Úspěchy chotěbořských atletů v německém půlmaratonu

Již čtvrtým rokem na špičce
Přinášíme i fotky Czech AUCON Teamu


Jen málo ví chotěbořská sportovní veřejnost o několikaletých úspěších chotěbořských atletů vedených prof. Pavlem Krejčím na dlouhých tratích v Německu, kde závodí pod názvem CZECH AUCON TEAM. Požádali jsme proto ředitele chotěbořské firmy AUCON s.r.o. ing. Jiřího Uttendorfského o bližší informace. Zde jsou:

Bfirma01.JPG (6881 bytes)

Tento týmový znak jsme viděli letos v televizi i na záběrech z Pražského maratonu

Naše firma od r. 1997 sponzoruje běžecký závod v německém Oepfingenu. Jde o jarní půlmaraton a koná se za účasti borců z celé Evropy. Naše běžce vede a trénuje profesor chotěbořského Gymnazia Pavel Krejčí a do stabilní sestavy patří Leoš Pelouch a Pavel Novák, vždy doplněni o další kvalitní atlety. Všichni patří ke špičce na dlouhé tratě, a to nejen v ČR, ale i v Evropě.

Hned první sponzorovaný závod v r.1997 jsme vyhráli, v roce 1998 jsme skončili druzí, v roce 1999 pak opět první. Letošní jarní závod opět dopadl vítězně, o tom si přečtete níže na kopiích článků z našich i německých novin.

Samozřejmě kromě prvenství v družstvech (čas závodníků se sčítá) vždy dosáhli vynikajících výsledků i v jednotlivcích, každoročně na prvních místech, zcela výjimečně (zpravidla ze zdravotních důvodů) v druhé polovině první desítky. Naši běžci jsou tam držiteli traťových rekordů a ve výčtu jejich úspěchů na dalších závodech v cizině (Itálie, Rakousko) i doma by se dalo pokračovat. Zde myslím, že lepší a bohatší informace by podal trenér Pavel Krejčí, případně by bylo možné zajistit rozhovor s některým z běžců. (Harryho pozn.: rozhovory připravujeme.)

Naši běžci jsou v Oepfingenu nesmírně populární, jak sportovními výkony tak i výbornými osobními vztahy, mezi konkurenty v závodě, tak i mezi veřejností. O tom svědčí přiložené snímky, ale také historka, že když v roce 1998 skončili těsně "jen" druzí (což je také vynikající výsledek), byl z toho v Opepfihgenu a přilehlém kraji málem národní smutek. Jak se lze dočíst v článku z novin, letos organizátoři přivítali vítěze závodu Pavla Nováka dokonce českou hymnou, takže k slzám nebylo daleko.

Zde jsou pro čtenáře Chotěbořského Couriera některé fotky. Na první z nich je článek o letošním vítězství:

oepf2001.JPG (49620 bytes)

Článek z Novin Vysočiny v květnu 2000

oepf9903.jpg (15671 bytes)

Pavel Novák

oepf9902.jpg (10288 bytes)

Lukáš Pelouch

oepf9901.jpg (11754 bytes)

Pavel Krejčí odnáší ze slavnostního vyhlášení vítězný pohár

oepf9904.jpg (9429 bytes)

Před odjezdem domů

pohar11.JPG (12310 bytes)

Pavel předvádí pohár Jirkovi Uttendorfskému v jeho kanceláři v AUCONu

pohar02.jpg (6838 bytes)

foto poháru, na kterém bude letos již počtvrté vyryto CZECH AUCON TEAM

diplomy01.JPG (26829 bytes)

Diplomy z let 1997 -99

Foto3.JPG (35791 bytes)

Czech AUCON Team v soukromí

clanky01.JPG (46033 bytes)

Píší o nich německé i české noviny

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku CHnet