Fotbal TJ CHS Chotěboř - příloha listu Chotěbořský Courier

Starší Výsledky fotbalových utkání
Chotěbořských mužstev v sezóně 2001/2002
Podzimní část 2001

ČMFS - oblast VČ
Krajský fotbalový svaz Vysočina
Východočeský fotbal
Fotbalový oddíl TJ CHS Chotěboř
SK Dekora Ždírec n.D.

S Karlem Zdražilem o chotěbořském fotbale 2002

Rozlosování pro všechna mužstva najdete zde
Referáty o utkání nejnovějšího kola jsou zde
Zpět na hlavní stránku Sport v Chotěboři
Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku CHnet

Výsledky všech soutěží najdete na webu vcfotbal.gif (752 bytes) ,
zde je tabulka a výsledky 1.B tř. sk.D,
můžete též navštívit web Fotbalového oddílu TJ CHS Chotěboř (dost zastaralý) a web SK Dekora Ždírec n.D. (přináší čerstvé zprávy). Výsledky Chotěboře nám obětavě telefonují a SMS posílají Jan Bělovský st. a Karel Zdražil.

Minulá sezóna:

Jarní část  je zde
Hodnocení Áčka je zde

 

Pozor! Podzimní sezóna pro Vč oblast skončila !!!

Sdělení VV ČMFS Vč oblasti: Na základě rozhodnutí VV ČMFS Vč. oblasti Hradec Králové se předehrávané kolo ze dne 10. - 11. 11. 2001 odkládá na jarní část sezony 2001 - 2002. Z tohoto důvodu bude upravena termínová listina Vč. oblasti.
Čeněk Celler - sekretář ČMFS Vč. oblasti
To znamená, že 14. kolo 10. a 11.11. se již hrát nebude!

Loučíme se tedy s fotbalovou veřejností i my a sejdeme se opět na jaře. Tato stránka však samozřejmě zůstává zachována a můžete se sem kdykoli vrátit.

Žejdlík se zlobí na pětici sálových fotbalistů

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "První půle z naší strany špatná nebyla, ale po přestávce se na výkonu mužstva projevila únava pětice hráčů ze sobotní sálovky. Takový přístup si rozhodně nepředstavuju. Přesto je naše výhra s Habry zasloužená.
Václav Dobrý, trenér Habrů: "Hráči nesplnili předzápasové představy, vyrobili několik chyb, a tak se Chotěboř lehce ujala vedení. Hrát jsme začali až za stavu tři nula a to už bylo pozdě, protože jsme opět promarnili několik slibných šancí. Nadále pracujeme na odstraňování nedostatků."

Proč Ždírec podal neslabší výkon podzimu

Ždírecký trenér Roman Kučera: "Zakopaný pes je v hlavách hráčů. Dokážeme sehrát fantastické zápasy s největšími favority soutěže, ale pak jednoduše podceníme zápasy s outsidery, ke kterým jsme přitom před sezónou patřili a stále patříme i my. O záchranu bojujícím soupeřům stačí k úspěchu zvýšená bojovnost a důraz v osobních soubojích, ve kterých našim hráčům chybí více sebeobětování. Asi potřebují hrát pod tlakem, protože, když soupeř musí a my jenom můžeme, působíme mdlým dojmem. První poločas v Rychnově pro mě znamenal zatím největší rozčarování za dva roky působení ve Ždírci. Před zápasem si řekneme, že budeme hrát aktivně a přitom jen bez pohybu čekáme, co udělá soupeř. Upozorníme hráče na jedinou individualitu domácích, a ta si na hřišti dělá co chce. Některé věci si jen těžko vysvětluju."

Áčko vyhrálo, Béčko plichtilo,
Ždírec v Rychnově neuspěl

13. kolo, 4.11.2001 Chotěboř - Habry   3:1 (2:0)
Domácí začali náporem a už v 18. minutě se ujali vedení, když se ve skrumáži nejlépe orientoval Bílek. Ve 25. vysunul Polák Pfeffra, který přehodil vybíhajícího Valu - 2:0. První poločas patřil domácím, hosté se do útočných akcí dostávali jen sporadicky. Když hned po změně stran zužitkoval Novotný Pfeffrův roh, zdálo se být rozhodnuto. Hosté však byli opačného názoru a utkání ještě řádně zdramatizovali. V 61. snížil minutu po svém příchodu Michal a odstartoval tak nápor hostů. Dvakrát střílel z trestného kopu nebezpečně Michal Kudláček, jednou vykopával z brankové čáry Benák, v šanci se ocitl i brankář Vala. Domácí spoléhali na brejky, jeden z nich nevyužil v 89. M. Šimon, když kromě Valy přehodil i bránu.
Branky: Bílek, Pfeffer, Novotný - Michal. Rozhodčí: Kolb, ŽK: 3:2. Diváci: 180. Poločas 2:0.
Chotěboř: Fiala - Javorka, Novotný, Polák (49. Hospodka), Turek - Provazník, Benák, J. Šimon, Pfeffer - Bílek, Pešek.
Chotěboř je stále na 1. místě tabulky s 32 body, následována Stolany B (30) a Lípou u HB (25). Habry jsou na 13. místě s 9 body.
Další výsledky kola: H.Týnec - Chroustovice 1:1, Pardubičky - Moravany 1:1, Valy - Stolany B 2:2, T.Pardubice - Lípa u HB 3:1, Načešice - Herálec 6:1, Rosice n.L. - Věžnice 4:2.
Podrobnosti v pondělí.

13. kolo, Ne 4.11. ve 14 h, Ves.Žďár - Chotěboř B  1:1 (1:0)
V prvním poločase se hrál nezáživný fotbal a diváci se příliš vzruchu na zeleném trávníku nedočkali. Prosadil se až ve 41. minutě ze značky pokutového kopu Kubát. Ve druhé půli se strhl urputný boj, ve kterém byli nakonec úspěšnější hosté. V 63. minutě sice musel předčasně pod sprchy Ledvinka, ale oslabení hosté přesto dosáhli na jeden bod. Deset minut před koncem se do černého trefil R. Mudruňka a upravil na 1:1. Veselý Žďár chválí Kubáta, soupeř Hospodku a Žemličku.
Branky: Kubát (PK) - R.Mudruňka. Rozhodčí: Vavroušek - Běhounek, Nykl. ŽK: 1:2, ČK: 0:1 (63. Ledvinka). Diváci: 70.
Veselý Žďár: Dvořák - Zadina, Fikar, Halík, Kubát - Prchal, Nový, Šimek - Bohuslav, Koten, Píbil (Hranický, L. Šimek, Jiráček).
Chotěboř B: Hospodka - J. Mudruňka, Stehno, Žemlička, R. Mudruňka - Holas, Sobotka, Ledvinka - Nejedlý, Andres, Haltuf (Nepokoj, Hruška, Křivský).
Chotěboř B je na 7. místě tabulky s 21 b. Vedou Přibyslav a Veselý Žďár s 31 b, třetí je Lučice s 30 b.
Další výsledky kola: Lučice - Okrouhlice 2:1, D. Město - Přibyslav nehráno pro nezpůsobilý terén, Leština - Víska 4:0, Pohled - St. Ransko 2:5, G. Jeníkov - Štoky 3:2, Světlá B - Ledeč B 1:2.

Dorost: Polička - Chotěboř starší 1:2, mladší 1:2
Podrobnosti přineseme.

Žáci: Slavia Hr. Králové - Chotěboř starší 2:0, mladší 2:0

Divize C: Rychnov nad Kněžnou - Dekora Ždírec  2:1   (1:0)
Domácí začali svižně a snažili se zatlačit soupeře do obranné ulity. V 10. min. je poslal do vedení po přesné přihrávce Poděbradského Židík, když si počkal na pohyb brankáře a míč poté poslal do sítě - 1:0. Po rozehrání měl na druhé straně příležitost Dvořák, ale Rücker byl na místě. V 18. min. Kotek dostal přihrávku od Židíka, místo průniku však zvolil střelu, která skončila mimo. Z protiútoku šli tři hráči Dekory na samotného Weissera, ale dobíhající Poděbradský na poslední chvíli odkopl míč na roh. Ve 28. min. zahrával přímý kop Borek a Tuček s námahou vyrazil jeho pokus na tyč. Ve 36. min. pronikl do vápna Židík, byl faulován, ale nařízený pokutový kop Benko neproměnil (Tuček vyrazil). Druhou půli začali lépe hosté, v 60. min. Kántor vyzkoušel pozornost Rückera. V 65. min. dostal za faul červenou kartu hostující Šmíd. Přesto se Ždírec dočkal vyrovnání, po nevinně vyhlížející akci a centru Dvořáka prošel míč ke Kántorovi a ten nezaváhal - 1:1. Hned po rozehrání vyslal Židík dopředu Kánského, který odcentroval, ale střela Zdeňky do prázdné branky se odrazila od ležícího obránce do pole. V 75. min. při postupném útoku Rychnova se ve skrumáži nejlépe orientoval Uhnavý a zajistil domácím cennou výhru 2:1.
Branky: 10. Židík, 75. Uhnavý -70. Kántor. Rozhodčí: Fryš (Opatovice). ŽK: 3:3. ČK: 0:1 (65. Šmíd). Diváků: 180.
Sestavy - Rychnov n. K.: Rücker - Kánský (76. Kaplan), Weisser, Zdeňka, Poděbradský - Michal, Benko, Židík, Kotek (46. Matuška) - Borek, Ehl (52. Uhnavý). Ždírec n. D.: Tuček - Kozlík, Krejčí, Čapek, Šmíd - Moravec, Kovárník (46. Polanský), Dvořák, Kántor - Čalkovský (46. Kolouch), Ptáčník.
Ždírec je na 11. místě tabulky s 15 body, vedou Český Brod a Letohrad s 29 a 28 b, Čáslav je třetí s 23 b.
Ostatní výsledky kola: Náchod/Deštné - Olympia Hr. Králové 3:1 (3:1), Vyšehrad - Choceň 0:0, Český Brod - Satalice 2:0 (0:0), Velim - Pardubice B 0:0, V. Žižkov B - Trutnov 1:0 (0:0), Letohrad - Velké Hamry/Tanvald 2:0 (1:0), Čáslav - Český Dub 3:0 (0:0).


Žejdlík věří ve vítězné zakončení podzimu

CHS Chotěboř - Sokol Habry (neděle v 14.00, rozhodčí Kolb).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Doufám, že si napravíme reputaci z minulého víkendu a rozloučíme se na podzim s publikem vítězstvím. Citelně nám bude pro služební povinnosti chybět Tůma."

Ždírec má v Rychnově psychickou výhodu

Rychnov - Ždírec (neděle 14.00)
Zbyněk Dujsík, trenér Rychnova (16. místo, 8 bodů): "Budeme hrát se soupeřem, jehož kádr je velmi kvalitní. Největší nebezpečí nám bude hrozit z kopaček Kovárníka a Dvořáka. Postavení v tabulce nám ale velí zvítězit. Svalové problémy mají Kaplan s Uhnavým, Zvěřina vyfasoval od disciplinární komise dva zápasy nepodmíněně."
Richard Zeman, asistent trenéra Ždírce (10. místo, 15 bodů): "Rychnov po sérii šesti porážek doslova vstal na Olympii z mrtvých a v zápase s námi má jedinečnou možnost navázat kontakt s divizním pelotónem. Musí však za každou cenu vyhrát, takže psychická výhoda je určitě na naší straně. Obranu po dvouzápasové pauze vyztuží stopér Krejčí, Kovárník se vrátí na své místo, aby mohl na širokém hřišti zásobovat brejkové útočníky milimetrovými míči."

Remíza Ždírci sluší

Roman Kučera, trenér Ždírce: "Vyrovnanému a bojovnému utkání remíza sluší. Na těžkém terénu dominovaly obě obrany, ofenzivní opory se ani na jedné straně příliš neprosadily. Jsem potěšen tím, že hráči z lavičky opět plnohodnotně nahradili absentující zadáky."

Žejdlíka vyhnal Dujsík na tribunu

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Předzápasové obavy z řízení rozhodčího se potvrdily. Divím se, že bratři Dujsíkové, kteří sami hrají fotbal, mohou takto ovlivnit utkání. Všechny tři góly jsme obdrželi regulérně, ale za stavu 1:1 nám sudí upřel jasnou penaltu a po přestávce nás vůbec nepustil na dostřel domácí brány. Po slušném avizování třímetrového ofsajdu jsem byl vykázán z lavičky na tribunu. Citelně nám chyběli Tůma s Turkem, ovšem za výkon ve druhém poločase chválím celý kolektiv."

Áčko v Chroustovicích klopýtlo, Béčko Pohled smetlo, Ždírec plichtil v Čáslavi (Michal Čapek exceloval)

12. kolo, So 27.10.2001 Chroustovice - Chotěboř  3:1 (3:1)
Hosté začali lépe, vytvořili si převahu a v 19. minutě střelou z dvaceti metrů otevřel skóre Doležal. Za šest minut ovšem utekl Chabada a po jeho centru vyrovnal Dubský. Vzápětí Chabada unikl Javorkovi a upravil na 2:1. Ve 33. byl sražen ve vápně beztrestně Benák a ve 36. střela stejného hráče jenom olízla břevno. Pět minut před přestávkou utekl Chabada a zvýšil na 3:1. Po obrátce si domácí vyloženou šanci prakticky nevytvořili, u hostí spálil šanci v 70. minutě Šimon, v dalších šancích se neprosadili Bílek, Pešek ani Benák. Citelně se projevila absence Tůmy s Turkem. U poražených se nejvíce dařilo Benákovi.
Branky: Chabada 2, Dubský - Doležal. Rozhodčí: J. Dujsík - M. Dujsík, Janata. ŽK: 0:4. Diváci: 60.
Chotěboř: Fiala - Javorka, Novotný, Polák, Hospodka - Doležal (68. M. Šimon), Pfeffer (51. Pešek), Benák, Provazník - J. Šimon (58. Ledvinka), Bílek.
Chotěboř je stále na 1. místě tabulky s 29 body, ale 29 bodů mají i druhé Stolany B, které naštěstí remizovaly. Třetí Lípa u HB, rovněž remizující, má 25 b.
Další utkání kola: Habry - Rosice n.L. 2:1, Věžnice - Načešice 0:1, Herálec - T.Pardubice 3:1, Lípa u HB - Valy 1:1, Stolany B - Pardubičky 0:0, Moravany - H.Týnec 1:2

12. kolo, So 27.10. ve 14 h, Chotěboř B - Pohled  5:0 (3:0)
Jednoznačná záležitost domácích fotbalistů, kteří ještě řadu šancí nevyužili. Hned v první minutě byl nedovoleně zastaven Andres a Holas se z penalty nemýlil. Ve 20. minutě zvýšil na 2:0 Nepokoj a do přestávky se opět prosadil Holas, jenž z bílého bodu trestal další nedovolený zákrok pohledských hráčů. I po změně stran se hrálo podle chotěbořských not. V 50. minutě byl faulován Andres a sám proměnil už třetí zápasovou penaltu - 4:0. Výsledkovou definitivu stanovil pátým gólem Andres. Hosté si za celý zápas gólovou šanci nevytvořili a výše porážky je pro ně ještě poměrně milosrdná. Vítězové chválí Andrese, Holase a Stehna, poražení nikoho.
Branky: Holas 2 (obě z PK), Andres 2 (1 z PK), Nepokoj. Rozhodčí: Kocourek, Nigrin. ŽK: 0:2. Diváci: 30.
Chotěboř B: Hospodka - R. Mudruňka, Stehno, Žemlička, J. Mudruňka - Haltuf, Holas, Křivohlavý (13. Hruška) - Nejedlý (65. R. Křivský), Nepokoj, Andres.
Chotěboř B je na 5. místě tabulky s 20 body (stejně má i Ledeč B na 6. místě), tabulku vedou Přibyslav (31), Veselý Žďár (30) a Lučice (27).
Další utkání kola: St. Ransko - Světlá B 4:2, Ledeč B - Lučice 0:5, Štoky - D. Město 4:1, Víska - G. Jeníkov 1:3, Okrouhlice - Leština 5:1, Přibyslav - V. Žďár 3:1.

Dorost: Chotěboř - AFK Chrudim starší 2:5, mladší 2:1
STARŠÍ: Chotěboř - AFK Chrudim 2:5 (2:1). Branky: Marek, Veselý. Sestava: Doležal - Janáček, Málek, Lášek (70. Zvolánek), Češík - Čapek, Dvořák, Marek (65. Desenský) - Šrámek, Šimon, Veselý. Na škváře vyhráli domácí poločas, v jehož závěru byl po druhé žluté kartě přísně vyloučen Šrámek a favorizovaní hosté přesilovku parádně využili.
MLADŠÍ: Chotěboř - AFK Chrudim 2:1 (1:0). Branky: Desenský, Baumgartner. Sestava: Steiner - Čermák (65. Vopršal), Zvolánek, Odvářka, Bílek (Ch) - Novotný (50. Ondráček), Bílek (So), Čáp - Baumgartner, Desenský, Marek. Pod cenný skalp favorita se podepsaly nezměrná bojovnost všech hráčů a dvě zdařilé akce Baumgartnera. V době sílícího tlaku jej uvolnil Marek a nejlepší hráč v poslední minutě rozhodl.
Další výsledky kola:
Rychnov n. K. - AFK Pardubice 3:3 a 0:3, Ústí n. O. - AS Pardubice B 1:1 a 6:2, Lomnice n. P. - Trutnov 2:4 a 5:0, Týniště n. O. - Semily 2:3 a 1:5, Lanškroun - Havlíčkův Brod 0:0 a 1:0, Litomyšl - Olympia Hradec 1:0 a 2:4, RMSK Cidlina - Polička 1:1 a 3:1.

Žáci: Chotěboř - Trutnov starší 1:4, mladší 0:3

Divize C: Dekora Ždírec - Zenit Čáslav 1 : 1 (0 :0)
Ve 12. kole divizní skupiny C narazili fotbalisté Dekory na třetí Čáslav. Nováček se proti ambicióznímu soupeři musel vedle dlouhodobě zraněných Volejníka s Kalužou obejít bez nemocného kapitána Krejčího. Trenér Roman Kučera se rozhodl zariskovat a do obrany, řízené zkušeným Kovárníkem, nasadil Michala Čapka, který rok nehrál soutěžní zápas a po návratu z USA měl v nohách pouhé čtyři tréninky. "Potřebovali jsme eliminovat klíčové hráče soupeře, hlavně proto zůstal na lavičce v Letohradu výborný, i když ne zcela zdravý, Polanský. Čapek je flegmatik a jeho nervozity jsem se neobával," vysvětlil důvod nečekaného tahu ždírecký lodivod. Čapek si počínal jako kdyby měl v divizi odkopáno několik sezón a patřil k nejlepším hráčům ve ždíreckém dresu. Domácí fotbalisté vsadili na pečlivou defenzívu, v úvodu zápasu je však dostal pod tlak k hostům benevolentní praporek exligového sudího Fryše, který už po čtvrthodině vyhnal na tribunu kritizujícího asistenta trenéra Richarda Zemana. "Bylo třeba dostat jej pod tlak a probudit zmrzlé publikum. Sedm stovek diváků musí být v takových případech ve varu. Ale nic hanlivého jsem mu neřekl," hájil se provinilec, kterého čeká disciplinární řízení. Rušný zápas nabíral na obrátkách ve druhé půli. Po hodině hry se zrodila nejhezčí akce zápasu po ose Čalkovský - Dvořák - Kolouch, jenže Dekora se z vedení dlouho neradovala. O pět minut později napřáhl za šestnáctkou kanonýr Truksa a jeho "koníčková" střela s pomocí mokrého trávníku zapadla přesně k levé tyči. V závěru se Ždírec snažil utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale šance Čapka a Dvořáka úspěchem neskončily a penalty za stažení Dvořáka se domácí dožadovali marně. Přesto trenér Kučera po závěrečném hvizdu přiznal: "Remíza bojovnému zápasu sluší. Soupeř prokázal kvalitu, my jsme hráli mnohem lépe dozadu než dopředu."
Ždírec je na 10. místě tabulky s 15 body, když tabulku vede Český Brod (26), následovaný Letohradem (25) a Čáslaví (20).
Další výsledky kola: Č. Dub - Letohrad 0:4, V. Hamry - Žižkov B 2:0, Trutnov - Velim 2:2, Pardubice B - Č. Brod 0:1, Satalice - Vyšehrad 3:1, Choceň - Náchod/Dešt. 1:3, Olympia H. K. - Rychnov n/K 2:2.


Žejdlík má problém se sestavou, ale postaví nové hráče

SK Chroustovice - CHS Chotěboř (sobota v 14.00, rozhodčí J. Dujsík).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Poprvé na podzim máme problémy se sestavou. Nemohu počítat s Turkem, který absolvuje v Havlíčkově Brodě hokejový trenérský kurz a Tůmou, jenž je přes víkend služebně v Praze. Příležitost dostanou další hráči, věřím, že se o svou šanci patřičně poperou. Rozhodně do Chroustovice nejedeme prohrát, doufám, že se nebude opakovat rok stará historie, kdy zde rozhodčí Chotěboř ještě za trenéra Zapaľače doslova zařízl."

Sudí vyhrál pivko

Výsledku tipovací soutěže Novin Vysočiny Správná trefa se svými tipy nejvíce přiblížil známý fotbalový rozhodčí Jan Šimon, který si doma v Chotěboři může za volné tři stovky skočit na pivko do Pivního baru U hráze (kde se také tipy přijímají). Podrobnosti o tipovací soutěži si můžete přečíst zde.


Trenéři o utkání Ždírce v Letohradu

Jaroslav Horák, trenér FK OEZ Letohrad: "Bylo to utkání dvou různých poločasů. V prvním hosté dobře bránili a my se nedokázali prosadit. Hned z kraje druhé půle se nám ale podařilo jít do vedení a Ždírec musel hru otevřít. Nakonec mohlo být naše vítězství ještě vyšší. Nutno však říci, že k nám soupeř přijel oslaben o klíčové hráče v obraně, což se na průběhu zápasu celkově promítlo. Naši hru oživil střídající Šimerda, byla na něho penalta a navíc vstřelil čtvrtý gól."
Roman Kučera, trenér Ždírce: "Do přestávky jsme disciplinovaně bránili a s výjimkou brejku Zahradníka jsme soupeře nepustili do jediné šance. Vývoj druhé půle ovlivnila správně nařízená penalta ze třetí minuty, po níž jsme hru otevřeli a vytvořili si tři nadějné příležitosti. Po naší odvrácené standardní situaci jsme inkasovali podruhé a v závěru nás Letohrad dorazil podobně, jako doma dorážíme hosty my. Vyrobili jsme několik individuálních chyb, ke kterým nás však nejlepší divizní celek musel přinutit. Letohrad disponuje vyrovnanou a velice kvalitní lavičkou, tentokrát zápas rozhodl střídající Šimerda."

Michal Čapek zapůjčen do Ždírce

V sobotním utkání v Letohradě oblékl po téměř roční pauze dres Dekory znovu mladý obránce Michal Čapek, na jehož přestupu z Chotěboře se v zimě ani v létě oba oddíly nedohodly. "Chotěbořské vedení nám vyšlo vstříc a zapůjčilo nám Michala do konce této sezóny. Nyní musí po návratu z Ameriky dohnat tréninkové manko," vyjádřil se k překvapivé transakci sportovní manažer Dekory Richard Zeman a dodal, že by brzy mohli putovat hráči i opačným směrem: "Momentálně to Chotěboř nepotřebuje, ale až bude hrát vyšší soutěž, může se jí někdo hodit. Slíbili jsme si spolupráci."

11. kolo: Áčko vyhrálo, Béčko však ne,
Ždírec v Letohradě neuspěl

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "V prvním poločase podali hráči s výjimkou Poláka a Tůmy hrozný výkon, měli jsme ohromné štěstí. Po přestávce přišlo na hřiště úplně jiné mužstvo, po prvním gólu jsme se zklidnili a zápas dohráli ve své režii."

11. kolo, 21.10.2001  Chotěboř A - Moravany  3:0 (1:0)
Jak uvádějí Noviny Vysočiny, "první poločas zápasu s Moravany zastihl chotěbořské fotbalisty v nedbalkách. Fiala ale měl naštěstí dobře postavené tyče a vychytal šestou podzimní nulu. Po pauze přišel na hřiště Bílek a nastal obrat k lepšímu."
Domácím patřil úvod úvod zápasu, ve 26. minutě trefil Polák zdálky tyč, ale pak přišel nepochopitelný výpadek. Hosté se začali prosazovat velmi dobrou kombinační hrou a Fialovi bude asi ještě dlouho zvonit v uších - dvakrát za něj chytalo břevno a jednou tyč! Ve 35. minutě však Tůma dobře zahrál roh a Polák hlavičkoval přesně - 1:0. Ještě ve 41. zlikvidoval Fiala vyloženou šanci a domácí byli rádi, že skončil poločas. Po změně stran se obraz hry zcela změnil. Příchodem Bílka a poté i M. Šimona došlo k oživení útoku a už v 55. prvně jmenovaný zužitkoval Polákovu přihrávku. Poté už domácí v pohodě kontrolovali hru, v 56. minutě neuspěl v šanci Tůma, v 72. ho napodobil M. Šimon. Tři minuty před koncem unikl M. Šimon a po jeho centru Bílek hlavou upravil na konečných 3:0. V týmu vítězů vynikli Bílek, M. Šimon, Polák a Tůma.
Chotěboř: Fiala - Javorka, Polák, Novotný, Turek - Doležal, Tůma, Benák, Pfeffer (46. Provazník) - J. Šimon (52. Bílek), Pešek (62. M. Šimon).
Branky: Bílek 2, Polák. Rozhodčí: Horník - Reinberg, Horák. ŽK: 5:4. Diváci: 180.
Chotěboř A je stále na 1. místě tabulky s 29 body, Stolany B mají 28 a Lípa u HB 24 bodů.
Další utkání kola: Chroustovice - Habry 3:0, Tesla - Věžnice 4:1, Valy - Herálec 2:1, Pardubičky - Lípa 3:1, H.Týnec - Stolany B 2:4, Načešice - Rosice n.L. 2:4.

11. kolo, Ne 21.10. v 15 h, Přibyslav - Chotěboř B  4:0 (2:0)
Až do 27. minuty se hrálo vyrovnané utkání bez větších šancí. Potom však Křesťan předvedl pěknou samostatnou akci a poslal domácí do vedení. O dvě minuty později předložil Krčál Němcovi přihrávku před prázdnou branku - 2:0. Po změně stran sice hosté dvakrát zahrozili Mudruňkou (jednou břevno), ale jinak měli domácí zápas plně pod kontrolou. V 65. se Křesťan trefil po Krčálově přihrávce podruhé a v 80. po spolupráci s Kunstárem završil hattrick!
Branky: Křesťan 3, Němec. Rozhodčí: Beránek - Jakubčo, Fulier. ŽK: 3:2. Diváci: 120.
Chotěboř B: Štefánek - Haltuf (72. Málek), Stehno, Hospodka, Mudruňka - Lášek (46. Hruška), Sobotka, Ledvinka - Holas, Andres, Nepokoj (72. Málek).
Chotěboř B je na 6. místě tabulky se 17 body, v čele jsou Veselý Žďár (30), Přibyslav (28) a Lučice (24).
Další výsledky kola: Světlá B - Pohled 2:0, D. Město - Víska 3:0, Leština - Ledeč B 2:4, G. Jeníkov - Okrouhlice 1:2, V. Žďár - Štoky 2:1, Lučice - St. Ransko 2:0.

Dorost: RMSK Cidlina - Chotěboř starší 2:2, mladší 6:1
Podrobnosti přineseme.

Žáci: Solnice - Chotěboř starší 2:3, mladší 0:2

Benjamínci hráli turnaj na hřišti AFK Chrudim:
starší:
s Chrudimí prohráli 0:3, s Havl. Brodem vyhráli 4:1, nad Světlou vyhráli 6:0
mladší: s Chrudimí prohráli 0:6, s H. Brodem prohráli 1:3, nad Světlou vyhráli 2:0

Divize C: Letohrad - Dekora Ždírec 4:0 (0:0)
Hned ve 2. min. ulétl ždírecké obraně Zahradník, ale v situaci z očí do očí ztroskotal na Tučkovi. V dalším průběhu první půle si favorit vynutil pouze desítku rohových kopů, ale Kovárníkem dirigovaní zadáci domácí do žádné vyložené šance nepustili. Dekora zahrozila do přestávky pouze jednou, po půlhodině hry málem překvapil Kupku přímo z rohu Kovárník. Po přestávce oživil letohradskou ofenzívu Šimerda, kterého ve 48. min. na malém vápně nedovoleně atakoval Šmíd a Vaniš nařízenou penaltu s přehledem proměnil - 1:0. Inkasovaný gól hosty nabudil do útoku a při závarech Šmída a Ptáčníka se měl Kupka co ohánět. V 66. min. zakončil Dvořákův brejk Kolouch v dobré pozici střelou těsně vedle pravé tyče a za dvě minuty přišel trest. Po odvráceném rohu pláchl J. Volejník přes tři čtvrtiny hřiště Šmídovi a F. Dvořák si s koncovkou poradil náramně, efektně přeloboval Tučka - 2:0. Za další minutu se řítil z půlky zcela sám na bránu Čada, ale jeho střela pouze olízla levou tyč. Čtvrthodinku před koncem zazdil na malém vápně čistou šanci Šmíd a v exhibičním závěru rozjetý Letohrad nováčka ještě dorazil dvěma góly. Ulvr se trefil parádně přímo z rohu a po nevyužité šanci střídajícího J. Žáka korunoval svůj velmi dobrý výkon Šimerda.
Branky: 48. Vaniš z pen., 68. F. Dvořák, 84. Ulvr, 88. Šimerda. Rozhodčí: Grimm (Rokycany), ŽK: 2:2. Diváci: 560.
Ždírec je na 11. místě tabulky se 14 body, vede Český Brod s 23 b.
Další výsledky kola: Choceň - Olympia Hradec Králové 4:2 (0:0), Náchod/Deštné - Satalice 3:3 (1:2), Vyšehrad - Pardubice B 0:0, Č. Brod - Trutnov 3:1 (1:1), Velim - Velké Hamry/Tanvald 1:1 (1:0), Viktoria Žižkov B - Český Dub 3:0 (2:0), Čáslav - Rychnov nad Kněžnou 4:1 (2:0).


Moravany budou těžší než Stolany

CHS Chotěboř - Sokol Moravany (neděle v 15.00, rozhodčí Horník).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Očekávám těžšího soupeře než byly Stolany B. Moravany hrají důrazný fotbal, který nám tolik nesvědčí. Tím ale netvrdím, že nechceme vyhrát a udržet si prvenství v tabulce. Celý týden naplno trénoval i Pfeffer, takže je kádr po zdravotní stránce v pořádku."

Haberský trenér předpovídá

Trenér Habrů Václav Dobrý předpovídá výsledky příštího kola:
Letohrad (2.místo, 19 bodů) - Ždírec (6., 14) - 0: Ždírec je v pohodě a překvapí i na hřišti postupového kandidáta číslo jedna. Remíza.
Chotěboř (1., 26) - Moravany (5., 16) - 1: Chotěboř doma nezaváhá a získá povinné tři body.


Ždírecký fotbal středem pozornosti novin

Minulé vítězné utkání Ždírce nad béčkem Viktorky za přihlížení tisíce diváků vyvolalo pozornost sdělovacích prostředků. Podrobnosti o utkání přinášejí Deníky Bohemia pro východní Čechy zde. O ždíreckém fotbalu pak píší Noviny Vysočiny zde.
Roman Kučera, trenér Ždírce:
"V úvodu utkání při nás stálo štěstí a také Tuček, který vychytal třetí nulu v řadě, mužstvo znovu podržel. Obrat k lepšímu znamenalo famózní sólo Čalkovského, od té doby jsme měli zápas plně pod kontrolou a co víc, opět jsme tisícovku diváků pobavili dobrým fotbalem. Stínem utkání je zranění Volejníka, který si po čtvrthodině hry utrhl postranní kolenní vaz."  Referát o utkání viz níže.

Žejdlík: Cenný bod jsme pěkně oslavili

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Do Bohdanče jsme jeli s cílem neprohrát, ale úvod byl pěkně divoký. Nejprve zlikvidoval penaltu Fiala a pak jí na druhé straně zahodil Šimon. Ten si ale vše vynahradil parádně trefeným trestným kopem. Do přestávky jsme vycházeli ze zabezpečené obrany, ve druhé půli, kdy věkově staršímu soupeři docházejí síly, jsme hru otevřeli a byli jsme jasně lepší. Bohužel se nám ale nepodařilo vstřelit rozhodující gól. Za odhodlaný výkon chválím celý kolektiv, v němž hráli prim Novotný s Tůmou. Cenný bod jsme pěkně oslavili, neboť jsem hráčům slíbil soudek za skalp Lípy. Další dává "Pica" Doležal za titul muž kola" (pozn.red.: o tom viz níže, zcela dole).

Áčko remizovalo, Béčko vyhrálo,
Ždírec porazil Viktorku B před tisícovkou diváků!

10. kolo hráli naši již v sobotu

10. kolo, So 13.10.2001  Stolany B - Chotěboř  1:1 (0:1)
Branku našich dal J. Šimon. Na Chotěboř zapískal rozhodčí dva pokutové kopy, první (v 1. minutě utkání!) Stolany neproměnily, z druhého vyrovnali. Naši též neproměnili jeden pokutový kop.Po třiceti sekundách hry nastřelili domácí břevno a na konci první minuty fauloval Turek, ale Fiala si s penaltou Ujce dokázal poradit. Ve 3. minutě odpustil sudí domácím pokutový kop za faul na Bílka, ale ve 14. už na bílý bod po zákroku na Provazníka ukázal, Jan Šimon však výhodou pohrdl a namířil vedle. Ve 25. Tůma svou akci ještě přesně nezakončil, ale za minutu Šimon z trestného kopu z 25 metrů trefil šibenici a hosté vedli. Ve 37. minutě sudí daroval domácím druhou penaltu a z té Danihelka vyrovnal na 1:1. Po změně stran hlavičku Javůrka vykopl z brány Turek, ale to bylo ze stany Stolan vše. Hosté převzali otěže zápasu a v 69. minutě měl na noze rozhodnutí Provazník, jeho rána trefila ve skrumáži spoluhráče. Deset minut před koncem unikl M. Šimon, ve vápně byl stažen, ovšem sudí se penaltu písknout neodvážil. V nastaveném čase byl ještě vyloučen domácí Novák.
Rozhodčí: Zachariáš, ŽK: 3:2, ČK: 1:0 (Novák). Diváci: 200.
Chotěboř: Fiala -Javorka, Polák, Novotný, Turek - Doležal (68. Pfeffer), Tůma, Benák, Provazník - Bílek (78. M. Šimon), J. Šimon (58. Pešek).
Chotěboř stále vede tabulku s 26 b, druhé jsou Stolany B (25) a třetí je Lípa u HB (24).
Další utkání kola: Habry - Načešice 4:1, Rosice n.L. - T.Pardubice 2:2, Věžnice - Valy 1:9, Pardubičky 2:1, Lípa u HB - H.Týnec 3:1, Moravany - Chroustovice 2:0.
Podrobnosti přineseme v pondělí.

10. kolo, So 13.10. v 15 h, Chotěboř B - Světlá B  1:0 (1:0)
Prvních dvacet minut se hrála vyrovnaná partie a domácí se dostali do vedení po střele Nejedlého. Další šance už zůstaly na obou stranách nevyužity. Po přestávce se skláři spoléhali na rychlé brejky, ale gólový efekt chyběl. Strojaři mohli své vedení pojisti, ale Žemlička mířil vedle a stejně se vedlo také střídajícímu Láškovi. Hosté měli dvě dobré příležitosti k vyrovnání, ale gólman Hospodka své mužstvo podržel Vítězové chválí celý kolektiv, u poražených zaslouží absolutorium gólman Hemerka.
Branka: Nejedlý. Rozhodčí: Chalupník, Jakubčo. ŽK: 1:0. Diváci: 50.
Chotěboř B: Hospodka I - R. Mudruňka, Stehno, Hospodka II, Haltuf (70. Málek) - Nepokoj, Sobotka, Holas - Nejedlý (63. Žemlička), Ledvinka (53. Lášek), Andres.
Chotěboř B je na 6. místě tabulky se 17 b. Vedou Veselý Žďár (27), Přibyslav (25) a Lučice (21), před Chotěboří jsou Ledeč B a Okrouhlice se 17 b.
Další utkání kola: Ledeč B - G. Jeníkov 3:1, St. Ransko - Leština 2:3, Štoky - Přibyslav 0:1, Okrouhlice - D. Město 3:0, Pohled - Lučice 0:2, Víska - Veselý Žďár 0:3.

Dorost: Chotěboř - AFK SKP Pardubice starší 1:1, mladší 5:1
Podrobnosti přineseme.

Žáci: Chotěboř - SK Hr. Králové B starší 2:3, mladší 2:3

Divize C: Dekora Ždírec : Viktoria Žižkov B  3:0 (2:0)
Hosté začali s otevřeným hledím a již po 10 sekundách chytalo za Tučka břevno při voleji Růžičky. V 8. min. vysunul brejk Kántora, ale ten v tísni střílel levačkou těsně vedle. Ve 12. min. hosté přečíslili domácí obranu, ale Novotného nájezd Tuček bravurně zlikvidoval. O tři minuty později po Sechovcově centru trefil Růžička ze tří kroků trestuhodně břevno. Dekora tak vstala z mrtvých a ve 20. min. zahrávala sérii tří rohů, ze kterých ještě nezapršelo. Ve 23. min. obral Čalkovský o míč Starce a odhodlal se k famóznímu sólu, oběma vracejícím bekům nasadil housle a parádní křížnou střelou otevřel skóre -1:0. O deset minut později jej okopíroval Dvořák, který na půlce vybojoval míč, unikl třem protihráčům, jeho střílený centr brankář Chamula neudržel a Kovárník míč uklidil k pravé tyči - 2:0. Za další dvě minuty se vyznamenal Tuček při šanci Sechovce. V 55. min. hlavičkoval těsně vedle Kozlík a v střela Čalkovského po hodině hry olízla levou tyč. Dvacet minut před koncem prošel po pravé straně krásně Kozlík, předložil míč do ulice Kolouchovi, který se po pár minutách pobytu na hřišti trefil z otočky k tyči - 3:0. V závěru mohli ještě vítězství Dekory zpečetit Dvořák a Kolouch.
Branky: 23. Čalkovský, 33. Kovárník, 70. Kolouch. Rozhodčí Kocourek (Malšice), ŽK 3:3, diváků 1000.
Ždírec: Tuček - Kozlík, Krejčí, Volejník (15. Moravec) - Ptáčník, Kántor, Kovárník, Veselý (66. Kolouch), Šmíd (85. Ročerek) - Čalkovský, Dvořák.
Dekora je na 6. místě tabulky se 14 b, vede Č. Brod s 20 b.
Další utkání kola: 
Český Dub - Velim 4:1 (1:0), V. Hamry/Tanvald - Český Brod 0:2 (0:0), Trutnov - Vyšehrad 4:0 (1:0), Pardubice B - Náchod/Deštné 6:0 (2:0), Satalice - Choceň 2:2 (1:0), Rychnov n/K - Letohrad 0:1 (0:0), Olympia Hr. Králové - Čáslav 1:4 (1:2).
Podrobnosti o utkání přinášejí Deníky Bohemia pro východní Čechy zde. O ždíreckém fotbalu pak píší Noviny Vysočiny zde.


Mužem 9. kola Martin Doležal z Chotěboře

Noviny Vysočiny vybraly jako Muže 9. kola fotbalových soutěží chotěbořského záložníka Martina Doležala, který se v derby s Lípou blýskl výborným individuálním výkonem a dá se říci, že jeho dva ukázkové góly zajistily svěřencům trenéra Žejdlíka vítězství. Chotěbořský vysokoškolák může těšit na velkou pizzu z pizzerie u OD Alej. Podrobnosti najdete zde.

Korejtko předpovídá Chotěboři remizu,
Žejdlík si věří

SK Stolany B - CHS Chotěboř (sobota v 15.00, rozhodčí Zachariáš).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Když hráči podají výkon jako před týdnem a využijeme vypracované šance, nemůžeme se vrátit s prázdnou. Počítám s vítěznou sestavou, do níž už může naskočit uzdravený Pfeffer."

Světelský trenér Pavel Korejtko tipuje následující kolo:
Stolany B (2.místo, 24 bodů) - Chotěboř (1., 25) - 0:0. Chotěboři bych přál výhru, ale myslím, že si v zápase o čelo body rozdělí.
Ždírec (10. místo, 11 bodů) - Viktoria Žižkov B (4., 14) - 1: Věřím Ždírci, kteří se před početnou návštěvou proti favoritu vypne k výbornému výkonu. Správná trefa - 2:0 (0:0).

9. kolo: Áčko vyhrálo, Béčko v debaklu, Ždírec remizoval
Mimo žáky máme referáty o všech utkáních

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Sehráli jsme velmi dobrý zápas a zvítězili naprosto zaslouženě. Základem úspěchu bylo, že Novotný vygumoval Havla a Turek přikryl Fejta. Po přestávce jsme soupeře přehráli i fyzicky a mohli jsme přidat další góly."
Petr Kuchta, trenér Lípy: "Zápas o první místo v tabulce jsme nezvládli, a to z několika důvodů. První půli jsme prakticky ani teoreticky neběhali a vyrobili dvě hrubé chyby, za které jsme zaplatili. Sami jsme si naopak vyprodukovali pouze jednu šanci. Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb, snížili a domácí měli rázem problémy. Bohužel třetí gól, opět po hrubé chybě, derby definitivně vyřešil. Za snahu lze pochválit pouze Boudu, Michala Fejta a střídajícího Sedláka. Ostatní působili trochu unaveným dojmem."

9. kolo, 7.10.2001  Chotěboř A - Lípa u HB  3:1 (2:0)
Jako první se připomněli domácí, ale Šimon dvakrát střílel vedle. Naši se radovali až ve 21. minutě. Na přetažený centr za obranu si zaběhl Javorka a posadil míč na hlavu Doležala. Jeho pokus byl sice zblízka, ale nepříliš důrazný, přesto si pod tělem Merunky našel cestu do sítě - 1:0. Časomíra ukrojila dalších sedm minut a svěřenci trenéra Žejdlíka se radovali podruhé. Tůmův trestný kop Merunka zázračně vyškrábl na tyč, ale zkoprnělá obrana hostí jen přihlížela, jak Bílek pohodlně doráží do prázdné brány. Ve 35. minutě střílel na druhé straně po akci Kutlvašra jenom slabě vedle Klofáč. Po změně stran začala lépe Lípa a dočkala se snížení. Na pravé straně Klofáč utekl Polákovi, jako na stříbrném podnose předložil míč Bouchnerovi, který již neměl problém v pádu umístit míč do sítě - 2:1. Hosté přitlačili, ale do vyložené šance se již nedostali. Naopak v 63. minutě si Doležal ramenem zpracoval těžký míč od Benáka a rozhodl. Kuchtovi svěřenci potom zkusili hrát vabank, ale Chotěboř hrozila brejky. V 78. utekl Doležal, ale v poslední chvíli zaváhal. Po následném rohovém kopu hlavičkoval těsně nad Pešek, který přinesl vystřídáním Šimona do hry svěží vítr. Potom se mohl dvakrát zapsat do střelecké listiny Provazník, ale své šance neproměnil. Tečku za kvalitním utkáním udělala střela Sedláka, kterou Fiala s námahou vyrazil.
Branky: Doležal 2, Bílek - Bouchner. Rozhodčí: Vojtěch, ŽK: 2:0. Diváci: 300.
Chotěboř: Fiala - Javorka, Polák, Tůma, Turek - Doležal. Benák, Novotný, Provazník (84. Pešek) - Šimon, Bílek (85. Hospodka).
Chotěboř A je stále na prvním místě tabulky s 25 b, druhé jsou Solany B (24), třetí Lípa u HB (21).
Další utkání kola:
Moravany - Habry 2:1, Chroustovice - Stolany B 0:2,   H.Týnec - Herálec 3:0, Pardubičky - Věžnice 4:3, Valy - Rosice n.L. 3:2, T.Pardubice - Načešice 2:0.

9. kolo, Ne 7.10. v 15 h, Štoky - Chotěboř B  7:2 (2:1)
Hrál se bojovný fotbal, který byl okořeněn góly a divákům se musel líbit. V 8. minutě přihrávku D. Rycheckého zužitkoval ve vedoucí gól Havel, ve 14. šel Ledvinka sám na Šimka, ten však zachránil. Ve 25. minutě měl podobnou možnost D. Rychecký, ale skóre se měnilo až ve 38. minutě, kdy se z penalty nemýlil Kunc - 2:0. Těsně před odchodem do kabin snížil po samostatné akci Sobotka, ale po přestávce se hrálo podle štockých not. V 53. zvýšil A. Dáňa po bratrské spolupráci na 3:1 za další dvě minuty se trefil P. Bulant a pátý úspěch připojil hlavou Kunc. Další góly přidali T. Karlík a M. Bulant, naši se dostali ke slovu čtyři minuty před koncem Holasem. Domácí předvedli konečně velmi dobrý výkon a chválí celý kolektiv, hosté zklamali a přísnější měřítko snese pouze Nejedlý.
Branky: Kunc 2 (1 z PK), Havel, A. Dáňa, P. Bulant, T. Karlík, M. Bulant - Sobotka, Holas. Rozhodčí: Kozlík - Běhounek, Kváš. ŽK: 2:3. Diváci: 60.
Chotěboř B: Hospodka - Haltuf (63. Němec,) Stehno, Holas, Mudruňka - Žemlička, Sobotka, Křivohlavý (46. Nepokoj) - Nejedlý, Andres, Ledvinka.
Mužstvo Chotěboř B díky tomuto debaklu spadlo na 7. místo tabulky se 14 b, tabulku vede Veselý Žďár (24), Přibyslav (22) a Lučice (18).
Další výsledky kola: D. Město - Ledeč B 2:2, G. Jeníkov - St. Ransko 0:2, Leština - Pohled 4:0, Lučice - Světlá B 1:2, Přibyslav - Víska 5:0, V. Žďár - Okrouhlice 3:0.

Dorost: Litomyšl - Chotěboř starší 3:1, mladší 2:4
STARŠÍ: Jiskra Litomyšl - CHS Chotěboř 3:1 (1:1). Branka: O. Marek. Sestava: Tomášek (46. Doležal) - Janáček, Málek, Lášek, Dvořák - Češík, Vopršal, Desenský (71. Zvolánek) - Šimon, T. Marek, O. Marek. Pohledné utkání začalo šťastněji pro domácí, protože již ve 2. minutě jim rozhodčí daroval pokutový kop za ruku. Na konci první čtvrthodiny skvěle uvolnil Šimon Marka, ten nezaváhal a vyrovnal. V dalším průběhu utkání první půle vynikli brankáři. I ve druhém poločase se hrála vyrovnaná partie, až tradičně slabší závěrečná desetiminutovka hostí umožnila domácím získat tři body dvěma zdařilými dalekonosnými střelami.
MLADŠÍ: Jiskra Litomyšl - CHS Chotěboř 2:4 (0:3). Branky: Kníže a Baugärtner 2. Sestava: Janovský - Čermák (73. Hospodka), Zvolánek, Bílek I, Odvářka - Bílek II (41. Novotný), Čáp (57. Desenský), Ondráček (64. Vopršal) - Kníže, Marek, Baumgärtner. Chotěbořští mladíci konečně zúročili místy až drtivou převahu z úvodu utkání a v rozmezí patnácti minut třikrát skórovali. Zvrat mohl přinést vstup do druhé půle, kdy domácí kopali dvě penalty a útočník hostí obdržel červenou kartu. Zvýšenou bojovností strojaři dalšímu skórování domácích zabránili a v závěru pojistil výhru po rychlé samostatné akci Baumgärtner.

Žáci: Olympia Hr. Králové - Chotěboř starší 3:1, mladší 9:0

Divize C: Velim - SK Dekora Ždírec nad Doubravou  0:0
V 7. min. obral rychlonohý Žižka o míč Kozlíka, připravil tutovku Slavíkovi, který propíchl míč kolem vybíhajícího Tučka, ale ten o kousek minul tyč. Hned z protiútoku vysunul do sóla Kovárník Kántora, ten však nastřelil jen brankáře. V 19. min. se probil do šestnáctky Šmíd, stoper Malinovský mu na poslední chvíli střelu zblokoval. Ve 32. min. si na centr Volejníka naskočil Veselý a hlavou těsně minul šibenici. Ve 40. min. se sám před brankářem ocitl Šmíd, gólmanem byl však vytěsněn ze střeleckého úhlu. V 50. min. stálo při Dekoře štěstí, když po centru Melounka a následném závaru pomohl Tučkovi před gólovou zkázou rozbahněný terén a obětavost obránce Kozlíka. V 56. min. přetažený centr Kovárníka našel Kozlíka, po jehož hlavičce přes celou bránu se gólman jen díval, ale ta bohužel olízla jen tyč. V 60. min. byl po 2. ŽK vyloučen Veselý a domácí se dostali do tlaku, vyložené šance si však nevypracovali. V hektickém závěru se nejprve v 84. min. probil před dva hráče Dvořák, ale ve skluzu střílel do gólmana. O minutu později vytáhl Tuček trestný kop Melounka na roh a po jeho zahrání hlavičkoval do tyče Lemfeld. V 90. min. šel sám na branku Dvořák, byl ve vápně skosen, ale penalta ani červená karta se nekonaly...
Rozhodčí: Vlk (Praha). ŽK: 3:8. ČK: 0:1. Diváků: 150.
Sestava Ždírce: Tuček - Kozlík, Krejčí, Veselý, Volejník - Ptáčník (46. Moravec, 68. Kaluža), Kántor, Kovárník, Šmíd - Čalkovský, Dvořák.
Roman Kučera, trenér Ždírce: "Na extrémně širokém hřišti se hrálo rušné utkání. Do přestávky jsme si vypracovali tři slibné příležitosti, které jsme nevyužili. Průběh druhého poločasu ovlivnilo přísné vyloučení, domácí se dostali do tlaku, ale s výjimkou tyče po standardní situaci jsme je do žádné šance nepustili. Sami jsme naopak hrozili z rychlých brejků, v samém závěru byl až ve velkém čtverci nedovoleně zastaven Dvořák, ale penalta se k všeobecnému údivu nekopala. Za obětavý výkon chválím celý kolektiv, bod jsme si zasloužili a při troše štěstí jsme mohli i vyhrát."
Ždírec je na 10. místě tabulky s 11 b,
tabulku vedou Český Brod (17), Letohrad (16) a Velim (14).
Toto utkání hodnotí a hráče Ždírce známkují Noviny Vysočiny zde.


Kuchta z Lípy: Za mého působení jsme s Chotěboří ještě neprohráli

CHS Chotěboř - Sokol Lípa (neděle 7.10. v 15.00, rozhodčí Vojtěch).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "V derby o čelo tabulky jsme odhodláni uhrát dobrý výsledek a neprohrát. Otazník visí nad startem brankáře Fialy, který si na úterním tréninku podvrtl palec u ruky, ale věřím, že se dá do pořádku. Spoléháme na podporu našich fanoušků."
Petr Kuchta, trenér Lípy: "K derby jedeme kompletní a samozřejmě uděláme vše pro úspěch. Za mého působení v Lípě jsme s Chotěboří ještě neprohráli a doufám, že to tak zůstane i po neděli. Tímto bych rád pozval do ochozů všechny fandy z Lípy a širokého okolí. Věřím, že uvidí korektní a kvalitní zápas."

Memoriál Jiřího Vidličky v Havl. Brodě vyhrála po penaltách stará garda Chotěboř. Bimbo Šimon byl vyhlášen nejlepším brankářem, Pepa Holas nejlepším střelcem. Podrobnosti čtěte zde.

Trenér Ledče Miroslav Kouba tipuje deváté kolo:
1. Chotěboř (1. místo, 22 bodů) - Lípa (3., 21) - 1: Chotěboř má vyrovnanější tým, a proto derby vyhraje. Správná trefa - 2:0 (1:0).
2. Velim (4., 13) - Ždírec (10., 10) - 0: Po velmi dobrém výkonu doma dosáhne Ždírec na bod i ve Velimi.


Áčko v Herálci vyhrálo, Béčko doma s Lučicí prohrálo,
Ždírec vyhrál nad Českým Brodem!
Až na žáky máme níže kompletní referáty z utkání.

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý, domácí s menším přispěním rozhodčího bojovali jako lvi, ale dokázali jsme si poradit a vyhráli zaslouženě. Prim hráli stopéři Polák s Novotným, v útoku se dařilo Bílkovi. Už se těšíme na derby o čelo tabulky s Lípou."
Josef Pátek, sekretář Herálce: "Předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů, ale udělali jsme chyby, které zkušený a tentokrát šťastný soupeř nemilosrdně potrestal. Zklamáni ale nejsme, diváci viděli dobrý fotbal."

Richard Zeman, asistent trenéra Ždírce: "Utkání s favoritem jsme stejně jako předcházející domácí duel s Náchodem-Deštné rozhodli v samém závěru. Soupeře jsme zaskočili náporem a již v 8. min. se ujali vedení. V dalším průběhu směrem dopředu výborné hosty několikrát vychytal brankář Tuček. Čtvrt hodiny před koncem přidal svůj druhý gól Čalkovský, který odpověděl tím nejlepším způsobem na neproměněný sólový nájezd brodského Roztorgujeva. Hosty tento moment zlomil, rezignovali a jejich slabší defenzívu jsme ještě dvakrát potrestali. Za výkon zaslouží pochvalu celé mužstvo, které skvělými zákroky podržel vynikající Tuček."

8. kolo, 30.9.2001  Herálec - Chotěboř A  2:4 (1:2)

V úvodní šanci se ocitl Němec, ale gólman Fiala míč ukopl do bezpečí. Na druhé straně střílel Bílek, ale J. Vašáka nepřekonal. Po čtvrthodině chyboval Novotný, ale V. Vašák mířil ve vyložené šanci jenom do levé tyče. O pět minut později se prosadil Tůma a hosté se poprvé radovali. Ve 25. minutě se do míče opřel P. Pátek a jeho bombu Fiala vyrazil do pole. Ve 32. minutě zkoušel štěstí opět Tůma, ale tentokrát na domácího gólmana nevyzrál. Ve 36. minutě se skóre měnilo podruhé, když J. Vašák míč pouze vyrazil před sebe a Pfeffer rozvlnil síť. Domácí se vrátili do zápasu ve 42. minutě, kdy centr Zamazala poslal hlavou do sítě P. Pátek a snížil na 1:2. Po obrátce střílel nepřesně Tůma a v 58. minutě se radoval z vyrovnání V. Vašák, jemuž přihrávku zleva adresoval Mašek. Strojaři potom poslali na hřiště tři nové hráče a po akci střídajícího Peška a střele do tyče dorážel Bílek - 2:3. Deset minut před koncem se šli předčasně sprchovat domácí Tecl a hostující Sláma a konečnou podobu výsledku dal v 84. minutě Bílek. Herálečtí se ještě snažili o korekci, P. Pátek zatřásl břevnem a dobrou šanci nevyužil V. Vašák, ale Chotěboř si už tři body vzít nenechala.
Branky: P. Pátek, V. Vašák - Bílek 2, Tůma, Pfeffer. Rozhodčí: Morávek, ŽK: 3:4, ČK: 1:1 (Tecl - Sláma). Diváci: 180.
Chotěboř: Fiala - Novotný, Javorka, Polák, Turek (63. Provazník) - Doležal (58. Sláma), Pfeffer, Benák, Tůma - Bílek, Šimon (58. Sláma).
Chotěboř A je na 1. místě tabulky se 22 b, o bod méně mají druhé Stolany B a třetí Lípa u HB. Čtvrtý H. Týnec má jen 16 b. Tabulku najdete zde.
Další výsledky kola: Habry - T.Pardubice 0:1, Načešice - Valy 1:1, Rosice n.L. - Pardubičky 2:1, Věžnice - H.Týnec 2:1, Lípa u HB - Chroustovice 4:2, Stolany B - Moravany 2:1.

8. kolo, So 29.9. v 15 h, Chotěboř B - Lučice  2:4 (0:3)
V prvním poločase měli hosté pět vyložených šancí, ze kterých se trefili třikrát do černého. Domácí fotbalisté se dostávali do šancí pouze sporadicky, ale do přestávky bez gólového efektu. Po změně stran zvýšili hosté na 0:4, ale poté převzala otěže zápasu domácí rezerva, která Lučici prakticky nepustila za polovinu. Výsledkem byla gólová korekce v podání Andrese a Sobotky, další dobré střelecké příležitosti už zůstaly nevyužity. Chotěbořští nechválí nikoho, Lučice Marka, Koláře a Lebrušku.
Branky: Andres (PK), Sobotka - Kolář 2, Nedoma, Lebruška. Rozhodčí: Hájek - Vavroušek, Chalupník. ŽK: 1:1. Diváci: 50. Poločas 0:3.
Chotěboř B: R. Křivský - Pátek, Stehno, Holas (46. K. Křivský), J. Mudruňka -Nejedlý, Křivohlavý (40. Nepokoj), Sobotka - Haltuf, Andres, Ledvinka.
Chotěboř B je na 5. místě tabulky se 14 b. Před námi jsou podle pořadí Ves. Žďár (21), Přibyslav (19), Lučice (18) a Okrouhlice (14).
Další výsledky kola: Ledeč B - V. Žďár 0:2, St. Ransko - D. Město 3:1, Světlá B - Leština 0:0, Okrouhlice - Přibyslav 0:0, Pohled - G. Jeníkov 1:2, Víska - Štoky 3:4.

Dorost: Chotěboř - FK AS Pardubice starší  2:1, mladší 1:3
Starší: Chotěboř - AS Pardubice B 2:1 (0:0). Branky: Šimon, Zvolánek. Sestava: Doležal - Janáček (67. Vopršal), Málek, Lášek, Češík - Čapek, Dvořák, Kníže (20. Desenský) - Šrámek (38. Čáp), Šimon, Baumgartner (46. Zvolánek). Proti předposlednímu týmu tabulky se domácí do přestávky trápili. Skóre otevřel až po třech minutách druhé půle dalekonosnou střelou Šimon a za další tři minuty se podruhé svým důrazem prosadil Zvolánek. Pak už Chotěboř na hřišti kralovala, ale další góly nepřidala, naopak krátce před koncem hosté z nepřímého kopu uvnitř šestnáctky porážku zmírnili. Domácí trenéři chválí mladší dorostence, kteří doplnili sestavu po odehrání svého utkání.
Mladší: Chotěboř - AS Pardubice B 2:3 (1:1). Branky: Baumgartner, Desenský. Sestava: Steiner - Odvářka, Zvolánek, Vopršal, Bílek/Chotěboř (58. Hospodka) - Šrámek (58. Novotný), Bílek/Sobíňov (41. Ondráček), Desenský - Kníže (67. Čáp), Marek, Baumgartner. Domácí začali náporem, ale z náhodné akce šli do vedení hosté. Baumgartnerovi s Desenským se podařilo výsledek otočil, ale po změnách v sestavě, nutných k doplnění staršího dorostu, si Pardubice vytvořily tlak a nakonec si odvezly tři body.

Žáci: Chotěboř - Náchod-Deštné starší 4:1, mladší 1:5

Divize C: Dekora Ždírec - Český Brod 4:0 (1:0)
Domácí začali proti favoritovi aktivně a už v 8. min. Kozlík našel centrem hlavičku Čalkovského - 1:0. V 15. min. unikl Dvořák, Ptáčník mířil k tyči, ale gólman Tichai byl na místě. Po dvaceti minutách hosté přidali a svoje kvality musel předvést gólman Tuček, který vychytal Nekolného. Ve 35. min. vyboxoval bombu stejného hráče do šibenice. Z následného rohu vykopl špičkou kopačky dorážku Fišera. Ve 42. min. šel Kántor důrazně za míčem a dosáhl branky, kterou však sudí neuznal pro údajný faul na brankáře. Druhou půli začali lépe opět domácí. Kántor vydláždil ulici Čalkovskému, který si obhodil brankáře, ale vracející obránce hrozící nebezpečí zažehnal na roh. V 72. min. chytil Tuček samostatný nájezd Roztorgujeva. O tři minuty později uvolnil Kántor Šmída, kterému však míč utekl do zámezí. Úspěšnější byl Čalkovský, který v 76. min. umístil volej šajtlí ke vzdálenější tyči - 2:0. V 77. min. Tuček potřetí vychytal Nekolného. O chvíli později brejk Šmída a Dvořáka zakončil druhý jmenovaný do prázdné branky - 3:0. Hosté rezignovali a v poslední minutě po akci Kovárníka stanovil konečné skóre utkání Moravec.
Branky: 8. a 75. Čalkovský, 80. Dvořák, 90. Moravec. Rozhodčí Andrejs (Smiřice). ŽK: 2:1. Diváků 700.
Sestava Ždírce: Tuček - Kozlík, Krejčí, Veselý, Volejník - Ptáčník (70, Moravec), Kaluža (65. Kovárník), Kántor, Šmíd - Čalkovský (85. Máša), Dvořák.
Ždírec je s 10 b na 10. místě vyrovnané tabulky, vedou Č.Brod (14), Letohrad (13) a Čáslav (13).
Další výsledky kola: Olympia - Letohrad 2:1, Trutnov - Choceň 1:1, V. Hamry - Náchod-Deštné 0:3, Rychnov - Velim 0:3,  Pardubice B - Satalice 7:1,   Český Dub -Vyšehrad 3:2 (0:1), Čáslav - Žižkov B 4:1 (1:0).
Smetli lídra a pobavili publikum, tak hodnotí utkání Noviny Vysočiny zde.


Ždírec - Č. Brod (neděle 30.9. v 16.30) Roman Kučera, trenér Ždírce (14. místo, 7 bodů): "S výjimkou remízy v Pardubicích jsme ve zbylých případech byli nekompromisní. Pokud jsme vstřelili gól, vyhráli jsme přesvědčivě s nulou, v opačném případě jsme minimálně o dvě branky s nulou prohráli. Čekám na to, až doslova vydřeme nějaký zápas a cítím, že by to mohl být právě tento s lídrem tabulky. Budu apelovat na hráče, aby jezdili od první do poslední minuty a dokázali zvednout hlavu i za nepříznivého stavu, vždyť i bod s favoritem má svou hodnotu."

Sokol Víska dostal od OFS pokutu za nedostatečnou pořadatelskou službu v zápase OP Víska - Chotěboř B (2:4) ve výši 500 Kč.
Disciplinární komise k tomu nadělila:  trest 4 SU nepodmíněně: Jiří Mudruňka (Chotěboř B), Václav Nikrmajer (Víska), trest 2 SU podmíněně: Roman Sadílek (Víska).


Až na žáky máme kompletní referáty. Chotěboř A vede tabulku skupiny !
V 7. kole 22. a 23.9. vyhráli naše A, B a žáci, dorostenci jsou v krizi, Dekora Ždírec prohrála

7. kolo, 23.9.2001 v 16 h  Chotěboř - Věžnice   5:0 (1:0)
Branky: Doležal 2, Tůma 2, Benák
Bez čtyř hráčů základní sestavy hrající Věžnice propadla, od katastrofy nebyli daleko ani jednotliví hráči. Rozsáhlá marodka v týmu, který má úzký kádr, udělala svoje. Mužstvo se po celkem solidní první půli ve druhé psychicky zlomilo a nakonec vyfasovalo nepopulárního "bůra". Za stavu 1:0 nedal domácí Šimon penaltu, brakář hostí Bořil ji chytil, ale vzápětí udělal chybu a bylo to přece jen 2:0. Podílel se také na 5. brance, když si vlažný míč od Tůmy hodil do branky sám.
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Bylo znát, že soupeř přijel nekompletní, myslím, že porážka je pro Věžnici ještě milosrdná. Chtěli jsme dát co nejdříve gól, což se nám povedlo, ale uklidnění to nepřineslo. Až po třech změnách v sestavě šel výkon nahoru, oživení přinesl zejména Doležal. Za výkon ve druhé půli chválím celý kolektiv, prim hráli Tůma, Javorka a Doležal."
Stanislav Wasserbauer, manažer Věžnice: "Derby dopadlo podle očekávání, bez čtyř hráčů základu jsme dokázali držet krok pouze do druhého gólu. Pak v sobě hráči nenašli dostatek morální síly a zápas zabalili. Chybí nám zejména David Valenta, jehož přítomnost na hřišti znamená pro ostatní hodně."
Chotěboř A vede tabulku skupiny s 19 b, Stolany B a Lípa u HB jsou na dalších místech s 18 b. Čtvrtý je H.Týnec s 16 b, páté Načešice jsou už vzadu s 11 b.
Další výsledky kola: Stolany B - Habry 6:0, Moravany - Lípa u HB 3:0, Chroustovice - Herálec 3:1, H.Týnec - Rosice n.L. 3:0, Pardubičky - Načešice 0:1, Valy - T.Pardubice 1:3.
Další podrobnosti přineseme.

7. kolo, Ne 23.9. v 16 h, Víska - Chotěboř B  2:4 (1:1)
Domácí vedli od 21. minuty po střele Škaryda, hosté kontrovali za dvě minuty, kdy střelou z vápna vyrovnal Andres. Víska tlačila a sám Houfek zahodil čtyři tutovky. Hosté šli do vedení po přestávce zásluhou Ledvinky, který se v samostatné akci nemýlil. Potom začal úřadovat rozhodčí. Nejprve vymyslel pro domácí penaltu, z níž Sadílek vyrovnal na 2:2 a přitom dostal červenou za urážku hostující Mudruňka. V 74. minutě šel pod sprchy po prvním faulu Sadílek a počet hráčů na obou stranách se tím vyrovnal. V 87. minutě domácí Křivský netrefil prázdnou bránu, z protiútoku hosté přečíslili obranu a Sobotka upravil na 2:3. Výhru pečetil za další minutu Šimon, když pomezní sudí pustil jasný ofsajd. Branky: Škaryd, Sadílek (PK) - Andres, Ledvinka, Sobotka, Šimon. Rozhodčí: Nigrin - Řípa, Konečný. ŽK: 1:3, ČK: 1:1 (Sadílek - Mudruňka). Diváci: 120.Chotěboř B: Hospodka - Haltuf, Stehno, Žemlička (46. Doležal), Mudruňka - Křivský (62. Němec), Sobotka, Holas - Andres, Nepokoj (46. Šimon), Ledvinka.
Chotěboř B je na 4. místě tabulky OP se 14 b, tabulku vedou Veselý Žďár a Přibyslav s 18 b, třetí je Lučice s 15 b. Páté místo má Okrouhlice se 13 b.
Další utkání kola: G. Jeníkov - Světlá B 1:0, D. Město - Pohled 5:0, Leština - Lučice 2:5, Přibyslav - Ledeč B 1:2, V. Žďár - St. Ransko 4:3, Štoky - Okrouhlice 1:2.

Dorost: Lanškroun - Chotěboř starší  2:1, mladší  5:1
Starší:
TJ Lanškroun - CHS Chotěboř 2:1 (1:0). Branka: Šimon. Sestava: Doležal - Češík, Málek, Lášek, Zvolánek - Janáček, Desenský, Šimon, Čapek - Veselý, Marek (33. P. Bílek). Tři chotěbořští hráči nastoupili se sebezapřením, Šrámek se již podruhé nedostavil bez omluvy. První poločas proběhl v režii domácích, kteří se po půlhodině ujali vedení. Značně nepřesný rozhodčí jen nečinně přihlížel, jak dva domácí hráči knokautovali Marka, který musel být ošetřen v nemocnici. Dalekonosná střela Šimona znamenala vyrovnání, ale tři minuty před koncem Lanškroun šťastným gólem rozhodl o vítězství. Tímto zápasem ukončil pro neshody s výborem svou trenérskou činnost v Chotěboři Ladislav Javorka, který dorostencům přeje hodně dalších úspěchů.
Mladší: TJ Lanškroun - CHS Chotěboř 5:1 (2:0). Branka: nehlášena. Sestava: Steiner - P. Bílek I, Zvolánek, P. Bílek II, Hospodka - Novotný, Čáp, Odvářka - Kníže, Baumgartner, Marek (Ondráček, Desenský). Chotěbořští mladíci drželi se soupeřem krok pouze první poločas, domácí je přehráli fotbalovostí i bojovností. Hosty omlouvá pouze skutečnost, že tři hráči měli v nohou celý zápas za starší dorost. Někteří jedinci z obou dorostů by se měli zamyslet nad tím, jestli chtějí hrát opravdu fotbal na určité úrovni nebo se věnovat zábavám a světským radovánkám.

Žáci: Horní St. Město - Chotěboř starší  0:9, mladší  3:1

Divize C: Vyšehrad - Dekora Ždírec 2:0 (1:0)
Počáteční nápor Vyšehradu přečkal nováček bez pohromy a v 18. min. poprvé vystrčil růžky. Kovárník vyslal do brejku Dvořáka, na jehož zpětnou přihrávku od brankové čáry ale nikdo nestačil zareagovat. O minutu později uhodilo na opačné straně, pravý bek Toman si narazil míč s Kašem, neohroženě vlétl do šestnáctky a střelou z úhlu překvapil Tučka. Po půlhodině hry střílel sice pohotově, ale nepřesně z 18 metrů Kovárník a ve 34. min. překazil na malém vápně gólovou radost Veselému obětavým skluzem Plánička. Pět minut před přestávkou se do koncovky natlačil Dvořák, ale jeho chytatelná střela brankáře Foferku překvapit nemohla. Poslední možnost k vyrovnání promarnil v 52. min. Ptáčník, který se prosmýkl podél stopéra, ale tváří v tvář Foferkovi selhal. O šest minut později se řítil zprava sám na bránu domácí Kaše, ale na hrbolatém terénu mu míč v rozhodujícím okamžiku uskočil. Ždírecký osud se definitivně naplnil dvacet minut před koncem, kdy Krejčí zavadil o nohu Kučery a nařízenou penaltu Kristen s přehledem proměnil. Zasloužené vítězství Pražanů mohl pečetit Kurucz, ale ve skluzu branku minul.
Utkání osobně přihlížel klokan Antonín Panenka, jehož syn za domácí hraje, ale nikoho ze ždíreckých mladíků trenéru Petrželovi do Bohemky nejspíše doporučovat nebude. Ždírecký lodivod Kučera naopak musel na perfektně zorganizované tiskové konferenci vysvětlovat nepřesvědčivý výkon nováčka: "Absolvoval jsem první tiskovku, jeden ze šestice novinářů podrobně rozpitval hru Kovárníka, jiný se mě ptal na minulý zápas s Náchodem. Zkrátka zajímavá zkušenost."
Noviny Vysočiny hodnotí celé utkání zde.
Branky: 19. Toman, 70. Kristen z pen. Rozhodčí: Jindra (Pardubice), ŽK: 1:1. Diváci: 270.
Sestava Ždírce: Tuček - Kozlík, Krejčí, Veselý, Volejník - Ptáčník (60. Moravec), Kaluža (67. Polanský), Kovárník, Šmíd - Dvořák, Kolouch.
Ždírec je na 14. místě tabulky Divize C, celou tabulku uvidíte zde.
Další výsledky kola: Pardubice B - Olympia 1:2, Žižkov B - Letohrad 2:2, Choceň - Velké Hamry 2:1, Český Brod - Rychnov 3:1, Náchod/Deštné - Č. Dub 3:2,  Satalice - Trutnov 2:2, Velim - Čáslav 0:0.


CHS Chotěboř - FC Varex Věžnice (neděle 23.9. v 16.00, rozhodčí Pelikán).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Před prvním letošním derby máme největší problémy s hřištěm, které je po minulém víkendu úplně rozbité. Mimo hru je Javorka, jehož kotník po posledním zápase zdobí sádra. Přípravu jsme bez pěti hráčů sehráli v Hlinsku, kde jsme po dobrém výkonu prohráli 3:2 (Šimon, Bílek)."

Z Věžnice se nám nikoho dohonit nepodařilo, ale jisté, je že fotbalisté Varexu, už s novým mužem Udržalem, nemají v Chotěboři co ztratit.

Vyšehrad - Ždírec (neděle 23.9. v 10.15).
Richard Zeman, asistent trenéra Ždírce (10. místo, 7 bodů): "Vyšehrad patří do stejné výkonnostní kategorie jako my, proto by byl jakýkoliv bodový zisk z jeho hřiště cenným počinkem do dalších bojů. Bohužel máme problémy se složením středové formace. Kántor má po červeném zákroku deštenského stopéra Krejčíka kotník jako báň a je minimálně čtrnáct dní mimo hru, Kaluža po stejném zranění ještě na hru nevypadá a Čalkovského skolila angína. V přípravě jsme prohráli v Třebíči 2:0."

Roman Kučera: Chotěbořské Áčko vyhraje, Béčko prohraje!

Výsledky chotěbořských v příštím kole předpovídá havlíčkobrodský trenér Roman Kučera, jenž přivedl do divize Dekoru Ždírec:
Chotěboř A (2. místo, 16 bodů) - Věžnice (12., 5) - 2:1 (1:0). Chotěboř se v derby na výhru asi natrápí, ale roli favorita potvrdí.
Víska (11., 6) - Chotěboř B (4., 11) -  Výsledek netipuji, ale v malém derby se na menším hřišti prosadí větší nadšení nováčka Vísky


Sobotní 6. kolo 15.9. pro dospělé a st. dorost úspěšné, Ždírec nevyjímaje.
Až na žáky máme kompletní referáty o utkáních.

6. kolo, So 15.9.2001  Rosice n.L. - Chotěboř A  1:2 (1:1)
Naši měli v úvodu utkání míč častěji na svých kopačkách, ale ve 21. minutě podnikli domácí nebezpečnou akci, kterou dokázali gólově zakončit. Po půlhodině hry centroval Tůma a poslal míč přesně na nohu Doležalovi -1:1. Těsně před pauzou neuznal sudí domácím gól a na hřišti vzplály vášně. Po přestávce Rosice sice tlačily, ale v 61. minutě našel Benák hlavu Tůmy a ten rozvlnil síť - 1:2. Naši se potom soustředili na obranu, dvakrát výborně zakročil gólman Fiala, ale těsnou výhru už nepustili.
Branky: Doležal, Tůma. Rozhodčí: Průcha - Štěpánek, Bleša. ŽK: 3:5. Diváci: 150.
Chotěboř: Fiala - Javorka (53. Pátek), Novotný, Polák, Turek - Doležal (53. Pfeffer), Tůma, Benák, Provazník - Šimon, Pešek (57. Sláma).
Chotěboř je na 2. místě tabulky s 16 b, první je Lípa u HB (18), třetí jsou Stolany B (15).
Další výsledky kola:
Lípa u HB - Stolany B 2:1, Habry - Valy 2:4, T.Pardubice - Pardubičky 4:2, Načešice - H.Týnec 1:1, Věžnice - Chroustovice 2:2, Herálec - Moravany 1:1

6. kolo, So 15.9. v 16 h, Chotěboř B - Leština  3:2 (3:1)
Hrálo se na výborně připraveném trávníku. Naše mužstvo odehrálo výborný první poločas, ve kterém se dokázalo třikrát trefit do černého. Vedení se naši ujali v 15. minutě zásluhou J. Mudruňky, o pět minut později přidal druhý úspěch Žemlička. Ve 33. minutě zvýšil na 3:0 Sobotka po vtipné narážečce s Ledvinkou a navíc o dvě minuty později R. Křivský pohrdl nařízenou penaltou. Ve druhé půli se naši vytvořeným náskokem částečně uspokojili a hostům se dvěma góly podařilo výsledek zkorigovat. V 75. minutě vyfasoval hostující Aubrecht červenou kartu a jeho spoluhráči dohrávali zápas pouze o deseti. Přesto naše fotbalisty přehrávali, ale na remízu už nedosáhli. Leština chválí za druhý poločas Fialu, Kodeše a Havla, Chotěboř Sobotku a K. Křivského.
Branky: J. Mudruňka, Žemlička, Sobotka - nehlášeno. Rozhodčí: Stehlík, Kocourek. ŽK: 1:0, ČK: 0:1 (75. Aubrecht).
Chotěboř B: R. Křivský - J. Mudruňka (46. Nepokoj), Stehno, Hruška, R. Mudruňka - K. Křivský, Sobotka, Žemlička (75. Němec), Haltuf - Andres, Ledvinka (46. Marek).
Chotěboř B je na 4. místě tabulky s 11 b. Tabulku vedou Přibyslav (18), Veselý Žďár (15) a Lučice (12).
Další výsledky kola:
Ledeč B - Štoky 3:2,  St. Ransko - Přibyslav 1:3, Světlá B - Dol. Město nehráno, Pohled - V. Žďár 0:9, Lučice - G. Jeníkov 3:1, Okrouhlice - Víska 3:1.

Dorost: Chotěboř - Trutnov starší   2:1, mladší  1:2
Starší: CHS Chotěboř - FK Trutnov 2:1 (0:0). Branky: Šimon, O. Marek. Sestava: Doležal - Janáček, Málek, Lášek, Češík - Čapek, Dvořák, Desenský (84. T. Marek) - O. Marek, Šimon, Veselý. Utkání se hrálo na těžkém blátivém terénu za stálého deště. Hosté s výraznou výšovou převahou zahájili utkání v rychlém tempu a domácí obrana měla co dělat. Snahu Trutnova přibrzdil neukázněný spoluhráč, který za zakopnutí míče a nevhodný komentář směrem k rozhodčím viděl po dvou žlutých kartách následně i červenou. Ve druhém poločase se Chotěboři rozehrála záloha a v 59. minutě proměnil penaltu za faul na Veselého Šimon. Hosté otevřeli hru a v 81. minutě je za to vytrestal Marek. Trutnov stačil tři minuty před koncem jenom snížit a Chotěboř zůstala v tabulce na výborné druhé příčce.
Mladší: CHS Chotěboř - FK Trutnov 1:2 (0:1). Branka: Baumgartner. Sestava: Steiner - Hospodka (50. Čermák), Zvolánek, Vopršal, Odvářka - Bílek (Sobíňov), Novotný (55. Bílek - Chotěboř), Baumgärtner - Kníže, Desenský (73. Ondráček), Marek. Techničtější hosté byli od úvodních minut častěji před brankou domácích, kterým chybělo v základní sestavě několik opor. Nepřesná muška trutnovských mladíků, výborný výkon domácího brankáře a v neposlední řadě i špatný terén, to vše ovlivnilo skóre prvního poločasu. Krátce po zahájení druhé půle vyrobili chotěbořští obránci hrubku a inkasovali druhý gól. Pět minut před koncem však domácí porážku alespoň zmírnili.

Žáci: Chotěboř - Tesla Pardubice starší   0:9, mladší  0:1

Divize C: Dekora Ždírec - Náchod/Deštné   3:0 (0:0)
Po třiceti vteřinách se za šestnáctkou uvolnil Kovárník a jeho tečovaná střela jen zasvištěla kolem pravé tyče. Pak už se ovšem rozvinula taktická bitva, v níž sice měli domácí územní převahu, ale proti dobře organizované obraně Náchoda se těžko prosazovali do šancí. Tu největší připravil Dvořák přízemním centrem pro Šmída, ale nedůrazná koncovka ždíreckého záložníka nemohla Tomka překvapit. Hosté odpověděli jen nepřesnou hlavičkou Krále a pěkným uvolněním obránce Kotyzy, kterému scházela lepší střela. Po přestávce Dekora svůj tlak ještě vystupňovala, ale Kovárník po přistrčení Dvořáka branku přestřelil a gólem neskončila ani hlavička novice Veselého. Pak znovu vystrčili růžky hosté, ale ránu Hájka srazil na roh Kovárník a šanci Kuhna reflexivně zmařil Tuček. V 68. min. zatáhl za záchrannou brzdu náchodský Krejčík, zranil unikajícího Kántora a šel se sprchovat. Po následném přímém kopu Kovárníka Kozlík z metru vyprášil prsa gólmana Tomka a dorážka se došourala vedle tyče. Do devíti poslal hosty střídající Kuneš, který zbytečně zkosil Moravce a inkasoval také ČK. Trest přišel vzápětí, když po ose Kovárník - Ptáčník doputoval míč až ke Dvořákovi, který se obtočil okolo Hodovala a nedal Tomkovi šanci. Hned po rozehrání ovšem zachránil domácí Tuček, když zmařil gólovku Strelce. Pojistku přinesla Ždírci akce Dvořáka, po níž Strelec fauloval ve vápně Ptáčníka a Kovárník bezpečně proměnil penaltu. V nastaveném čase ještě hrdina zápasu Dvořák běžel sám od poloviny hřiště, vyhrál souboj s vyběhnuvším Tomkem i nešťastníkem Strelcem a do prázdné brány pečetil - 3:0.
Branky: 84. a 90. Dvořák, 87. Kovárník z penalty. Rozhodčí: Makovička - Čihák, Cach. ŽK: Volejník, Krejčí, Ptáčník -Šorfa, Strelec. ČK: 68. Krejčík, 81. Kuneš (oba Náchod-Deštné). Rohy: 9:4. Diváci: 386.
Další referát o utkání (z Novin Vysočiny) najdete zde.
Ždírec je na 9. místě tabulky Trefík se 7 body. Tabulku vedou Hamry(13), Letohrad (12) a Český Brod (11). Odkaz na tabulku je nahoře.
Tabulka Divize C uvedená v MF idnes zde uvádí Ždírec na 10. místě. Najdete tam i ostatní výsledky kola.
Roman Kučera, trenér Ždírce: "Na těžkém terénu se tříbodová bitva lámala až v koncovce, kterou jsme takticky zvládli lépe než soupeř. Na rozdíl od předchozích dvou utkání jsme v klíčových momentech obstáli, zápas perfektně sedl Dušanu Dvořákovi. Za zodpovědný výkon ale chválím celý kolektiv."


Z 5. kola máme referáty o utkáních Áčka a Béčka, dorostu
a Dekory Ždírec (nová zpráva a odkaz na tabulku)

Chotěbořské fotbalisty z A mužstva známkovali 11.9. v redakci Novin Vysočiny, po remíze 2:2 dostali známky od 1- do 3-. Nejlepší byl prý Javorka, zato Bílek se prý zašíval jako žáček. Podrobnosti si přečtěte zde.

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Jsem zklamán výsledkem i výkonem mužstva. Někteří hráči si šli jenom zahrát fotbal a nedali do boje srdíčko. Překvapilo mě, že si rozhodčí nedovolil pro domácí zapískat dvě jasné penalty."

5. kolo, 9.9.2001 v 17 h, Chotěboř - Načešice  2:2 (1:1)
Domácí, kteří v prvních čtyřech zápasech neztratili ani bod, se do soupeře pustili zhurta, a tak diváci čekali jen, kdy padne první gól. Ve 2. minutě Javorka rozehrál trestný kop na Šimona, se střelou chotěbořského kanonýra se potom Novák notně zapotil. V 8. minutě Novotný skvělou kolmicí vybídnul ke skórování Šimona, ale ten zaváhal a přišel o míč. Ve 12. minutě Benák uvolnil znovu agilního Šimona, ten byl při kličce načešickému stoperovi přidržen rukama, ale Reinberg zákrok jako penaltový neposoudil. Gól nakonec padnul, paradoxně však na druhé straně. Ve 14. minutě nejdříve M. Jirásek promáchnul v dobré pozici, ale po následném rohu se z voleje krásně trefil Tomčík. Na kluzkém terénu neměl Fiala šanci a přišel tak po 374 minutách o svou neprůstřelnost v letošním ročníku. V 17. minutě Tůma z trestného kopu našel hlavu Novotného a exždírecký obránce vyrovnal na 1:1. Vzápětí Sláma uvolnil Benáka, ale jeho šikovná teč skončila těsně vedle. Ve 27. v dobré pozici přestřelil Tomčík. O dvě minuty později Javorka centroval do ohně a hosté si málem dali vlastní gól, míč orazítkoval břevno. Bohatý první poločas zakončil Šimonův roh, o kterém ke skórování Tůmovi chyběl jen ten pověstný krůček. Ve druhém poločase hosté převzali taktovku hry a více než 25 minut byli lepším týmem. V 51. po kiksu Turka s Polákem měl možnost skórovat Svoboda, ale nečekanou šancí byl tak zaskočen, že ji trestuhodně promrhal. Utrápení domácí se dočkali v 74. minutě, to se nádherně z trestného kopu trefil Šimon - 2:1. Jenže z vedení se domácí radovali pouze čtyři minuty. Po zmatcích ve velkém vápně se míč dostal k Tamchynovi a přeloboval hlavou Fialu - 2:2. V 83. minutě Benák z trestného kopu mířil těsně nad a k vítězství Chotěboři nepomohl ani závěrečný nápor, ve kterém strojaři zahrávali pět rohů. Na spravedlivé remíze 2:2 se tak již nic nezměnilo. Domácí s zaslouží pochvalu za první poločas, po přestávce se dařilo pouze Javorkovi a Šimonovi.
Branky: Novotný, Šimon - Tomčík, Tamchyna. Rozhodčí: Rainberg - Vaculík, Vaniš, ŽK: 3:2. Diváci: 150.
Chotěboř: Fiala - Javorka, Polák, Novotný, Turek - Sláma, Tůma, Benák, Provazník (46. M. Doležal) - Šimon, Bílek (46. Pešek).
Chotěboř stálo klopýtnutí první místo v tabulce, nyní je třetí s 13 body, první je Lípa, za ní Stolany B (oba 15 bodů).
Ostatní výsledky kola: Lípa u HB - Habry 5:1,  Stolany B - Herálec 2:0,  Moravany - Věžnice 3:0, Chroustovice - Rosice n.L. 0:5, H.Týnec - T.Pardubice 1:0, Pardubičky - Valy 1:1 .

5. kolo, Ne 9.9. v 17 h, Okrouhlice - Chotěboř B  2:2 (0:1)
První poločas měli na blátivém terénu více hry domácí, ale do kabin šli díky ojedinělé akci Křivského z 28. minuty spokojenější hosté. Okrouhlické šance začal zahazovat Dolejší, který se při zakončení minul v 10. i 17. minutě a pět minut před pauzou byla brána malá i pro T. Beránka. Po hodině hry si na centr Šimánka naběhl Dolejší a protrhl střeleckou smůlu. O pět minut později už Ledvinka překonal brankáře Sommera, ale dlouhá noha Pártla nebezpečí odvrátila. Kvalitní fotbal gradoval a v 70. minutě proměnil další přesný centr Šimánka hlavou ve vedoucí gól T. Beránek. O chotěbořské vyrovnání se deset minut před koncem zasloužil Křivohlavý. Domácí chválí Pártla, Šimánka a P. Beránka, hosté Haltufa, Sobotku a Ledvinku.
Branky: Dolejší, T. Beránek - Křivský, Křivohlavý. Rozhodčí: Řípa, Nový. ŽK: 1:2. Diváci: 20.
Chotěboř B: Hospodka - J. Mudruňka (68. Marek), Stehno, Hruška, Haltuf - Křivský, Sobotka, Křivohlavý, R. Mudruňka - Ledvinka, Holas.
Chotěboř B je v tabulce na 5. místě s 8 b, tabulku vedou Přibyslav a Veselý Žďár s 12 b, před námi je ještě St. Ransko a Lučice, oba s 9 b.
Další výsledky kola: V. Žďár - Světlá B 2:3, Štoky - St. Ransko 2:2, G. Jeníkov - Leština 2:3, D. Město - Lučice 0:2, Víska - Ledeč B 1:3, Přibyslav - Pohled 5:1.

Dorost: Týniště n.O. - Chotěboř starší 2:5, mladší 1:1
Starší: SK Týniště n. O. - CHS Chotěboř 2:5 (1:2). Branky: Veselý 3, Marek, Šrámek. Sestava: Doležal - Janáček, Málek, Lášek, Češík - Čapek, Dvořák, Šrámek - Marek, Šimon, Veselý. Vydařené utkání chotěbořských dorostenců zahájil v 10. minutě Marek po ideální přihrávce Šimona. Domácí po pěti minutách vyrovnali, ale pak spustil brankostroj Veselý a třemi trefami v rozmezí 24. a 70. minuty upravil skóre na 2:4, když druhý gól Týniště padl z penalty trefené do sítě až na druhý pokus. Zasloužené vítězství Chotěboře a posun na skvělé druhé místo tabulky zpečetil Šrámek. Za kolektivní výkon patří pochvala všem, nad obvyklý standard zahrál osmnácté narozeniny slavící Milan Šimon.
MLADŠÍ: SK Týniště n. O. - CHS Chotěboř 1:1 (1:0). Branka: Šrámek. Sestava: Janovský - Odvářka, Zvolánek, Vopršal, Hospodka (45. Šrámek) - Novotný (55. Steiner), Desenský, Čáp - Bílek I, Bílek II (75. Ondráček), Marek. Vyrovnaný první poločas dopadl lépe pro domácí, kteří šli do kabin s jednogólovým náskokem. Do druhé půle Chotěbořští posílili útok a po vytrvalém tlaku srovnal devět minut před koncem skóre agilní Šrámek. Za výkon po přestávce zaslouží pochvalu všichni.

Další výsledky kola:
Lanškroun - Lomnice 5:1 a 5:3, Litomyšl - Ústí 2:2 a 0:3, Olympia - AFK SKP Pardubice 2:1 a 3:2, H. Brod - FKAS Pardubice B 0:1 a 3:1. Utkání Cidlina - Rychnov, Polička - AFK Chrudim a Semily - Trutnov se pro nezpůsobilý terén nehrála.

Žákovské utkání s Chrudimí se v sobotu nehrálo.

Divize C: Choceň - Ždírec  3:0 (2:0)
Již v 6. min. udeřili domácí, když rozhodčí Hrib ponechal citlivě výhodu, po pravém křídle unikl R. Kroulík, přihrál Davidovi, ten posunul volnému Vondrovi, který s přehledem skóroval - 1:0. O dvě minuty později po protiútoku orazítkoval Dvořák choceňské břevno. Ve 12. min. zahrával Mikan rohový kop a dezorientovaný Čalkovský tísněn Michalem poslal míč hlavou do vlastní sítě - 2:0. K dalšímu zvýšení skóre mohlo dojít v 15. min., T. Kroulík prohodil míč mezi beky Vondrovi, tomu však šanci zmařil gólman Tuček. Přes nepříznivý stav se hosté nevzdali, v 18. min. Kovárníkova střela z 20 metrů lízala břevno a ve 25. min. se ocitl Volejník volný v pokutovém území, ale mířil mimo. Ve 32. min. Dvořák prošel obranou, ale Schüch jeho přízemní střelu bravurně chytil. Ve 35. min. se Schüch vyznamenal podruhé, kdy Šmídovu střelu z osmi metrů vyrazil nad sebe a pak na čáře zneškodnil. Ve 47. min. centroval do vápna Mikan a hlavička Ráliše šla nad. Ve 49. min. střelu T. Kroulíka k tyči vyrazil Tuček na roh. V 58. min. prošel po levé straně Mikan, narazil si s Vondrou a zblízka nedal Tučkovi šanci - 3:0. V 60. min. vystřelil nebezpečně Kovárník a Schüch se znovu vytáhl. Poslední čtvrthodinku už jen domácí kontrolovali výsledek a poprvé se v letošní sezóně radovali z vítězství.
Branky: 6. Vondra, 12. vlastní, 58. Mikan. Rozhodčí: Hrib (Praha). ŽK: 4:3. Diváků: 350.
Dekora Ždírec: Tuček - Kozlík, Krejčí, Volejník - Ptáčník (77. Polanský), Čalkovský (46. Moravec), Kovárník (77. Kysilko), Kántor, Šmíd - Dvořák, Kolouch.
Ždírec se propadl se 4 b na 13. místo tabulky, vedou Český Brod, Velké Hamry a Satalice (všichni 10 bodů).
Další výsledky 5. kola: Náchod/Deštné - Rychnov n. Kn. 4:1 (2:1), Český Brod - Letohrad 1:1 (1:1), Pardubice B - Velké Hamry/Tanvald 2:2 (1:1), Satalice - Český Dub 3:2 (3:0), Velim - Žižkov B 3:1 (3:0), Trutnov - Olympia Hr. Králové 2:2 (1:1), Vyšehrad - Čáslav 2:2.


Ne 9.9. v 17 h: CHS Chotěboř - Mezilesí Načešice (rozhodčí Reinberg).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře:
"Čeká nás jeden z těžších soupeřů, který se v posledních dvou zápasech chytil. Věřím svým hráčům, že překvapení nepřipustí a body zůstanou doma. Dlouhodobě mimo hru je Pfeffer, o startu dalších zkušených opor Benáka a Bílka se rozhodne až před zápasem."


Opět až na žáky (nikdo o nich nepíše?) máme všechny referáty z 4. kola 1. a 2.9. kompletní

4. kolo, 2.9.2001  Tesla Pardubice - Chotěboř A  0:1 (0:0)
Naši fotbalisté přijeli do Pardubic pečlivě bránit a se snahou pokoušet se o rychlé protiútoky. Tuto taktiku svěřenci trenéra Žejdlíka opravdu vzorně plnili a do přestávky nepřipustili domácí hráče k žádné vážnější akci. I po změně stran měla Tesla sice v poli mírnou převahu, ale gólovky se rodily na druhé straně. Nejprve Šimon zblízka minul a po něm Sláma nabídnutou šanci zbrkle odmítl. O osudu utkání se rozhodlo v 75. minutě. Dlouhý výkop gólmana Fialy prodloužil Šimon hlavou na Slámu, ten utekl pardubickým obráncům a přesně zamířil k tyči. V závěru už naši náskok uhájili a stále v soutěži neztrácejí ani jeden bod.
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Domácí sice měli sedmdesát procent času míč ve své moci, ale za celý zápas si nevypracovali jedinou gólovou šanci. Hráči do puntíku dodrželi stanovenou taktiku, za což jim patří dík. Ze tří vypracovaných příležitostí jsme jednu proměnili, proto jsme, myslím, vyhráli zaslouženě."
Chotěboř: Fiala - Javorka, Polák, Novotný, Turek - Doležal, Tůma, Benák (85. Pátek) - Provazník, Bílek (46. J. Šimon), Pešek (50. Sláma).
Branka: Sláma. Rozhodčí: Zemánek (Žeretice). Diváci: 150.
Chotěboř A je na 1. místě tabulky (skóre 10:1) s 12 body před Lípou a Stolany (oba též 12 b). Čtvrtý je Hrochův Týnec s 9 body.
Další výsledky kola:
Habry - Pardubičky 2:0 (0:0), Valy - Hrochův Týnec 2:5 (2:2), Načešice - Chroustovice 5:0 (3:0), Rosice - Moravany 1:0 (0:0), Věžnice - Stolany B 2:3 (1:1), Herálec - Lípa 0:2 (0:0).

4. kolo, So 1.9. v 17 h, Chotěboř B - Golčův Jeníkov   0:1 (0:1)

Hrálo se na těžkém terénu. Na něm se lépe pohybovali hosté, domácím uštědřili lekci z bojovnosti. V úvodu utkání po střelách Procházky a Hortenského za Křivského chytalo břevno. Navíc chotěbořský gólman zlikvidoval dva sólové úniky jeníkovských hráčů. Domácí varování nebrali vážně a ve 23. minutě z 25 metrů Hortenský vymetl šibenici. Ve druhé půli hosté začali bránit výsledek. Staticky hrajícím domácím se v 65. minutě navíc zranil Dobrý a dohrávali v deseti. Přesto si vytvořili tlak, ale jejich nebezpečnost končila na velkém vápně. Hosté naopak mohli výhru pečetit po nebezpečných rychlých brejcích. Vítězství hostí je zasloužené, domácí až na R. Křivského a Ledvinku zklamali na celé čáře. V dobře hrajícím mužstvu Golčova Jeníkova vynikli Hortenský a Procházka. Chotěboř B: R. Křivský - Mudruňka, Stehno, Hruška (46. Dobrý), Haltuf - K. Křivský (46. Nepokoj), Sobotka (46. Nejedlý), Holas, Žemlička - Andres, Ledvinka.
Branka: Hortenský. Rozhodčí: Chalupník - Hitzger, Jakubčo.
Chotěboř B je v tabulce na 4. místě se 7 body, první je Veselý Žďár (12), za ním Přibyslav (9 - ) a Staré Ransko (8)
Další výsledky kola: St. Ransko - Víska 4:1, Ledeč B - Okrouhlice 1:1, Světlá B - Přibyslav nehráno (z důvodu nezpůsobilého terénu bylo utkání přeloženo na 12. září od 17 hodin), Lučice - V. Žďár 0:1, Pohled - Štoky 2:4, Leština - D. Město 2:1.

Dorost: Chotěboř - Semily starší 2:1, mladší 2:3
Starší:
Chotěboř - Semily 2:1 (1:0). Branky: Šimon 2 (obě z PK). Sestava: Tomášek - Dvořák, Málek, Vopršal, Češík - Šrámek, Lášek, Šimon, Čapek - Veselý, Marek (48. Janáček). Vyrovnané utkání rozhodl Šimon ze dvou penalt, nařízených za fauly na unikajícího Veselého. Hosté stačili korigovat až v 93. minutě. Trenér Javorka chválí Tomáška, Šimona a Láška.
Mladší: Chotěboř - Semily 2:3 (1:2). Branky: Bílek, Desenský. Sestava: Steiner (48. Janovský) - Odvářka, Zvolánek, Vopršal, Hospodka - Šrámek, Bílek, Desenský - Baumgartner, Marek, Kníže (35. Ondráček). Ve vyrovnaném duelu se domácí připravili o body zbytečnými chybami, o remízu začali bojovat až posledních deset minut.
Jak hraje dorost Havl. Brodu čtěte zde.

Žáci: Česká Třebová - Chotěboř starší 0:0, mladší 1:1

Divize C: Dekora Ždírec n.D. - Satalice 0:3 (0:1)
Domácí začali se zbytečným ostychem. Ve 4. min. vypadl Tučkovi z ruky lehký míč, ale Holoubek ze tří kroků odkrytou branku netrefil. V 8. min. byl ve vápně sražen k zemi Kolouch, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. V 16. min. domácí Šmíd vysunul do brejku Kántora, ale ten z úhlu brankáře Trmala neprostřelil. Vzápětí satalický gólman zneškodnil i střelu Kovárníka. Ve 22. min. zahrávali hosté z pravé strany přímý kop a Robek s přehledem umístil míč k tyči - 0:1. Ve 37. min. gólem neskončil brejk Kovárníka s Dvořákem. Druhý poločas zahájil ždírecký tým náporem. V 50. min. Trmal vyrazil hlavičku Ptáčníka. V 62. min. vyhrál Kolouch hlavičkový souboj, Dvořák se vřítil do vápna, kde byl zkosen, ale jeho pokutový kop Trmal vyrazil. Trest přišel za dvě minuty, kdy si na centr Mikyšky naskočil Kafka a hlavou zvýšil na 0:2. Pohromu dovršil v 71. Kafka z penalty po faulu Tučka na Vevericu.
Branky: 65. a 71. (z pen.) Kafka, 22. Robek, Rozhodčí: Kůrka (Bohdalín). ŽK: 3:3. Diváků: 900.
Sestava Ždírce n. D.: Tuček - Kozlík, Krejčí, Volejník - Ptáčník (60. Motl), Kántor, Čalkovský, Kovárník, Šmíd (75. Polanský) - Dvořák, Kolouch (75. Moravec).
Viz také Rozjetý Ždírec zastavil světelský Míla Kafka.
Ždírec je na 11. místě tabulky Divize C se 4 body (skore 6:6),
vede Victoria Žižkov, Velké Hamry a Český Brod (všichni 9 bodů). Naše údaje jsou z MF idnes.
Na webu SK Dekora Ždírec n.D. však najdete jinou tabulku, převzatou ze sázkové soutěže zde. Podle ní je Ždírec na 7. místě! (Při podrobném průzkumu zjistíte, že sázková kancelář to má špatně, vychází z chybného skóre.) Bohužel, oficiální web ČMFS pro Divizi C není k dispozici.
Ostatní utkání kola: Český Dub - Pardubice B 2:4 (1:2), Velké Hamry/Tanvald -Trutnov 3:1 (1:0), Viktoria Žižkov B - Český Brod 1:0 (0:0), Letohrad -Vyšehrad 5:0 (0:0), Čáslav - Náchod/Deštné 3:1 (0:1), Rychnov nad Kněžnou - Choceň 1:0 (0:0), Olympia Hradec Králové - Velim 2:3 (1:1).


Tesla Pardubice - CHS Chotěboř A (neděle v 17.00, rozhodčí Zemánek).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře:
"Čeká nás těžší soupeř než byli ti dosavadní. Technický styl Tesly na výborném trávníku by nám ale měl vyhovovat, takže do Pardubic jedeme neprohrát. Až na dlouhodobě zraněného Pfeffra jsme kompletní."

Dorost 29.8.: Lomnice n. P. - Chotěboř 3:3 starší a 2:1 mladší.
Podrobnosti zde přineseme. Bohužel, zprávy jsme dosud na internetu nenašli.

Přátelský fotbal Chotěboř A - Ledeč A 2:0(1:0).
Rychlou náhradu za sjednaný a odřeknutý zápas s Havlíčkovým Brodem našli fotbalisté Kovofiniše v Chotěboři, která je po kvalitním výkonu zdolala.
Branky: Novotný, Polák. Rozhodčí: Konečný, ŽK: 0:2. Chotěboř: Fiala - Pátek, Javorka, Novotný, Hospodka - Vítek, Tůma, Turek, Provazník - Sláma, Pešek (Polák, Benák, Bílek, Doležal). Ledeč: Habásko - Udržal, Edr, Jelínek, Horajs - Procházka, Nepovím, Dvořák - R. Miláček, Vosyka, Moučka (Milichovský, Pokorný, T. Geher, Vadinský). Oba góly padly po rohových kopech Tůmy, na které si naskočili dlouháni Novotný a Polák. Suverén I. B třídy lídra I. A třídy přehrál, zápas jasně vyhrál i na zahozené šance.


Až na žáky zde máme referáty o všech utkáních 3. kola, 25. a 26.8.

3. kolo, 26.8.2001  Chotěboř - Valy 5:0 (3:0)
Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh. Ve 12. minutě pálil po centru Doležala z voleje Bílek - 1:0. O deset minut později uvolnil Tůma Doležala a skóre se měnilo podruhé. Po půlhodině mířil Doležal jenom do tyče, ale ve 40. minutě stanovil Benák střelou z trestného kopu poločasový výsledek. Za minutu musel předčasně pod sprchy Kolman a hosté dohrávali v oslabení. V 56. minutě zvýšil po samostatném úniku Bílek na 4:0 a v 81. Sláma střelou z hranice šestnáctky uzavřel na 5:0. První půle druhého poločasu se hrála v dešti a bouřce.
Chotěboř: Fiala - Javorka (46. Hospodka), Novotný, Polák, Turek (62. Pátek) - Doležal (62. Provazník), Tůma, Benák - Sláma, Pešek, Bílek.
Branky: Bílek 2, Tůma, Benák, Sláma. Rozhodčí: Průcha, ŽK: 3:3, ČK: 0:1 (41. Kolman). Diváci: 250.
Ostatní utkání kola: Herálec - Habry 3:1 (2:0), Lípa u Havlíčkova Brodu - Věžnice 3:0 (1:0), Stolany B - Rosice n. L. 7:2 (3:2), Moravany - Načešice 0:2 (0:1), Chroustovice - Tesla Pardubice 1:0 (0:0), Hrochův Týnec - Pardubičky 4:2 (1:1)
Chotěboř A je na 1. místě tabulky s 9 body, stejně bodů mají Stolany B a Lípa na dalších místech.
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Nováček byl hodně slabý a výsledek je pro něj ještě milosrdný. Naši hráči se bohužel opět doma nepřinutili vydat k lepšímu výkonu. Pochvalu zaslouží pouze Bílek."

Okr. přebor, 3. kolo, So 25.8. v 17 h, Ledeč B - Chotěboř B 2:5 (0:0)
Ve 12. minutě střílel Moučka, ale Hospodka byl pozorný. Za pět minut měl gólovou šanci Sobotka, ale Jindra uhasil požár na roh. Hosté odpověděli nepřesným pokusem Holase, na druhé straně po trestném kopu Moučky hlavičkoval Anděl nad. Ve 34. minutě pálil z otočky Moučka, ale gólman hostí ho vychytal a ještě do přestávky zachraňoval před Nepokojem na lajně Vlastník. Po přestávce otevřel skóre pěkným volejem Andres, vyrovnat mohl Kolář, ale nastřelil jenom tyč. Po hodině hry přidal druhý gól Holas a potom přišly střelecké chvíle Sobotky, který posunul skóre až na 0:4. Pátý úspěch strojařů Andres, potom hosté polevili a domácí stačili dvakrát korigovat. Vítězové vyzdvihují celý kolektiv, ve kterém vynikli Sobotka a Nepokoj, domácí trenéři chválí Dočkala, Jindru a Simandla, ale divákům se více líbili Procházka s Vykouřilem.
Chotěboř B: Hospodka - Mudruňka, Stehno, Hruška, Vítek (10. Andres) - Žemlička (46. Křivský), Sobotka, Holas - Nejedlý (68. Ledvinka), Nepokoj, Haltuf.
Branky: Vykouřil Šťastný - Andres a Sobotka 2, Holas. Rozhodčí: Kozlík, Běhounek. ŽK: 3:1. Diváci: 60.
Ostatní utkání kola: Štoky - Světlá B 3:7 (0:5), D. Město - G. Jeníkov 3:0 (0:0), Ves. Žďár - Leština 3:0 (1:0), Okrouhlice - St. Ransko 2:2 (0:1), Přibyslav - Lučice 5:0 (1:0), Víska - Pohled 4:1 (2:0)
Chotěboř B je na 3. místě tabulky se 7 body za Přibyslaví a Veselým Žďárem (oba 9 b).

Dorost: Lomnice n.Pop. - Chotěboř starší 3:3, mladší 2:1
Starší dorost:
FC Lomnice nad Popelkou - CHS Chotěboř 3:3 (2:2). Branky: Šimon 2, Veselý. Sestava: Doležal - Janáček, Málek, Lášek, Marek - Dvořák, Tůma (85. Desenský), Čapek - Zvolánek (33. Tomášek), Šimon, Veselý (80. Šrámek). Dvacet minut před zahájením utkání se nad stadiónem přehnala prudká bouře s průtrží mračen a tato skutečnost podstatným způsobem ovlivnila průběh zápasu. Ihned z prvního útoku vstřelil Veselý vedoucí gól hostí, z protiútoku však trestali domácí, když míč uvízl v obrovské kaluži vody. Přes varování rozhodčího hráli domácí velmi ostře, na což doplatil brankář Doležal. Po skluzu a zásahu kopačkou přímo do těla nezvládl situaci, ohnal se rukou po hráči domácích a ihned uviděl červenou kartu, což po domluvě rozhodčího s asistentem postihlo i soupeře. Než se náhradní brankář adaptoval na nezvyklé podmínky, využili domácí zaváhání v obraně k vedoucí brance. Za dvě minuty však srovnal stav z trestného kopu přes zeď Šimon. Druhý poločas se hrál za územní převahy chotěbořských dorostenců, rozhodující gól se však vstřelit nepodařilo. Za předvedený výkon na téměř neregulérním terénu zaslouží pochvalu celý kolektiv.
Mladší dorost: FC Lomnice nad Popelkou - CHS Chotěboř 2:1 (2:0). Branka: Desenský. Sestava: Janovský (41. Steiner) - Novotný, Bílek I, Vopršal, Odvářka - Čáp, Desenský, Ondráček (41. Hospodka) - Baumgartner, Kníže (20. Bílek II), Marek. Nově složené obranné řady Chotěboře odolávaly náporu domácích do 20. minuty, kdy střela útočníka proklouzla do sítě. Do poločasu se Lomničtí prosadili ještě jednou, a proto došlo v kabině k rázné úpravě sestavy. Druhý poločas byl v podání hostů jasně lepší, ovšem k vyrovnání to nestačilo. Trenéři chválí celý kolekiv za hru ve druhém poločase. 29.8. hraje dorost v hradeckých Kuklenách proti tamní Olympii.

Oblast. přebor Žáci:
25.8.: Chotěboř - Ústí n. O. 2:4 starší, 0:3 mladší
vložené kolo 22.8. Chotěboř - Slavia Hradec Králové starší 1:0, mladší 4:1

Divize C: FK Pardubice - Dekora Ždírec1:1
Přestože Pardubice B nastoupily s několika druholigovými posilami, na hřišti si převahu vytvořit nedokázaly a hostující divizní nováček jim byl více než zdatným soupeřem. "Podali jsme nekvalitní výkon a fotbal za nic nestál," komentoval průběh utkání pardubický trenér Petr Chocholouš. V prvním poločase mohli diváci přihlížet nezáživnému fotbalu plnému chyb a nepřesností na obou stranách. O jediné vzrušení se postaral až tři minuty před koncem první půle ždírecký Kaluža, kterého při jednom z mála výletů před brankáře Bertelmana fauloval Šimáček. Následující pokutový kop už ale Kaluža neproměnil. Na začátku druhé půle se úsilí na obou stranách vystupňovalo. Pardubičtí se dokonce po faulu na Dolejského v 53. minutě dostali Němečkem z penalty do vedení 1:0, ale to už bylo jejich poslední slovo v zápase. Inkasovaný gól vyburcoval k vyššímu výkonu Ždírec, který převzal taktovku a své úsilí korunoval vyrovnávacím gólem v 59. minutě, kdy se po rohovém kopu neomylně trefil Martin Volejník. V dalším průběhu utkání si fotbalisté Ždírce sice drželi územní převahu, ale gólově už se prosadit nedokázali.
Branky: 53. Němeček z pen. - 59. M. Volejník. Rozhodčí: Mareš. ŽK: Tlučhoř, Šimáček, Ryba, Němeček, M. Chocholouš - Kovárník, Kozlík, Kaluža, M. Volejník, Dvořák. ČK: 81. Tlučhoř (Pce B). Diváků: 684.
Dekora Ždírec je na 7. místě tabulky se 4. body. Celá tabulka a další výsledky kola jsou zde.
Roman Kučera, trenér Ždírce:
"Máme za sebou utkání, které jsme vzhledem k průběhu měli vyhrát, ale nakonec jsme je mohli v nastaveném čase i prohrát. Po přestávce jsme soupeře přehráli, ale ani jednu ze čtyř vyložených šancí jsme neproměnili. Když k tomu přičtu Kalužou zahozenou penaltu, napadá mě, zda jsme si střelný prach nevystříleli proti Trutnovu. Pozitivní je, že se lepšíme zápas od zápasu."

CHS Chotěboř - TJ Valy (neděle26.8. v 17.00, rozhodčí R. Ježek).
Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře:
"Čeká nás nevyzpytatelný nováček, nevíme co od něj můžeme očekávat. Viděl jsem ho v přípravě s Heřmanovým Městcem, je to bojovný mančaft a určitě neprodá kůži lacino. Naším cílem je ale vítězství. Měli bychom být kompletní, připraven tedy bude i střelec Šimon."

Přátelák 23.8.: Chotěboř - Polička 3:1 (0:0)
Branky domácích: Pešek 2, Sláma. Polička hraje 1.A třídu.


Máme zde kompletní referáty o všech utkáních 18. a 19.8.:

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Venku se nám daří více než doma a také v Pardubičkách jsme podali velmi dobrý výkon. V první půli nás opět podržel brankář Fiala, který kryl dvě tutovky a vymyšlený pokutový kop. Pak už jsme na hřišti jasně dominovali."

Výroky trenérů mužstev okresu k tomuto kolu najdete zde.

2. kolo, 19.8.2001  Pardubičky - Chotěboř 0:3 (0:2)
Už ve 2. minutě napřáhl z dvaceti metrů Tůma a s pomocí tyče otevřel skóre, v 9. min. využil Doležal zaváhání domácí obrany a bylo to 0:2! Hosté i nadále pokračovali v náporu a dvakrát se zlobili na rozhodčího, který při faulech na Peška v pokutovém území jakoby oslepl. Ve 37. min. nastřelili domácí tyč a ve 45. min. se dočkali penalty - Fiala ji však chytil! Krátce po přestávce Novotný po trestném kopu Javorky upravil na 0:3. Výhra hostů mohla být ještě vyšší, Benák však trefil tyč a Vítek břevno. Naši předvedli velmi dobrý výkon.
Chotěboř: Fiala - Javorka, Novotný, Polák, Turek - Doležal, Tůma, Benák (76. Pátek), Provazník (52. Sláma) - Pešek (60. R. Vítek), Bílek.
Branky: Tůma, Doležal, Novotný. Rozhodčí: Kolb, ŽK: 3:3. ČK: 1:0. Diváci: 250.
Ostatní utkání kola a tabulku (Áčko je druhé) najdete zde.

2. kolo, So 18.8. v 17 h, Chotěboř B - Dol. Město 2:1 (0:0)
Vstup do nové sezóny se loňskému vítězi příliš nepovedl, chyběly nápaditost a potřebný důraz při zakončení a také v obranné hře se vyskytly nečekané chyby. V první půli stojí za zmínku pouze střela Dobrého do oblak a sólo Krupičky, které vyřešil ve vápně zákrokem Haltuf, po němž se hosté oprávněně dožadovali penalty. Po přestávce domácí zpřesnili kombinaci a střídající mladíci hru oživili. V 61. minutě Holas nastřelil tyč a Nepokoj odražený míč poslal do sítě. V 70. minutě putoval balón od Holase přes Nepokoje k Andresovi a ten se v koncovce nemýlil - 2:0. Za tohoto stavu domácí podlehli uspokojení, v 78. sólo Krupičky Křivský bravurně zlikvidoval, ale v 84. ho překonal po chybě obrany J. Sklenář. V závěru měl na kopačkách dvě gólovky kanonýr Krupička, ale domácí těsnou výhru udrželi. Poražení chválí Krupičku a J. Sklenáře, vítězové Nepokoje.
Chotěboř B: R. Křivský - Haltuf (46. K. Křivský), Stehno, Hruška, Vítek (70. Ledvinka) - Mudruňka, Sobotka, Holas - Žemlička, Dobrý (46. Nepokoj), Andres.
Branky: Nepokoj, Andres - J. Sklenář. Rozhodčí: Kozlík - Běhounek, Kváš. ŽK: 1:1. Diváci: 50.
Ostatní utkání kola a tabulku (Béčko je čtvrté) najdete zde.

Dorost: Chotěboř - Havl. Brod starší 3:0, mladší 4:3
STARŠÍ: CHS Chotěboř - Jiskra Havlíčkův Brod 3:0 (2:0). Branky: Čapek 2, Šimon. Rozhodčí: Ondráček - Zadina, Bělovský. Sestavy - Chotěboř: Doležal - Janáček, Marek, Lášek, Vopršal - Zvolánek, Tůma, Čapek - Šrámek (53. Desenský), Šimon, Veselý. Havlíčkův Brod: Rýdl - Doležal, M. Mutl, Pelikán, Lukáš Sobotka (65. Mišta) - Baumruk, Šťastný, Janďourek, Mach - Sedlák, Fejt (77. M. Sobotka). Hned v úvodní minutě zahrával Čapek zdálky přímý kop a jeho pokus si Rýdl nešťastně srazil do sítě. O pět minut později si střelec gólu po rohu naskočil na míč a hlavou zvýšil na 2:0. Domácí se uklidnili, hosty naopak tento začátek srazil do kolen. Snížit mohl M. Mutl, ale po rohu Šťastného mířil nad, na druhé straně vyrážel pokus Šimona na roh gólman hostí. Po přestávce sice začali hosté aktivněji, měli míč častěji na svých kopačkách, ale vyloženou šanci si nevytvořili. Po hodině hry orazítkoval Veselý tyč a v 65. minutě se z trestného kopu parádně trefil do šibenice Šimon a stanovil konečný výsledek. Domácí chválí celou obranu a Čapka s Veselým, hosté po třech zápasech na hřištích soupeřů na svůj první bod stále čekají.
MLADŠÍ: CHS Chotěboř - Jiskra Havlíčkův Brod 4:3 (3:2). Branky: Šrámek 2, Marek, Bílek - Teplan, M. Sobotka, Pertl. Rozhodčí: Zadina - Bělovský, Ondráček. Sestavy - Chotěboř: Janovský - Čermák, Zvolánek, Vopršal, Hospodka (44. Ondráček) - Šrámek (46. Novotný), Čáp, Bílek - Kníže, Desenský, Marek. Havlíčkův Brod: Hájek (41. Rýdl) - Lubomír Sobotka, Pertl, Kumdžák, Zadina - Kaplan, M. Sobotka, P. Kubát (55. R. Kubát) - Teplan, P. Kocián, J. Kocián (65. Vlk). I v souboji mladších dorostenců patřil nástup domácím a po Markově střele se ujali vedení. Po půlhodině hry připojil druhý úspěch hostitelů Šrámek, ale hosté se zvedli a během čtyř minut vyrovnali. Nejprve se pěkně trefil Teplan a druhý úspěch připojil M. Sobotka. Když už se zdálo, že oba soupeři půjdou na přestávku se smírem, špatně vyběhl gólman Hájek a jeho přehmat potrestal hlavou Bílek - 3:2. Ve druhém poločase nastoupil do brány hostí Rýdl a ten za svá záda pustil pouze pokus Šrámka - 4:2. Hosté se snažili o korekci, dvakrát perfektně zasahoval Janovský proti gólovým pokusům J. Kociána a Teplana. Až v samém závěru perfektně namířil Pertl a dal výsledku konečnou podobu. Domácí chválí gólmana Janovského, obranu a Bílka, hosté zaslouží uznání jako kolektiv.

Žáci (Oblastní přebor): Rychnov nad Kněžnou - Chotěboř mladší 6:0, starší 2:0
STARŠÍ: Spartak Rychnov n. Kn. - CHS Chotěboř 2:0 (0:0). Sestava: Benc - Novák, M. Kocourek, Šemík, Ďoubal - Jan Hlaváček, Novotný, Odvářka - Jiří Hlaváček, T. Kocourek, Somerauer (Sobotka, Javorka, Machka, Michalíček). V 9. minutě trefil Novotný spojnici, domácí kontrovali dvěma rychlými brejky, ale gólman Benc byl v obou případech spolehlivý. Po obrátce se začala stále markantněji projevovat fyzická zdatnost domácích. Nejprve se křížná střela otřela o pravou tyč, ale vzápětí po dlouhém autu vytěžili Rychnovští vedoucí gól a pojistku připojili hned po rozehrání. Hosté mohli v závěru korigovat, ale střelu Jiřího Hlaváčka vykopl domácí obránce z brankové čáry. Chlapci herně nezklamali, na bodový zisk to ovšem tentokrát nestačilo.
MLADŠÍ: Spartak Rychnov n. Kn. - CHS Chotěboř 6:0 (2:0). Sestava: Smejkal - Šimoňák, Vajrych, Hromádka, Linhart - Novotný, Kučera, Nykl - Mergl, Turek, Vydra (Pavlas, Neuvirt). Za úmorného vedra zatím nezkušení a zbytečně vystrašení chlapci stačili pouze v úvodních deseti minutách. Potom domácí fotbalisté naprosto ovládli dění na hřišti a výrazně se prosadili střelecky. Jedinou možnost ke skórování měl ze strany hostí Vydra, ale v koncovce neuspěl.

Dorost: starší Chotěboř - Rychnov nad Kněžnou 2:2 (1:1), mladší 3:1 (0:0)
Starší: Chotěboř - Rychnov nad Kněžnou 2:2 (1:1). Branky: Čapek a Veselý. Sestava: Doležal - Dvořák, Málek, Lášek, Janáček - Tůma, Šimon, O. Marek - Čapek, Veselý, Šrámek (46. Desenský). Utkání se hrálo za velkého vedra a silného větru, přesto v rychlém tempu. Po půlhodině hry se hbitým útočníkům hostů podařilo otevřít skóre, ale před odchodem do šaten domácí šťastně srovnali Čapkem. Nástup do druhé půle se opět lépe povedl Rychnovu, ale ve finiši se Veselému podařilo vyrovnat na konečných 2:2. Chotěbořští dorostenci zůstali za zenitem a mají tak o čem přemýšlet před nedělním derby s Havlíčkovým Brodem.
Mladší: Chotěboř - Rychnov nad Kněžnou 3:1 (0:0). Branky: Steiner - Odvářka, Zvolánek, Vopršal, Čermák - Ondráček (41. Kníže), Čáp, Desenský - Šrámek (70. Novotný), Bílek, T. Marek. Přes trvalý tlak Chotěboře se šlo na přestávku za bezbrankového stavu. Do druhého poločasu nastoupil Kníže a hned v první minutě otevřel skóre. Hosté z ojedinělého protiútoku v 65. minutě vyrovnali, ale pak už hrál pouze jeden tým a domácí dvěma brankami Šrámka vyjádřili svou převahu. Trenéři Javorka a Sobotka chválí celý kolektiv, především Zvolánka, Desenského, Marka a střelce branek.

 

Marně hledáme výsledkový servis Divize C na internetu. Stránky Východočeské oblasti se k Divizi nehlásí, pro stránky ČMFS je zase Divize příliš nízká soutěž. Podivné. Pokud se tedy zajímáte o výsledky Ždírce, musíte na jejich web (odkaz je nahoře) nebo hledat v novinách.


Noviny Vysočiny známkují (!) jednotlivé hráče Ždírce v utkání 19.8. na této stránce.

Ždírec je v Divizi C po druhém kole na 7. místě, tabulku a výsledky všech utkání najdete zde.

Divize C, 19.8. : Dekora Ždírec - Trutnov 5:0
Domácí vtrhli na hřiště jako velká voda a Trutnovští se nestačili otáčet. Hned v 10. minutě si vykoledoval faul mladý Kolouch a Kovárník prvním divizním gólem Dekory z úhlu vyškolil gólmana Šťastného. Aby toho nebylo málo, o chvíli později přesprintoval Dvořák na pravé straně vše, co mu stálo v cestě a vyzval ke skórování Kalužu. Hosté byli vývojem zápasu evidentně zaskočeni, ale do půlky se zmohli jen na střelu Němečka těsně vedle. Po hluché pětiminutovce v úvodu druhé půle se domácí nadechli k dalšímu náporu a definitivně zlomili matně hrající trutnovské fotbalisty. V 67. minutě vydřel Kolouch míč pro Kantora, ten nádhernou přihrávkou vyzval Dvořáka a domácí kanonýr angličanem o břevno nezadržitelně skóroval. Vzápětí Čalkovský prošel po pravé straně, jeho bombu Šťastný jen vyrazil a střídající Moravec po deseti vteřinách na hřišti vrátil balón zpět do sítě. V 73. minutě pak rovněž náhradník Cerman srazil ve vápně unikajícího Dvořáka a Kaluža z penalty korunoval vítězství Ždírce.
Branky: 18. a 73. z pen. Kaluža, 10. Kovárník, 67. Dvořák, 71. Moravec. Rozhodčí: Ujec (Pardubice) - Vaniš, Pospíšil. ŽK: Dvořák - Kruliš, Hejna. Rohy: 5:2. Diváci: 723. Poločas: 2:0.
SK Dekora Ždírec nad Doubravou: Tuček - Krejčí - Kozlík (77. Havelka), Volejník - Ptáčník (53. Čalkovský), Kaluža, Kovárník, Kantor, Šmíd - Kolouch (69. Moravec), Dvořák.


SK Pardubičky - CHS Chotěboř A (neděle v 17.00, rozhodčí Kolb).

Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře: "Nezajímá nás nic jiného než postup a je mi jedno, jestli z prvního nebo pátého místa. Musíme pro to všichni udělat maximum, v Pardubičkách bychom rádi neprohráli. Spoléháme na brankáře Fialu, ale to neznamená, že obrana může kupit takové chyby jako v prvním kole. K dispozici už bude středopolař Benák, ale na dovolenou pro změnu odcestoval střelec Šimon. Ve středeční přípravě jsme vyhráli v Přibyslavi 6:2 (branky: Bílek 3, Javorka, Doležal, Pešek - Krčál, Křesťan)."


Sezóna začala pro Áčko doma výhrou

Trenérská hodnocení 1. kola přináší Noviny Vysočiny zde.

1. kolo, Ne 12.8.2001 v 17 h, Chotěboř - H.Týnec 1:0 (1:0)
Prvních deset minut se soupeři oťukávali, potom převazli iniciativu domácí. Nejprve Tůmova střela těsně minula bránu a ve 26. minutě po šlapáku na Javorku píšťalka sudího mlčela. O dvě minuty později obešel Bílek dva hráče, udělal kličku gólmanovi, odcentroval na malé vápno a Sláma se hlavou nemýlil - 1:0. Po přestávce hned v úvodu vypíchl J. Šimon míč, ale Bílek zahodil loženku z malého vápna. Potom hosté přidali a ve druhé půli byli lepším mužstvem. V 70. minutě Tůma špatně přihrál a po samostatné akci se dvakrát vyznamenal gólman Fiala. Ten se v závěru utkání vytáhl ještě několikrát a měl lví podíl na vítězství svých barev.
Chotěboř: Fiala - Polák, Javorka, Novotný, Turek - Doležal, Tůma, Provazník, Sláma - Bílek (80. M. Šimon), J. Šimon (75. Pešek).
Branka: Sláma. Rozhodčí: Kudry (Hradec Králové). ŽK: 3:3. Diváci: 300. Poločas 1:0.

I.B třída, skupina D: Věžnice - Habry 6:1 (2:0), Herálec - Rosice n. L. 2:1 (1:0), Lípa u HB - Načešice 4:2 (4:1), Stolany B - T. Pardubice 2:1 (1:0), Moravany - Valy 6:0 (3:0), Chroustovice - Pardubičky 3:0 (0:0), Chotěboř - Hrochův Týnec 1:0 (1:0).
1. kolo, So 11.8. v 17 h, St.Ransko - Chotěboř B 2:2
Hrála se vyrovnaná partie, hosté byli techničtější, domácí pro změnu bojovnější. Po čtvrthodině se hostitelé radovali po střele Brychnáče a do přestávky mohli náskok ještě zvýšit. Po změně stran vyrovnal z první vážnější akce Andres, ale po akci Nepovíma zakončoval Veselský a domácí se znovu ujali vedení. Spravedlivou dělbu bodů stanovil dvacet minut před koncem Žemlička. Hosté chválí gólmana Tomáška a Holase, domácí celé mužstvo.
Staré Ransko: Žák - Culek, Kafka, Valecký, Janovský - Mitáček, Brychnáč, Otradovský - R. Nepovím, Málek, Bílek (Veselský, Janáček).
Chotěboř B: Tomášek - Haltuf, Stehno, Holas, Vítek - Žemlička, Sobotka, Křivohlavý - Dobrý, Andres, Ledvinka (Mudruňka, Vítek).
Branky: Brychnáč, Veselský - Andres, Žemlička. Rozhodčí: Stehlík - Mošner, Konečný. ŽK: 4:2, diváci: 100. Poločas 1:0.

Dorost: Ústí n.O. - Chotěboř starší 1:4, mladší 2:1

Starší dorost: Jiskra Ústí nad Orlicí - CHS Chotěboř 1:4 (0:2). Branky: Šimon 2, Desenský, Bílek. Sestava: Doležal - Dvořák, Málek, O. Marek, Janáček - Vopršal, Šimon, Veselý - Čapek, Desenský (50. Baumgärtner), T. Marek (52. Pavel Bílek). Bez čtyř hráčů základní sestavy (Lášek, Šrámek, Tůma, Češík) začali Chotěbořští velmi vlažně a nikdo by se nemohl divit kdyby v desáté minutě prohrávali 2:0. Poté však ožili a mužstvo začalo pracovat na plné obrátky. Spolupráce Šimon - Veselý - Desenský byla na první zápas obdivuhodná, a když je skvěle doplňovali ostatní hráči, výkon se projevil i na skóre. Šimon nejprve rozezvučel tyč, ale ve 37. minutě z trestného kopu otevřel skóre a vzápětí překonal gólmana ranou z třiceti metrů. A to šel ještě Veselý do přestávky třikrát neúspěšně sám na brankáře. Domácí se dostali na chvíli do hry v 54. minutě, ale v závěru je definitivně odstřelili Desenský a střídající mladíček Bílek. Trenéři L. Javorka s Hruškou chválí za zodpovědný výkon celý kolektiv.
Mladší dorost: Jiskra Ústí nad Orlicí - CHS Chotěboř 2:1 (1:0). Branka: Desenský. Sestava: Steiner - Odvářka, J. Zvolánek, P. Bílek, Hospodka (5. Vopršal) - M. Zvolánek (55. Ondráček), Čáp, Novotný - Kníže, T. Marek, Desenský. V první půli podala Chotěboř ustrašený výkon a po jediné chybě v obraně šli do kabin spokojenější domácí. Po změně stran si hosté vynutili převahu, ale vypracované šance zahodili, a tak v 68. minutě došlo na otřepané "nedáš - dostaneš". Opětovný nápor přinesl pouze snížení výborně hrajícím Lukášem Desenským.

Žáci
ještě nehráli.

Divize C: Velké Hamry - Ždírec 2:0
Hosté začali náporem, v 1. min. potáhl míč Dvořák, před šestnáctkou našel Koloucha, ten vnikl do vápna, byl brankářem podtržen, ale píšťalka rozhodčího zůstala překvapivě němá. Poté se osmělili i domácí, kteří využili chyb hostující obrany, ale Tuček dva jisté góly Lupovi a Řičicovi chytil. Ve 20. min. zahrávaly Hamry roh a Gottwald je hlavou poslal do vedení - 1:0. O tři minuty později spadl ve vápně míč Čalkovskému na ruku a Pavlata se z penalty nemýlil - 2:0. Ve 31. min. trefil Kovárník z trestného kopu spojnici břevna a tyče. Druhá půle se odehrávala zcela v režii Ždírce. V 55. min. zneškodnil Kykal gólovou hlavičku Koloucha. V 70. min. neskóroval ani Volejník a dotřetice vychytal Kykal Kozlíka. V 82. min. ještě nastřelil Čalkovský ze 30 metrů břevno.
Branky: 20. Gottwald, 23. Pavlata z pen. Rozhodčí: Andrejs (Smiřice). ŽK: 1:3. Diváků: 400. Poločas: 2:0. Sestava Ždírce: Tuček - Kozlík, Krejčí, Volejník - Moravec, Čalkovský, Kaluža, Kovárník, Šmíd - Dvořák, Kolouch.(zem)
Další podrobnosti zde.


Několik letních informací z příprav na novou sezónu:

Sezóna začíná v neděli 12.8. utkáním CHS Chotěboř - Tatran Hrochův Týnec (od 17.00 h, rozhodčí Kudry).  Jaroslav Žejdlík, trenér Chotěboře:  "Jarní úspěšný kádr zůstal pohromadě, hostování u nás prodloužil Polák z Přibyslavi a nově jsme získali Novotného ze Rváčova. Na Linkovi jsme se s Hlinskem nedomluvili. Přípravu jsme začali už 2. července, trénovali jsme třikrát až čtyřikrát týdně se soustředěním v domácích podmínkách. Zápasy potvrdily dobrou výkonnost a hlavně se v mužstvu vytvořila opravdová konkurence. V minulé sezóně třetí tým tabulky se přes léto ještě posílil, takže nás čeká na úvod zdatný protivník. Počítat nemohu se zraněným Pfeffrem a Benákem, který je na zahraniční dovolené. Snahou bude získat na úvod tři body."

Po loňském méně úspěšném účinkování v nejvyšší oblastní soutěži pojali fotbaloví dorostenci Chotěboře přípravu na nový ročník opravdu zodpovědně.

Absolvovali týdenní soustředění u přehradní nádrže v Chotěboři, které bylo zaměřeno hlavně na vytrvalost. Ze starších žáků přišlo třináct mladíků, osm hráčů naopak odešlo do kategorie mužů a mužstvo se podařilo posílit čtyřmi hráči s ligovými zkušenostmi. Hlavním trenérem mužstva se stal Ladislav Javorka, který při své práci čerpá z poznatků svého známého, trenéra pražské Sparty Jaroslava Hřebíka. Jako asistenti mu pomáhají František Hruška (starší dorost) a Milan Sobotka (mladší), vedoucím mužstva zůstává Josef Lášek a kustodem Jiří Tůma. V generálce na sobotní mistrovskou premiéru v Ústí nad Orlicí prohrály oba dorostenecké týmy s ligovou Duklou Praha 1:3 (branky: Šimon a Baumgartner). Mladší chlapci předtím porazili doma Kutnou Horu 4:2 (Baumgartner 2, Šrámek, Marek).

Tři vítězné přípravné zápasy během čtyř dnů sehráli chotěbořští fotbalisté.

Vitanov - Chotěboř 0:11 (0:4). Branky: Bílek 3, Doležal, Polák, Tůma, Andres, Pátek, Benák, Sláma, Pešek. Soupeř z okresního přeboru byl pro našlápnutou Chotěboř snadným soustem.
Chotěboř - Hlinsko 5:2 (3:1). Branky: J. Šimon 3, Bílek, Provazník. Rozhodčí: Konečný. Sestava: Fiala - Javorka, Polák, Novotný, Turek - Sláma, Pfeffer, Tůma, Provazník - Bílek, J. Šimon (Doležal, Benák, Hospodka, Pešek, Pátek, K. Křivský, M. Šimon). Proti loňskému účastníku oblastního přeboru, kterého trenér Žejdlík dva roky trénoval, podali domácí výborný výkon. Skóre otevřel z penalty za faul na Bílka Šimon, který o chvíli později vymetl levačkou šibenici. Hosté poté snížili, ale těsně před přestávkou unikl Bílek a stanovil poločasový stav, který po obrátce ještě vylepšili Šimon s Provazníkem a omlazené Hlinsko v poslední minutě z pokutového kopu porážku jen kosmeticky zmírnilo. "Soupeře jsme převálcovali fyzicky, na výkonu se vůbec neprojevilo vystřídání sedmi hráčů," pochvaloval si přípravu trenér Jaroslav Žejdlík.
Rváčov - Chotěboř 0:1 (0:0). Branka: Benák. Na kvalitním pažitu se Rváčov vypnul k výbornému výkonu a trochu unavená Chotěboř se na hubenou výhru natrápila. "Sestava se pomalu krystalizuje, hostování jsme prodloužili Polákovi z Přibyslavi, posilou by měl být další obránce Novotný z Hlinska," řekl ke stavu kádru chotěbořský lodivod, který bude ještě v Hlinsku jednat o dispečeru Linkovi.

V plné přípravě na postup z I. B třídy jsou chotěbořští fotbalisté. Před týdnem vyhráli v Bílém Podolí 5:1 brankami Benáka, M. Šimona, Andrese, Bílka a Novotného a o víkendu sehráli kvalitní zápas na hřišti účastníka I. A třídy,
Spartak Slatiňany - CHS Chotěboř 4:3 (3:2). Branky: Sláma 2, M. Šimon. Sestava: Fiala - Pátek (50. K. Křivský), Javorka, Novotný, Hospodka (46. Doležal) - Sláma, Linek, Tůma, Provazník (65. Andres) - Bílek (46. Pešek), J. Šimon (46. M. Šimon). V první půli poslal hosty dvakrát do vedení Sláma, ale domácí vždy vyrovnali, a když Novotný neproměnil pokutový kop, potrestali Chotěboř i potřetí. Po přestávce se hrálo podle chotěbořských not, ale Slatiňany přidaly náhodně čtvrtý gól a střídající Milan Šimon výsledek pouze zkorigoval, neboť Linek s Peškem své šance nevyužili. "Sehráli jsme velmi dobré utkání, a to nám ještě chyběli zkušení Turek, Pfeffer, Polák a Benák," řekl po zápase trenér Jaroslav Žejdlík, který do Chotěboře láká Hlinečáky Josefa Novotného a Jiřího Linka.
1.8. se jeho svěřenci představí ve Vitanově, ve čtvrtek doma proti Hlinsku a v pátek ve Rváčově.

Přípravný zápas dvou nejlepších týmů okresního přeboru skončil zaslouženým smírem. Fotbalisté Herálce remizovali s chotěbořským Béčkem 3:3 po půli 1:1. Branky: Beneš, P. Pátek, Hrala - R. Mudruňka, Šimon, Dobrý. Rozhodčí: Kváš, 100 diváků.

Hodnocení nejúspěšnější sezóny chotěbořských starších žáků z úst jejich trenéra Jana Odvářky si můžete přečíst zde. Nová sezóna pro ně začíná 30.7. a jejich výsledky zde najdete opět.

Nadcházející sezóna bude poslední ve Východočeské oblasti. Z jejích soutěží nikdo nesestoupí. Chotěboř připadne v létě 2001 do oblasti Vysočina, kde bude Krajský přebor se 14 oddíly, dvě I.A třídy rovněž se 14 kluby a dvě I.B třídy. Do těchto soutěží postoupí z okresu 4 nejlepší celky, o dalších z 5. míst rozhodne koeficient.

Jan Bělovský ml. z Chotěboře pokračuje v úspěšné kariéře rozhodčího, v nadcházející sezóně bude pískat opět výše, v I.A třídě. Jenda je jediným fotbalovým rozhodčím z Chotěboře v krajských soutěžích.

Referáty o utkání nejnovějšího kola jsou zde

Zpět na hlavní stránku Sport v Chotěboři

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku CHnet