsme nezačali nejlíp. Josef s Jirkou to měli těžší, a nakonec neuhráli ani set, i když ve dvou k tomu měli hodně blízko. Stejně jsme dopadli my s Michalem, ale my jsme mohli spíš uspět, po prohraném prvním setu jsme trestuhodně "pustili" prakticky jasně vyhraný druhý set a ve třetím nám v koncovce srazily vaz dvě nechytatelná prasata. Josef s nejlepším hráčem bojoval docela překvapivě vyrovnaně, za stavu 1:1 se mu nepodařilo dotáhnout vedení 9:5 a ještě 10:7 k vítězství a v posledním setu už tolik nevzdoroval. Michalovi se vůbec nedařilo a odnesl si jasnou prohru. Můj soupeř měl v prvních dvou setech štěstí v koncovkách, které se však přiklonilo ke mně zpět minimálně v dalším setu, i čtvrtý jsem dokázal vyhrát, takže pátý set rozhodoval, a nakonec se víc dařilo mně. Jirka vzdoroval jen ve druhém setu, ale v těch ostatních dvou dost nebojoval. Stav 5:1 pro soupeře nebyl moc povzbudivý. Zlomit se to v náš prospěch mohlo, Josef měl blízko k vítězství, vedl 2:0, ale čtvrtý a pátý set prohrál 9. Michal totiž vyhrál 3:1, i když ve dvou setech v dramatických koncovkách. Já jsem po prvním prohraném setu postupně našel recept na soupeře, ve čtvrtém setu se mi podařilo dokonce otočit stav z 0:4 na 11:4 a také přidat bod. Ale to byl s naší strany poslední odpor. Jirka byl se Zobačem až příliš statický a nekladl žádný odpor. Další rundu začal Josef prohrou 3:1, i když neprohrát druhý set, kdo ví, jak by to dopadlo. Michalovi se tentokrát koncovky zvládnout nepodařilo a prohrál v pěti setech. V rozhodnutém zápase jsem neměl se Zobačem co ztratit, hrál jsem soustředěně a pro něj asi překvapivě vyhrál první set. V druhém se mnou zametl, ale já věděl, že mám šanci. Každý jsme pak vyhráli po setu a rozhodoval pátý. V něm jsem utekl na 10:5 pro mně, a nakonec vyhrál 9! Hodně cenné vítězství, ale bohužel z hlediska týmu na nic, protože Jirka další zápas prohrál 3:1, co naplat, že po slušném výkonu, a my tak dokonali naší opticky jasnou prohru, která však zdaleka tak jasná nebyla.
Bedřichov A - Chotěboř A 10:4 (Ondra 3/3.5, Michal 1/3.5, Josef 0/3.5, Jirka 0/3.5)

V pozdním odpoledni nás čekal prakticky nemožný úkol, bez Michala bylo těžké očekávat, že vyrovnaný kádr áčka Jihlavy bude s námi mít problémy uspět. Ve čtyřhrách Jirka s Josefem tentokrát na soupeře nestačili, my s Ondrou jsme mohli jen překvapit, a dokonce se nám to mohlo podařit, set jsme uhráli a mohlo jich být víc. Tentokrát jsem dvouhry začínal já, vedle mě bojoval Josef. Oba obdobně v pěti setech, já však v pátém setu promarnil vedení 7:2, a prohrál (i když podle soupeře jsem byl lepší :). Josef zvládl koncovku lépe a vyhrál 3:2. Jirka se snažil zlepšit si chuť, bojoval, ale ve vyrovnaných setech se nakonec z pětisetového vítězství mohl radovat soupeř. Ondra Adam hrál dobře, na nejlepšího hráče soupeře mohl zabodovat setem, nakonec ale prohrál 3:0. Já přidal náš druhý bod, soupeře jsem přehrál jasně. Ale jak Josef, tak Jirka prohráli 3:1, přičemž Jirka měl šanci vyhrát, po prvním vyhraném setu v druhém sice "odešel", ale pak se vzpamatoval a až nezvládnutím koncovek zbývajících dvou setů se připravil o vítězství. Ondra Adam bojoval srdnatě, ale na soupeře to nestačilo. Já se trestuhodně nějak "zapomněl" soustředit, po jasně prohraném prvním setu jsem špatně sehrál i koncovku druhého, a tak přes těsně vyhraný třetí set jsem v posledním neuspěl. Josef už zdánlivý debakl neodvrátil, uhrál jeden set.
Jihlava A - Chotěboř A 10:2 (Josef 1/3.5, Ondra 1/3.5, Jirka 0/2.5, Ondra Adam 0/2.5)

Domů se nám tak neodjíždělo lehce, ale na druhou stranu je třeba vidět reálně naše možnosti, s podobnými týmy můžeme uspět jedině tehdy, když budeme komplet a bude se nám všem, nebo aspoň třem, nadprůměrně dařit. A stejně je doma hodláme potrápit. Nejvíc mě tak naštval debil, kterému stálo za to mi v mlhyplné Jihlavě ukrást u auta přední zrcátko.
Výsledky, i našeho béčka, které v sobotu jednou vyhrálo a jednou prohrálo, najdete se čtyř- až pětidenním zpoždění ve výborném systému. Za dva týdny nás doma nečekají rozhodně snadné zápasy, Chmelná i Pelhřimov budou bojovat o přední příčky. Uvítáme každého povbuzujícího.
15.11.2003   Divize Podrobnosti o divizi mužů zde

7. kolo

Bedřichov - Havlíčkův Brod A 10 : 5, Jihlava A - Chotěboř A 10 : 2, Přibyslav - Třebíč A 10 : 8, M. Budějovice A - Třebíč B 10 : 6, Chmelná - Žďár n. S. A 9 : 9, Pelhřimov A - Hamry n. S. B 10 : 3

6. kolo
Bedřichov - Chotěboř A 10 : 4,
Jihlava A - Havlíčkův Brod A 10 : 5, Přibyslav - Třebíč B 10 : 4, M. Budějovice A - Třebíč A 10 : 3, Chmelná - Hamry n. S. B 10 : 3, Pelhřimov A - Žďár n. S. A 10 : 7

1. Bedřichov 7 6 0 1 234:140 65:33 19
2. Chmelná 7 5 1 1 224:163 62:40 18
3. Žďár n. S. A 7 4 2 1 227:168 65:36 17
4. Jihlava A 7 4 1 2 234:197 64:47 16 0-1-0 36:36 9:9 2
5. Přibyslav 7 4 1 2 208:214 57:53 16 0-1-0 36:36 9:9 2
6. Pelhřimov A 7 4 0 3 201:190 55:46 15
7. Chotěboř A 7 3 1 3 192:214 46:57 14
8. M. Budějovice A 7 3 0 4 203:204 51:54 13
9. Třebíč A 7 2 1 4 203:223 50:58 12
10. Havlíčkův Brod A 7 2 0 5 193:228 46:64 11
11. Hamry n. S. B 7 1 1 5 157:218 36:62 10
12. Třebíč B 7 0 0 7 116:233 23:70 7
15.11.2003   Krajský přebor, skupina sever Podrobnosti o krajském přeboru sever zde

7. kolo
Chotěboř B - Jihlava B 1 : 10, Havlíčkův Brod B - Polná 10 : 0, Ledeč n. S. - Nížkov 8 : 10, Světlá n. S. - Mostiště 5 : 10, Žďár n. S. B - Ostrov n. O. 10 : 3, Žďár n. S. C - Rovečné 7 : 10

6. kolo
Chotěboř B - Polná 10 : 3, Havlíčkův Brod B - Jihlava B 9 : 9, Ledeč n. S. - Mostiště 10 : 0, Světlá n. S. - Nížkov 2 : 10, Žďár n. S. B - Rovečné 10 : 8, Žďár n. S. C - Ostrov n. O. 7 : 10

1. Jihlava B 7 5 2 0 238:165 68:31 19
2. Žďár n. S. B 7 6 0 1 240:162 68:37 19
3. Havlíčkův Brod B 7 5 1 1 230:158 66:33 18
4. Ledeč n. S. 7 5 0 2 230:152 64:34 17
5. Chotěboř B 7 4 1 2 223:202 55:49 16
6. Nížkov 7 3 2 2 238:204 61:50 15
7. Rovečné 7 3 1 3 207:221 53:59 14
8. Ostrov n. O. 7 2 2 3 208:213 51:56 13
9. Mostiště 7 2 0 5 162:233 34:63 11
10. Polná 7 1 1 5 143:230 32:64 10
11. Světlá n. S. 7 1 0 6 140:217 29:64 9
12. Žďár n. S. C 7 0 0 7 139:241 29:70 7

9.11.2003   Okresní přebor
I. třída Podrobnosti o I. třídě OP jsou zde

4.kolo:
TJ ZOD Kámen - SB Světlá n.S. C 15 : 3, ZŠ Nusle-Dvořák A - Jiskra H.Brod D 15 : 3, CHS Chotěboř D - Sokol Ledeč n.S. B 15 : 3, Jiskra H.Brod C - ZŠ Nusle-Dvořák B 12 : 6, SB Světlá n.S. B - CHS Chotěboř C 3 : 15

1. CHS Chotěboř C 4 4 0 0 200:73 61:11 12
2. Jiskra H.Brod C 5 3 1 1 196:161 52:38 12 
3. ZŠ Nusle-Dvořák A 4 3 0 1 120:140 35:37 10
4. Jiskra H.Brod D 5 2 1 2 148:186 38:52 10
5. CHS Chotěboř D 4 3 0 1 153:145 41:31 10
6. SB Světlá n.S. B 5 2 0 3 175:179 41:49 9
7. Sokol Ledeč n.S. B 4 2 0 2 156:126 41:31 8
8. ZŠ Nusle-Dvořák B 4 1 0 3 150:127 38:34 6
9. TJ ZOD Kámen 4 1 0 3 131:141 35:37 6
10. SB Světlá n.S. C 5 0 0 5 91:242 14:76 5

II. třída Podrobnosti o II. třídě OP jsou zde

4.kolo:
Sokol Oudoleň A - ZŠ Nusle-Dvořák D 9 : 9, Sokol Přibyslav C - Sokol H.Borová B 9 : 9, Sokol H.Borová A - Sokol Přibyslav B 2 : 16, CHS Chotěboř E - ZŠ Nusle-Dvořák C 13 : 5, Chotěboř G - Chotěboř F se nehrálo

1. Sokol Přibyslav B 5 5 0 0 238:82 77:13 15
2. CHS Chotěboř F 5 3 2 0 178:100 51:21 13
3. Sokol H.Borová A 5 4 0 1 206:122 60:30 13
4. CHS Chotěboř E 5 3 1 1 176:168 49:41 12
5. ZŠ Nusle-Dvořák D 5 2 2 1 125:136 33:39 11
6. ZŠ Nusle-Dvořák C 5 2 0 3 165:164 46:44 9
7. Sokol H.Borová B 5 0 2 3 146:193 34:56 7
8. Sokol Oudoleň A 4 0 2 2 108:162 24:48 6
9. Sokol Přibyslav C 5 0 1 4 120:210 30:60 6
10. CHS Chotěboř G 4 0 0 4 68:193 10:62 4

III. třída Podrobnosti o III. třídě OP jsou zde

4.kolo:
CHS Chotěboř H - SB Světlá n.S. D 5 : 13,
Sokol Mírovka - Sokol Oudoleň B 15 : 3, Sokol H.Studenec - Sokol U.Příbram 16 : 2, Jiskra H.Brod F - Sokol Přibyslav D 9 : 9

1. Jiskra H.Brod E 4 4 0 0 201:48 66:6 12
2. SB Světlá n.S. D 4 3 0 1 133:127 39:33 10
3. CHS Chotěboř H 4 3 0 1 164:97 47:25 10
4. Sokol Mírovka 4 3 0 1 162:95 50:22 10
5. Sokol H.Studenec 3 3 0 0 134:61 40:14 9
6. Sokol U.Příbram 3 2 0 1 113:96 31:23 7
7. Jiskra H.Brod G 5 1 0 4 118:221 25:65 7 
8. Sokol Oudoleň B 4 0 0 4 90:174 20:52 4
9. Jiskra H.Brod F 4 0 0 4 78:184 15:57 4
10. Sokol Přibyslav D 3 0 0 3 47:137 9:45 3

opolka.jpg (3215 bytes)

Vilém Opolka, Chotěboř F
vedoucí mužstev Chotěboř A, Chotěboř B

1933 - 2003

Čest jeho památce!

3.11.    Od našeho dopisovatele Ondřeje Pravdy

S lehkým zpožděním, ale přece se dostávám k prvním letošním zprávám z pingpongu týmu A. Harrymu se podařilo vyčmuchat a už prezentovat strohé řeči čísel, já k našim zápasům přidám trochu komentářů.
Letošní soutěž už začala před měsícem, a došlo v ní ke změnám. Obměnily se samozřejmě týmy, do 3. ligy postoupily Hamry n.S. A, místo nich k nám divize spadnul Žďár n.S. A, do krajského přeboru spadly týmy Moravských Budějovic B a Žďáru n.S. B, z kraje naopak postoupila Přibyslav a Třebíč B, v kvalifikaci se udržela Chmelná.
Kromě nových týmů došlo k rozumné změně systému, které jsme se snažili docílit a podařilo se nám to, proti hlasoval pouze jeden tým divize. Letos se tak budou hrát obě utkání v jeden den, přičemž se utkání nebude hrát na všech 18 zápasů, ale pouze do stavu 10:X, případně remízy 9:9.
U nás v týmu A nedošlo ke změnám, hlavní plácací čtyřkou je Michal Jakeš, Josef Koutník, Jirka Veselý ml. a já (Ondřej Pravda). Fotku z letoška zatím nemáme, ale můžete se podívat na tu starší, aspoň tam vypadáme mladší :)
Jen stručně k týmům B a C. Naše béčko spadlo z kraje, ale céčko postoupilo, takže s lehkými změnami v sestavách máme stejné zastoupení v soutěžích jako loni. Výsledky a další podrobnosti, včetně statistik, a nejen divize, ale i kraje, jsou k dispozici ve výborném systému. Ale teď už k odehraným zápasům, ty starší jsou níže.

1.11.
Hru v domácím prostředí jsme hodlali využít, ale nečekali jsme snadné body. Přibyslav i Moravské Budějovice A to umí, i když jsme věděli, že druhý tým je oslaben přestupem nejlepšího hráče do třetiligového týmu.
Ranní zápas s Přibyslaví jsme začali vyrovnanými čtyřhrami, Josef s Jirkou potvrdili sehranost a 3:1 vyhráli, my s Michalem nehráli výborně, a to nestačilo, takže jsme stejným poměrem prohráli. V prvním zápase se mi podařilo první set otočit ze stavu 6:10 a pokračoval jsem ve výborném výkonu (třetí set jsem dal soupeři 0!). Michal na nejlepšího hráče soupeře nestačil, i když ho potrápil. Jirka si s trávařem, dvojkou soupeře, poradil dost jednoznačně a Josef ho napodobil. Michal v další rundě neměl problémy a tak jsme odskočili na 5:2. Jirka i Josef však 3:1 prohráli a soupeř se tak přiblížil. Pak jsme se v zisku bodů střídali, já vyhrál 3:1, Jirka stejným poměrem prohrál, Josef vyhrál a já po nedobrém výkonu prohrál 3:0, takže se stav skoro srovnal (7:6 pro nás). Ale pak přišla naše šňůra. Michal soupeře přehrál jasně, Josef to měl ještě jednodušší, protože soupeř se zranil a on vyhrál kontumačně. Já pak těsně porazil nejlepšího hráče soupeře, k čemuž určitě přispěl i jistota celkového vítězství, které zařídil vedle na stole Michal. Škoda jen, že se mu jeho bod nepočítal, stejně jako v Havl. Brodě.
Chotěboř A - Přibyslav A 10:6 (Josef 3.5/4.5, Ondra 3/4.5, Michal 2/3.5, Jirka 1.5/3.5)

Odpoledne s áčkem Moravských Budějovic jsme chtěli využít jejich oslabení. Zahájili jsme skvěle, my s Michalem jsme ve čtyřhře nedali soupeřům šanci. Kluci 2:0 prohrávali, ale pak přišli na správnou hru a vyhráli. Já sice měl smůlu, soupeř se díky prasatům dostal do vedení, musel jsem ho dohánět, a nakonec se v pátém setu nezadařilo, ale Michal také v pěti setech vyhrál a Jirka ho napodobil. Josef a Michal pak už jasnými vítězstvími dokonali odskok od soupeře. Jirka v dalším zápase dva sety v koncovce "pustil" a Josefovi se nedařilo v pěti setech. Přidal jsem "povinný" bod, ale Jirkovi se nedařilo, i když tentokrát v pěti setech. Josef pokračoval ve své výborné formě, bez problémů přidal další bod. Já sice 2:0 vedl, ale nakonec neuspěl, ale Michal a Josef po výborných výkonech vyhráli 3:1 a dokonali tak náš úspěch.
Chotěboř A - Mor.Budějovice A 10:5 (Michal 3.5/3.5, Josef 3.5/4.5, Jirka 1.5/3.5, Ondra 1.5/3.5)

Dvě vítězství samozřejmě potěšila, zvláště když béčku se dařilo obdobně. Všichni jsme zavzpomínali, určitě ne naposled, na Viléma Opolku, jakou by měl radost. Ale objektivně nahlíženo, tyhle zápasy byla povinnost vyhrát, pokud chceme mít trochu klid. Čekají nás totiž ještě ty lepší týmy soutěže - Bedřichov A, Jihlava A, posílená Chmelná A, Pelhřimov A, z toho první dva hned za 14 dní venku, a další dva ještě o 14 dní později, uvidíme, jak se s nimi vypořádáme. Je výborné, když u nás funguje stav, kdy se dva hráči urvou na tři body, a zbývající dva doplní zbytek (a ještě aspoň jedna čtyřhra) - ten pinčes je vlastně hrozně jednoduchý :). Z pěti zápasů se nedá nic vyvozovat, ale samozřejmě potěší, že jsme někde uprostřed tabulky.

18.10.
První dvojzápas jsme hráli opět venku, ale blízko, ve Žďáře. Nejdříve nás čekalo béčko Hamrů (které letos hraje také tam) a odpoledne loňští třetiligoví Žďáráci. Ale zázraky jsme nečekali, kvůli pauze po lehkém operačním zákroku nejel Michal, takže zaskakoval (jako loni místo Jirky) Ondra Adam.
Ve čtyřhrách ukazuje Jirka s Josefem, že se slušně sehráli, vyhráli bez větších problémů, my s Ondrou jsme měli šanci, ale v pátém setu jsme nezvládli závěr. Ve dvouhrách začal Josef a já, Josef v pátém setu vedl 10:7 a přesto prohrál. Já s novou raketou jsem měl štěstí ve dvou koncovkách, takže jsem opticky jasně vyhrál 3:0. Jirka se musel snažit v pěti setech, a úspěšně pro něj, Ondra na soupeře nestačil. Josef v druhé rundě nedal soupeři šanci, stejně jako já. Jenže Jirka i Ondra 3:1 prohráli a tak bylo pořád vyrovnáno. Josef pokračoval v krasojízdě, já si ale ověřil, že změna pálky mi spíše nesvědčí, prohrál jsem až příliš snadno. Jirka zopakoval vítězství 3:2, ale Ondrova prohra znamenala opět remízový stav. Josefovi se dařilo i v poslední zápase a vyhrál 3:2, jenže já po divném výkonu nebodoval, takže stále nerozhodnuto. Zatímco Jirka bojoval v pěti setech, Ondra hrál se soupeřem, kterého loni slavně porazil a zajistil nám tehdy remízu. Letos ale nehrál tak dobře a my o to víc fandili Jirkovi, aby zařídil spravedlivou remízu. A to se mu, i když v infarktových koncovkách, podařilo. Rozešli jsme se tak s Hamerskými opět smírně. Ale stejně je to škoda, s Michalem bychom vyhráli, ty body nám budou chybět, o to víc mě mrzí můj lehký výpadek.
Hamry n.S. B - Chotěboř A 9:9 (Josef 3.5/4.5, Jirka 3.5/4.5, Ondra 2/4.5, Ondra Adam 0/4.5)

Odpoledne jsme s áčkem Žďáru, týmem, který spadl z třetí ligy (i když jeden hráč nyní hraje za áčko Hamrů), nečekali žádné zázraky. No, a nedostavily se :). Kluci ve čtyřhře moc nevzdorovali, my Ondrové jsme trochu překvapili a soupeře pozlobili. V první rundě Josef ani Jirka neuspěli (0:3), já už je málem napodobil, 2:0 prohrával, ale po výměně pálky jsem se dostal do hry a nakonec 3:2 vyhrál. Ondra Adam soupeři také nevzdoroval. Josef pak byl blízko vítězství, ale nakonec pětisetovou bitvu prohrál. Jirka se také zlepšil, uhrál 1 set a mohl víc, ale nezvládnutá koncovka znamenala konec. Následně jsem zopakoval můj předchozí začátek, prohrával 2:0, ale tentokrát obrat těsně nevyšel. Další soupeř byl opět nad Ondrovy síly, to Josef zase mohl vyhrát, byl míček od mečbolu, ale nepodařilo se a v pátém setu už byl soupeř jasně lepší.
Žďár n.S. A - Chotěboř A 10:1 (Ondra 1/2.5, Jirka 0/2.5, Ondra Adam 0/2.5, Josef 0/3.5)

4.10. - zahájení soutěže
Ale už k prvnímu zápasu áčka. Na úvod nás čekalo klasicky jen jedno utkání, s týmem do dvojice, se kterou se pak budeme střídat ve dvojzápasech. Ve dvojici jsme s našimi kamarády / rivaly z áčka Havl. Brodu. Na zápas s nimi jsme vyrazili v plné sestavě, ale oni nás překvapili změnou. I když hráli doma, nenastoupili dva zkušení harcovníci, Fialka se Stejskalem. Zastoupili je navrátivší se Slanař a přestoupivší Vosyka. U nás ale také došlo ke změně, po skoro 20 letech se stejnou pálkou jsem se rozhodl zaexperimentovat, a pořídil si komplet novou. Moc času na zvyknutí jsem ale neměl...
Čtyřhry dopadly dost jasně pro nás, takže jsme se ujali vedení. Ve dvouhrách jsem zahájil nekompromisně, ale Jirka uhrál pouze jeden set, Josef stejným poměrem vyhrál. Michal 2:0 vedl, aby nakonec prohrál. I v další rundě se mi dařilo bez problémů, Jirka ale až příliš snadno "odešel". Josef 3:2 neuspěl, nicméně Michal si spravil náladu jasným vítězstvím, takže pořád jsme byli o 2 body navrch. V třetí rundě jsem s lehčími problémy uspěl, Jirka po dobrém výkonu a 3 mečbolech však prohrál 3:2. Ale Josef ho "pomstil", stejným poměrem vyhrál. Michal jasně smetl soupeře, takže 9:5 pro nás. Ale ještě jsme utkání zkomplikovali. Já zopakoval ostatní, po mnou 2 vyhraných setech měl soupeř štěstí v koncovkách a vyhrál tak svůj čtvrtý zápas 3:2! Jirka zopakoval velice slušný výkon, ale koncovku zase nedotáhl, takže soupeři se zvýšila šance na remízu. Zatímco však Josef bojoval, Michal neponechal nic náhodě a jasně vyhrál, takže když Josef se štěstím vyhrál (prohrával už 10:7 v pátém setu!), mohl být Michal akorát smutný, protože jeho zápas se už nepočítal.
Havl.Brod A - Chotěboř A 7:10 (Josef 3.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Michal 2.5/3.5, Jirka 0.5/4.5)

Český pohár - 10.10.
Kromě divize jsme se letos přihlásili i do Českého poháru. V něm je trochu jiný systém, hrají jen tři hráči, a tedy jen jedna čtyřhra. První kolo jsme měli volné, ve druhém nás čekal tým Velkého Meziříčí, tým z dolních příček nižší soutěže. Nicméně Michal byl nemocen, takže jasné nebylo nic.
Josef s Jirkou čtyřhru jasně vyhráli. Ale já je napodobil jen v prvním setě, pak zbytečně nechal soupeře rozehrát, a on se štěstím ve dvou koncovkách otočil zápas, spravedlnost sice chvilku fungovala, ale pátý set jsem stejně prohrál. Jirka se ve svém zápase nedostal ani do tempa a prohrál jasně, ještě že Josef neměl problém. V druhém kole jsem ho napodobil, Jirka se sice trochu probral, ale nestačilo to, ještě že Josef potvrdil dobrou formu. Přidal jsem bod docela v pohodě (i když ve druhém setu se to mohlo zkomplikovat). Protože Jirka musel čekat na svého hráče, Josef mezitím hrál a také opět bez větších problémů zabodoval a vše bylo jasné. Jirka tak hrál s náhradníkem, s kterým bez problémů vyhrál a my tak dovršili vítězství.
Spartak Velké Meziříčí A - Chotěboř A 3:7 (Josef 3.5/3.5, Ondra 2/3, Jirka 1.5/3.5)

Český pohár - 26.10.
Z dalšího kola poháru velice stručně, protože jsem kvůli služebce nebyl. Kluci hráli s týmem z divize, který ovšem proti loňsku posílil - Chmelnou. Ačkoliv vedli 3:0, nakonec neuspěli 6:4 (špatné zprávy o panu Opolkovi tomu jistě nepřispěly).
Chotěboř A - Chmelná A 4:6 (Josef 2.5/3.5, Michal 1/3, Jirka 0/3.5)
1.11.2003   Divize Podrobnosti o divizi mužů zde

4. kolo:
Třebíč B - Hamry n. S. B 3 : 10
Třebíč A - Žďár n. S. A 9 : 9
Chotěboř A - Přibyslav 10 : 6
Havlíčkův Brod A - M. Budějovice A 10 : 7
Bedřichov - Chmelná 10 : 3
Jihlava A - Pelhřimov A 10 : 8

5. kolo:

Třebíč B - Žďár n. S. A 3 : 10
Třebíč A - Hamry n. S. B 10 : 3
Chotěboř A - M. Budějovice A 10 : 5
Havlíčkův Brod A - Přibyslav 6 : 10
Bedřichov - Pelhřimov A 10 : 2
Jihlava A - Chmelná 8 : 10

1. Žďár n. S. A 5 4 1 0 164:92 49:17 14
2. Bedřichov 5 4 0 1 167:102 45:24 13
3. Chmelná 5 4 0 1 153:117 43:28 13
4. Chotěboř A 5 3 1 1 158:146 40:37 12
5. Jihlava A 5 2 1 2 171:158 44:40 10
6. Přibyslav 5 2 1 2 137:165 37:41 10
7. Třebíč A 5 2 1 2 156:150 39:38 10
8. Pelhřimov A 5 2 0 3 130:144 35:36 9
9. Havlíčkův Brod A 5 2 0 3 150:166 36:44 9
10. Hamry n. S. B 5 1 1 3 128:152 30:42 8
11. M. Budějovice A 5 1 0 4 131:162 31:45 7
12. Třebíč B 5 0 0 5 72:163 13:50 5

2.11.2003   Krajský přebor, skupina sever
Podrobnosti o krajském přeboru sever zde

4. kolo:
Žďár n. S. B - Chotěboř B 8 : 10

Žďár n. S. C - Havlíčkův Brod B 1 : 10
Rovečné - Ledeč n. S. 5 : 10
Ostrov n. O. - Světlá n. S. 10 : 1
Mostiště - Polná 5 : 10
Nížkov - Jihlava B 9 : 9

5. kolo:

Žďár n. S. B - Havlíčkův Brod B 10 : 7
Žďár n. S. C - Chotěboř B 7 : 10
Rovečné - Světlá n. S. 10 : 8
Ostrov n. O. - Ledeč n. S. 6 : 10
Mostiště - Jihlava B 4 : 10
Nížkov - Polná 10 : 2

1. Jihlava B 5 4 1 0 172:113 49:21 14
2. Žďár n. S. B 5 4 0 1 171:122 48:26 13
3. Havlíčkův Brod B 5 4 0 1 165:117 47:24 13
4. Ledeč n. S. 5 4 0 1 166:108 46:24 13
5. Chotěboř B 5 3 1 1 172:157 44:36 12
6. Rovečné 5 2 1 2 142:157 35:42 10
7. Nížkov 5 1 2 2 167:158 41:40 9
8. Ostrov n. O. 5 1 2 2 159:148 38:39 9
9. Polná 5 1 1 3 123:166 29:44 8
10. Mostiště 5 1 0 4 122:177 24:48 7
11. Světlá n. S. 5 1 0 4 102:150 22:44 7
12. Žďár n. S. C 5 0 0 5 79:167 15:50 5

2.11.2003   Okresní přebor
I. třída Podrobnosti o I. třídě Okresního přeboru zde

3.kolo:
Světlá B - Kámen 11: 7 (Zatočil 4, Bartoš a Petr 2,5, Hamerník 2 - Miřátský 3, Císař 2,5, Kruntorád 1,5). Chotěboř C - Havlíčkův Brod C 14: 4 (Ovčačík 4, Adam a Hruška po 3,5, Veselý st. 3 - Fischer 2, Moravec 1,5, Kotil 0,5). ZŠ Nusle Dvořák B - Chotěboř D 7: 11 (Hitzger st. 3, Brath 2, Sobotka a Pajer 1 - Zd. Zvolánek a Tůma 3,5, T. Zvolánek 2,5, Veselý 1,5). Ledeč B - ZŠ Nusle Dvořák A 8: 10 (Šilhán st. 4, Zajíček 2, Smejkal a Šilhán ml. po 1 - Štrobl 3,5 a Hitzger 3,5, Ježek 2,5, Fröhlich 0,5). Havlíčkův Brod D - Světlá C 12: 6 (Mátl a Křehlík 3,5, Zelenka a Lédl 2,5 - Kubíček 3, Večeřa 2, Spilka 1).

1. Chotěboř C 3 0 0 46:8 9
2. H. Brod C 2 1 1 40:32 9
3. H. Brod D 2 1 1 35:37 9
4. Světlá B 2 0 2 38:34 8
5. ZŠ Nusle A 2 0 1 20:34 7
6. Ledeč B 2 0 1 38:16 7
7. Chotěboř D 2 0 1 26:28 7
8. ZŠ Nusle B 1 0 2 32:22 5
9. Světlá C 0 0 4 11:61 4
10. Kámen 0 0 3 20:34 3

II. třída Podrobnosti o II. třídě okresního přeboru jsou zde

3.kolo:
Chotěboř E - Oudoleň 14: 4
(Ovčačík 4,5, Sokol a Janovský 3,5, Job 2,5 - Fejfar 2, Chvojka a Polívka po 1). Havlíčkova Borová A - Chotěboř G 18: 0 (Šidlák, Blažek, Štukhejl a Hüblbauer po 4,5). Chotěboř F - Přibyslav C 11: 7 (Sokol 4,5, Janovský 3,5, Málek 2,5, Šilhán 0,5 - Stehno 3, Pesler 2, Dolák ml. a Hološ po 1). Havlíčkova Borová B - ZŠ Nusle Dvořák D 8: 10 (J. Wasserbauer 4,5, Wasserbauer st. 2,5, Venc 1 - Maťátko 3 a Matějovský po 3, Prchal 2,5, Orest 1,5).

1. Chotěboř F 3 2 0 51:21 13
2. H. Borová A 4 0 0 58:14 12
3. Přibyslav B 3 0 0 47:7 9
4. Chotěboř E 2 1 1 36:36 9
5. ZŠ Nusle D 2 1 1 24:30 9
6. ZŠ Nusle C 2 0 1 37:17 7
7. H. Borová B 0 1 3 25:47 5
8. Přibyslav C 0 0 4 21:51 4
9. Oudoleň A 0 1 2 15:39 4
10. Chotěboř G 0 0 4 10:62 4

III. třída Podrobnosti o III. třídě OP jsou zde

3.kolo:
Přibyslav D - Mírovka 3: 15 (Tachovský, Henzl a Koudela po 1 - Chroustovský, Dohnal a Hejkal po 4,5, Hausvater 1,5). Oudoleň B - Havlíčkův Brod E 3: 15 (Kováčik 2,5, Paušíma 0,5 - Habásko 4,5, Koudelka 4, Netušil 3,5, Gablech 3). Havlíčkův Brod G - Chotěboř H 3: 15 (Vrbata, Beránek a Stryhal po 1 - Šilhán, Tůma a Dobřichovský po 4,5, Koreček 1,5). Světlá D - Uhelná Příbram 11: 7 (Bříza a Hamerník 4, Růžička st. 2, Poupě st. 1 - Vaněk 2,5, Holub a Špitálník 1,5, Bělák 1, Penzimus 0,5).

1. H. Brod E 4 0 0 66:6 12
2. Chotěboř H 3 0 0 42:12 9
3. Světlá D 2 0 1 26:28 7
4. Uh. Příbram 2 0 1 31:23 7
5. H. Brod G 1 0 4 25:65 7
6. Mírovka 2 0 1 35:19 7
7. Hor. Studenec 2 0 0 24:12 6
8. Oudoleň B 0 0 3 17:37 3
9. H. Brod F 0 0 3 13:41 3
10. Přibyslav D 0 0 3 9:45 3

26.10.2003   Okresní přebor
I. třída Podrobnosti o I. třídě Okresního přeboru zde

I. třída - dohrávky 1. kolo:
Chotěboř C - ZŠ Nuselská Dvořák A 18: 0 kontumačně, ZŠ Nuselská Dvořák B - Světlá C 17: 1, Ledeč B - Havlíčkův Brod D 14: 4.

I. třída - 2. kolo:
Kámen - Havlíčkův Brod D 8: 10 (Kruntorád 3,5, Miřátský 3, Piskač 1,5 - Lédl 3,5, Mátl 3, Křehlík 2, Zelenka 1), Havlíčkův Brod C - Světlá B 14: 4 (Fišer 4,5, Kotil 3,5, Jakeš a Moravec po 2,5 - Růžička 3, Petr 1).

II. třída Podrobnosti o II. třídě okresního přeboru zde

II. třída - 2. kolo:
Oudoleň A - Havlíčkova Borová B 9: 9, ZŠ Nuselská Dvořák D - Chotěboř F nedohráno pro úmrtí hráče hostí Viléma Opolky, Přibyslav C - Havlíčkova Borová A 4: 14, Chotěboř G - ZŠ Nuselská Dvořák C 18: 0, Přibyslav B - Chotěboř E 16: 2.

III. třída Podrobnosti o III. třídě OP jsou zde

III. třída - 2. kolo:
Horní Studenec - Světlá D 13: 5, Uhelná Příbram - Havlíčkův Brod G 14: 4, Chotěboř H - Oudoleň B 12: 6, Havlíčkův Brod E - Přibyslav D 15: 3, Mírovka - Havlíčkův Brod F 13: 5. Předehrávka 3. kola: Světlá D - Uhelná Příbram 11: 7.

19.10.2003   Okresní přebor
I. třída Podrobnosti o I. třídě Okresního přeboru zde

I. třída předkolo
Chotěboř C - Chotěboř D 14: 4,
H. Brod D - H. Brod C 9: 9, ZŠ Nusle- Dvořák A - ZŠ Nusle- Dvořák B 10: 8, Světlá B - Světlá C 16: 2.

I.  třída, 1. kolo:
H. Brod C - Kámen 13: 5 (Fischer 4,5, Kotil 3,5, Jakeš a Moravec 2,5 - Fendrych 3, Císař a Kruntorád 1), Světlá B - Chotěboř D 7: 11 (Hamerník a Zatočil 3, Bartoš 1 - Zvolánek 4,5, Tůma a S. Veselý 2,5, M. Sokol 1,5), ZŠ Nusle Dvořák B - Světlá C 17: 1 (Hitzger st., Brath a Sobotka po 4,5, Pajer 3,5 - Večeřa 1), Ledeč B - H. Brod D 14: 4 (Smejkal 4,5, Šilhan ml., Šilhan st. a Zajíček po 3 - Křehlík 2,5, Zelenka 1, Mátl 0,5), Chotěboř C - ZŠ Nusle Dvořák A nehráno, hosté se nedostavili.

1. Jiskra H.Brod C 2 1 1 0 85:61 22:14 5
2. CHS Chotěboř D 2 1 0 1 69:83 15:21 4
3. SB Světlá n.S. B 2 1 0 1 85:58 23:13 4
4. ZŠ Nusle-Dvořák B 2 1 0 1 87:48 25:11 4
5. Sokol Ledeč n.S. B 1 1 0 0 45:20 14:4 3
6. Jiskra H.Brod D 2 0 1 1 52:84 13:23 3
7. CHS Chotěboř C 1 1 0 0 48:27 14:4 3
8. ZŠ Nusle-Dvořák A 1 1 0 0 32:35 10:8 3
9. SB Světlá n.S. C 2 0 0 2 32:102 3:33 2
10. TJ ZOD Kámen 1 0 0 1 29:46 5:13 1

II. třída Podrobnosti o II. třídě okresního přeboru jsou zde

II. třída - předkolo:
Chotěboř E - Chotěboř F  9: 9, Přibyslav B - Přibyslav C 15: 3, ZŠ NusleDvořák C - ZŠ Nusle Dvořák D 8: 10,  Chotěboř E - Chotěboř G 11: 7, H. Borová A - H. Borová B 12: 6, Chotěboř F - Chotěboř G 15: 3

II. třída, 1. kolo:
Přibyslav B - Oudoleň A 16: 2 (Pertl a Dolák 4,5, Pátek a Krčál 3,5 - Chvojka 2), ZŠ Nusle Dvořák C - Přibyslav C 11: 7 (Hitzger ml. 3, Havel, Korba a Špás po 2 - Pesler a Stehno 3, Dolák 1), H. Borová A - ZŠ Nusle Dvořák D 14: 4 (Hüblbauer 4,5, Blažek 3,5, Šidlák a Štukhejl 3 - Matějovský 2, J. Prchal 1,5, Orest 0,5), Chotěboř F - H. Borová B 16: 2 (Sokol a Opolka 4,5, Málek a Janovský 3,5 - J. Wasserbauer 2).

1. CHS Chotěboř F 3 2 1 0 135:76 40:14 8
2. Sokol Přibyslav B 2 2 0 0 96:29 31:5 6
3. Sokol H.Borová A 2 2 0 0 84:46 26:10 6
4. CHS Chotěboř E 2 1 1 0 76:66 20:16 5
5. ZŠ Nusle-Dvořák D 2 1 0 1 55:72 14:22 4
6. ZŠ Nusle-Dvořák C 2 1 0 1 67:64 19:17 4
7. CHS Chotěboř G 2 0 0 2 48:85 10:26 2
8. Sokol Přibyslav C 2 0 0 2 43:83 10:26 2
9. Sokol H.Borová B 2 0 0 2 47:92 8:28 2
10. Sokol Oudoleň A 1 0 0 1 13:51 2:16 1

III. třída Podrobnosti o III. třídě OP jsou zde

III. třída - 1. kolo:

Jiskra H.Brod E - Jiskra H.Brod F 18 : 0, Jiskra H.Brod E - Jiskra H.Brod G 18 : 0, Jiskra H.Brod G - Jiskra H.Brod F 10 : 8,  Sokol Mírovka - Sokol H.Studenec 7 : 11, Sokol Přibyslav D - CHS Chotěboř H 3 : 15, Jiskra H.Brod G - SB Světlá n.S. D 8 : 10

18.10.2003   Divize Podrobnosti o divizi mužů zde

2. kolo

Přibyslav - Bedřichov 2 : 10, Hamry n. S. B - Chotěboř A 9 : 9, Žďár n. S. A - Havlíčkův Brod A 10 : 3, Chmelná - Třebíč B 10 : 0, Pelhřimov A - Třebíč A 10 : 5, M. Budějovice A - Jihlava A 3 : 10

3. kolo
Pelhřimov A - Třebíč B 10 : 1, Přibyslav - Jihlava A 9 : 9, M. Budějovice A - Bedřichov 10 : 5, Hamry n. S. B - Havlíčkův Brod A 7 : 10, Žďár n. S. A - Chotěboř A 10 : 1, Chmelná - Třebíč A 10 : 5

1. Žďár n. S. A 3 3 0 0 30:5 9
2. Chmelná 3 3 0 0 30:10 9
3. Pelhřimov A 3 2 0 1 25:16 7
4. Bedřichov 3 2 0 1 25:19 7
5. Jihlava A 3 1 1 1 26:22 6
6. Přibyslav 3 1 1 1 21:25 6
7. Chotěboř A 3 1 1 1 20:26 6
8. Třebíč A 3 1 0 2 20:26 5
9. M. Budějovice A 3 1 0 2 19:25 5
10. Havlíčkův Brod A 3 1 0 2 20:27 5
11. Hamry n. S. B 3 0 1 2 17:29 4
12. Třebíč B 3 0 0 3 7:30 3

18.10.2003   Krajský přebor, skupina sever Podrobnosti o krajském přeboru sever zde

2. kolo
Chotěboř B - Mostiště 10 : 2, Havlíčkův Brod B - Nížkov 10 : 5, Polná - Rovečné 5 : 10, Jihlava B - Ostrov n. O. 10 : 4, Ledeč n. S. - Žďár n. S. B 6 : 10, Světlá n. S. - Žďár n. S. C 10 : 4

3. kolo
Chotěboř B - Nížkov 9 : 9, Havlíčkův Brod B - Mostiště 10 : 3, Polná - Ostrov n. O. 9 : 9, Jihlava B - Rovečné 10 : 1, Ledeč n. S. - Žďár n. S. C 10 : 0 ,Světlá n. S. - Žďár n. S. B 0 : 10

1. Jihlava B 3 3 0 0 100:50 30:8 9
2. Žďár n. S. B 3 3 0 0 101:57 30:9 9
3. Havlíčkův Brod B 3 3 0 0 108:67 30:13 9
4. Ledeč n. S. 3 2 0 1 94:55 26:13 7
5. Chotěboř B 3 1 1 1 96:91 24:21 6
6. Rovečné 3 1 1 1 77:91 20:24 6
7. Ostrov n. O. 3 0 2 1 100:102 22:28 5
8. Světlá n. S. 3 1 0 2 62:79 13:24 5
9. Mostiště 3 1 0 2 70:103 15:28 5
10. Nížkov 3 0 1 2 95:108 22:29 4
11. Polná 3 0 1 2 71:105 17:29 4
12. Žďár n. S. C 3 0 0 3 33:99 7:30 3

4.10.2003   Divize Podrobnosti o divizi mužů zde

1. kolo
Havlíčkův Brod A - Chotěboř A 7 : 10,
M. Budějovice A - Přibyslav 6 : 10,  Jihlava A - Bedřichov 7 : 10, Třebíč A - Třebíč B 10 : 6, Žďár n. S. A - Hamry n. S. B 10 : 1, Pelhřimov A - Chmelná 5 : 10

4.10.2003   Krajský přebor, skupina sever Podrobnosti o krajském přeboru sever zde

1. kolo
Chotěboř B - Havlíčkův Brod B  5: 10.
(M. Medek, Čapek a D. Medek po 1,5, Adam 0,5 - Malina a Vosyka po 3, Slanař a Křehlík po 2). Ledeč - Světlá 10: 3, Žďár B - Žďár C 10: 3, Rovečné - Ostrov n. O. 9: 9, Mostiště - Nížkov 10: 8, Polná - Jihlava B 3: 10.

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku sportu * Zpět na stránku CHnet