TJ CHS Chotěboř, fotbalový oddíl
Hodnocení A – mužstva v sezóně 2000-2001

Karel Zdražil, vedoucí mužstva

Na úvod hodnocení výsledků A mužstva musíme uvést, že nový trenér mužstva Jaroslav Žejdlík byl výborem oficiálně jmenován 2 zápasy před skončením podzimu 2000. Po sérii domácích porážek odešel z postu trenéra Ján Zapaľač. Nový trenér si sestavil svůj realizační tým ve složení, jaké je uvedeno na konci tohoto hodnotícího článku. Přesné statistické údaje máme jen o zápasech jarní sezóny 2001, za které neseme jako nový realizační tým zodpovědnost. Statistiku podzimní sezóny, kdy u mužstva působilo předchozí vedení, nemáme k dispozici. Kvůli této skutečnosti proto nebylo možné provést toto hodnocení kompletně za celou sezónu 2000-2001. Jisté je jen, že na podzim odehrálo mužstvo pod trenérem Zapaľačem 12 mistrovských zápasů. 6 zápasů vyhrálo, 1x remizovalo a 5 zápasů prohrálo.

Cílem nového vedení byl boj o postup, který byl stále otevřený a na začátku jara se určitě nejevil jako marný. Po kvalitní zimní přípravě se výsledky začaly lepšit. Mužstvo Chotěboře bylo nakonec na jaře v soutěži suverénně nejlepší, avšak manko vzniklé na podzim 2000 se už dohnat nepovedlo. Rozhodujícím zápasem sezóny byl pro nás zápas v Prachovicích. Tento zápas podle našeho názoru však pomohla domácím vyhrát pomoc jiné osoby, nikoli výkon hráčů. Nechceme, aby toto tvrzení bylo chápáno jako výmluva. Jsme si všichni plně vědomi, že nejpodstatnější svým vlivem na postupový neúspěch bylo to, že se 4x prohrálo doma na podzim 2000 !

Mužstvo nakonec skončilo v soutěžním ročníku 2000/2001 v I.B.třídě o 2 body za postupujícími Prachovicemi, na 2.místě s 58 body a skórem 51:25. Z hlediska postupových ambicí tuto sezónu považujeme za neúspěšnou. Dosažené výborné výsledky jara napravily pokažený podzim, avšak kýžený postup se opět posunul.

Mistrovské zápasy

Mistrovských zápasů na jaře 2001 bylo odehráno 12, z toho 11 vítězných a jedno prohrané v Prachovicích. Ve skutečnosti však trenér Žejdlík vyhrál s mužstvem 14 zápasů, neboť byl na lavičce již v posledním zápase podzimu proti Habrům doma 2:0 i v utkání předehrávky prvního jarního kola proti Pardubičkám venku 1:0.

Výsledky

1. Rosice venku výhra 2:1( Pfeffer,Šimon)

2. Přibyslav doma výhra 2:1(Tůma,Polák)

3. V.Žďár venku výhra 1:0(Tůma)

4. Prachovice venku prohra 1:2(Hospodka)

5. Věžnice doma výhra 2:0(Pfeffer,Pešek)

6. Tesla Pce doma výhra 2:0(Provazník,Šimon)

7. Opatovice venku výhra 2:0(Tůma,Provazník)

8. Přelouč doma výhra 1:0(Šimon)

9. Moravany venku výhra 2:0(Doležal,Provazník)

10.Chroustovice doma výhra 4:0(Polák,Benák,Provazník,Turek)

11.Habry venku výhra5:1(Polák,Pfeffer,Provazník,Doležal,Šimon) 12.Hrochův Týnec doma výhra 4:3(Šimon 2,Turek,Pešek)

Statistika

Skóre : 28:8
Odehrálo : 19 hráčů
Branky :Šimon 6; Provazník 5; Polák, Pfeffer a Tůma 3; Doležal, Pešek a Turek po 2; Hospodka a Benák po 1.

Počet odehraných zápasů jednotlivými hráči

12 zápasů : Fiala, Hospodka, Polák, Tůma, Pfeffer, Benák,

Pešek, Provazník

11 zápasů : Šimon, Turek, Doležal, Bílek

10 zápasů : Mudruňka Rost.

6 zápasů : Sláma

4 zápasy : Holas

2 zápasy : Andres, Ledvinka

1 zápas : Štefánek, Vítek, Šimon Milan,

ing.Žemlička, Marek, Křivohlavý

Seznam a charakteristika hráčů A-mužstva TJ CHS Chotěboř

Rostislav Fiala, 35 let, kvalitní brankář s dlouholetými zkušenostmi i z vyšších soutěží. Občas měl problémy ve hře ve vzduchu, přesto byl vždy oporou na svém místě.

Vlastimil Štefánek, 29 let, druhý brankář mužstva. Kvalitní náhradník, v současné době prezident klubu a zástupce jednoho z největších sponzorů.

Rostislav Mudruňka, 27 let, krajní obránce s vynikající tréninkovou morálkou. Přestože si v některých zápasech vybral slabší chvilky a na čas vypadl ze základní sestavy, pracoval na sobě a v závěru soutěže se zlepšil.

David Hospodka, 20 let, krajní obránce nebo předstopér. Perspektivní hráč s velmi dobrými fyzickými předpoklady. Vysokoškolák. Do základní sestavy se dostal dobrým výkonem v zápase v Prachovicích. Každým dalším zápasem se zlepšoval.

Jiří Polák, 29 let, stopér. Na hostování ze Sokola Přibyslav. Spolehlivý a zkušený hráč, na kterém byla založena hra obranných řad. Vynikal přehledem a hrou hlavou.

Tomáš Tůma, 23 let, předstopér nebo střední záložník. Současně zřejmě nejlepší hráč mužstva. Výborný v rychlosti a ve hře hlavou, tvůrce hry. Občas si neodpustil vznětlivěji reagovat na určité sporné situace v zápasech.

Jiří Turek, 30 let, krajní obránce. Zkušený, důrazný obránce s vynikajícím startem na míč a specialista na osobní obranu rychlých útočníků soupeře.

Martin Doležal, 21 let, krajní záložník. Perspektivní hráč, výborně atleticky připraven s ojedinělým vytrvalostním fondem. Občas některé situace řešil s určitou zbrklostí, způsobenou převážně menší zápasovou zkušeností.

Ladislav Pfeffer, 34 let, střední nebo krajní záložník. Dnes nejzkušenější hráč mužstva s dobrou kopací technikou a střelbou standartních situací. Působil i několik sezón v krajském přeboru. Výborný při hře do útoku. Rezervy bychom u něho našli v obranné činnosti.

Mgr.Luděk Benák, 28 let, střední záložník. Kapitán mužstva. Přemýšlivý hráč s dobrou technikou a vynikající přihrávkou je tvůrcem hry. Pokud bychom hledali nedostatky, pak bychom je asi našli v rychlosti pohybu. V současné době působí ještě v roli asistenta trenéra.

Roman Provazník, 20 let, krajní nebo střední záložník.

Jeden z největších chotěbořských fotbalových talentů poslední doby. Má dobrou technikou a výbornou střelu ze střední vzdálenosti. Povahově flegmatik. Výborné výkony podává, pokud je ke hře správně naladěn a vyburcován.

Petr Sláma, 22 let, krajní záložník nebo křídlo. Hráč, který vyniká důrazem a rychlostí. Klidný, tichý hráč s poctivým přístupem ke hře. Vysokoškolák. Zlepšovat by měl rozehrávku.

Martin Bílek, 29 let, útočník. V útoku vždy přesvědčoval o svých kvalitách a pokud by se nepotýkal se zraněními, určitě by ještě výrazněji dokázal promluvit do výsledků mužstva. Vynikající technik s dobrým pohybem.

Jaromír Pešek, 30 let, útočník. Jeden z nejpoctivějších hráčů. Vynikal přístupem k tréninku a nejvíce se snažil na sobě pracovat. V útoku velmi běhavý. Bojoval vždy příkladně do poslední chvíle, přesto, že se mu momentálně nedařilo.

Jan Šimon, 23 let, útočník. Výrazně levonohý hráč s vynikající kopací technikou. Mimořádně úspěšný při řešení standartních situací. Střelec mužstva. Zlepšovat by měl pohybovou a rychlostní složku.

Ivo Andres, 22 let, útočník. Perspektivní hráč, rychlý a důrazný s dobrými fyzickými i rychlostními předpoklady. Pro vážnější zranění vynechal skoro celou jarní část sezóny. V současné době aktivní rozhodčí okresních soutěží.

Miroslav Pátek, 19 let , krajní obránce. Přišel z dorostu po skončení jarní části. V přípravě překvapil výbornými výkony a zcela jistě se jeví jako perspektivní pro místo v A mužstvu.

Roman Vítek, 19 let, záložník. Jeví jako bojovný a dravý hráč. I on je pro A mužstvo perspektivní a již dnes plně použitelný.

Josef Novotný, 29 let, předstopér. Bývalý zkušený hráč Ždírce, Hlinska a Rváčova byl získán na přestup. Od prvních zápasů opora mužstva.

Josef Javorka, 28 let, obránce nebo stopér. Rychlý a tvrdý obránce začal po skončení jara trénovat s A mužstvem. Od začátku soutěže podává stabilně dobré výkony a je oporou.

Milan Šimon, 18 let, útočník. Je vynikající talentem z líhně chotěbořského fotbalu. Je hráčem, který převážně hraje za dorost. Do A mužstva by měl zapadnout bez problémů a stát se okamžitě jeho posilou, o čemž přesvědčoval v přípravě.

David Hospodka II., brankář. Vrátil se z Nové Vsi, kde působil 1 sezónu. Perspektivně je s ním uvažováno jako s prvním náhradním brankářem, zejména z důvodu pracovního zaneprázdnění druhého brankáře Štefánka.

Hráči B mužstva,
kteří zasáhli do některých zápasů jako náhradníci

Miroslav Ledvinka, 34 let, záložník nebo útočník.

Břetislav Vítek, 19 let, záložník nebo obránce.

Josef Holas, 29 let, útočník nebo záložník, nejlepší střelec B mužstva (vítěze okresního přeboru)

ing.Petr Žemlička , 33 let, univerzální, zkušený hráč.

Petr Křivohlavý, 30 let, záložník.

Pavel Marek, 20 let, útočník. Momentálně hokejista Žďáru n.S.

Realizační tým

Trenér : Jaroslav Žejdlík (1956)

Asistent trenéra : Mgr.Luděk Benák (1973)

Vedoucí mužstva : Karel Zdražil (1955)

Asistent vedoucího mužstva : Antonín Hospodka (1953)

Zdravotník a masér : Zdeněk Zvolánek (1949)

Zpracoval : © Karel Zdražil,   24. 8. 2001

Zpět na hlavní stránku Sport v Chotěboři * Zpět na fotbalovou stránku 

Zpět na hlavní stránku Chotěbořského Couriera * Zpět na stránku CHnet