Chotěbořský hokej 2003/2004
Chotěbořský hokej 2002/2003 je zde

Hráli jsme Baráž o II. ligu - program Baráže i zpravodajství o utkáních jsou níže

loghokejsvet.jpg (7939 bytes)

logcslh.jpg (5834 bytes)

logextrliga.jpg (6918 bytes)

log1liga.jpg (7132 bytes)

log2liga.jpg (7016 bytes)

znakchmaly.jpg (6901 bytes)
HC Chotěboř

Hokejová utkání
mužstev Chotěboře
v sezóně 2001/2002
Příloha internetového listu Chotěbořský Courier
Stálí dopisovatelé: Bohouš Baumgartner (dorost, žáci, elévové, přípravka), Petr Cakl (junioři)

Amatérská Bundesliga Chotěbořska

Chotěbořák Vašek Adamec hraje v HC Dukla Jihlava 1. ligu
HC Dukla Jihlava v letošní 1. lize
Web HC Dukla Jihlava

Chotěbořák Milan Velíšek hraje v HC Strakonice 2. ligu
HC Strakonice v letošní 2. lize

Sport Havlíčkobrodska (Noviny Vysočiny)

Loňská sezóna dospělých Chotěboře
Loňská sezóna juniorů
Loňská sezóna žactva a elévů

Všechna mužstva Chotěboře:
I. východočeská liga - 2001/2002
listopad - prosinec 2001: základní skupina Jih
leden - únor 2002: finálové skupiny

Mužstvo dospělých vedou trenéři Vl. Halamka, Pavel Brzek, vedoucí Marek Vítek a Karel Kasal, dorost trénuje Jarda Novotný, vedoucí Fanďas Musil, Milan Paul, juniory trénují Jiří Souček, Petr Cakl, vedoucí Míra Žák, st. žáky trénují Václav Hospodka, Jan Rychlý, vedoucí Zdeněk Burýšek, ml. žáky trénují Luboš Souček, Martin Ressl, vedoucí Jirka Kadlec, elévy trénuje Jiří Turek a přípravku vede Martin Plutnar, Eis, vedoucí Coufal.

Příští utkání dospělých: v baráži o postup do II.ligy
St 27.3. v 18 h Chotěboř - Chrudim
(v brodské Kotlině)

Junioři:
již mají odehráno
Dorost:
již mají odehráno
Veřejné bruslení: již se nebruslí, stadion byl předán dodavateli zastřešení

Tuto stránku četlo od 4.11.2001 čtenářů:
Výsledek utkání doma přinášíme vždy týž večer co nejdříve. Výsledek utkání venku, pokud se dovoláme, ještě týž večer nebo až druhý den.
Výsledky z dalších stadionů nám obětavě shání a volá Honza Rychlý.

Zde přinášíme vždy výsledky nejnovějšího týdne,
starší referáty jsou zde:
dospělí, junioři, dorost, žáci
Fotky mužstev: dospělí, junioři, dorost, žáci

Hrajeme Baráž o II. ligu

Chotěbořskou Bundesligu (i fotky) najdete zde

Baráž: Nakonec vyhrála Chrudim, Klatovy jsou druhé postupující, Chotěboř je třetí

Poslední březnovou neděli skončila hokejová baráž o II. ligu. Dva poslední týmy této soutěže se dvěma regionálními přeborníky odehrály dramatickou kvalifikaci, ve které si jako první zajistili postup Chrudimští díky pátečnímu vítězství na ledě Bíliny. Na druhého postupujícího se čekalo do neděle, kde domácí Klatovy přivítaly Chotěboř.

HC Draci Bílina - HC Chrudim 1:2 (0:1, 1:0, 0:1). Těsně před koncem remízový stav nahrával hostům, ale Severočeši chtěli zápas rozhodnout. V čase 58:30 si vzali oddechový čas a do zbytku utkání odvolali brankáře. Potrestal je Petr Králíček, jenž v čase 59:26 zamířil přesně do opuštěné klece Bíliny. Branky: 35. Fanta - 15. Volný, 60. Králíček. Rozhodčí: Janeček - Pavlíček, Větrovský, vyloučení: 7:7, využití: 1:0, diváci: 800.

HC Klatovy - HC Chotěboř 10:1 (3:0, 5:0, 2:1). Tentokrát Východočechy nepodržel brankář Novotný, který po šestém inkasovaném gólu odejel z klece, do které nastoupil Kejř. Vítězové po snadno docílených brankách měli ulehčenou pozici, hráli bez stresu a poslali hosty domů s nečekanou "desítkou". Poražení stříleli čestný úspěch až za stavu 8:0. Branky: Bednář a Štefl po 2, Maxa, Trachta, Kořínek, Barchánek, Ludvík, Smaha - Nepokoj. Rozhodčí: Ondřej - Šperl, Vavruška, vyloučení: 11:11, využití: 4:1, diváci: 800.

Konečné pořadí v baráži: 1. HC Chrudim 12 bodů, 2. HC Klatovy 10, 3. HC Chotěboř 7, 4. HC Bília 6.

Nový Program Baráže o II. ligu
(může ještě dojít ke změnám u jiných mužstev, pro Chotěboř to již platí)

Pá 15.3. v 18 h Bílina - Chotěboř, Klatovy - Chrudim

Ne 17.3. Bílina - Klatovy

Út 19.3. Chrudim  - Bílina

Čt 21.3. v 18 h Chotěboř-Klatovy
(v brodské Kotlině)

So 23.3. v 17:30 Chrudim - Chotěboř

Po 25.3.  v 18 h Chotěboř - Bílina
(v brodské Kotlině),
Chrudim - Klatovy

St 27.3.  Klatovy - Bílina
v 18 h Chotěboř - Chrudim (v brodské Kotlině)

Pá 29.3. Bílina - Chrudim

Ne 31.3.  v 17:30 Klatovy-Chotěboř


Zde přinášíme jen nejnovější výsledky,
starší referáty jsou zde:
dospělí, junioři, dorost, žáci

Baráž: Všichni ještě mají šanci

Ve středečních zápasech pátého kola hokejové baráže o II. ligu oba domácí týmy zvítězily, a tak postupová matematika je před derniérou zcela otevřená. Zvláště nahrává oběma mužstvům, která budou mít výhodu domácího prostředí.
Zápas dvou Východočechů se hrál v havlíčkobrodské Kotlině. Vítěz vč. regionu, domácí Chotěboř, vyřadil účastníka II. ligy již v poháru a přes barážovou porážku v Chrudimi byl nažhaven na odvetu. Po polovině této náročné a vyrovnané kvalifikace měl na svém kontě sice jen jeden bod, ale flintu do žita rozhodně nehodil. Potvrdil to vítězstvím s Bílinou a nyní i s Chrudimí, která opět dokázala, že se současnou ofenzívou nelze pomýšlet na bodový zisk. Její střelce totiž vychytal Radek Novotný.

Chotěboř - Chrudim 3:0 (0:0, 1:0, 2:0). Pro vývoj zápasu byl důležitý moment, kdy na trestnou lavici zasedli ve 27. minutě Adam a Mička. Domácí dvouminutové oslabení tří proti pěti přežili, když Chrudimští působili v této přesilovce velmi nepřesvědčivě a Novotného prakticky neohrozili. Branky: 21. Kraučuk, 58. Švec, 59. J. Kubát. Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Klein. Vyloučení: 10:8, navíc brankář Novotný (CH) 10 OT a Langr (CR) 5 + OK, bez využití. Diváků: 800.

Další zápas: Klatovy - Bílina 5:2 (0:1, 1:0, 4:1).

S Bílinou vítězně! Chrudim je první!

Tabulka 25.3.:
1. Chrudim  4 3 0 1  7:5  9
2. Bílina  4 2 0 2  17:15  6
3. Chotěboř  4 1 1 2  13:15  4
(máme více vstřelených branek)
4. Klatovy  4 1 1 2  10:12   4

Po 25.3. v 18 h Chotěboř - Bílina   3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: Nepokoj, Jar. Kubát, Adam - Šulc, Kotíšek.
Rozhodčí: Blecha - Janecký, Lhotský. Vyloučení: 11:10, navíc 10 OT pro hosty. Využití: 1:1. Diváci: 400.

25.3. Chrudim - Klatovy  1:0 (0:0, 0:0, 1:0).
Branka: 51. Neumann,
Rozhodčí: Zajíček (Pelhřimov) - Tomáš a Radim Prchalovi, vyloučení: 3:7, navíc Schweinfurter 10 minut OT - Černý a Zajíc 10 minut OT, bez využití, diváci: 300.
Sestava Chrudimě: Malý - Hlína, Neumann, Štursa, Tlapák, Novotný, Doubravský - Langr, Schweinfurter, Uhlíř - Procházka, Volný, Flaška - Králíček, Topol, Mudruňka.

Pavel Brzek o dosavadním výkonu Chotěboře

"Flintu do žita rozhodně neházíme, pokusíme se v domácích zápasech vytěžit plný bodový zisk, abychom měli v posledním utkání v Klatovech ještě o co hrát. Baráž je velice vyrovnaná a rozhodovat bude každý bod a vstřelený gól. Chtěli bychom touto cestou poděkovat nejen chotěbořským, ale také brodským fanouškům, kteří nám v Kotlině vytvořili opravdu domácí prostředí a věřím, že jak dnes proti Bílině, tak ve středu proti Chrudimi budou naším šestým hráčem. Oběma mužstvům chceme vrátit těsné porážky z jejich kluzišť a dokázat, že do baráže jsme nepostoupily náhodou." hodnotí dosavadní barážové dění jeden z chotěbořských trenérů Pavel Brzek. Jeho slova by měla být tou nejlepší pozvánkou na již zmiňovaná domácí vystoupení chotěbořských hokejistů v nelehkém boji o účast ve vyšší soutěži.

Těsná prohra v Chrudimi znamená poslední místo v půli Baráže

Tabulka 23.3.:
1. Bílina  3 2 0 1  15:12  6
2. Chrudim  3 2 0 1  6:5  6
(při rovnosti bodů rozhoduje skóre, nikoli vzájemné zápasy)
3. Klatovy  3 1 1 1  10:11   4
4. Chotěboř  3 0 1 2  10:13  1

So 23.3. v 17:30 Chrudim - Chotěboř  2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 27. Topol, 45. Králíček - 60. M. Kubát.
Rozhodčí: Vlach (Praha) - Kindl, Vokál. Vyloučení: 8:7, bez využití, diváci: 400.
HC Chotěboř: Radek Novotný - A. Vomela, Mrtka, Adam, Nepokoj, Roman Novotný - D. Řehoř, Mička, Kraučuk - Suchý, D. Kubát, M. Kubát - JaromírKubát, Švec, J. Řehoř (Musílek, Slavík).
Sestava Chrudimi: Malý - Hlína, Neumann, Štursa, Formánek, Novotný, Doubravský - Langr, Schweinfurter, Uhlíř - Procházka, Volný, Flaška - Králíček, Topol, Pollák (32. Mudruňka) a Prostřední.
Až na jedinou výjimku, a to zápas Chotěboř - Klatovy (3:3) se potvrzuje barážové pravidlo "můj dům - můj hrad". Zápasy stejně jako v extraligové play-off jsou velmi vyrovnané, záleží hodně na pozorné obraně a proměňování šancí. V prvém případě jsou na tom Chrudimští díky skvělému brankáři Malému a dobré defenzívě z účastnického kvarteta nejlepší, naopak v koncovce mají stále co dohánět. Vždyť v každém ze tří barážových zápasů dokázali vstřelit jen dva góly. Nepříjemná situace se po tomto zápase prohloubila v marodce. Tentokrát nedohrál pro zranění třísel Pollák, a tak se rozpadá třetí útok mladíků.
Šance si v sobotním duelu vytvořili hráči obou mužstev, ale skvělí brankáři dlouho drželi čistá konta. Z největších tutovek úvodní třetiny to bylo v šesté minutě, kdy Suchý zblízka přestřelil chrudimskou branku, ve 12. při domácí přesilovce Uhlíř s Langrem dali vyniknout Novotnému. V prostřední části nejprve Mička prověřil um Malého, který držel "nulu" málem až do závěrečného hvizdu. Poprvé se radovali domácí ve 27., kdy Topol (Králíček, Uhlíř) našel skulinku v kleci gólmana Novotného. V této třetině ani jedna strana nevyužila početní výhody pěti proti třem. Závěrečné dějství začalo neproměněnou domácí "loženkou" ve 42., kdy po Uhlířově úniku Schweinfurter přihrávku trestuhodně nezužitkoval! Ve 45. nahození puku před chotěbořskou svatyni přineslo pro hosty druhou pohromu, když Králíček (Topol, Mudruňka) přidal pojistku. Chvílemi byli na koni domácí, chvílemi zase Chotěbořští. V samotném závěru po dvojím vyloučení domácích Procházky a Volného odvolali hosté brankáře a při početní výhodě šesti proti třem se jim v čase 59:29 podařilo M. Kubátem (Adam) vstřelit čestný úspěch. Na vyrovnání už jim nezbyl čas.

Níže najdete naši sobotní on-line reportáž z Chrudimi.

Chrudimský trenér před utkáním s Chotěboří

Trenér Svatopluk Šídlo: "Před domácím publikem by ze sebe měli shodit nervozitu, protože my nejenom, že musíme, ale my na to máme." Jak proti Chotěboři, se kterou se nedávno neuspělo v pohárovém klání? "Přijede mužstvo stejně zkušených harcovníků, jako má Bílina. Musíme podat daleko lepší výkon v útoku a nedovolit soupeři přečíslení. Dobře, že jsme Chotěboř poznali v poháru," míní o dnešním duelu Šídlo.

Baráž je v polovině, Bílina vede, Chrudim se dotáhla, my jsme poslední s 1 bodem...

Opět jsme zde měli on-line reportáž
So 23.3.: Chrudim - Chotěboř  2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Podrobnosti čtěte níže, další podrobnosti přineseme v pondělí.

19:37 h, skončeno

2  :  1

1. třetina, začátek v 17:30 h: Utkání začalo přesně, stav byl stále 0:0 a udržel se po celou třetinu.
2. třetina: Od 18:15 h běžela druhá třetina. V její 7.min. se domácí ujali vedení 1:0. Stav zůstal až do konce třetiny.
3. třetina: Začala krátce po 19 h. V 5. minutě domácí zpevnili stav na 2:0. Ve 12. minutě hrajeme přesilovku... Domácí se ubránili. Už je zdá se rozhodnuto... Ale Martin Kubát dal v čase 19:29 čestný úspěch hostí. Hráli jsme power-play 6 na 4, ale více už se nepovedlo. Dokonáno jest. Děkujeme Honzovi Rychlému za průběžné zpravodajství.

Bohužel jen remíza

Tabulka 21.3.:
1. Bílina  3 2 0 1  15:12  6
2. Klatovy  3 1 1 1  10:11   4
3. Chrudim  2 1 0 1  4:4  3
4. Chotěboř  2 0 1 1 9:11  1

Čt 21.3. v 18 h HC Chotěboř - HC Klatovy 3:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0) po prodloužení
Branky: 18. D. Řehoř, 30. Kraučuk, 47. Mrtka - 1. Maxa, 7. Štefl, 48. Krákora. Rozhodčí: Dostál - Musílek, Jonáš. Vyloučení: 5:4, bez využití, oslabení: 0:1. Diváci: 1100.
Chotěboř: Radek Novotný - Mrtka, A. Vomela, Adam, Nepokoj, Roman Novotný, Heřmanský - D. Řehoř, Mička, Kraučuk - Švec, Jaromír Kubát, J. Řehoř - Suchý, D. Kubát, M. Kubát - Slavík, Musílek.
Hosté měli raketový nástup a po padesáti sekundách potrestal chybu chotěbořské obrany vedoucím gólem Maxa. Vyrovnat mohl D. Řehoř, ale na Šulana nevyzrál. Potom se Západočeši ubránili v oslabení a po jeho skončení vyřešil jejich gólman šanci M. Kubáta. V sedmé minutě však ztratil puk Roman Novotný a Štefl nadvakrát překonal jeho bratra Radka - 0:2. Vzápětí musel domácí brankář ustát nepříjemnou situaci po střele Špindlera a své spoluhráče opravdu podržel. Další průnik M. Kubáta gólem neskončil a Mičkova střela jenom zazvonila o pravou tyčku. Dvě minuty před první sirénou však vrátil Chotěboř do zápasu kontaktním gólem D. Řehoř, když mu asistovali oba jeho spoluhráči v útoku. Stejný hráč mohl ještě vyrovnat, ale pět sekund před koncem úvodní třetiny se znovu vyznamenal gólman Novotný. V úvodu druhého dějství přežili domácí vyloučení Jaromíra Kubáta, poté měl další možnost M. Kubát, ale Adamovu přihrávku nedokázal zpracovat. Klatovští odmítli další přesilovku a po návratu domácího hráče se tři sekundy před rozpůlením zápasu trefil do černého Kraučuk -2:2. Západočeši se mohli znovu vrátit do vedení, když na chvíli uzamkli Chotěboř v jejím obranném pásmu, ale gólman Novotný puk za svá záda nepustil. Na druhé straně dvakrát vybídl ke skórování D. Řehoř Mičku, ale ten ani v jednom případě úspěšný nebyl. Poslední možnost ve druhé třetině měl Švec, jeho střelu vyrazil Šulan reflexívně pravým betonem. Na začátku poslední třetiny trefil Mička znovu tyč, ale ve 47. minutě napřáhl obránce Mrtka a doslova propálil klatovského gólmana - 3:2. Jenomže za minutu při domácí přesilovce ztratil kotouč M. Kubát a Krákora vyrovnal na 3:3. Do konce zápasu už branka nepadla a dělbu bodů nezměnilo ani pětiminutové prodloužení.

On-line reportáž z utkání
Chotěboř - Klatovy 3:3 (1:2, 1:0, 1:1)
Ani po prodloužení se stav nezměnil

Aktuální stav utkání:

Po 5 minutovém prodloužení

3  :  3

1. třetina: 0:1, 0:2, 1:2, branku dal Dušan Řehoř
2. třetina: 1:0,
branku dal Kraučuk
3. třetina:
V 7. minutě zvyšuje Mrtka na 3:2. Poté v 8. minutě, při našem oslabení,srovnávají hosté na 3:3.
Utkání se prodlužuje, protože v normálním čase skončilo nerozhodně.
I po prodloužení 5 minut skončilo utkání 3:3 a každý ze soupeřů má 1 bod do tabulky.

Obránce Klatov o Chotěboři

"Je to pro nás opravdu neznámý soupeř, ale vzhledem k tomu, že Chotěboř leží zhruba dvacet kilometrů od Havlíčkova Brodu, lze očekávat, že tento tým maximálně využil získání hráčů na střídavý start či hostování. Když se dostal do baráže přes Neratovice, s nimiž jsme my vloni prohráli a remizovali, určitě Chotěbořští mají zájem na tom hrát druhou ligu, a nějaká kvalita i síla tu tudíž bezesporu bude," nepodceňuje čtvrtečního soupeře zkušený obránce HC Klatovy Pavel KAŇÁK."Dnešní utkání lehké v žádném případě nebude, ostatně ani jeden barážový zápas není procházkou růžovým sadem. Ale my chceme zopakovat dobré utkání s Chrudimí. Chceme dál hrát druhou ligu, a proto musíme doma vše vyhrávat a přivézt nějaký ten bodík i zvenku," dodal.

Ve čtvrtek od 18 hodin opět přineseme on-line reportáž, z utkání s Klatovy

Pro vás, kteří nemůžete jet do Brodu Havlíčkova na důležité utkání Chotěboř - Klatovy, budeme na této stránce opět přinášet nepřetržitou on-line reportáž, díky Honzovi Rychlému, který nás bude informovat o změnách v průběhu utkání.

Hokejisté HC Chotěboř sehrají první domácí utkání baráže o druhou ligu ve čtvrtek od 18 hodin v Kotlině proti Klatovům. Autobus pro chotěbořské fanoušky bude přistaven v 17.00 u zimního stadiónu. Cena 30 Kč.

Chrudim Bílinu porazila !

Tabulka 19.3.:
1. Bílina  3 2 0 1  15:12  6
2. Klatovy  2 1 0 1  7:8   3
3. Chrudim  2 1 0 1  4:4  3
4. Chotěboř  1 0 0 1 6:8  0

Út 19.3. v 17:30 HC Chrudim - HC Bílina 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).
Branky: 10. Králíček, 29. Topol - 33. Machulda.
Rozhodčí: Hodek - Bejček, Ludvík (všichni Praha), vyloučení: 7:8, navíc P. Krátký (Bílina) 10 OT, využití: 1:0, diváci: 250.
Severočeši již měli v baráži 6 bodů po výhrách nad Chotěboří 8:6 a Klatovy 6:4. Chrudimští však začali nebojácně, dobře bránili a napadali soupeře již v jeho obranném pásmu. Z více vytvořených šancí však dokázali proměnit pouze jedinou v čase 9:53, kdy Polák objel Slačíkovu svatyni, naservíroval Králíčkovi, který otevřel skóre. Domácí brankář Malý se ovšem musel také ohánět. Vyrazil mimo jiné puk těsně před dojíždějícím Perglem a zlikvidoval nájezd tří soupeřových hráčů na jednoho obránce. Jeho "namazání" v 19. minutě však naštěstí Pergl nepotrestal.
Ve druhé části Chrudimští zahrávali několik přesilovek, ale nedokázali soupeře pořádně "rozebrat". To se povedlo pouze jednou, kdy v čase 28:30 Topol po přihrávce Doubravského dělovkou od modré čáry zvýšil na 2:0. Třináctá minuta se ukázala jako smolná, když po střele Machuldy musel Malý lovit puk ze své sítě - 2:1. Následně domácí prohospodařili čtyřminutovou přesilovku a moc nescházelo, aby při ní inkasovali po nájezdu dvojice Berchin - Pergl.
Poslední dějství bylo velkým bojem. Nejednou se vyznamenal brankář Malý a bylo jen otázkou, zda Chrudimští vydrží ohromné tempo soupeře, který prahnul po vyrovnání. Po oddechových časech obou mužstev hráli Severočeši power-play, ale skóre se už nezměnilo. Zápas nedohráli Uhlíř (zlomený prst) a Hejduk (nastřelený kotník).
Za informace děkujeme Novinám Chrudimska.

Ještě k utkání Klatovy - Chrudim
Pavel Brzek o Bílině

Ke klatovské premiéře (2:3) se vrací trenér Chrudimi Svatopluk Šídlo: "V závěrečné třetině již za stavu 3:2 nás svazovala zodpovědnost. Rozhodčí poškodil oba týmy neustálým vylučováním a kouskováním hry, kdy jsme se nedokázali dostat k souvislejšímu tlaku. Zatímco třeba v Milevsku jsme hráli bez stresu a zvítězili 4:1, tentokrát se vědělo, že se musí a více než defenzíva, zklamala ofenzíva." Jedině úterní vítězství zaručuje úspěšné pokračování v baráži. "Další případný neúspěch si nemůžeme připustit. Výhodu budeme mít v domácím prostředí, na Bílinu se dokonale připravíme a snad se najdou věrní diváci, kteří nás přijdou povzbudit. Vždyť kluci v posledních domácích zápasech dokázali, že hokej hrát umí," doplňuje trenér.  V dnešním klání bude domácím scházet obránce Pelant, jenž má povinnosti u extraligové pardubické juniorky, naopak přibydou Formánek s Tlapákem. Mašík místo nedělního tréninku přišel s poraněným ramenem a má stop na 14 dní. "Je to hrozná smůla, v Novém Městě jsem odehrál všechna utkání a doma to je již druhé zranění," postěžoval si útočník Jiří Mašík, jenž byl v polovině klatovského utkání zezadu naražen Maxou.

Severočeši v domácí premiéře porazili Chotěboř 8:6. "Za Bílinu hrají pouze dva mladíci, jinak ostatní kolektiv tvoří staří rutinéři, co hájili barvy většinou Litvínova. Hokejisté jako Panoch, Machulda, Fanta či Krátký to mají prostě v ruce. Dokáží využívat přesilové hry, proti nám navíc vyzráli v oslabení, kdy jsme za stavu 7:6 při vyloučení jejich hráče odvolali gólmana a nakonec inkasovali osmý gól," prozrazuje na úterního soupeře Chrudimských trenér Chotěboře Pavel Brzek.

Ve čtvrtek do Brodu autobusem

Výbor HC Chotěboř sděluje: Na čtvrteční utkání Chotěboř - Klatovy v Havlíčkově Brodě  bude pro fanoušky připraven zvláštní autobus. Odjezd je v 17.00 od stadionu, cena zájezdu je 30 Kč. Podle zpráv z HB se chystá prestižně vysoká návštěva, dokonce až 2000 lidí.

"Kvalifikaci máme rozehranou dobře," mne si ruce prezident klubu HC Draci Bílina Oldřich Bubeníček. "Není to až takové překvapení, máme hráče se zkušenostmi z vyšší soutěže. Moc mě těší, že jsme se dokázali přizpůsobit hře Klatov. I když byly ve druhé lize poslední, ukázalo se, že se tam hraje úplně jiný hokej. Rychlý, důrazný, agresivní." Hodně prý napoví dnešní duel Bíliny v Chrudimi, jež hrála skupinu Střed druhé ligy.

Tabulka 17.3.:
1. Bílina  2 2 0 0  14:10  6
2. Klatovy  2 1 0 1  7:8   3
3. Chrudim  1 0 0 1  2:3  0
4. Chotěboř  1 0 0 1 6:8  0

Bodování utkání v Baráži je jako v ligových utkáních. Vítězství 3 body, remíza v řádném čase 1 bod, pak se prodlužuje o 10 minut. Potom má vítěz 2 body a poražený 1 bod. Pokud je remíza i po prodloužení, tak každý dostane 1 bod, jako v řádném čase. Informaci poskytl Josef Boháč.

Baráž 17.3.
Bílina má už dvě výhry

Bílina - Klatovy 6:4 (1:1, 1:1, 4:2)
Branky: 31. a 59. Smolík, 18. Laurich, 43. Pergl, 51. Machulda, 52. Krátký - 8., 39. a 46. Bednář, 53. Barchánek. Rozhodčí: Würtherle - Koskuba, Šulc. Vyloučení: 10:7. Využití: 2:2. Diváci: 700. Pečetící branka Smolíka padla při power play hostí.
Druhé utkání baráže na bílinském ledu mělo slušnou úroveň. Domácí přijel povzbudit i Petr Rosol, který se vrátil z angažmá ve Švýcarsku. Do konce sezóny však nemůže za Bílinu nastoupit, stejně jako Zdeněk Šikl.
Klatovy předvedly, jaký je rozdíl mezi krajským přeborem a II. ligou. Ke cti Drakům slouží, že se dokázali přizpůsobit náročnějšímu hokeji. Do sestavy se vrátil v pátek zraněný Berchin, naopak chyběl nachlazený Viedeman. Jeho místo na křídle převzal obránce Kotíšek a mile překvapil.
Hosté začali fyzicky náročným, agresivním hokejem, ale úvod patřil domácím. Ti hráli od začátku zodpovědně v obraně, ale výhodu první přesilovky měli hosté. Vytěžili vedení. Následný zvýšený tlak Draků brzdil neprůstřelný brankář Šulan. Na druhé straně zlikvidoval Daniel Slačík nájezdy Bednáře a Barchánka. Zaplněné hlediště se doč-kalo v 18. minutě, kdy Smolíkovu přihrávku proměnil Laurich.
Při přesilovce v úvodu druhé třetiny si Bílinští udělali z klatovské branky střelnici. Ale Vozár, Panoch ani Kotíšek neuspěli. Ve 27. minutě byl v obličeji zraněn domácí Machulda. Po ošetření se vrátil do hry se dvěma stehy v obočí. Ve 31. minutě domácí vedli 2:1, další šanci ve vlastním oslabení nevyužil Krátký. V závěru třetiny mohli Draci vedení zvýšit, ale Fanta přestřelil. Trest vykonal hostující Bednář - 2:2.
V začátku poslední třetiny získali Bílinští znovu výhodu hry pět na čtyři. Po ose Machulda - Berchin - Pergl rozvlnili síť a bylo to 3:2. Z přesilovky Klatovy srovnaly stav. Ve chvíli, kdy Krátký upravil na 5:3, odpykávali si trest Laurich s Vozárem a klatovský Barchánek opět dotáhl na rozdíl gólu. Šanci nevyužil domácí Fanta. Půldruhé minuty před koncem střetnutí si hosté vybrali oddechový čas a odvolali brankáře. Stejně jako v pátek do sítě Chotěboře pečetili Bílinští výsledek i v neděli do opuštěné svatyně. Pak už soupeřům kotouč nepůjčili až do závěrečné sirény.
"Vstup do baráže se nám vydařil, výhodou byly zápasy doma. Není konec, ještě to bude těžké. Zápasy jsou vypjaté, nervy pracují. Máme ale zkušené mužstvo. Atmosféra na našem stadionu byla zásluhou fanoušků výborná, zatím jsem spokojený," hodnotil začátek baráže bílinský trenér Josef Hlinka.

Baráž 15.3.
Klatovy těsně vyhrály nad Chrudimí
V Bílině nám chyběla trocha štěstí

HC Klatovy - HC Chrudim 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Branky: 35., 38. Bednář, 6. Štefl - 22. Flaška, 40. Mašík.
Rozhodčí: Holub - Flégl, Packa,
vyloučení: 8:6, navíc Volný (CR) 10 OT, přesilovky: 0:1, diváci: 650.
Z domácích na sebe upozornily plzeňské posily - gólman Šulan a útočník Bednář. Oba týmy začaly opatrně, přesto v šesté minutě Štefl z nahození puku otevřel skóre. Tento gól domácí vyburcoval ke zvýšenému tlaku, ale Malého už nikdo nepřekonal. Nástup do prostřední části vyšel lépe Chrudimským, když Flaška vyrovnal a vzápětí mohl dezorientovanou klatovskou obranu překonat Topol. Ve 29. trestuhodně "loženku" zahodil Procházka, ve 32. naopak Malý měl štěstí, když Trachta do odkryté svatyně nevrátil puk. Do šancí se dostal Volný, Schweinfurter, ale ze sílícího tlaku neuhodilo. Naopak nejlepší hráč Klatov Bednář Východočechy v krátkém sledu dvakrát potrestal. Kontaktní gól vstřelil z přesilovky ve 40. minutě Mašík. V závěrečném dějství hráli Západočeši úspěšně na udržení výsledku, avšak nevynechali žádnou šanci k nebezpečnému brejku. Obě strany mohly posunout skóre. Nejprve si Doubravský najel před branku a po střele směr puku změnil jeden z obranců Klatov. Naopak v poslední minutě zápasu Bednářovu přesnou přihrávku Polák naštěstí nezužitkoval.
Závěrem připomeňme, že loni baráž nezačali Chrudimští také úspěšně, když po domácí remíze s Jabloncem 3:3 prohráli v Č. Krumlově 3:4 a nakonec se, jak známo, radovali z prvenství.

HC Draci Bílina - HC Chotěboř 8:6 (4:2, 3:3, 1:1)
Branky: Machulda a Panoch 2, Smolík, Krátký, Kratochvíl, Fanta - M. Kubát a Jaromír Kubát 2, D. Kubát, D. Řehoř.
Rozhodčí: Lacina. Vyloučení: 12:11, navíc hostující Mička na 10 minut, využití: 4:1, oslabení: 2:2. Diváci: 550.
HC Chotěboř: Radek Novotný - A. Vomela, Mrtka, Adam. Nepokoj, Roman Novotný - D. Řehoř (41. Musílek), Mička, J. Řehoř - Suchý, D. Kubát, M. Kubát - Jaromír Kubát, Švec, Slavík.
Domácí začali lépe a po slepených gólech ze skrumáže zásluhou Macholdy a Smolíka vedli už 2:0. Hosté kontrovali v 7. minutě, kdy přihrávku Suchého gólově zužitkoval M. Kubát, v polovině třetiny vyrovnal Roman Novotný, ale sudí branku neuznal a navíc poslal za katr chotěbořského Slavíka. Ve 13. minutě v přesilovce rozvlnil síťku Panoch a zvýšil na 3:1, ale vzápětí dokázal při vlastním oslabení po spolupráci s Mrtkou skórovat D. Řehoř. Jenomž Panoch opět vrátil Bílině dvougólový náskok a za tohoto stavu šla obě mužstva do kabin. Na začátku druhé třetiny zvýšili domácí na 5:2 a s Chotěboří to vypadalo špatně. Potom hlavní rozhodčí neuznal další gól Jaromíru Kubátovi, ale potom přišly chvíle hostí. Nejprve se trefil M. Kubát a po něm mířili do černého Jaromír Kubát a D. Kubát - 5:5. Domácí nevěděli kam dřív skočit, ale v posledních pěti minutách druhé třetiny hráli hosté v oslabení a Machulda s Fantou upravili v přesilovce na 7:5. Na začátku poslední třetiny využil početní výhodu Jaromír Kubát a jeho spoluhráči byli opět ve hře - 7:6, ale v 50. minutě dostal Mička dvě plus deset minut a hosté už další gól vsítit nedokázali. V závěru sice měli výhodu přesilové hry, odvolali gólmana, ale Bílina výhru pečetila v předposlední minutě střelou do prázdné klece. "O osudu utkání rozhodl jednak nevydařený úvod a dále fakt, že jsme za stavu 5:5 v našem náporu soupeře dalšími góly nezlomily" hodnotí úvodní vystoupení v baráži trenér Pavel Brzek. Ve čtvrtek 21. 3. hostí Chotěboř od 18 hodin v Kotlině Klatovy, 23. 3. se představí od 17.30 h v Chrudimi, 25. 3. hostí Bílinu a 27. 3. Chrudim (vždy v Kotlině od 18 hodin) a baráž zakončí 31. 3. v Klatovech.

Jak je v Bílině - průběžné zpravodajství o utkání
Zprávy podával Honza Rychlý.
Bílina - Chotěboř
8:6 (4:2, 3:3, 1:1)

Utkání začalo v 18 hodin. Ve 3. minutě již prohráváme 2:0. Na konci třetiny prohráváme 4:2.
Obě naše branky v 1. třetině padly při našem oslabení, autory byli Martin Kubát a Dušan Řehoř.
Naši zatím hrají opatrný až ustrašený hokej, moc se nebruslí na obou stranách.
2. třetina 3:3. Domácí zvedli na 5:2, naši vyrovnali na 5:5. Poté však rozhodčí dvakrát vyloučili dva naše hráče a při přesilovkách 5 na 3 domácí uspěli, takže opět zvedli,  na 7:5. Již se hraje rychlejší hokej, síly jsou vyrovnané a Honza Rychlý věří, že poslední třetinu vyhrajeme.
3. třetina: V poslední třetině naši dali branku (Jaromír Kubát). V 17. minutě třetiny jsme prohrávali 7:6. V závěrečném power-play však naši inkasovali, takže utkání skončilo 8:6 pro domácí. To není zase tak špatný výsledek pro odvetu 25.3. v Havlíčkově Brodě.

Klatovy se vyzbrojují

"Nevím, co od našeho dnešního soupeře(Chrudim) můžeme očekávat, neznám ho. Podle informací se ale jedná o kvalitní tým," řekl trenér HC Klatovy Miroslav Přerost, který předpokládá, že chrudimští hosté se okamžitě nepustí do útočného hokeje. "Domnívám se, že budou spíše předvádět defenzivní hru a čekat na naše chyby, ze kterých by případně mohli těžit," uvažuje kouč, jehož svěřenci nebudou ani dnes měnit svůj načatý styl hry. "Samozřejmě, že chceme a musíme dnes zvítězit a tak jako dosud budeme hrát ze zabezpečené obrany a využívat rychlých brejků a určitě střílet z každé pozice," upřesnil Přerost, který pevně věří, že všichni hráči se do boje pustí s plným nasazením. "Mužstvo Klatov v baráži posílí další tři hráči plzeňské Keramiky. Gólman Petr Šulan, který zřejmě bude dnes jedničkou, útočné řady posílí Vladimír Bednář, jenž dosud hájil barvy Berouna a Špindler, který už sbíral zkušenosti i v extralize," prozradil trenér Klatov.

Bílinští Draci cení zuby
Dnes zahajujeme Baráž v Bílině

Teplický deník Směr dnes v pátek píše: "Baráž o postup a udržení ve druhé hokejové lize doznává změn. Účast vzdali pražští Bohemians, muselo se přelosovat. Hrát se bude dvoukolově ve čtyřech. Čtveřici představují vítězové regionálních přeborů HC Draci Bílina a HC Chotěboř s posledními celky ve skupinách II. ligy, kterými jsou HC Klatovy a HC Chrudim. Bílinští měli dnes cestovat do Chotěboře, mění se i místo tohoto duelu. Chotěboř má potíže s ledovou plochou a požádala o sehrání prvního zápasu v Bílině. Draci souhlasili a tak dnes uvidí jejich příznivci premiérové střetnutí baráže Bílina - Chotěboř. Utkání na bílinském zimním stadionu začne v 18 hodin."

Předseda oddílu HC Draci Bílina Oldřich Bubeníček uvedl o Chotěboři pro tamní noviny: "Původně se mělo hrát u nich, ale mají nějaké problémy. Nabízeli nám náhradní termíny ve všední dny, které nám vůbec nevyhovovaly. Navrhli jsme jim tedy, že první vzájemné utkání se může hrát u nás a oni přijali. Máme zprávy, že ani druhý zápas se nebude hrát v Chotěboři, ale v Havlíčkově Brodě." Bílinský klub není podle slov svého předsedy bez šancí na postup. "Když už tam jsme, tak by to mohlo vyjít. Máme o soupeřích určité informace a podle nich nejsme bez šancí. Kluci ale musí hrát jako v poháru s Děčínem, nebo nyní doma s Pelhřimovem," připomínal Oldřich Bubeníček.

Dnes večer vám zde přineseme aktuální zprávy z Bíliny vždy po skončení třetiny.
Začíná se v 18 hodin.

Baráž jen ve čtyřech: Všechno je jinač !!!
Chrudim, Klatovy, Bílina, Chotěboř.

1) Bohemians - Kaznějov 2.zápas 7:6, vítěz Bomemians, ale Baráž nepodstoupí, tudíž se hraje bez nich a v jejich termínech bude volno! Myslím si, že toto jen chtěli vyhrát a mají už sjednané odkoupení 2.ligy.
2) Posunutí termínů je už potvrzeno od sekce. V pátek 15.3. hrajeme v Bílině od 18 hodin!!! (v Bílině mají halu)
3) V rozlosování (uvádíme vpravo) je možný ještě zásah sekce, neboť bude hodně volných termínů a je to moc natažené.

Mohlo by se mi splnit přání, a to vyhrát v Bílině, v sobotu hurá na Šibřinky a ve
čtvrtek vyklepnout Klatovy. Toť vše, další až po briefingu dnes večer na ZS.
Josef Boháč, HC Chotěboř.

Začne Baráž už tento pátek?

Podle informací činovníků HC Chotěboř hodlá sekce II.ligy začít s Baráží již v pátek 15.3. a skončit v Út 2.4., šlo by tedy o urychlení o 5 dnů s ohledem na konec provozů Zimních stadionů. Měli bychom začít s Bílinou již v pátek 15.3., ale jediný termín v HB je od 16 hodin, neboť pak tam mají od 19 h řádný termín dorostenecké extraligy a ta se nedá posunout. Bílina s tím však nesouhlasí, ani s dalším termínem v sobotu. Rozhodne tedy STK Praha dnes (ve středu) v 10 hodin a podle toho se rozvine příprava pro zajištění utkání v HB. Rozlosování, které uvádíme vpravo, by pak bylo v pořadí původním mínus 5 dní. Jakmile bude známo rozhodnutí STK, dáme zde vědět.
Kolují také zvěsti, že Bohemians nemá zájem o průchod Baráží, ale nikdo nic kloudného neví, zatím neznáme ani výsledek včerejšího odvetného utkání s Kaznějovem. Sledujte tuto naši hokejovou stránku, jak bude něco nového, najdete to samozřejmě zde.

Baráž: Zahajujeme s Bílinou !

V pondělí večer prohrál v Bílině Pelhřimov 7:3, takže mu předchozí výhra 6:4 nestačí na postup. Do Baráže postoupila Bílina a my se s ní setkáme ve středu 20.3. v brodské Kotlině. Děkujeme Deníku Pelhřimovska za poskytnutou informaci. Podle sdělení ing. Josefa Boháče v sobotu hrál Kaznějov - Bohemians 0:10, takže je to asi jasné, kdo postoupí do naší Baráže, ovšem odveta je dnes v úterý.

V Pelhřimově oslavovali

V sobotu 9.3. v Pelhřimově vyhráli domácí v prvním utkání o postup do naší Baráže nad Bílinou 6:4, byl plný dům 2500 diváků. Domácí zároveň oslavovali  získaný titul Jč. přeborníka a objížděli s pohárem kluziště. To  nám dají Vč diplom až v červnu! Jsou tedy sekce a sekce. Měli to v Pelhřimově dobře načasované. Bílina prý neunesla tíhu porážky a odjela z ledu bez pozdravu! Budou to mít hoši z Pelhřimova při dnešní odvetě v Bílině těžké! O to by byl divácky zajímavý postup Pelhřimova, vždyť bychom s ním v HB právě začínali, to by byla návštěva! Jak budeme vědět pondělní výsledky a tedy druhou dvojici, tak dáme vědět.
Josef Boháč.

S kým máme tu čest v Baráži

Chrudim - sestupující z II.ligové skupiny Střed
Klatovy - sestupující z II.ligové skupiny Západ
Vítěz duelu Pelhřimov - Bílina bude znám v pondělí. První utkání se hrálo v sobotu, odveta je v pondělí 11.3.
Pelhřimov je vítěz jihočeské regionální soutěže. Bílina zase severočeské.
Vítěz duelu Kaznějov - Bohemians Praha. Zde zatím neznáme termíny jejich utkání, ale patrně též sobota a pondělí, když ve středu už musí být jasno.
Kaznějov (okres Plzeň Sever) je vítěz západočeského regionálního přeboru. O Bohemians zatím nemáme zprávy.
Informace na internetu jsou velmi řídké. Např. Bohemians mají svou webovou stránku, ale nic se na ní nezměnilo již mnoho měsíců...

Čeká nás série utkání
(viz program Baráže vpravo)

V odvetném utkání kvalifikace o II. ligu deklasovali naši hokejisté v Mělníce svého soupeře z Neratovic a vybojovali si postup do pětičlenné baráže. Úvodní zápas sehrají ve středu 20. března od 18 hodin v brodské Kotlině, kdy se Chotěboř utká s vítězem duelu Pelhřimov - Bílina. Dalšími jistými účastníky jsou Klatovy a Chrudim (sestupující z druholigových skupin "západ" a "střed"), poslední soupeř chotěbořských vzejde z dvojice Bohemians Praha - Kaznějov. V průběhu devatenácti dnů čeká na Chotěboř vydatná porce osmi zápasů. První dva domácí duely sehrají v Kotlině, o místě konání dalších dvou ještě není definitivně rozhodnuto. Do třetí nejvyšší hokejové soutěže postoupí nejlepší dva týmy, definitivně jasno bude v neděli 7. dubna. Prezident HC Chotěboř Drahoš vidí situaci následovně: "Pro nás bylo velkým úspěchem už vítězství ve východočeské lize, vítězství nad Neratovicemi vše ještě vyšperkovalo. Případný postup do vyšší soutěže už bych považoval spíše za malý zázrak. Nevidím však důvod, proč se o něj nepokusit." 

Postupujeme do baráže !!!

SK Spolana Neratovice - HC Chotěboř    1:8  (0:1, 1:1, 0:6)
Branky: M. Kubát a D. Řehoř 2, Jaromír Kubát, D. Kubát, Suchý, Švec. Rozhodčí: Janeček - Čihák, Šafařík. Vyloučení: 10:6, bez využití, oslabení: 0:2. Diváci: 200.
Chotěboř: Radek Novotný - Mrtka, Nepokoj, Adam, A. Vomela, Fibikar, Heřmanský - D. Řehoř, Mička, Kraučuk - Suchý, D. Kubát, M. Kubát - Jaromír Kubát, Švec, J. Řehoř - Slavík, Musílek.
První třetina probíhala za stálé převahy hostí, ale množství gólových šancí využít nedokázali. Radek Novotný si první vážnější zákrok připsal až v 9. minutě a jedinou změnu skóre měl na svědomí o deset minut později Jaromír Kubát, který přihrávku Heřmanského ve vlastním oslabení zužitkoval ve vedoucí gól. Na začátku druhé třetiny se dvakrát neprosadil Suchý a poté domácí dokázali vyrovnat. Chléb se lámal v dalších minutách, kdy Chotěboř ubránila několik oslabení a těsně před druhým klaksonem M. Kubát po akci Nepokoje upravil na 1:2. V poslední třetině zopakovali hosté výkon z té úvodní s tím rozdílem, že se jim výrazně dařilo střelecky. Nejprve v oslabení M. Kubát upravil na 1:3 a ve 46. akce po ose Kraučuk - Mička - D. Řehoř znamenala čtvrtý úspěch. V polovině třetiny v rozmezí patnácti sekund D. Kubát se Švecem posunuli skóre až na 1:6 a hosté dohrávali v naprosté pohodě. Více než stovka jejich příznivců, která je přijela do Mělníka povzbudit, si ještě dvakrát zabouřila po střelách Suchého a D. Řehoře a soupeř mohl být nakonec rád, že neprohrál dvouciferným rozdílem.
Prezident klubu Zdeněk Drahoš byl s výkonem vítězů nadmíru spokojen: "Hráči přistoupili k zápasu velice zodpovědně a zejména při bránění odvedli stoprocentní výkon. Vše se odvíjelo od výborného výkonu brankáře Novotného, ale pochvalu tentokrát zaslouží opravdu celý tým. Chtěl bych poděkovat i věrným fanouškům, kteří vážili cestu až do Mělníku a vytvořili našim hokejistům prakticky domácí prostředí. Pevně věřím, že svým barvám zachovají přízeň i v důležitých zápasech baráže."

Ve čtvrtek 7.3. od 18 h do 20 h jsme zde přinášeli
On-line zprávy: Neratovice - Chotěboř 1:8 !
Aktuální zpravodajství přímo ze stadionu podávali Honza Rychlý a Richard Macků.
Zaznamenali jsme přes stovku čtenářských přístupů, o naše zpravodajství byl zájem.


V první třetině
jsme měli alespoň pět gólových šancí, ale žádná nebyla proměněna. Těsně před koncem třetiny jsme se ujali vedení 1:0 zásluhou Jaromíra Kubáta, který dal branku při našem vlastním oslabení. Krátce po 18:30 první třetina skončila.
V 18:45 začala druhá třetina. V čase 26:21 domácí vyrovnali. V 19. min. druhé se třetiny pak opět Chotěboř ujala vedení  brankou Martina Kubáta 1:2. Druhá třetina skončila v 19:17. V jejím průběhu domácí díky rozhodčím přísnějším na hosty hráli dvakrát přesilovku 5 na 3, ale naše mužstvo mělo více ze hry.
Třetí třetina začala krátce po 19:30 h. Již v její druhé minutě chotěbořský Martin Kubát opět při našem vlastním oslabení upravil stav na pro nás výborný 1:3. V sedmé minutě hosté zase udeřili - Dušan Řehoř zvýšil na vynikající stav 1:4 !!! Ale to nebylo vše, v 10. minutě David Kubát upravil na 1:5 a v čase 50:12 pak Karel Švec na 1:6 !!! Zdá se, že už to máme v kapse!
To stále není vše. V čase 53:50 chotěbořský Suchý doráží soupeře na 1:7. Dušan Řehoř si ještě přisolil v čase 58:19 na 1:8. Ve 20 hodin a 4 minuty utkání skončilo jásotem malé skupinky Chotěbořáků v hledišti. Třetí třetina byla jednoznačně v režii našeho mužstva a domácí se sesypali. Postupujeme tedy do baráže o II. ligu. Další zpravodajství zde přineseme.

Aktuální stav utkání: (pro jistotu klepněte nahoře na tlačítko Aktualizovat-Obnovit ve vašem prohlížeči)

Konec ve  20 : 04  h

1  :  8

Ve čtvrtek zde budeme mít on-line zpravodajství z Mělníka !

Všem příznivcům hokeje sdělujeme, že budeme ve čtvrtek od 18 hodin přinášet na naší hokejové stránce on-line zpravodajství z Mělníka, takže jakmile padne branka, už tam bude aktuální stav utkání. Umožní nám to přítomnost dvou našich zpravodajů s mobily na ZS v Mělníce, kteří nám budou ihned hlásit vývoj utkání. Vy se tedy pravidelně připojujte na tuto naši stránku a pro jistotu vždy stiskněte nahoře tlačítko Aktualizovat (Obnovit), aby se vám zobrazil aktuální stav a ne kopie staršího stavu, uložená ve vašem počítači.

Do Mělníka bez povzbuzení

Mnoho čtenářů nás žádalo o zjištění, zda do Mělníka na hokej s Neratovicemi jede autobus pro diváky. Dotázali jsme se a tady je odpověď: Nejede, na utkání ve čtvrtek 7.3. od 18 h v Mělníce jedou jen hráči a jejich doprovod.

Takže se rozhodne až v Mělníce
(Chotěboř - Neratovice 2:2)

Žádný web o hokeji SK Spolana Neratovice jsme na internetu nenašli.

První utkání o postup do baráže II. ligy, So 2.3. od 17.30 h.:
HC Chotěboř A - SK Spolana Neratovice  2:2 (2:1, 0:1, 0:0)

Branky: 19. Adam, 19. Švec - 18. Hrabě, 35. Voska.
Rozhodčí: Paur - Jeletz, Lhotský. Vyloučení: 9:10, využití: 2:1, oslabení: 0:1. Diváci: 800.
HC Chotěboř: Radek Novotný - Mrtka, A. Vomela, Adam, Nepokoj, Fibikar, Heřmanský - D. Řehoř, Mička, Kraučuk - Suchý, D. Kubát, M. Kubát - Švec, Jaromír Kubát, J. Řehoř - Roman Novotný, Koubek, Slavík.
Úvodnímu kvalifikačnímu utkání vůbec nevyšlo počasí, neboť po většinu zápasu se na ledovou plochu snášel sníh, který oběma mužstvům ztěžoval pohyb i kombinaci. Přesto diváci viděli velice kvalitní zápas, který neměl vítěze. Hned v úvodu musel ukazovat své umění gólman Novotný po nebezpečném průniku neratovického hráče a vzápětí vyřešil nepříjemnou střelu od modré čáry. Při vyloučení Nepokoje mohli v oslabení otevřít skóre Jaromír Kubát s Mičkou, ani jeden však puk do hostující klece nedostal. Ve 12. minutě musel odstoupit kapitán Nepokoj, který byl zasažen holí protivníka do oka a krvácející rána na víčku ho do dalšího průběhu utkání nepustila. Vzápětí spálil dobrou možnost D. Kubát a neprosadil se ani tísněný kanonýr domácích M. Kubát. Hosté udeřili při vlastním oslabení, když chybu v rozehrávce potrestal Hrabě. Chotěboř se však dokázala bleskově zvednout a ještě před prvním klaksonem dvakrát využila přesilovku. Nejprve při dvojnásobné výhodě prostřelil od modré gólmana hostí Adam a za 23 sekund se po akci J. Řehoře trefil Švec a otočil na 2:1. Sedm sekund po zahájení druhé třetiny se řítil sám na branku Mička, jeho střela však minula gólový prostor o pověstné centimetry. Potom přitlačili na pilu hosté, kteří měli ve druhé dvacetiminutovce několikrát výhodu přesilové hry, ale domácí obrana na čele s gólmanem Novotným pracovala spolehlivě. Ve 33. minutě však velice nepřesně pískající sudí Paur poslal Chotěboř do dvojnásobného oslabení a pouhé tři sekundy před návratem Jaromíra Kubáta prostřelil Novotného od modré Voska - 2:2. Vzápětí jihlavský arbitr kompenzoval předchozí rozhodnutí a nabídl domácím čtyřminutovou přesilovku. V ní si největší šanci vytvořil D. Řehoř, ale Mičkovu přihrávku ve vedoucí branku zužitkovat nedokázal. Na začátku poslední třetiny se neprosadil D. Kubát a ve 47. minutě ani Mička. Na druhé straně několikrát zasahoval spolehlivý Novotný a v poslední minutě mohl rozhodnout M. Kubát, ale zblízka na neratovického gólmana nevyzrál. Znamená to, že o postupujícím do pětičlenné baráže o druhou ligu rozhodne až odveta, kterou uvidí ve čtvrtek Mělník.

Na internetu je na tom hokej hůř než fotbal

    Alespoň, co se naší Vč oblasti týče. Zatímco fotbal má svůj web pro Vč oblast, něco podobného pro hokej jsme zatím nenašli. Pokud nějaké stránky objevíte, dejte nám vědět. Hokejové odkazy uvádíme vpravo nahoře a také nahoře jako ikonky.


Zde přinášíme výsledky nejnovějšího týdne, starší referáty jsou zde: dospělí,junioři, dorost, žáci

Zpět na Harryho Poslední Novinky * Zpět na Sport v Chotěboři
Zpět na hlavní stranu Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku CHnet