SPORT v Chotěboři

O  stolním tenise
píše Ondřej Pravda, náš stálý sportovní dopisovatel

FOTOPŘÍLOHA ZDE

Zpět na hlavní stránku

Stolní tenis

14.3.

V neděli jsme hráli přeložené poslední kolo soutěže a to s posledními Rosicemi a se Slovanem Pardubice, který se pohyboval v tabulce podobně jako my. Podařilo se nám vyrazit komplet - tedy v pěti, abychom si poslední kolo užili a postavili sestavu podle momentální formy (nebo nálady :-)
S Rosicemi nehrál Bimbo, rosičtí nám nečinili žádné problémy, opravdu jde o slabý tým, pouze Jirka jednou zaváhal (což ho pěkně štvalo :-). Aspoň jsme se zahřáli a rozehráli (a že jsem to vzhledem k netréninku potřeboval :-). Hned jsme vyrazili ke Slovanu, trošku si pobloudili (stává se nám to pravidelně, každý rok si říkáme, příště už budeme vědět, a ono zase ne). Měli jsme pak dost času na oběd, který jsme absolvovali v náhradní (místo už ozkoušené, leč až od čtyř otevřené) restauraci Slovan a musím jí vřele doporučit. Porce obrovské, pivo Budvar, opravdu výborná příprava na poslední utkání. Po domluvě nehrál Jirka. Po čtyřhrách byl stav vyrovnaný. Slovan má dva hráče, na které spoléhá, na začátku jsem jednoho z nich porazil, což se asi projevilo i na jeho další hře a neudělal ani bod. Sice druhý vyhrál všechno (tedy tři body) a třetí hráč udělal dva body (škoda Bimbova zápasu) ale po spolehlivém výkonu Michala a Milana nebylo co řešit a vyhráli jsme.
Rosice - Chotěboř 1:10 (Michal 3.5/3.5, Milan 2.5/2.5, Ondra 2.5/2.5, Jirka ml. 1,5/2,5)
Slovan TMS Pardubice - Chotěboř 6:10 (Michal 3.5/4.5, Ondra 3.5/4.5, Milan 2.5/3.5, Bimbo 1.5/3.5)
Až dojde tabulka, dodám přesnější čísla, ale měli bychom skončit asi na 7. místě (z 12 účastníků). Za poslední tři kola jsme udělali 22 bodů, tedy skoro stejně jako za předchozích devět! Bylo znát, že když se sejdeme komplet, můžeme pomýšlet na vítězství i se silnými soupeři. Uvidíme, co bude příští rok, ale pokud všichni budeme pravidelně k dispozici, rádi bychom zaútočili na přední místa soutěže - i když to jsem psal na začátku tohoto ročníku taky :-(.

20.2.

Hned po týdnu jsme hráli další zápas, tentokrát s Ledčí n.S. a Havl. Brodem. Ráno nehrál Milan, ale byl přítomen radou, odpoledne nahradil Jirku ml. Očekávali jsme vyrovnaný zápas, u nich jsme vyhráli těsně 10:8. Toto očekávání se vyplnilo :-( Jako rozhodující se ukázalo, že nastoupil hráč, který hraje normálně okres, a ten se svojí nepříjemnou obranářskou, nijak pohlednou hrou dokázal, že účel světí prostředky, a kromě Bimba nás všechny porazil. Michal jinak všechny jednoznačně porazil, Bimbo a já jsme pouze splnili "povinnost", bohužel Jirka nedokázal zopakovat svůj výborný výkon z podzimu a vyhrál pouze jednou. Po čtyřhrách byl stav nerozhodný, pak ledečští stále o bod, dva vedli až do stavu 8:6. Pak jsme třemi zápasy otočili skóre na 9:8 pro nás, ale poslední zápas s jejich nejlepším hráčem Jirka asi i kvůli svému zranění ruky nezvládl a tak jsem se o body - asi spravedlivě - dělili.
Odpoledne s Havl. Brodem jsme nastoupili s čerstvým Milanem a bylo to znát. My s Bimbem jsme si vybrali "oddech" a po normálních výkonech jsme dělali míň bodů než normálně. Na druhou stranu, třeba náš nedostatek štěstí v některých momentech se vyrovnal v případě Milana, který se vytáhnul a dělal tři body. Michal zahrál výborně, je vidět, že své bývalé spoluhráče zná a dokáže toho využít. K cennému vítězství také pomohlo to, že jsme poprvé v této soutěži vyhráli obě čtyřhry, obzvlášť těsná výhra Bimby s Milanem s jejich dvěma nejlepšími hráči potěšila.
Chotěboř - Ledeč n.S. 9:9 (Michal 3/4, Bimbo 2/4, Ondra 2.5/4, Jirka ml. 1.5/4)
Chotěboř - Havl. Brod 10:8 (Michal 3.5/4, Milan 3.5/4, Bimbo 1.5/4, Ondra 1.5/4)
Poslední zápas soutěže hrajeme místo 6.3. až v neděli 14.3. venku s posledními Rosicemi a Slovanem Pardubice, takže jste už přišli o možnost nás povzbudit a podívat se na kvalitní sport. Vaše chyba, potencionální diváci!

13.2.

V tuto sobotu jsme hráli i další zápasy ping-pongu, a to se Skutčí a Chrastí. Vzhledem k našim dosavadním nevalným výsledkům jsme docela nutně potřebovali vyhrát, abychom neměli problémy se sestupem do nižší soutěže. Přesto jsem dal přednost volejbalu (kde jsme si vítězstvím nad posledním týmem soutěže chtěli prakticky zajistit klid na zbytek soutěže, pokud jde o sestup) a domluvil se s Michalem, že se budu snažit stihnout alespoň druhý zápas. Jelikož jsme volejbal nehráli kvůli změně termínu zápasu, o které jsme nevěděli, stihnul jsem druhý zápas v pohodě, ale mrzelo mě, že jsem úplně zbytečně nestihnul první.
Možná to bylo jedině dobře :-), protože kvůli mé nepřítomnosti oželel Bimbo turnaj v mariáši a v ping-pongu se mu hodně dařilo! O dopoledním zápase nevím téměř žádné podrobnosti, nastoupil Michal, Jirka ml. Milan a Bimbo. Hlavně díky němu kluci porazili Skuteč relativně jednoznačně.
Odpoledne jsem nastoupil já místo Milana, který hrál pouze čtyřhru. Milan by bodoval asi stejně, ale Michalovi se asi zželelo mladého talentu :-) a postavil mě. Vstup do utkání se nepovedl, zase jsme prohráli obě čtyřhry, ale pak jsme začali stahovat náskok soupeře a pak o jeden, dva body vedli. Chrast má jednoho výborného hráče, kterého nikdo z nás neporazil, ale ostatní už nám takové problémy nedělali. Kromě standardně dobře hrajícího Michala se vytáhnul Jirka a udělal nejdůležitější poslední bod. Já jsem se svým výkonem spokojen nebyl, v jednom zápase, který bych měl normálně vyhrát, jsem měl neuvěřitelný útlum, kdy jsem nedal 10 míčů za sebou a prohrál. Patří mi to, bez tréninku to opravdu nejde :-). Bimbo měl se stejným hráčem také problémy a také prohrál a tím jsme celý zápas zbytečně zdramatizovali. No, nakonec vše dobře dopadlo a my jsme si mohli podruhé (teprve :-( ) zapsat plný desetibodový zisk.
Chotěboř - Skuteč 10:6 (Bimbo 4/4, Michal 3.5/4, Jirka ml. 1.5/3 a Milan 1/3)
Chotěboř - Chrast 10:8 (Michal 3/4, Jirka 3/4, Bimbo 2/4, Ondra 2/4)
Příští týden hrajeme zase doma s Ledčí a Havl. Brodem, chceme opět dvakrát vyhrát, ale radši přijďte povzbudit.
30.1.
V sobotu 30.1.1999 se hrálo i další kolo soutěže pingpongistů. Nezúčastnil jsem se, takže budu velice stručný. Hrálo se v Trojovicích a Chrudimi. Jelo se ve složení: Bimbo, Jirka Veselý ml. i st., Milan Medek. Na odpolední zápas přijel Michal. Oba zápasy jsme prohráli dost jednoznačně, i když pár zápasů bylo opět vyrovnaných.
Trojovice - Chotěboř 10:2 (Body: Jirka ml. 1, Milan 1)
Chrudim - Chotěboř 10:4 (Body: Michal 2.5, Jirka ml. 1.5)

10.1.

V novém roce jsme pokračovali v druhé půlce soutěže, tentokrát doma, a to s Holicemi a Pardubicemi. Bohužel opět zaúřadovaly nemoci, takže nehráli Milan (prý po 5 letech nemarodění byl/je nemocný asi 4x za posledních 5 měsíců) i Jirka. Nastoupil tak opět "farmář" Bimbo (který je standardnějším členem A spíš než ostatní :-) a Jirka Veselý st. Po obou těsně prohraných čtyřhrách nevypadal zápas povzbudivě. Pak jsme začali stahovat, soupeř vedl ještě 4:2, ale pak jsme dvěma 4-bodovými šňůrami (s jedním přerušením) zápas otočili a zaslouženě vyhráli. Dařilo se všem, potěšil bod Jirky st.Vypadalo to, že odpoledne (kdy nastoupil místo Jirky st. Roman Pleskač) znovu porazíme Pardubice a připíšeme si tak 10 bodů.
Jenže jsme opět prohráli obě čtyhry, a že to bylo opět těsně nám moc nepomůže. Nepodařilo se nám však náskok stáhnout, soupeř ze 4 zápasů (=1 kolo) dokázal vždy 3 vyhrát. Velká škoda Bimbova zápasu za stavu 6:3 pro hosty, kdy vedl ve třetím setu 20:16 a prohrál 25:23. Nebylo to samozřejmě jen tímto zápasem, Michal se nějak trápil, nedařilo se mu, a ani Romanovi se nepodařilo vyhrát, i když u dvou zápasů tomu dost blízko. Musíme tak plný bodový zisk za den odložit na někdy přístě, třeba 30.1. venku s Trojovicemi a Chrudimí nebo 13.2. doma se Skutčí a Chrastem.

Chotěboř - Holice B 10:5 (Body: Michal 3/4, Bimbo 3/3, Ondra 3/3, Jirka st. 1/3)
Chotěboř - Synthesia Pardubice 5:10 (Body: Ondra 2/3, Michal 2/4, Bimbo 1/3, Roman 0/3)
Pozn.: 3/4 znamená, že dotyčný vyhrál 3 zápasy ze 4 hraných.

3.1. (19.12.)

Mistrák
V předvánoční sobotu 19.12. jsme zahájili 2. půlku soutěže zápasem ve vedoucí Přibyslavi. Teprve podruhé za sezónu jsme se sešli v "plné" sestavě (tedy Michal, Jirka, Milan a já) a měli jsme na přibyslaváky chuť podpořenou remízou v prvním utkání v září, které skončilo 9:9. Od začátku to bylo vyrovnané utkání s velice vyrovnanými zápasy, vedli jsme ještě 7:6, ale v závěru byl úspěšnější soupeř. Bohužel se Michalovi nepovedlo zopakovat výhru nad jejich nejlepším (a nejhůře se chovajícím) hráčem Smejkalem, Milan nehrál s jejich nejslabším hráčem, kterého by téměř jistě porazil. Rozhodně nepotěšila klouzající podlaha, která hlavně mně a Michalovi spoléhajícím se na rychlé nohy činila problémy, které by možná znamenaly dva, tři tolik potřebné míčky. Ale nemá cenu se nějak extra vymlouvat, prostě jsme měli být lepší a nebylo co řešit :-(
Přibyslav - Chotěboř 10:7 (Body: Jirka 2.5, Ondra 2.5, Michal 2)

Okresní přebory
V novém roce jsme hned zkraje (neděle 3.1.) zahájili boje o okresního přeborníka. Okresní přebory se konaly v Havlíčkově Brodě za dost silné účasti - skoro 50 borců. Borkyně se nedostavily (asi mají lepší věci na práci), takže okresní přebornice známa není a nebude. Z Chotěboře se zúčastnílo 10 hráčů - Michal Jakeš, Jiří Veselý ml., Jiří Veselý st., Stanislav Veselý, Luboš Moravec (který se vrací po asi 6 letech, doufám, že vydrží a pomůže), Vilém Opolka, Ondřej Pravda, Roman Pleskač, Milan Bimbo Šimon a Milan Čapek. Účastníci byli rozděleni do 8 skupin, ze kterých postupovali dva nejlepší od "pavouka", který se už hrál vyřazovacím způsobem.
Ze základních skupin postoupili (podle očekávání) Michal, Milan, já jako vítězové skupin a Bimbo a (trošku překvapivě) Standa jako druzí. V prvním kole pavouka prohrál Bimbo se Smejkalem s Přibyslavi, Milan s Křesťanem s Přibyslavi, Michal porazil Šilhána z Ledče n.S., já Murdocha z H.Brodu a Standa Miřátského z Kamena. V dalším kole porazil Michal Beránka z H.Brodu, já Standu (který mě pak ještě musel hodit do Chotěboře, abych stihnul autobus do Prahy, Stando díky).
O postup do finále jsem prohrál s Fialkou s H.Brodu a Michal po velkém boji porazil (opět hulvátsky se chovajícího) Smejkala. U tohoto zápasu se na chvíli zastavím. První set Michal těsně prohrál (myslím, že 22:20 nebo tak nějak), druhý set od začatku "jel", vedl až 16:6, pak však soupeř začal stahovat, stahovat, Michal ještě vedl 20:15, soupeř stáhl na 20:19 a pak Michal konečně dal setbol. Ve třetím setu se ze začátku Michalovi nedařilo, prohrával 7:3, pak však dal neuvěřitelných 10 míčků za sebou a tentokrát už si nenechal vedení sebrat a vyhrál 21:15. (Uvádím to pro ilustraci faktu, že v ping-pongu se musí hrát opravdu o každý míček a jeden jediný míček rozhoduje o mnohém, takže například zápas v naší soutěži prohraný 10:6 může znamenat ve skutečnosti rozdíl 5 až 10 míčků.) Finále jsem už neviděl, ale vím, že Michal porazil Fialku z H.Brodu 2:1 a stal se okresním přeborníkem pro rok 1999. Blahopřeji!
Hrály se také čtyřhry, ty ovšem rovnou v pavouku. Nevím přesně, jak hráli ostatní (hrál jsem dvouhry), ale myslím, že nikdo nepostoupil dál než do 1. nebo 2. kola (což ovšem znamená hezké 5.-8. místo :-). Pouze Michal s Bimbou drželi krok "s elitou" a prohráli o postup do finále s později vítěznou dvojicí Smejkal-Krčál z Přibyslavi.

Střípky:
- Bimbo ve skupině málem porazil Fialku, byl to opravdu pěkný zápas plný útočných úderů, škoda neproměněných dvou mečbolů.
- Michal prohrál ve skupině s Vilémem, prý to byla taktická prohra (Vilém to tak nevidí), o nic prý nešlo, ale myslím si, že Michal ve hrůze z mého špičkování radši celý přebor vyhrál, protože teď se mi bude špičkovat hůř :-)
- Vilém díky vítězství nad Michalem ve skupině málem (o jeden set) postoupil ze skupiny jako druhý.
- Michal hrál opravdu dobře, asi si vzal k srdci porážku ode mne den předtím, která ho stála pivo :-)
- některé naše hráče jsem moc neviděl (hráli jinde), ale obecně Milan, Jirka st., Luboš, Roman a já jsme hráli "normál", lepší až hodně dobrý den měl Vilém a Standa, výborně hrál Bimbo a Michal a špatný den měl Jirka ml.
- na takové akci by měli pořadatelé zajistit občerstvení, chodit v zimě zpocený až do 300m vzdálené restaurace Sport není nejzdravější
- škoda, že přebory byly až v neděli, v sobotu bychom to lépe oslavili (a já bych snad dostal od Michala to vyhrané pivo :-)

Výsledky:
Dvouhra mužů:    1. Michal Jakeš (Chotěboř)
        2. Jiří Fialka (H.Brod)
        3. Ondřej Pravda (Chotěboř), Jiří Smejkal (Přibyslav)
Čtyřhra mužů:    1. J. Smejkal-Radek Krčál (Přibyslav)
        2. J. Fialka-Tomáš Beránek (H.Brod)
        3. Milan Šimon-M.Jakeš (Chotěboř), bři Vosykové (Ledeč n.S.)

6.12.
Zápasy 2.půlky soutěže (samé soboty, změny ohlásím):
9.1.    doma Holice B, Synthesia Pardubice
30.1.    Trojovice, Chrudim
13.2.    doma Skuteč, Chrast
20.2.    doma Ledeč, H. Brod
6.3.    Rosice, Slovan Pardubice

Příště (19.12) už hrajeme zápas z druhé půlky (ale pak si dáme na dva měsíce pohov) a to znovu s vedoucí Přibyslaví, kterou se chystáme porazit, budeme-li v plné sestavě.

28.11.
Také tuto sobotu hráli kluci další zápas, poslední z první půlky soutěže, se Slovanem Pardubice a s Rosicemi. Zápasu jsem se nezúčastnil vůbec, takže mám informace pouze od Michala. Ukázalo se, že moje nepřítomnost klukům asi pomohla :-), protože dokázali vyhrát, i když šlo o "povinná" vítězství. Možná pomohly i nové dresy (fotky budou později), kterými nás zasponzorovala (hrozné slovo:-) firma ISOline, vyrábějící nápoje. Nastoupil zase Milan Medek, který se snad už zotavil z nemocí, a Michalova ruka už byla také v lepší formě. První zápas byl celou dobu vyrovnaný, důležitý zápas vyhrál Bimbo s jejich jedničkou Chvojkou za stavu 4:4, celkově se opět ukázalo, že je třeba vyrovnaný tým, protože z pardubických dělali body pouze dva hráči. Odpolední zápas s Rosicemi potvrdil, že jsou jednoznačně nejslabším mužstvem soutěže, a kluci je rychle porazili.
Chotěboř - Slovan Pardubice 10:7 (Body: Michal 3, Milan 2.5, Bimbo 2.5, Jirka 2)
Chotěboř - Rosice 10:1 (Body: Bimbo 3.5, Jirka 2.5, Michal 2.5, Milan 1.5)

14.11.

V sobotu jsme jeli na další zápasy soutěže do Havl. Brodu a Ledče n.S. Kvůli zranění nejel Milan Medek, takže opět zaskakoval Bimbo, Michal sice jel, ale měsíc staré zranění ramene není stále doléčené, takže jsme žádné zázraky čekat nemohli.
H. Brod, který s námi loni spadl z vyšší soutěže, je tradičním soupeřem, se kterým hrajeme většinou vyrovnané zápasy. Tentokrát tomu tak nebylo. Michal, mimochodem odchovanec a bývalý hráč H. Brodu, nemohl kvůli (podle mého odhadu v takových 70% českého tisku byste na tomto místě našli slovo "díky", aniž si autoři obtěžují "detailem", že slovo "díky" se používá v případě pozitivní příčiny nebo ironicky) rameni hrát naplno, Bimbovi to prostě nešlo, Jirka hrál pouze normálně a já jsem také sehrál lepší zápasy. Pouze čtyřhru jsme s Jirkou sehráli kvalitně. Brod si tak mohl na pažbě se jmenovkou Chotěboř udělat další zářez.
Jiskra Havl. Brod A - Chotěboř 10:4 (Body: Ondra 2, Michal 1, Jirka+Ondra 1)

Odpoledne v Ledči jsme konečně zase vyhráli a to díky zlepšení Bimby a Jirky. Potvrdilo se, že je třeba vyrovnaného výkonu všech, abychom měli šanci uspět. Já i Michal jsme si udělali "povinné" dva body na slabších hráčích soupeře, mě forma (a v jednom zápase trocha štěstí) a u Michala zranění více "nedovolily". Vytáhl se Jirka, který ve svém prvním zápase prohrával v prvním setu 20:15, ale dokázal vyhrát set a pak i celý zápas. Ačkoliv hrál všechna svá utkání na tři sety, tentokrát dokázal ve třech z nich vyhrát, což se mu v předchozích utkáních nedařilo. Doufejme, že se teď nabudil a bude v takových výkonech pokračovat. Bimbo se snad také konečně vzpamatoval z dřívějších nevýrazných výkonů. Ještě aby se uzdravil Milan a budeme konečně také trochu konkurenceschopní. Vždyť jsme se od začátku soutěže sešli v plné sestavě pouze jednou!
Sokol Ledeč n.S. A - Chotěboř 8:10 (Body: Jirka 3, Bimbo 3, Michal 2, Ondra 2)

Další zápas doma hrajeme 28.11. s Pardubicemi a Rosicemi, měli bychom dvakrát vyhrát, ale radši přijďte povzbudit, šlo by nám to určitě líp.

OPRAVA:
Velice se omlouvám, ale špatně jsem informoval, když jsem napsal, že hrajeme 14.11. doma. Vycházel jsem z mylného předpokladu, že střídáme zápasy venku a doma. Další zápas hrajeme doma až 28.11. Prosím o opravu, ať se ty tisíce diváků nemačkají zbytečně u haly 14.11.
Další zápasy:
14.11. v H.Brodě a Ledči n. S.
28.11 se Slovanem Pardubice a Rosicemi
19.12. v Přibyslavi (první zápas 2. půlky soutěže)

31.10.
V sobotu 31.10. se také hrál další zápas stolních tenistů a to s Chrastem a se Skutčí. Vzhledem k nemoci Milana Medka a mé přítomnosti na volejbale jelo "A" ve složení Michal Jakeš (po zranění ramenního svalu), Jirka Veselý ml., Bimbo (Milan Šimon) a Roman Pleskač. Zprávy z rána mám tedy zprostředkované od Michala. Ranní zápas s Chrastí byl poznamenán nevyléčeným zraněním Michala, který si podle tréninku myslel, že by mohl hrát. Jenže zátěž zápasů se ukázala jako příliš velká, nemohl útočit z forhandu, což znamenalo jen pinkání a občas útok backhandem. Ostatní se vůbec nevytáhli, takže výsledkem byla další prohra.
Chrast - Chotěboř 10:3 (Michal 1, Roman 1, čtyřhra Roman, Jirka 1)

Odpoledne se hrál zápas ve Skutči, s Michalem jsem se domluvil, že pokud dohrajeme volejbal včas, přijedu. To se povedlo, takže jsem hrál místo Michala, který hraní s nevyléčenou rukou považoval za nerozumné. Podle Michala to byl mnohem lepší zápas než ráno, nejen podle výsledku, hodně zápasů bylo vyrovnaných, stačily 2 míče ve svou zápasech, bylo by to 8:8 a mohli jsme hrát až do konce. No jo, kdyby...prostě jsme na Skuteč nestačili. (Navíc jsem se nedostal do hospody U Jonáše na náměstí ve Skutči kvůli přeplněnosti, kterou tímto doporučuji, alespoň minulý rok byla výborná.) Doufám, že příště se sejdeme už v kompletní sestavě, protože 5 proher,
1 vítězství a 1 remíza na našem kontě je varujících.
Skuteč - Chotěboř 6:10 (Ondra 3, Jirka 1, Roman 1, čtyřhra Roman, Bimbo 1)


Další zápas hrajeme v sobotu 14.11. v 9.00 doma s Havl. Brodem a Ledčí n. Sázavou, takže se přijďte přesvědčit, že nejsme tak úplně marní a že něco i umíme.

Zpět na hlavní stránku

17.10. V sobotu 17.10. jsme se doma utkali se Sokolem Chrudim a odpoledne s Trojovicemi. Bohužel se potvrdily obavy, že Michal nebude moci nastoupit. Přesto jsme si na soupeře věřili, protože nejsou zvlášť silní. Jenže v pátek vypadl ze sestavy Milan. Místo Michala se měl dostavit Bimbo, místo Milana Jirka Veselý st z "C". Na ranní zápas s Chrudimí od 9.00 však nedorazil včas Bimbo (alkoholická únava), takže nastoupil Standa Veselý, také z "C". Náhradníci dělali, co mohli, ale nestačilo to. Já jsem spěchal kvůli volejbalu (od 11.00), což se projevilo v zápase s obranářem. Nic světoborného nepředvedli ani ostatní a tak jsme prohráli.
Chotěboř - Sokol Chrudim 4:10 (Ondra 2, Jirkové ml. i st. po 1)
Druhý zápas, s Trojovicemi, jsme začali dřív, abych to stíhal nahoru na volejbal. Buď to Bimbo nevěděl nebo ráno nezachytil, každopádně se nedostavil, takže jsme sehnali Romana Pleskače z "B". Prohrávali jsme 7:1, dotáhli to na 7:5, ale to bylo všechno. Ne snad že bychom hráli vyloženě špatně, ale přece jenom dva lidi ze základu chyběli.
Chotěboř - Trojovice 5:10 (Jirka ml. 2, Ondra 2, Roman 1)

Pokud si myslíte, že v tom máme trochu bordel, tak si myslíte to, co já. No, nerad bych házel cokoliv kamkoliv (třeba nějaký střelný nástroj do zemědělské plodiny), ale takhle se nám nepodaří dostat se zpátky do "jedničky". Příště (31.10.) hrajeme s Chrastem a Skutčí venku, to už by snad měl být fit Michal i Milan, jenže asi nebudu hrát já (dám přednost volejbalu), no uvidíme. Další zápas doma hrajeme 14.11.

Zpět na hlavní stránku

3.10.

Další mistrák stolních tenistů

V sobotu 3.10.1998 se konalo další mistrovské utkání stolních tenistů z Chotěboře. Tentokrát už dvojzápas - dopoledne se Synthesií Pardubice a odpoledne s Holicemi. Plánováné vítězství vzhledem ke snaze dostat se příští rok opět do "jedničky" kraje bylo nabouráno zraněním Michala Jakeše, který se motá ještě do fotbalu a podle znalců prý docela dobře. Jenže asi ne dost, protože při pádu se mu podařilo natrhnout si ramenní sval, takže je přinejmenším na měsíc mimo hru. Došlo tedy na záskok Milana "Bimbo" Šimona z "béčka".
Ráno s Pardubicemi to šlo, po tříhodinové bitvě jsme 10:7 vyhráli. Nezačali jsme dobře, obě čtyřhry jsme prohráli, byla znát silná nesehranost (což ale není omluva). Bimbo zaskočil za Michala výborně (prohrál sice poslední zápas s nejlepším hráčem soupeře, ten se už ale nepočítal, protože zápas byl podle rozpisu až za zápasem Jirky, ten vyhrál, takže jsme dosáhli desítky). Milan Medek zahrál standardně, je znát, že se do vyšší soutěže vrátil po delší pauze, takže časem se určitě zlepší. Já jsem také zahrál slušně, akorát zápas s jejich jedničkou byl z mé strany slabší, po vyrovnaném prvním setu jsem ve druhém odpad'. Jirka se taky otrkává, herně má určitě na víc, ale psychika a taktika by potřebovala vylepšit. Udělal ale rozhodující bod, když za stavu 1:1 na sety prohrával 20:18 a vyhrál 22:20. Akorát jsem při tom málem zešedivěl. Body: Bimbo 3, Ondra 3, Milan 2, Jirka 2
Odpoledne v Holicích už to bylo horší. Všichni jsme hráli hůř, dost nevyhovoval styl dvou hráčů soupeře. Jejich nejlepší hráč měl navíc ve všech zápasech potřebné štěstí (i když u takového množství, v jakém ho měl, už jde možná o umění), prasátka v závěru rozhodujících setů nás rozhodně nepotěšila. Opět po třech hodinách tak ukazoval displej (který tam ale nebyl) stav 7:10. Michale, Michale, ten fotbal tě, a nás, ještě zamrzí. Body: Ondra 2.5, Milan 2, Jirka 1.5, Bimbo 1.
Příští zápas je 17.10. doma v hale s Chrudimí a Trojovicemi, takže přijďte zafandit. Zároveň se bude hrát tamtéž volejbal, takže to budete mít při jednom. A zadarmo.

19.9.

Stolní tenisté začali krajský přebor 2. třídy

V sobotu 19.9. začal nový ročník soutěže mužů ve stolním tenise - krajský přebor 2. třídy. Po loňském sestupu, ke kterému určitě "pomohlo" to, že se chotěbořské "Áčko" málokdy sešlo v "optimální sestavě", věříme v lepší výsledky. V týmu došlo ke změnám, nyní je tedy základní sestava následující: Michal Jakeš, Milan Medek, Ondřej Pravda, Jiří Veselý ml. Na záskok z "farmy" je připraven především Milan Šimon a případně další z "B" družstva. Ještě se ukáže, jestli bude moci vypomáhat minulý rok půl sezóny hostující Pavel Hitzger z Přibyslavi, protože ho koupili fotbalisti z (aspoň myslím) Holic.

V sobotu jsme zahájili jedním zápasem s loni druhou Přibyslaví "A". Další už budou dvojzápasy, vždy budeme hrát ráno s jedním soupeřem, zatímco Přibyslav s druhým, a pak si to odpoledne prohodíme. Po velké, tři a půl hodiny trvající bitvě, jsme remizovali 9:9. Nejlepší formu prokázal Michal Jakeš (že by díky narození druhého potomka?) - porazil všechny. Ostatní jsme se, doufám, spíš rozehrávali. Zpočátku jsme stále o bod dva prohrávali, v závěru jsme mohli i vyhrát, takže remíza je asi spravedlivá. Body: Michal 4.5, Ondra 2, Jirka 1.5, Milan 1.

Další zápas je za čtrnáct dní venku (no spíš asi v hale), takže přijďte fandit 17.10. v 9:00.

 

Fotopříloha

PIC00012.jpg (22796 bytes)
Téměř kompletní družstvo A, chybí Milan Medek (který musí pracovat, zatímco ostatní se baví). Snímek z předvánočního tréninku.
Zleva: Ondřej Pravda, Milan Bimbo Šimon (sedící), Michal Jakeš, Jiří Veselý ml.

PIC00013.jpg (23072 bytes)
Pánové z předchozího snímku se nechali na památku vyfotit s nestárnoucím B. Šilhánem

PIC00014.jpg (22076 bytes)
U vedlejšího stolu trénovali bří Veselí - Jirka a Standa, oba staří dobří známí Harryho pána
ještě z jeho působení v Malči

PIC00015.jpg (23832 bytes)
Trénuje se čtyřhra...

PIC00016.jpg (22776 bytes)
i dvouhra...

PIC00017.jpg (23212 bytes)
Tak zase někdy příště...

Zpět na hlavní stránku * Zpět nahoru