Rozhovor Harryho pána s vedoucími osobnostmi realizačního týmu A mužstva
Velká spokojenost hokejových činovníků

Nové mužstvo nemá bariéry mezi hráči - je to dobrá parta

Hokejová sezóna s příchodem března v Chotěboři skončila a nastává čas bilancování. Harryho pán zastihl trenéry a vedoucího mužstva dospělých HC Chotěboř při rozhovoru se známým a nestárnoucím sportovním redaktorem listu Cesta Vysočiny panem Aloisem Svobodou.

 hokejzaver1.jpg (20668 bytes)

  Zleva: Marek Vít, Pavel Brzek, Milan Velíšek, Alois Svoboda

Poté, co si pánové popovídali a pan redaktor odjel, Harryho pán vyzpovídal zbylé přítomné, když jim položil otázku, jak hodnotí uplynulou sezónu, první s novým mužstvem.

Nejprve padla řeč na složení realizačního týmu mužstva dospělých. V čele byl vedoucí mužstva Marek Vít. Funkci trenérů vykonávali Pavel Brzek a Milan Velíšek (Milan je otec hráče prvoligového Písku). Kustody byli Karel Kasal a Vladimír Lébl.

Pak se vzpomínalo na konec loňské sezóny a začátek té letošní. Vloni HC Chotěboř postoupil z třetí  hokejové třídy do druhé. Ale v létě se naskytla možnost zkvalitnit mužstvo a postoupit ještě výše: HBH Holešák Havl. Brod byl v likvidaci, HC Chotěboř jej odkoupil i s kádrem hráčů a rázem postoupil do 1. východočeské ligy.

Příprava nového mužstva, složeného z chotěbořáků a broďáků, začala v polovině srpna, s kádrem složeným z 3 brankářů a 22 hráčů.

Oba trenéři hodnotí sezónu jako velice úspěšnou. Mužstvo HC Chotěboř se probojovalo po dobrém výkonu do finálové šestky, kde nakonec skončili na velmi dobrém 4. místě (trenér Velíšek však dodal, že jeho cílem bylo místo druhé, ale není všem dnům konec). Na dotaz, proč skončili právě na čtvrtém místě, odpověděli shodně oba trenéři, že v základní skupině bylo při bojovném výkonu mužstva málo hokejového štěstí. Protože se ve finálové skupině započítávaly výsledky i ze skupiny základní, skvělé výkony ve finálových zápasech již na lepší místo nestačily.

hokejzaver2.jpg (19660 bytes)

Podle trenéra Velíška (vpravo) bylo kladem sezóny, že neexistovaly bariéry mezi novými hráči z Havl. Brodu a dřívějšími z Chotěboře. Kluci si padli do oka a vznikl dobrý a stabilní kolektiv.

Zvláště v domácím prostředí byly výkony mužstva skvělé, ztraceny bylu doma pouze tři body. Jistě patří část zásluh také výborným divákům, byli o třídu lepší, chodilo jich 400 až 500 a oproti minulým létům byli podle Milana Velíška daleko více slyšet a skvěle povzbuzovali.

Milan Velíšek také zdůraznil poděkování za vytvořené podmínky celému vedení HC Chotěboř a všem sponzorům, především městu Chotěboř a jeho zastupitelstvu.

hokejzaver3.jpg (19206 bytes)

Trenér Pavel Brzek (se spokojeným úsměvem vpravo) dodal, že v mužstvu nebyly sice výrazné osobnosti, ale byl to jednolitý kolektiv a dobrá parta. Výkony jednotlivých útoků i obránců byly naprosto vyrovnané a v bodovém hodnocení rovněž. Trenér Milan Velíšek řekl, že pozornost si zaslouží zvláště výkon pouze dvacetiletého Jardy Nejedlého v brance, jenž i přes své mládí odchytal maximum a vydržel celou sezónu. Jistě ho čeká dobrá sportovní budoucnost.

Vedoucí mužstva Marek Vít (na obr. vlevo)  pak našemu listu poskytl soupisku hráčů uplynulé sezóny.

Brankáři byli Nejedlý, Kejř a Lébl.
Obránci byli Nepokoj, Hart, Vomela, Nečas, Fibikar, Pazderka, Ptáček, Brzek, Bříza.
Útočníky byli Košmider Jan, Koubek, Švec, Kraučuk, Marek, Kubát Martin, Kubát Jaromír, Žák, Novotný, Plutnar, Němec Roman a Kubát David junior.

Všichni činovníci a hráči zakončili sezónu společným a družným posezením na zimním stadioně v pátek 5. března. Patří jim poděkování za dobrou hru, dobrou reprezentaci Chotěboře a dobrou sportovní zábavu, kterou poskytli všem divákům.

Z finálových výkonů v 1. východočeské hokejové lize připomeňme utkání s Chrudimí, kterou naši smetli výsledkem 10 : 3, po třetinách 1:1, 5:1, 4:1). V duhé třetině dali dokonce domácí 4 branky ve vlastním oslabení.

Konečná finálová tabulka soutěže pak vypadala takto:

1. Jaroměř 20 5 7 128:84 45
2. Nové Město 18 4 10 148:90 40
3. Chrudim 18 3 11 136:101 39
4. Chotěboř 18 2 12 129:120 38
5. Vrchlabí 15 6 11 124:98 36
6. Pardubice 14 1 17 110:145 29

Zpět na hlavní stránku